דילוג לתוכן

האם לגדר את הפנסיה והגמל במט"ח?

פנסיה, גמל וקרנות השתלמות
5 2 78 2
  • שמעתי עצה לגבי החסכונות פנסיה גמל השתלמות וכו'
    כל פעם שהדולר בשיא (כלומר 3.75 ומעלה) להעביר לקרן מגודרת מט"ח
    וכשהוא יורד לשפל להעביר בחזרה לקרן רגילה
    האם זה מומלץ? איך ומתי לעשות את זה בדיוק?
    @צמיחה @רחל-עומסי @ניסן-עציוני מה אתם אומרים בעניין?

(כמובן אני מדבר על משקיע חכם שלא משקיע במסחר עצמאי אבל זה נושא לאשכולות אחרים..)

• שמעתי עצה לגבי החסכונות פנסיה גמל השתלמות וכו'
    כל פעם שהדולר בשיא (כלומר 3.75 ומעלה) להעביר לקרן מגודרת מט"ח
    וכשהוא יורד לשפל להעביר בחזרה לקרן רגילה
    האם זה מומלץ? איך ומתי לעשות את זה בדיוק?
    @צמיחה @רחל-עומסי @ניסן-עציוני מה אתם אומרים בעניין?

(כמובן אני מדבר על משקיע חכם שלא משקיע במסחר עצמאי אבל זה נושא לאשכולות אחרים..)

@בוטח-בה
    נראה לי שאתה מתכוון לשיטת יוסלה מינצברג,
    אבל זה בנוי גם על המדד,
    כלומר מתי שמדד הסנופי עולה אז הדולר יורד, וכן הפוך.
    ולכן זה לא סתם מתי שהודולר הגיע לאיזה נקודה מסויימת,
    אלא זה מדובר כשרואים שיש מגמה כזאת.

זה אפשרי רק בחברת מיטב, ששם יש להם מסלול עוקב מדד S&P500 מגודר מט"ח, זה נקרא מסלול קימות.

• @בוטח-בה
    נראה לי שאתה מתכוון לשיטת יוסלה מינצברג,
    אבל זה בנוי גם על המדד,
    כלומר מתי שמדד הסנופי עולה אז הדולר יורד, וכן הפוך.
    ולכן זה לא סתם מתי שהודולר הגיע לאיזה נקודה מסויימת,
    אלא זה מדובר כשרואים שיש מגמה כזאת.

זה אפשרי רק בחברת מיטב, ששם יש להם מסלול עוקב מדד S&P500 מגודר מט"ח, זה נקרא מסלול קימות.

@צמיחה למה זה צריך להיות קשור למדד?
    אין קרנות מגודרות בחברות אחרות?
    אתה ממליץ על השיטה שלו או שיש בזה סיכונים התעסקות מיותרת?

• @צמיחה למה זה צריך להיות קשור למדד?

@בוטח-בה כתב בהאם לגדר את הפנסיה והגמל במט"ח?:

אפשר לראות השוואה בגרף שכך זה המציאות, מתי שהסנופי עולה הדולר יורד, ומתי שהסנופי יורד הדולר עולה.
    כך זה על פי רוב במשך השנים, לפני בערך שנתיים שלוש גם הסנופי עלה וגם הדולר עלה, וזה היה שונה.

לא,
    יש במסחר עצמאי,
    אבל שם זה יוצר אירוע מס בכל מכירה.

יש בזה היגיון למי שמבין

• @בוטח-בה כתב בהאם לגדר את הפנסיה והגמל במט"ח?:

אפשר לראות השוואה בגרף שכך זה המציאות, מתי שהסנופי עולה הדולר יורד, ומתי שהסנופי יורד הדולר עולה.
    כך זה על פי רוב במשך השנים, לפני בערך שנתיים שלוש גם הסנופי עלה וגם הדולר עלה, וזה היה שונה.

לא,
    יש במסחר עצמאי,
    אבל שם זה יוצר אירוע מס בכל מכירה.

יש בזה היגיון למי שמבין

@צמיחה

@צמיחה כתב בהאם לגדר את הפנסיה והגמל במט"ח?:

ראיתי שככה זה בגרף (למה באמת זה תלוי אחד בשני?)

השאלה שלי למה זה מנפק"מ לי כמה המדד הרי אני משאיר את הכסף בסנופי בסך הכל אני רוצה לקבע את שער הדולר שהרווחתי

נושאים מוצעים

• 1 הצבעות
    42 פוסטים
    131 צפיות
    א
    @אפ_על_פי_כן כתב בהשקעות בשוק ההון ובינה מלאכותית: ימים יגידו. שנים יגידו... גם לטענת @האדם-חושב היקר יכול לקחת עוד שנים שבינתיים יכולה להיות עוד עליה של 100%.
  • 0 הצבעות
    9 פוסטים
    756 צפיות
    ס
    תמונה אחת שווה אלף מילים אזרח אמריקאי ושוק ההון, כל מה שצריך לדעת! מיסוי אמריקאי: מהו מס PFIC המאיים? מיסוי אמריקאי: מהו מס עזבון? בני זוג שאחד אמריקאי ואחד לא, על שם מי לפתוח חשבון השקעות? קרנות אמריקאיות: השוואה בין בתי השקעות זרים לבתי השקעות ישראלים קניית קרנות אמריקאיות: השוואה בין בתי ההשקעות הישראלים עדכונים חשובים בקרנות S&P 500 פופולריות + טיפ רוצים להפטר ממס רווח הון? כל המידע על החזר מס, כאן! קיבלתם דמי לידה השנה? יתכן שמגיע לכם יותר! תזכורות לקראת סוף שנת המס
  • 0 הצבעות
    11 פוסטים
    283 צפיות
    צ
    @שמואל כל עוד שלא מושכים את הפיצויים, הכספים נשארים בקופת גמל עד הפנסיה. לכאורה כתוב שם שיש אפשרות לבחור למשוך את הכספים עד לתאריך מסויים, בגין סיום העסקה. מה שכבר נאמר שלא מומלץ לעשות זאת, אלא להשאיר את זה לפנסיה.
  • כמה להפריש לקרן הפנסיה?

פנסיה, גמל וקרנות השתלמות
    21
    1 הצבעות
    21 פוסטים
    518 צפיות
    רחל עומסיר
    @שמיל-שמיל ההמלצה לא למשוך פיצויים היא גם שאנו מקטינים את הצבירה שלנו באופן משמעותי. בגיל הפרישה נוכל לפנות למתכנן פרישה ובצורה חכמה לפטור חלק נכבד מהמס, אם תמשוך היום ותעביר לגמל להשקעה רוב הסיכויים שלא תשתמש בכסף לפנסיה אלא לחתונות ילדים.
  • 9 הצבעות
    7 פוסטים
    221 צפיות
    רואה את הנולדר
    @עמית-של-סגל כתב בתתחילו לעקוב אם הפנסיה שלכם באמת מגיעה אליכם: @רואה-את-הנולד כתב בתתחילו לעקוב אם הפנסיה שלכם באמת מגיעה אליכם: ועוד דבר יש עובדים שזכאים לקרן השתלמות ולא מבקשים מהמעסיק וכל שנה שעוברת הם מפסידים כסף זכאים אתה מתכוון שהמעסיק מחויב להפריש להם? מעניין מה הכללים בזה. לדוגמה עובדי ההוראה זכאים לקרן השתלמות אבל הם צריכים למלא טופס ואם הם לא עושים את זה לא מתחילים להפריש להם במקרה הטוב המזכירות מבקשת מהם במקרה הגרוע המוסד מנסה להתחמק אבל הוא חייב חוקית גם עובדי מדינה זכאים אחרי שנה לקבל קרן השתלמות תוך כדי חיפוש מצאתי את הנתון הזה וזה ממש מדהים לכ- 150,000 עובדי הוראה החוסכים בקרנות ההשתלמות, הזכאים לצאת לשנת השתלמות בתום 6/7/8 שנות חיסכון, ולכ – 3500 עובדי הוראה מממשים את זכאותם ויוצאים לשנת השתלמות מידי שנה. זה אומר שרוב עובדי ההוראה שחוסכים בקרן למורים וגננות לא יוצאים לשנת שבתון וזה אומר שהם מפרישים בקופה לא רווחית ומורכבת להוצאת הכסף סתם כי הם לא עצרו רגע לחשוב חבל!!!