דילוג לתוכן

האם לגדר את הפנסיה והגמל במט"ח?

פנסיה, גמל וקרנות השתלמות
5 2 78 2
  • שמעתי עצה לגבי החסכונות פנסיה גמל השתלמות וכו'
    כל פעם שהדולר בשיא (כלומר 3.75 ומעלה) להעביר לקרן מגודרת מט"ח
    וכשהוא יורד לשפל להעביר בחזרה לקרן רגילה
    האם זה מומלץ? איך ומתי לעשות את זה בדיוק?
    @צמיחה @רחל-עומסי @ניסן-עציוני מה אתם אומרים בעניין?

(כמובן אני מדבר על משקיע חכם שלא משקיע במסחר עצמאי אבל זה נושא לאשכולות אחרים..)

• שמעתי עצה לגבי החסכונות פנסיה גמל השתלמות וכו'
    כל פעם שהדולר בשיא (כלומר 3.75 ומעלה) להעביר לקרן מגודרת מט"ח
    וכשהוא יורד לשפל להעביר בחזרה לקרן רגילה
    האם זה מומלץ? איך ומתי לעשות את זה בדיוק?
    @צמיחה @רחל-עומסי @ניסן-עציוני מה אתם אומרים בעניין?

(כמובן אני מדבר על משקיע חכם שלא משקיע במסחר עצמאי אבל זה נושא לאשכולות אחרים..)

@בוטח-בה
    נראה לי שאתה מתכוון לשיטת יוסלה מינצברג,
    אבל זה בנוי גם על המדד,
    כלומר מתי שמדד הסנופי עולה אז הדולר יורד, וכן הפוך.
    ולכן זה לא סתם מתי שהודולר הגיע לאיזה נקודה מסויימת,
    אלא זה מדובר כשרואים שיש מגמה כזאת.

זה אפשרי רק בחברת מיטב, ששם יש להם מסלול עוקב מדד S&P500 מגודר מט"ח, זה נקרא מסלול קימות.

• @בוטח-בה
    נראה לי שאתה מתכוון לשיטת יוסלה מינצברג,
    אבל זה בנוי גם על המדד,
    כלומר מתי שמדד הסנופי עולה אז הדולר יורד, וכן הפוך.
    ולכן זה לא סתם מתי שהודולר הגיע לאיזה נקודה מסויימת,
    אלא זה מדובר כשרואים שיש מגמה כזאת.

זה אפשרי רק בחברת מיטב, ששם יש להם מסלול עוקב מדד S&P500 מגודר מט"ח, זה נקרא מסלול קימות.

@צמיחה למה זה צריך להיות קשור למדד?
    אין קרנות מגודרות בחברות אחרות?
    אתה ממליץ על השיטה שלו או שיש בזה סיכונים התעסקות מיותרת?

• @צמיחה למה זה צריך להיות קשור למדד?

@בוטח-בה כתב בהאם לגדר את הפנסיה והגמל במט"ח?:

אפשר לראות השוואה בגרף שכך זה המציאות, מתי שהסנופי עולה הדולר יורד, ומתי שהסנופי יורד הדולר עולה.
    כך זה על פי רוב במשך השנים, לפני בערך שנתיים שלוש גם הסנופי עלה וגם הדולר עלה, וזה היה שונה.

לא,
    יש במסחר עצמאי,
    אבל שם זה יוצר אירוע מס בכל מכירה.

יש בזה היגיון למי שמבין

• @בוטח-בה כתב בהאם לגדר את הפנסיה והגמל במט"ח?:

אפשר לראות השוואה בגרף שכך זה המציאות, מתי שהסנופי עולה הדולר יורד, ומתי שהסנופי יורד הדולר עולה.
    כך זה על פי רוב במשך השנים, לפני בערך שנתיים שלוש גם הסנופי עלה וגם הדולר עלה, וזה היה שונה.

לא,
    יש במסחר עצמאי,
    אבל שם זה יוצר אירוע מס בכל מכירה.

יש בזה היגיון למי שמבין

@צמיחה

@צמיחה כתב בהאם לגדר את הפנסיה והגמל במט"ח?:

ראיתי שככה זה בגרף (למה באמת זה תלוי אחד בשני?)

השאלה שלי למה זה מנפק"מ לי כמה המדד הרי אני משאיר את הכסף בסנופי בסך הכל אני רוצה לקבע את שער הדולר שהרווחתי

נושאים מוצעים

• 4 הצבעות
    2 פוסטים
    64 צפיות
    בוטח בה'ב
    @רחל-עומסי את מעלה כאן נושא חשוב מאוד! בדיוק לא מזמן הגיעה אלי עצמאית בהווה שכירה בעבר בגיל קרוב לפרישה והתברר שאיפה שהיא עבדה בעבר לא הפרישו לה ואז היא אמרה שלא תריב בשביל 20,000 ש"ח ובתור עצמאית היא גם כן לא הפרישה מה שאומר שביום שהיא תפסיק לעבוד היא צריכה למצוא הכנסות מהנכסים הקיימים שלה במקרה הטוב.... פנסיה זה לא לוקסוס זה השתדלות הכרחית להמשך החיים ולזקנה בכבוד לפעמים אני פוגש אנשים שאומרים בסדר גם אם אני לא אטפל בפנסיה אז לא יהיה לי עשרות מיליונים אבל יהיה קצבה יפה זה לא נכון! שבודקים במחשבוני ריבית דריבית קצבה של עשרות אלפים נשמע לנו הרבה אבל אם זה יהיה הפנסיה הממוצעת בעוד 30 40 שנה אז מי שלא טיפל ודאג לזה היום יהיה חלילה עני לסוף ימיו וגם אם יהיה לו קצבה של 18 אלף זה יהיה שווה ערך לשכר מינימום
  • 3 הצבעות
    35 פוסטים
    1k צפיות
    שמיל שמילש
    @הגיוני על איזה אשכול להגיב ראשון פה או באמיצים...
  • 0 הצבעות
    5 פוסטים
    217 צפיות
    רחל עומסיר
    ממליצה על רו"ח אביגיל וייספיש היא מומחית במיסוי ארה"ב avigailw.cpa@gmail.com 050-4108990
  • 2 הצבעות
    1 פוסטים
    145 צפיות
    רואה את הנולדר
    מערב הפרוע: ה-S&P 500 זינק ב-7% ביום שני בעקבות ’חדשות כזב’ Investing.com — מושב הבורסה ביום שני חווה שינוי פתאומי במסלול המדדים העיקריים בוול-סטריט בעקבות דיווח לא מאומת מהבית הלבן שהפסקה של 90 יום בהטלת מכסים נשקלת. הבית הלבן הכחיש תביעות אלה כ-30 דקות מאוחר יותר, והכחיש שדירקטור המועצה הכלכלית הלאומית קווין האסט רמז קודם לכן בראיון ברשת פוקס (NASDAQ:FOX) ניוז שהנשיא דונלד טראמפ עשוי לשקול הפסקה כזו, אך לא אישר גמירת דעת כלשהי. השוק הגיב תחילה באופן חיובי להערותיו של האסט, כאשר מניות הסטוק עברו לזמן קצר לירוק על רקע האפשרות להקלה במתיחות הסחר. עם זאת, אופטימיות זו הייתה קצרת מועד כאשר הבית הלבן מיהר לתייג את הדוח כ"חדשות כזב", מה שהוביל לירידה בשוק המניות. נכון לשעה 17:50 (שעון ישראל), ה-S&P 500 ירד ב-80 נקודות, או 1.5%. גם הנאסד"ק וה-S&P 500 ירדו בכ-4% מוקדם יותר במושב בורסה לפני שהופיעה שמועה לא מאומתת בפלטפורמת המדיה החברתית X. לאחר שהדוחות החלו להתפשט, ה-S&P 500 התאושש בעד 3% לפני שהבית הלבן מיהר להכחיש אותם. מאמר זה נוצר ותורגם בתמיכת AI ונבדק על ידי עורך. לקבלת מידע נוסף, עיין בתנאים והתניות שלנו. מקור https://il.investing.com/news/stock-market-news/article-496238 [image: 1744064655561-4a3aee2f-d9b8-4cc4-ae94-1b50017d9e97-image.png]
  • האם שווה לסחור במט"ח?

שוק ההון והשקעות מטח מסחר אקטיבי
    50
    1 הצבעות
    50 פוסטים
    1k צפיות
    ה
    @הקול-השפוי תיקנתי במקור את טעות ההקלדה. ואם זה לא מספיק, אז אסביר: כתבתי 3.3 בזמן שזה היה 3.39 ומסכים שהיה יותר מדויק לכתוב "מתחת ל3.4" לדוגמא, אבל להמשיך את הספרות של המאיות והאלפיות נ"ל חסר טעם כיוון שזה כל הזמן משתנה. בכל אופן אתה תיקנת אותי בטעות (ומקוה שכך) ל3.9! שזו טעות יותר מהותית. אבל הכל שטויות:) זה רק דוגמא כמה "שכל האדם קרוב תמיד יותר לטעות מאשר לידיעה הנכונה" כלשון המסילת ישרים. העיקר החלק השני של ההודעה הקודמת מה שהשבתי ל@טריידר