דילוג לתוכן

פנסיה וקרן השתלמות דרך "בנקל" משתלם או מיותר?

פנסיה, גמל וקרנות השתלמות
2 2 12 2
  • אני בתחילת הדרך עם פנסיה וקרן השתלמות דיברתי עם נציגה של בנקל ביקשה ממני צילום תעודת זהות ועוד כמה דברים כדי שתיתן לי הצעה בנוגע לשניהם השאלה אם לאחד כמוני שאין לו יותר מידי ידע בתחום זה משתלם או מיותר אשמח לתשובות עם נימוקים..

• תמיד כדאי לקחת הצעות מחיר מכמה מקומות.
    מבדיקה שלי בנקל נותנים הצעות תחרותיים.

נ.ב. מגיע לבנקל הכרת הטוב על שחיטת הפרות הקדושות בהעלאת המודעות להשקעות במקום הגמ"חים בציבור שלנו.

נושאים מוצעים

• 3 הצבעות
    22 פוסטים
    568 צפיות
    רחל עומסיר
    ודאי שהמס וזקיפת השכר לא צריכים להיות שיקול כאן. השיקול היחיד הינו האם את מורה הזכאית לתמריצים (ואם את לא יודעת מה זה, זה אומר שאת לא זכאית) והאם את מתכננת לצאת לשבתון- אם התשובה היא לא, אז כדאי קרן השתלמות רגילה. בקרן של מורים אל תשכחו שמקוזז ה-11% במשיכה לפני גיל פרישה וכאן לא מקוזז...
  • 0 הצבעות
    4 פוסטים
    151 צפיות
    צ
    @S1252 ברור שלא כדאי לחכות, קודם כל תפתח פנסיה ברירת מחדל, שם תקבל את הדמי ניהול הכי זולים למתחילים - 1% מהפקדה 0.22% מהצבירה. החל מיוני 2025 ניתן להצטרף לקרן ברירת מחדל ללא מילוי טפסים ושאלון בריאות, רק בהתאם ל: אם ספרת הביקורת של העובד היא אחת הספרות 7, 8 או 9, יצורפו עובדים אלה לקרן הפנסיה של אינפיניטי אם ספרת הביקורת של העובד היא אחת הספרות 4, 5 או 6, יצורפו עובדים אלה לקרן הפנסיה של מור אם ספרת הביקורת של העובד היא אחת הספרות 2 או 3, יצורפו עובדים אלה לקרן הפנסיה של אלטשולר שחם. אם ספרת הביקורת של העובד היא אחת הספרות 0 או 1, יצורפו עובדים אלה לקרן הפנסיה של מיטב. במידה ורוצים קופה אחרת יש למלא טופס הצטרפות ושאלון בריאות (שאלון בריאות רק אם אין קופה פעילה אחרת שמניידים אליה). קה"ש תפתח דרך בנקל - הם פותחים בהראל בדמי ניהול 0.6. תבחר לך מסלול מנייתי כשר - לטווח הארוך. או מסלול הלכה של אינפיניטי. ותתחיל להתעמק בנושא. כמובן שתמיד תוכל לשבת עם איש מקצוע ולקצר את הלמידה. בהצלחה.
  • 0 הצבעות
    3 פוסטים
    110 צפיות
    צ
    @א.א.פ. אם הכסף הזה היה במסלול מסויים והשאלה האם להעביר לS&P500 אז אולי הייתי אומר שתעביר עוד תקופה, אבל אם זה נמצא בחוץ, אין מה לחכות, זה ודאי מפסיד. ומכיון שאתה מדבר לטווח ארוך, אין מה להישאר בחוץ בגלל הספק שאולי תפסיד אולי לא. הרי בודאי שמהלך השנים יהיו ירידות, וזה לא אמור להפריע לך.
  • 0 הצבעות
    2 פוסטים
    270 צפיות
    צ
    @רואה-את-הנולד א. נכון, הכשרות של גלאט הון היא רק על מסלול הלכה. ב. לאחר 3 שנים אפשר למשוך לצורך השתלמות, ולאחר 6 שנים אפשר למשוך לכל מטרה. ג. לא מומלץ למשוך. ד. כדאי לשקול לעבור לקרן השתלמות רגילה שיש בה מסלולים מניות עם הכשר. בטווח הארוך מסלול מניות אמור להביא תשואה הרבה יותר גבוהה גם אם משלמים יותר דמי ניהול.
  • 0 הצבעות
    11 פוסטים
    552 צפיות
    צ
    @שמואל כל עוד שלא מושכים את הפיצויים, הכספים נשארים בקופת גמל עד הפנסיה. לכאורה כתוב שם שיש אפשרות לבחור למשוך את הכספים עד לתאריך מסויים, בגין סיום העסקה. מה שכבר נאמר שלא מומלץ לעשות זאת, אלא להשאיר את זה לפנסיה.