דילוג לתוכן

אשמח למידע מה אני צריך לעשות עם ההודעה הזו

פנסיה, גמל וקרנות השתלמות
11 5 285 6
  • XXX XXXX שלום ,
    בהמשך להודעתנו מיום 18/12/2024 על סיום העסקתך אצל המעסיק "XXXX XXXX בע"מ", כספי הפיצויים שלך יישארו בקופות הגמל לצורך קבלת פנסיה.
    להשלמת התהליך, עליך להעביר לקופות הגמל את האישורים שהנפקנו עבורך.
    לצפייה והורדת האישורים:
    https://secapp.taxes.gov.il/sh-aziva-oved.
    בכבוד רב, רשות המסים.

• לא יודע בדיוק מה ניסית לעשות, זה נראה שמדובר במשיכת פיצויים ללא מס לאחר עזיבת עבודה, ומה שעליך לעשות זה להעביר את האישור לקופת הגמל שישחררו לך את הכסף ללא מס.

• לא יודע בדיוק מה ניסית לעשות, זה נראה שמדובר במשיכת פיצויים ללא מס לאחר עזיבת עבודה, ומה שעליך לעשות זה להעביר את האישור לקופת הגמל שישחררו לך את הכסף ללא מס.

@גמל-און כתב באשמח למידע מה אני צריך לעשות עם ההודעה הזו:

לא יודע בדיוק מה ניסית לעשות, זה נראה שמדובר במשיכת פיצויים ללא מס לאחר עזיבת עבודה, ומה שעליך לעשות זה להעביר את האישור לקופת הגמל שישחררו לך את הכסף ללא מס.

ואם כנים הדברים, כדאי לדעת שממש לא כדאי למשוך כספי פיצויים, זה מקטין בשליש את הפנסיה.
    כדי להמחיש את זה יותר כדאי לחשב במחשבון ריבית דריבית את סכום הפיצויים למשך מספר השנים שנשאר עד הפנסיה, התוצאות יכולות להיות מפתיעות.

• @גמל-און כתב באשמח למידע מה אני צריך לעשות עם ההודעה הזו:

לא יודע בדיוק מה ניסית לעשות, זה נראה שמדובר במשיכת פיצויים ללא מס לאחר עזיבת עבודה, ומה שעליך לעשות זה להעביר את האישור לקופת הגמל שישחררו לך את הכסף ללא מס.

ואם כנים הדברים, כדאי לדעת שממש לא כדאי למשוך כספי פיצויים, זה מקטין בשליש את הפנסיה.
    כדי להמחיש את זה יותר כדאי לחשב במחשבון ריבית דריבית את סכום הפיצויים למשך מספר השנים שנשאר עד הפנסיה, התוצאות יכולות להיות מפתיעות.

@צמיחה לא בקשתי למשוך כלום עברתי עבודה לפני שנה וזה פעם שלישית שאני מקבל הודעה בסגנון הזה

• @צמיחה לא בקשתי למשוך כלום עברתי עבודה לפני שנה וזה פעם שלישית שאני מקבל הודעה בסגנון הזה

@דוד-גולדברג
    גם בהודעה שקיבלת היה כתוב שהכספים יישארו בקופת גמל.
    אבל לא הבנתי מה שכתבו לצורך קבלת פנסיה.
    בכל אופן מה הבעיה להעביר לקופת גמל את האישורים.
    אפשר גם לשאול את הקופת גמל ואת רשות המיסים ע"ז.

• @דוד-גולדברג
    גם בהודעה שקיבלת היה כתוב שהכספים יישארו בקופת גמל.
    אבל לא הבנתי מה שכתבו לצורך קבלת פנסיה.
    בכל אופן מה הבעיה להעביר לקופת גמל את האישורים.
    אפשר גם לשאול את הקופת גמל ואת רשות המיסים ע"ז.

@צמיחה אין לי קופת גמל יש לי רק פנסיה

• @צמיחה אין לי קופת גמל יש לי רק פנסיה

@דוד-גולדברג
    במקום להגיד חברת פנסיה אומרים קופת גמל.

• XXX XXXX שלום ,
    בהמשך להודעתנו מיום 18/12/2024 על סיום העסקתך אצל המעסיק "XXXX XXXX בע"מ", כספי הפיצויים שלך יישארו בקופות הגמל לצורך קבלת פנסיה.
    להשלמת התהליך, עליך להעביר לקופות הגמל את האישורים שהנפקנו עבורך.
    לצפייה והורדת האישורים:
    https://secapp.taxes.gov.il/sh-aziva-oved.
    בכבוד רב, רשות המסים.

@דוד-גולדברג
    הכי פשוט לפנות אליהם...
    במס', 1299.

• @גמל-און כתב באשמח למידע מה אני צריך לעשות עם ההודעה הזו:

@צמיחה כתב באשמח למידע מה אני צריך לעשות עם ההודעה הזו:

@גמל-און כתב באשמח למידע מה אני צריך לעשות עם ההודעה הזו:

אכן ברוב המקרים מאוד לא מומלץ למשוך את הפיצויים.
    אבל לפעמים יש מצבים שצריך למשוך, לדוגמה בשביל הון עצמי לדירה במחיר למשתכן או לכסות אוברדרפט של פריים פלוס 11%.

• קיבלתי גם כן הודעה דומה, וגם אני אשמח למעט הסבר,

" -----------------שלום,
    המעסיק "---------------------" שהסתיימה העסקתך אצלו, דיווח על כספי הפיצויים העומדים לרשותך.
    הכספים שלך יישארו בקופות הגמל לצורך קבלת פנסיה.
    באפשרותך לבחור אחרת עד יום ---------------------------, בקישור הבא:"

בתודה,
    @רחל עומסי ?
    או כל מי שמבין.

• קיבלתי גם כן הודעה דומה, וגם אני אשמח למעט הסבר,

" -----------------שלום,
    המעסיק "---------------------" שהסתיימה העסקתך אצלו, דיווח על כספי הפיצויים העומדים לרשותך.
    הכספים שלך יישארו בקופות הגמל לצורך קבלת פנסיה.
    באפשרותך לבחור אחרת עד יום ---------------------------, בקישור הבא:"

בתודה,
    @רחל עומסי ?
    או כל מי שמבין.

@שמואל
    כל עוד שלא מושכים את הפיצויים, הכספים נשארים בקופת גמל עד הפנסיה.
    לכאורה כתוב שם שיש אפשרות לבחור למשוך את הכספים עד לתאריך מסויים, בגין סיום העסקה.
    מה שכבר נאמר שלא מומלץ לעשות זאת, אלא להשאיר את זה לפנסיה.

נושאים מוצעים

• 6 הצבעות
    19 פוסטים
    288 צפיות
    כ
    @שמח-לעזור לא הבנתי. הרמתי ידיים.
  • 1 הצבעות
    2 פוסטים
    111 צפיות
    חופש כלכליח
    [image: 1753737681524-d9c88055-04a1-466e-a5ad-131b461996b6-image.png] זה הגיוני?
  • 8 הצבעות
    1 פוסטים
    812 צפיות
    רחל עומסיר
    כללי תחילת שנת מס קרן ההשתלמות: ההטבה הכי משתלמת לפני סוף השנה במשא ומתן עם המעסיק - העלאת שכר או קרן השתלמות? כך תדעו שהייעוץ שאתם מקבלים – באמת משרת את האינטרסים שלכם לוח ניכויים 2025: המספרים, התקרות וההזדמנויות שמומלץ לא לפספס! השקעות מה מתאים לכם יותר - קופת גמל או קופת גמל להשקעה? מדריך קצר: כך בוחרים שילוב נכון של דמי ניהול ככה לא מתכננים מס מה ההבדל בין מדד למחקה מדד ארה"ב וסין חתמו על הסכם סחר חדש מה זה אומר על הכסף שלנו? השוק תנודתי? כך פועלים חכם - בלי לתזמן את הרגע הנכון כך פועלים חכם- בלי לתזמן את הרגע הנכון "עם כלביא" - שוק ההון הישראלי בתנופה האינפלציה מזנקת! כך תשמרו על הערך של הכסף שלכם חדש! מסלול כשר עם פיזור ברמת סיכון גבוהה האם זה הזמן הנכון להשקיע ב-s&p500? מה קורה בשוק ההון - ולמה לא להיבהל ? המשכורת נשארת זהה אבל המחירים עולים - מה עושים? השקעה פשוטה, חיסכון מניב – כך עושים את זה נכון! הזדמנויות השקעה חכמות לפניכם אם לא תתכננו, תפסידו! מסלול השקעה פאסיבי מול מסלול אקטיבי: יתרונות וחסרונות למה התשואה שלכם שונה, למרות שמסלול ההשקעה זהה? זה הזמן לנצל את הטבות סוף השנה לחיסכון האישי שלך השקעות- קרן כספית קרן כספית עדכון דמי ניהול לשנת 2026 מוצר חדש בשוק ההשקעות הסולידי הכירו "קרן כספית מתחדשת איך לשמור על הערך של הכסף שלך נזיל בלי לשחוק את הערך שלו קרן פנסיה האם המעסיק מפקיד לכם לפנסיה כמו שצריך? כמה כדאי להפקיד לפנסיה כעצמאי עצמאים- הפנסיה היא לא מותרות מ-70% ל-100% – השינוי הגדול בעולם הפנסיה האם כספי הפיצויים שלך מנוהלים כמו שצריך? דקה אחת עכשיו - יכולה לחסוך לכם הרבה עגמת נפש בעתיד עוזבים מקום עבודה? רגע לפני שאתם מושכים את כספי הפיצויים חשוב לדעת את זה מי המציא את הפנסיה? ולמה זה עדיין משפיע עלינו היום? מתחילים עבודה חדשה? מה חשוב לבדוק כבר עכשיו? כמה כסף תצטרכו בפרישה - ואיך להיערך מראש? למי יש סיכוי לפרוש בראש שקט שכיר או עצמאי ? 80% מהאנשים מתעלמים מהדוח הזה - ואתם? משכת? ניידת? אולי עשית טעות? איך מחושבת הקצבה החודשית מקרן פנסיה מקיפה בגיל פרישה? הגיעו דוחות החיסכון שלכם - זה הזמן לבדוק את המצב! התנהלות כלכלית חינוך פיננסי מתחיל בבית אבל הפעם גם במערכת החינוך להיות מאושרים ולהרוויח יותר הרגלים כלכליים. מתי הם משרתים אותנו ומתי הם מנהלים אותנו? קרן חירום - הביטחון הכלכלי שלכם בשעת מבחן הלוואה אחרי החג? עצרו רגע לחשוב כלכלית חיסכון לכל ילד לא תאמינו כמה כסף אפשר להרוויח מחסכון לכל ילד! לא כל חיסכון חייבים למשוך ברגע שהוא נפתח
  • 0 הצבעות
    6 פוסטים
    194 צפיות
    צ
    @רואה-את-הנולד @דרור אני רק יודע להגיד שזו הטבה על הפרשות נוספות, זה לא קשור לפנסיה, כי זה הפרשות בגין רכיבים לא פנסיוניים. לכן זה בקופת גמל בפני עצמה. לגבי קרן השתלמות למורים וגננות, זה מוצר שמיועד לאלו שיוצאים לשנת שבתון. וזה לא מוצר עם הטבות מיוחדות [חוץ מהדמי ניהול הנמוכים]. יש בזה אריכות כאן באשכול אחר.
  • 1 הצבעות
    1 פוסטים
    137 צפיות
    רחל עומסיר
    שמירה על ערך הכסף - למה זה קריטי לעתיד הכלכלי שלנו? אנחנו עובדים קשה כדי להרוויח כסף, חוסכים ומשקיעים, אך האם עצרנו לחשוב כיצד לשמור על ערכו לאורך זמן? "בזיעת אפיך תאכל לחם" (בראשית ג,יט) – העבודה הקשה היא חלק מגזירת האדם, אך אין להדר בה מעבר לנדרש (מסילת ישרים כא,מידת החסידות). אינפלציה, החלטות כלכליות שגויות והיעדר תכנון פיננסי עלולים לפגוע בכוח הקנייה של כספנו ולגרום להפסדים מצטברים. לכן, חשוב להבין כיצד לשמור על ערך הכסף ולהבטיח יציבות כלכלית. במאמר זה נבין כיצד ניתן לשמור על ערך הכסף ולהבטיח יציבות כלכלית. מה קורה לכסף שלנו עם הזמן? כל שקל שיש לנו היום שווה יותר מאותו שקל בעתיד. למה? כי עם השנים כוח הקנייה של הכסף נשחק בגלל האינפלציה. לדוגמה, אם היום ניתן לקנות ב-100 ש"ח סל מוצרים מסוים, בעוד 10 שנים ייתכן שהסכום הזה לא יספיק לאותו סל. איך שומרים על ערך הכסף? השקעות חכמות במקום השארת הכסף בעו"ש רבים מחזיקים סכומי כסף גדולים בעו"ש או בפיקדונות בריבית נמוכה, אך בפועל, עם אינפלציה שנתית ממוצעת של 2%-3%, הכסף מאבד מערכו. הדרך לשמור על ערך הכסף היא להשקיע אותו באפיקים שמניבים תשואה עודפת על האינפלציה, כמו קרנות השתלמות, קופות גמל להשקעה, מניות, נדל"ן או השקעות מניבות אחרות. חיסכון פנסיוני ותכנון נכון לפרישה חיסכון לפנסיה הוא לא רק להפריש כסף לקרן, אלא לוודא שהמסלול מתאים לנו ושאנחנו לא משלמים דמי ניהול גבוהים ללא הצדקה. תכנון נכון של החיסכון הפנסיוני מאפשר שמירה על כוח הקנייה שלנו גם לאחר הפרישה. ניהול סיכונים- לא לפחד מהשקעות, אבל לעשות זאת נכון! הרבה אנשים נמנעים מהשקעות מתוך חשש מסיכון, אבל האמת היא שהימנעות מוחלטת מהשקעות מסוכנת לא פחות. מי שלא משקיע עלול לראות את כספו נשחק לאורך השנים. המפתח הוא פיזור סיכונים חכם, בהתאם לצרכים וליעדים האישיים. תכנון חיסכון לטווח קצר וארוך מלבד פנסיה והשקעות, חשוב לנהל גם חיסכון ייעודי להוצאות גדולות כמו חתונות ילדים, רכישת דירה או פרויקטים עתידיים. תכנון מוקדם מאפשר לחסוך בצורה חכמה ולהימנע מהלוואות יקרות בעתיד. בדיקת הוצאות והתנהלות פיננסית חכמה מעבר להשקעות, חשוב גם לשים לב להוצאות ולנהל תקציב משפחתי מאוזן. מעקב אחר ההוצאות, השוואת מחירים, מיצוי זכויות ובדיקת חיובים קבועים יכולים לחסוך אלפי שקלים בשנה. [image: 1740474823500-%D7%9E%D7%93%D7%93-%D7%94%D7%9E%D7%97%D7%99%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%9C%D7%A6%D7%A8%D7%9B%D7%9F.png] הכותבת הינה יועצת פנסיונית מורשית ומתכננת פרישה [image: 1740474805201-%D7%97%D7%AA%D7%99%D7%9E%D7%94-%D7%9C%D7%9E%D7%99%D7%99%D7%9C-resized.png]