אשמח למידע מה אני צריך לעשות עם ההודעה הזו
-
XXX XXXX שלום ,
בהמשך להודעתנו מיום 18/12/2024 על סיום העסקתך אצל המעסיק "XXXX XXXX בע"מ", כספי הפיצויים שלך יישארו בקופות הגמל לצורך קבלת פנסיה.
להשלמת התהליך, עליך להעביר לקופות הגמל את האישורים שהנפקנו עבורך.
לצפייה והורדת האישורים:
https://secapp.taxes.gov.il/sh-aziva-oved.
בכבוד רב, רשות המסים. -
@גמל-און כתב באשמח למידע מה אני צריך לעשות עם ההודעה הזו:
לא יודע בדיוק מה ניסית לעשות, זה נראה שמדובר במשיכת פיצויים ללא מס לאחר עזיבת עבודה, ומה שעליך לעשות זה להעביר את האישור לקופת הגמל שישחררו לך את הכסף ללא מס.
ואם כנים הדברים, כדאי לדעת שממש לא כדאי למשוך כספי פיצויים, זה מקטין בשליש את הפנסיה.
כדי להמחיש את זה יותר כדאי לחשב במחשבון ריבית דריבית את סכום הפיצויים למשך מספר השנים שנשאר עד הפנסיה, התוצאות יכולות להיות מפתיעות. -
@צמיחה לא בקשתי למשוך כלום עברתי עבודה לפני שנה וזה פעם שלישית שאני מקבל הודעה בסגנון הזה
-
@דוד-גולדברג
גם בהודעה שקיבלת היה כתוב שהכספים יישארו בקופת גמל.
אבל לא הבנתי מה שכתבו לצורך קבלת פנסיה.
בכל אופן מה הבעיה להעביר לקופת גמל את האישורים.
אפשר גם לשאול את הקופת גמל ואת רשות המיסים ע"ז. -
@צמיחה אין לי קופת גמל יש לי רק פנסיה
-
@דוד-גולדברג
במקום להגיד חברת פנסיה אומרים קופת גמל. -
@דוד-גולדברג
הכי פשוט לפנות אליהם...
במס', 1299. -
@צמיחה כתב באשמח למידע מה אני צריך לעשות עם ההודעה הזו:
@גמל-און כתב באשמח למידע מה אני צריך לעשות עם ההודעה הזו:
לא יודע בדיוק מה ניסית לעשות, זה נראה שמדובר במשיכת פיצויים ללא מס לאחר עזיבת עבודה, ומה שעליך לעשות זה להעביר את האישור לקופת הגמל שישחררו לך את הכסף ללא מס.
ואם כנים הדברים, כדאי לדעת שממש לא כדאי למשוך כספי פיצויים, זה מקטין בשליש את הפנסיה.
כדי להמחיש את זה יותר כדאי לחשב במחשבון ריבית דריבית את סכום הפיצויים למשך מספר השנים שנשאר עד הפנסיה, התוצאות יכולות להיות מפתיעות.אכן ברוב המקרים מאוד לא מומלץ למשוך את הפיצויים.
אבל לפעמים יש מצבים שצריך למשוך, לדוגמה בשביל הון עצמי לדירה במחיר למשתכן או לכסות אוברדרפט של פריים פלוס 11%. -
קיבלתי גם כן הודעה דומה, וגם אני אשמח למעט הסבר,
" -----------------שלום,
המעסיק "---------------------" שהסתיימה העסקתך אצלו, דיווח על כספי הפיצויים העומדים לרשותך.
הכספים שלך יישארו בקופות הגמל לצורך קבלת פנסיה.
באפשרותך לבחור אחרת עד יום ---------------------------, בקישור הבא:"בתודה,
@רחל עומסי ?
או כל מי שמבין.