דילוג לתוכן

אחריות על מקרר, האם שווה לעשות?

צרכנות, סקירות והמלצות
2 2 18 2
  • שלום לכולם,
    לפני כשנה קניתי מקרר של 'שארפ',
    וכמובן שהשירות שלהם לא פספס את זה שהנה מגיעה לסיומה תקופת האחריות הבסיסית...
    והתקשרו להציע תקופת אחריות (סוג של ביטוח) ל-3 שנים כשהתכנית היא כך:
    האחריות מכסה רק את ביקור הטכנאי, ואת חלקי חילוף הדיגיטליים של המקרר לכשידרש,
    במקרה של שבר/קרע וכדו' בחלקי זכוכית/פלסטיקה/גומי אז יש השתתפות של 50% בתשלום.
    (יכול להיות שהוסיפו משפט [הייתי בלי הרבה קליטה אז לא שמעתי טוב...] בסוג של 'אתה משלם על שנה/או שנתיים כשהאחריות היא על 3 שנים).
    התשלום הוא 55 ש"ח לחודש למשך תקופת האחריות (בכפוף להנ"ל) (ולאחמ"כ המחיר בודאי עולה).
    אני פונה למעלתכם משום שאין לי כלל נסיון בעניין הזה ולכן הייתי שמח לשמוע מכם האם זה משתלם? או שלא?
    האם יש חלקים חשובים באחריות שלא סיפרו לי עליהם?
    והאם חברות בכלל זוכרות שהלקוח שלהם חתם על אחריות? (עיין ערך 'יתד השבוע - מדור צרכני').
    האם יש בשוק הזה 'עקיצות' למיניהם?
    אשמח לשמוע מכם!!
    תודה רבה!!

• דעתי היא שלא כדאי לקחת את הביטוח הזה.

הם כבר מכרו לך מקרר והרוויחו עליך פעם אחת, ועכשיו הם פשוט מצאו עוד דרך קלה לעשות עליך עוד כסף.
    תחשוב על זה פשוט אם הסטטיסטיקה הייתה לטובתך ואתה היית זה שאמור להרוויח מהביטוח הזה, למה שהם יתאמצו ויתקשרו לשכנע אותך,לדעתי מדובר בכסף לפח על חשבונך.

לכל החברות האלו יש מהנדסי בלאי. הם יודעים לחשב בדיוק מתי כל חלק במקרר אמור להחזיק מעמד, והם עושים את זה הרבה יותר טוב מאיתנו. לפי החישובים האלה הם יודעים שמשתלם להם לבטח אותך, כי המקרר פשוט לא אמור להתקלקל בשנים הראשונות.
    והחלק הכי יפה, לשמוע ביום פקודה את התירוץ היצירתי שלהם למה דווקא החלק הספציפי שנשבר אצלך לא מכוסה באחריות.

בלי קשר ישיר למקרר, זה מזכיר לי מקרה אישי קניתי פעם אוזניית בלוטוס יקרה של פלטרוניקס. לא עבר שבוע והאוזנייה הפסיקה להיטען. חזרתי למוכר, והתשובה שלו הייתה, אין אחריות על שקע טעינה,. שאלתי אותו בתמימות: ,תגיד, מה כבר יש בתוך האוזנייה הזו חוץ משקע טעינה?????????!

נושאים מוצעים