דילוג לתוכן

האם משהו השתנה בדרישות הכספיות בשידוכים?

חתונות הילדים
6 3 69 3
  • האם לדעתכם משהו השתנה בדרישות הכספיות בשידוכים?

מצד אחד - יוקר המחיה וסביבת הריבית הגבוהה, גם בשיגרה קשה לסגור את החודש.
    מצד שני - כיום יותר ויותר משפחות (מחותנות פוטנציאליות...) משתכרות סכומים שלא היו מצויים בדור הקודם
    מה ההשפעה ולאן זה הולך?

קשה לעשות במסגרת כאן סקר אמיתי
    אבל אשמח לדעת מה הרושם שקיבלתם, ממה שאתם רואים סביבכם -
    האם ב- 5 השנים האחרונות יש שינוי כלשהו בדרישות הכספיות בשידוכים, לכל כיון שהוא
    כמובן ציינו על איזה קהילה אתם מדברים.

• לא

פשוט לא

לצערי, אבל ממש לא.

• כן, שינוי .. ולא לטובה
    עם השנים המחיר עולה בעיקר עקב העליות במחירי הדיור [לא באופן עוקב ממש, אבל בהחלט עולה]
    וכמובן ההוצאות שממילא גדלו עקב עליות המחירים .. ועוד ..

• כן, שינוי .. ולא לטובה
    עם השנים המחיר עולה בעיקר עקב העליות במחירי הדיור [לא באופן עוקב ממש, אבל בהחלט עולה]

@ברכת-ה-תעשיר said:

כן, שינוי .. ולא לטובה

אני אחדד:

כשאני התחתנתי, בחור ליטאי טוב מישיבת צמרת קיבל דירה שהיתה שווה כמה מאות אלפי שקלים. לא על זה אני מדבר.
    אם אנחנו מתמקדים על 5 השנים האחרונות,
    דירות (באיזורים החרדיים המרכזיים) כבר מזמן רואות את ה- 2 מליון מלמעלה...

השאלה היא האם ב-5 השנים האחרונות, כשזה המצב, הדרישות בכל זאת השתנו?

• בגדול נראה לי שלא מצוי כלל דירה ממש ,
    זה אוחז באזור ה800 ואף יותר [בליטאי 'מצויין'] [מישיבות צמרת ... כהגדרתכם]

• בגדול נראה לי שלא מצוי כלל דירה ממש ,
    זה אוחז באזור ה800 ואף יותר [בליטאי 'מצויין'] [מישיבות צמרת ... כהגדרתכם]

@ברכת-ה-תעשיר said:

בגדול נראה לי שלא מצוי כלל דירה ממש

עדיין יש כמה, אבל באמת נדיר

@ברכת-ה-תעשיר said:

[בליטאי 'מצויין'] [מישיבות צמרת ... כהגדרתכם]

גם אני לא אוהב את ההגדרות האלה... אדם יראה לעיניים ואלוקים יראה ללבב
    אבל אתה יודע למה אני מתכוון

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    7 פוסטים
    161 צפיות
    מ
    אני מעריץ מאוד גדול של התוכנית הזו של מתייעלים! מדובר בתוכנית מסודרת מאוד של התקדמות שלב אחר שלב עובדים על התמונה הכלכלית המלאה: הגדרת מטרות ויעדים > יציבות חודשית ושנתית > הגדלת הכנסה > בדיקת מסלולים מתאימים בנדל"ן ושוק ההון > עבודה על ביטוחים ופנסיה ויציאה לדרך..! על אף ההתלהבות וכמה שזה נשמע מדהים בכל תהליך חשוב להסכים להיכנס לזה כראוי ולהרגיש שיש כאן התאמה מלאה למשפחה שלנו וכו' כי מי שחושב שיהיו כאן קסמים בלי שהם יסכימו להיפתח לאפשרויות, והמצב החודשי בבלגן ואין כח לעבוד על זה... וכו' וכו' - אז כנראה עלות הליווי נמצאת בסיכון מוגבר... אז חשוב מאוד לעבוד על תיאום ציפיות לפני שניגשים לכל תוכנית או שירות! עוד פרט חשוב לדעתי: ישנם נותני שירות שישקיעו איתכם יותר זמן כדי לברר אם יש התאמה ביניכם לתהליך לפני סגירה, ואחרים יסגרו איתכם בטלפון ברגע שאמרתם פעם אחת 'וואו זה נשמע לי מעניין'... -לא יודע אם זהו נושא של 'ישרות' או סתם הבדלים בגישה.. עכ"פ תשקיעו הרבה מחשבה בנושא של התאמה שלכם לשירות\מוצר\קורס לפני שאתם סוגרים על משהו יקר.
  • 0 הצבעות
    19 פוסטים
    713 צפיות
    ה
    @חלמיש-צור קראת בין השורות משהו שלא התכוונתי אליו, השורשים העמוקים בעיני נבעו מתפיסה שדירה הוא מוצר בסיסי וביטחון לחיי משפחה מה שכמובן נכון והיה אמור להיות, בתוספת שבית של תורה מצריך פחות טירדות, וסיבה שלישית פחות ידע על השקעות ומינופים נכונים להגדלת ההון. מה שהשתנה שהדבר שנכון אולי בהגיון יצא מההגיון המחירים בשמים, הידע נגיש, ולכן צריך לשקול מבט אחר של הגדלת הון ובהמשך לתת לרגש והרצון לקנות דירה שאתה גר בה מקום במציאות . כשכתבתי חסכנות לא הכוונה להיות דחוק אלא להיות מודע למציאות חייך ולבחירות שאתה מאמין בהם, ואיך זה מתכתב עם רצונות העתיד, מה שמחייב לדחות את קניית דירת חלומתיך בכמה שנים טובות מהחתונה.
  • 0 הצבעות
    11 פוסטים
    576 צפיות
    הקול השפויה
    @שואף-לדעת said: מצורף חוברת סיכום כנס נישואי הילדים בנווה יעקב בו דיבר גם הגאון ר' צבי ברוורמן (בעמודים 8, 9, ישנה התייחסות של הרב ברוורמן לארגון 'בנקל') חוברת - כנס הכנה לנישואין.pdf קראתי חלקים נרחבים מהחוברת חובת קריאה לדעתי
  • 4 הצבעות
    12 פוסטים
    1k צפיות
    ש
    @ניסן-עציוני כתב בחוברת כלכלה של קהילת בית השם, מומלץ לקרוא!: ומי שמעונין לבנות תוכנית לקהילה שלו מוזמן לעשות זאת עם גורמי מקצוע. ובעיקר פיקוח והסברה לטווח הארוך.
  • 9 הצבעות
    4 פוסטים
    881 צפיות
    ד
    @שמואל כתב ברבנו הגדול הגרמ"ה שליט"א בענין ההשתדלות הראויה לחתונות הילדים: @מונטיפיורי רק לציין, אין שום התייחסות לנושא של מעשרות. הוא ראש ישיבה הוא לא פוסק והשואל גם לא שאל על המעשרות