דילוג לתוכן

האם משהו השתנה בדרישות הכספיות בשידוכים?

חתונות הילדים
6 3 227 3
  • האם לדעתכם משהו השתנה בדרישות הכספיות בשידוכים?

מצד אחד - יוקר המחיה וסביבת הריבית הגבוהה, גם בשיגרה קשה לסגור את החודש.
    מצד שני - כיום יותר ויותר משפחות (מחותנות פוטנציאליות...) משתכרות סכומים שלא היו מצויים בדור הקודם
    מה ההשפעה ולאן זה הולך?

קשה לעשות במסגרת כאן סקר אמיתי
    אבל אשמח לדעת מה הרושם שקיבלתם, ממה שאתם רואים סביבכם -
    האם ב- 5 השנים האחרונות יש שינוי כלשהו בדרישות הכספיות בשידוכים, לכל כיון שהוא
    כמובן ציינו על איזה קהילה אתם מדברים.

• לא

פשוט לא

לצערי, אבל ממש לא.

• כן, שינוי .. ולא לטובה
    עם השנים המחיר עולה בעיקר עקב העליות במחירי הדיור [לא באופן עוקב ממש, אבל בהחלט עולה]
    וכמובן ההוצאות שממילא גדלו עקב עליות המחירים .. ועוד ..

• כן, שינוי .. ולא לטובה
    עם השנים המחיר עולה בעיקר עקב העליות במחירי הדיור [לא באופן עוקב ממש, אבל בהחלט עולה]

@ברכת-ה-תעשיר said:

כן, שינוי .. ולא לטובה

אני אחדד:

כשאני התחתנתי, בחור ליטאי טוב מישיבת צמרת קיבל דירה שהיתה שווה כמה מאות אלפי שקלים. לא על זה אני מדבר.
    אם אנחנו מתמקדים על 5 השנים האחרונות,
    דירות (באיזורים החרדיים המרכזיים) כבר מזמן רואות את ה- 2 מליון מלמעלה...

השאלה היא האם ב-5 השנים האחרונות, כשזה המצב, הדרישות בכל זאת השתנו?

• בגדול נראה לי שלא מצוי כלל דירה ממש ,
    זה אוחז באזור ה800 ואף יותר [בליטאי 'מצויין'] [מישיבות צמרת ... כהגדרתכם]

• בגדול נראה לי שלא מצוי כלל דירה ממש ,
    זה אוחז באזור ה800 ואף יותר [בליטאי 'מצויין'] [מישיבות צמרת ... כהגדרתכם]

@ברכת-ה-תעשיר said:

בגדול נראה לי שלא מצוי כלל דירה ממש

עדיין יש כמה, אבל באמת נדיר

@ברכת-ה-תעשיר said:

[בליטאי 'מצויין'] [מישיבות צמרת ... כהגדרתכם]

גם אני לא אוהב את ההגדרות האלה... אדם יראה לעיניים ואלוקים יראה ללבב
    אבל אתה יודע למה אני מתכוון

נושאים מוצעים

• 16 הצבעות
    26 פוסטים
    1k צפיות
    א
    @העץ-הרענן said: @אפ_על_פי_כן שאלתי מה האינטרסים, לא מה השמות. לחלק מהם משלמים כסף טוב על פירסום ויח"צ והם לוקחים את התשלום ומפמפמים את המסרים בלי לגלות לציבור... שהפעם הדיעה שלהם 'מעט' הושפעה מהכסף ששימן להם את הכיס
  • 0 הצבעות
    9 פוסטים
    410 צפיות
    ס
    ומי שאין לו אפשרות להגדיל הכנסות? ישנם עצות שונות שיכולות להוסיף הגנות ולהפחית סיכונים ואעלה חלקם כאן וכמובן כל אחד צריך לעשות את שיקוליו ולהבין את מה שהוא עושה כי אי אפשר להוריד את הסיכון לאפס. הרעיון הוא להשתמש בכלל ה300 שציינת,אבל להוסיף הגנות. א.להחזיק כסף שיספיק לתשלומי משכנתא שנה קדימה בקרן כספית ב.לחוסכים דרך קופות גמל להשקעה או השתלמות לשקול להשתמש בהלוואות בלון כדי לפרוע את המשכנתא בשנים של ירידות או דשדוש,ולסוחרים עצמאית ,להשתמש בברוקר שנותן לך מינוף ואפשרויות הלוואה בזול כמו IB חו"ל (הישראלי יותר יקר) . ג.לחפש קרנות עם בטא גבוהה אבל גם לנסות לייצר פיזור סקטוריאלי וגיאוגרפי מקסימלי למשל סקטור הביטחון ,טכנולוגיה ,פיננסים ,קרנות על סחורות.וגיאוגרפי ארה"ב ,שווקים מתעוררים ואפשר להשתמש גם בקרנות על מדדי מדינות מסויימות ,המטרה היא שביום שיצטרך למשוך כסף להחזר ההלוואה הוא יוכל למשוך מההשקעות שהרוויחו הכי הרבה מבלי לגעת באלה שנמצאות בזמני ירידה . ד. ולמתקדמים יש אפשרות לקבל הגנה נוספת על ידי השקעה באופציות קול ארוכות טווח וכמובן לגלגל אותם כשנה לפני הפקיעה ,שנותנות הגנה מסויימת במקרה של ירידות אבל כמובן צריך לשמור על המינוף הרצוי ולשמור את שאר הכסף באג"ח או בקרן כספית. כמובן שצריך יעוץ פרטני כל אחד לגופו כי יש עוד הרבה פרטים ואכמ"ל
  • 6 הצבעות
    7 פוסטים
    298 צפיות
    ישראל גוטמןי
    @דוד-גולדברג תודה רבה, מעריך מאוד!!!
  • 0 הצבעות
    21 פוסטים
    667 צפיות
    ר
    @מוכר-פלאפל said: יש רעיון חדש ולפיו תוקם פלטפורמה להשקעה בעסקים קטנים חדש אסור מן התורה ובוודאי לאברכים ! שוק ההון עצמו אם היה רעיון חדש לעולם לא היו ממליצים עליו לצבור אחרי עשרות שנים של הוכחות הולכים על זה אתה יכול לנסות באופן פרטי אבל לציבור שלם זה בוודאי לא דרך ולא רעיון
  • 3 הצבעות
    15 פוסטים
    827 צפיות
    ia90990I
    @הקול-השפוי צודק... אנחנו קיבלנו לחתונה ברמה בינונית פחות או יותר וזה אילץ אותנו לקנות דירה עם משכנתא שמתאימה לנו כרגע אבל עוד כמה שנים היא תהיה גבוהה מדי [כמו רוב האנשים..] אז מראש כבר זה עורר אותנו להתחיל למצוא עוד הכנסות..