דילוג לתוכן

'חופש כלכלי'

כלכלת המשפחה
2 2 33 2
  • מעניין אותי מאוד לשמוע מה דעתכם על המושג הזה...
    האם זה נראה לכם כמו משהו טוב? או שמא הוא סותר את היהדות..?
    האם זהו יעד טוב שמומלץ לשאוף אליו, או שעדיף לשכוח מעושר, ואם הוא יבוא אז יבוא..

הכוונה למצב שאדם יש לו מספיק נכסים, שמהם נכנס לו כסף בכמות כזאת שהוא קם בבוקר ועושה את מה שהוא רוצה או את מה שנכון לו - בלי שהצורך בכסף יהיה אלמנט בקבלת ההחלטה.

איך זה קורה בפועל?
    אם למשל במושגים שלכם - הכנסה פסיבית של 50 אל"ש תתן מענה לכל הצרכים שלכם גם יחד (דוגמה בלבד - תכתבו לכם מאה אלף.. אין עם זה בעיה) -
    אז זאת אומרת שיש ברשותכם נכסים בשווי 15 מיליון שמכניסים לכם 4% בשנה, או נכסים בשווי 6.7 מיליון שמכניסים 9% בשנה.. וכן ע"ז הדרך.

אז מה אתם חושבים על הנושא הזה?
    חיובי \ שלילי \ רוגע \ תאוות \ בלתי אפשרי \ חלום \ יצאנו לדרך!
    ???

• מצורף כאן פרק מספר מעלות המידות לרבי יחיאל ברבי יקותיאל [הרופא]
    ספר זה הוזכר ע"י השל"ה, החיד"א, השבט מוסר ועוד
    הפרק המובא עוסק בענין העושר ..
    אולי יועיל למישהו

ספר המידות לרבי יחיאל ברבי יקותיאל מעלת העושר.pdf

נושאים מוצעים

• עשרות אחוזים בשנה מנדל"ן

שוק ההון והשקעות 613
    16
    2 הצבעות
    16 פוסטים
    319 צפיות
    מ
    סליחה על איחור התגובה... עכ"פ כל שואלי השאלות קיבלו את התשובה שלהם אם השתתפו בשיעור. ההקלטה נשלחה כבר ל-130 מבקשים - תוכלו להצטרף אליהם כאן אם תרצו: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfcXsdhIwD4uIg0jbNjOEDKITcWLdjTBjt7F2Cx04iaUmvGdA/viewform?usp=header בהצלחה מרובה! כתיבה וחתימה טובה!! נ.ב. יש עוד שיעור מעניין שאני מתכנן להעביר שבוע הבא - אני פותח לזה שרשור נפרד.
  • 0 הצבעות
    5 פוסטים
    398 צפיות
    מ
    @אבי-ר. קראתי את דבריך הנחמדים. לדעתי, המעלה הגדולה מכל המעלות - זה כאשר האבא מוצא את הדרך להיטיב לעצמו ולהימנע מהתחייבות מופרזת שאין לו איך להשיג, מתוך הלחץ שבהצעות השידוכים. על כן, אם 'שטיק' כזה של קניית דירה בעסקת 15% נעשית בצורה מחושבת ומושכלת (כן - עם תשלום מלא לאיש מקצוע שידע איך לגשת לזה מכל ההיבטים!) - אני אומר שההורים שחסכו 300 אל"ש שאין להם - זו מצווה גדולה יותר מאשר אפשרות של הבת לקנות את דירת החלומות במקום החלומי עם משכנתא חלומית... (ואם מישהו מתווכח עם הנקודה הזאת - אעשה בל"נ מאמץ למחיקת התגובה שלו:))
  • 7 הצבעות
    6 פוסטים
    427 צפיות
    חופש כלכליח
    @נחמן-רוזנבלום לא עבד?
  • 1 הצבעות
    51 פוסטים
    3k צפיות
    בית שמשב
    @איש-קיש כתב ברכישת רכב הכי כלכלי - מהניילון/ליסינג/יד שניה/גרוטאה/דלק/חשמלי ?: אינסייד שורה תחתונה מנסיון אישי פחות חסכוני מגאז שהיא מאד מאד חסכונית מבחינת החברה בתנאי מעבדה אינסייט יותר חסכוני מג'אז, מה גם שיש לו מנוע 88 כ"ס לעומת 102 של הג'אז וצורה שטוחה שפחות מתנגדת לרוח מה שמביא לחיסכון. @טריידר מניסיוני האישי ושל עוד כמה אנשים בסביבתי אני מצטרף בחום להמלצה של @הקול-השפוי אני מחזיק הונדה אינסייט ומאוד מרוצה ב"ה התיקונים שלו בדר"כ זה רק בלאי סביר שיש בכל רכב והוא חסכוני (אצלי 1 ל16) בסביבות ה25 אל"ש אתה יכול למצוא משהו טוב בס"ד הזכירו כאן את הפריוס (שהיא בעיקרון קצת יותר חסכונית) אבל צריך לשים לב לסוללה שהולכת בדר"כ אחרי 250,000 ק"מ או 12 שנה המוקדם מבניהם ואז הפסדת את כל הדלק שחסכת... חוץ מזה שהמחיר הממוצע שלה יותר יקר בקצת מההונדה.
  • צ'ק בנקאי - מה זה?

כלכלת המשפחה בנקים צקים
    5
    0 הצבעות
    5 פוסטים
    350 צפיות
    ש
    @טריידר אוקיי, העברתי למי שאמור להוציא את הצ'ק את השמות כפי שהם בחוזה.