דילוג לתוכן

אשמח למידע מה כדאי בנוגע להפקדות של סכום קטן יחסית

שוק ההון והשקעות
5 3 104 5
  • שלום לכולם!
    רציתי לשאול, יש לי בערך 8000 ש"ח, אני לא צריך אותם בשנה הקרובה.
    מה כדאי לעשות איתם?

יש לי חסכון נוסף, 1000 חודשי, מה עושים איתם? מה הייתם ממליצים.

כרגע הם נמצאים כל אחד בחשבון אחר, בבנק שונה.
    עם תשואה מאוד נמוכה.

אשמח לעזרה.

את שתיהם אני לא צריך בשנה הקרובה. ואפ' יותר. מוכן גם ללא נק' יציאה.
    או בכלל ללכת למשהו אחר, כמו קרנות הון, מניות, ביטקויין וכו'.
    כמובן משהו כשר ומותר הלכתית!
    אשמח לעזרה ומידע.

• אתה למעשה רוצה לבחור במה להשקיע.
    אבל אגלה לך סוד קטן - התשובה די טמונה בטווח ההשקעה.
    זה הנתון הראשון שאתה צריך לברר מול עצמך.
    שנה. שנתיים. עשור. מה הטווח?

• טווח השקעה וחוסן נפשי

• שלום לכולם!
    מה כדאי לעשות איתם?

יש לי חסכון נוסף, 1000 חודשי, מה עושים איתם? מה הייתם ממליצים.

כרגע הם נמצאים כל אחד בחשבון אחר, בבנק שונה.
    עם תשואה מאוד נמוכה.

אשמח לעזרה.

את שתיהם אני לא צריך בשנה הקרובה. ואפ' יותר. מוכן גם ללא נק' יציאה.
    או בכלל ללכת למשהו אחר, כמו קרנות הון, מניות, ביטקויין וכו'.
    כמובן משהו כשר ומותר הלכתית!
    אשמח לעזרה ומידע.

@העץ-הרענן

מים-אחרונים כתב:

• טווח השקעה וחוסן נפשי

@בן-עליה לגבי החוסן הנפשי, לא רוצה להרוויח מליונים ובאותה מידה להפסיד הכל.

תן לי ציפור אחת על העץ.

נושאים מוצעים

• 2 הצבעות
    8 פוסטים
    277 צפיות
    מ
    @בן-עליה , ההפסד עלול להיות גבוה בהרבה מאשר הריבית דריבית ועלול להיות על הקרן עצמו , אם נייר הערך שכרגע מופסד יעלה עד סוף שנת המס ואז לא יהיה אפשרות למכור ולקזז ובמקרה זה גם אם נייר הערך יחזור להפסד בהמשך בשנים הבאות לא יוחזר הקרן. (סיבה נוספת למכור כעת ולא לחכות לסוף שנה היא, שבהפסד, הקיזוז הוא נומינלי, ומכיוון שכך עדיף לקבע את ההפסד לצורך הקיזוז כמה שיותר מוקדם כדי לקבל את האינפלציה על נייר ערך זה ולא לשלם עליו ריבית (אמנם בהנחה שהנייר יעלה לכאורה סיבת עלייתו עד האינפלציה היא האינפלציה מה שגורם לטיעון להיות חסר משמעות) דרך אגב לעניין מה שטענת שמפסידים את הריבית דריבית זה לא תמיד כי יש ריבית 4 פלוס הצמדה ללא מס .
  • -3 הצבעות
    112 פוסטים
    4k צפיות
    ב
    @משהמשה כתב בהשקעות אברכים: בין "אידישע קאפ" לכללי אוניברסיטה: @יושב-בגנים למה ? לי יש דרך עם 0 סיכונים ועשיתי את זה עם אחיין שלי... וב"ה אחד הרוויח הרבה והשני ירוויח בע"ה הרבה. לפני שהרב @הקול-השפוי יכתוב שיש כלל שאין דבר כזה בלי סיכונים. אבהיר שיש בזה הרבה סיכונים, רק שאני מודע להם מראש ויודע איך לפתור אותם. ולכן מבחינתי זה 0 סיכונים או איך שתקראו לזה בכללים שלכם. אני חושב שכאן @משהמשה הסביר את כל הדרך שלו בגדול איך שזה נראה הוא מסכים שצריך להזהר מסיכונים רק אצלו זה לא נקרא סיכון בגלל שיש לו דרכים לפתור את הבעיות החולקים עליו סוברים שדרכים לפתור את הבעיות לא נקראים אין סיכון אלא שיש פתרון אבל הסיכון קיים אחרי זה אני חושב שאין בכלל מחלוקת בדברים וכל אלו שמיד עונים נגד יכולים להבין את כוונתו ולהגיב בהתאם תנסו להבין את הראש שלו לפני התגובה
  • 0 הצבעות
    14 פוסטים
    692 צפיות
    צ
    @דוד-גולדברג זו שאלה באויר, מה סכום הכסף? מה מטרת ההשקעה? מה גובה המשכנתא? ובכל זאת מבלי לדעת את התשובות ומבלי להמליץ, ברוב המקרים עדיף להשקיע.
  • 0 הצבעות
    6 פוסטים
    442 צפיות
    צ
    @אנונימי2 א"א להמליץ לך בפורום על כזה דבר, אבל בהחלט הגישה נכונה שחברות AI הם העתיד [יותר נכון הווה, והעתיד זה בכלל אנרגיה]. מצד שני תמיד יש את החשש שרק כמה חברות מסויימות יצליחו לכבוש את השוק, וכל השאר... אם אתה עושה את זה כחלק מהפיזור שלך, אבל א"א להמליץ לך על איזה סכום וכמה אחוזים מהתיק. השאלה היא האם אתה מבין את הסיכונים, או שברור לך שרק AI ואין לך שום צד אחר בכלל. כי AI זה לא שום קוד להצלחה ועליית ערך המנייה.
  • מסחר יומי - למה זה לא משתלם ?

הועבר מסחר עצמאי מסחר יומי מניות
    57
    4 הצבעות
    57 פוסטים
    3k צפיות
    טריידרט
    @ארי-הסוחר said: @טריידר בלי למידה מעמיקה וניסיון משמעותי זה זריקה אקטיבית של הכסף והבריאות לפח נכון. וגם עם למידה מעמיקה וניסיון משמעותי - זה זריקה אקטיבית של הכסף והבריאות לפח ! (במידה ואתה חדש בתחום, כלומר פחות מחמש שנים של רווח רצוף - חכה קצת ותבין...)