דילוג לתוכן

כמה כסף תצטרכו בפרישה - ואיך להיערך מראש?

הועבר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות
43 14 625 14
  • @צמיחה תאורטית המסלול עם הכי הרבה תשואה אמור להיות גם מדדים, לא?

@שמח-לעזור כתב בכמה כסף תצטרכו בפרישה - ואיך להיערך מראש?:

@צמיחה תאורטית המסלול עם הכי הרבה תשואה אמור להיות גם מדדים, לא?

נכון,
    למרות שאבנר סטפק כתב לי שהוא מעדיף את המסלול הכללי.
    אבל בתכלס' אפשר לראות את הממוצע איזה מסלולים הניבו תשואה גבוהה.

מה שאני לא מבין,
    זה למה רק בחיסכון לכל ילד המסלולים בסיכון גבוה הניבו תשואה ממש גבוהה,
    ואילו בשאר המוצרים הפנסיוניים המוצרים שהניבו הכי הרבה בממוצע שנתי זה מסלולי מדדים.

• @שמח-לעזור כתב בכמה כסף תצטרכו בפרישה - ואיך להיערך מראש?:

@צמיחה תאורטית המסלול עם הכי הרבה תשואה אמור להיות גם מדדים, לא?

נכון,
    למרות שאבנר סטפק כתב לי שהוא מעדיף את המסלול הכללי.
    אבל בתכלס' אפשר לראות את הממוצע איזה מסלולים הניבו תשואה גבוהה.

מה שאני לא מבין,
    זה למה רק בחיסכון לכל ילד המסלולים בסיכון גבוה הניבו תשואה ממש גבוהה,
    ואילו בשאר המוצרים הפנסיוניים המוצרים שהניבו הכי הרבה בממוצע שנתי זה מסלולי מדדים.

@צמיחה
    סליחה על הבורות,
    מה ההבדל בין סיכון גבוה למדדים,
    זה לא אותו דבר?

• @צמיחה
    סליחה על הבורות,
    מה ההבדל בין סיכון גבוה למדדים,
    זה לא אותו דבר?

@אבי-ר.
    צודק, מדדים זה סיכון גבוה בהגדרה.
    אבל בפועל בחיסכון לכל ילד זה מחולק בשמות הללו,
    מסלול בסיכון מוגבר,
    מסלול בסיכון בינוני,
    מסלול בסיכון מועט,
    מסלול הלכה.
    ואילו בשאר המוצרים הפנסיוניים יש הרבה מסלולים והרבה שמות, ולא משתמשים בשמות של המסלולים בחל"י.
    והמסלולים שנקראים מסלול בסיכון מוגבר בחיסכון לכל ילד הניבו תשואה גבוהה, יותר משאר המסלולים של מניות במוצרים הפנסיוניים.
    [לא בדקתי כרגע, זה מתוך הזיכרון].

נושאים מוצעים

• 4 הצבעות
    2 פוסטים
    64 צפיות
    בוטח בה'ב
    @רחל-עומסי את מעלה כאן נושא חשוב מאוד! בדיוק לא מזמן הגיעה אלי עצמאית בהווה שכירה בעבר בגיל קרוב לפרישה והתברר שאיפה שהיא עבדה בעבר לא הפרישו לה ואז היא אמרה שלא תריב בשביל 20,000 ש"ח ובתור עצמאית היא גם כן לא הפרישה מה שאומר שביום שהיא תפסיק לעבוד היא צריכה למצוא הכנסות מהנכסים הקיימים שלה במקרה הטוב.... פנסיה זה לא לוקסוס זה השתדלות הכרחית להמשך החיים ולזקנה בכבוד לפעמים אני פוגש אנשים שאומרים בסדר גם אם אני לא אטפל בפנסיה אז לא יהיה לי עשרות מיליונים אבל יהיה קצבה יפה זה לא נכון! שבודקים במחשבוני ריבית דריבית קצבה של עשרות אלפים נשמע לנו הרבה אבל אם זה יהיה הפנסיה הממוצעת בעוד 30 40 שנה אז מי שלא טיפל ודאג לזה היום יהיה חלילה עני לסוף ימיו וגם אם יהיה לו קצבה של 18 אלף זה יהיה שווה ערך לשכר מינימום
  • 0 הצבעות
    5 פוסטים
    78 צפיות
    בוטח בה'ב
    @צמיחה @צמיחה כתב בהאם לגדר את הפנסיה והגמל במט"ח?: אפשר לראות השוואה בגרף שכך זה המציאות, מתי שהסנופי עולה הדולר יורד, ומתי שהסנופי יורד הדולר עולה. כך זה על פי רוב במשך השנים, לפני בערך שנתיים שלוש גם הסנופי עלה וגם הדולר עלה, וזה היה שונה. ראיתי שככה זה בגרף (למה באמת זה תלוי אחד בשני?) השאלה שלי למה זה מנפק"מ לי כמה המדד הרי אני משאיר את הכסף בסנופי בסך הכל אני רוצה לקבע את שער הדולר שהרווחתי
  • 1 הצבעות
    6 פוסטים
    151 צפיות
    צ
    @שמיל-שמיל הנושא היה שכיר שהוא גם עצמאי. תרחיב יותר מה התכוונת.
  • כמה משלמים דמי ניהול?

פנסיה, גמל וקרנות השתלמות
    25
    0 הצבעות
    25 פוסטים
    598 צפיות
    צ
    @אנונימי2 בעיקרון כן, אבל כל דבר תלוי בהתאם לגובה הפקדות וצבירה, אם תציינו את הנתונים נוכל לדעת יותר טוב. פנסיה מקיפה זה פנסיה רגילה, פנסיה כללית או משלימה זה בד"כ למי שמשתכר סכום הרבה יותר גבוה. נראה לי ש @רחל-עומסי כתבה ע"ז פוסט כאן באתר.
  • 3 הצבעות
    14 פוסטים
    507 צפיות
    מ
    מצרף קובץ מיחוד שכתבתי בנושא מונגש וקליל לקריאה. 3c4819d0-f060-4c42-b236-d313d2d63f52-המדריך לבחירת קופה ומסלול והגדלת החיסכון לכל ילד חדש לאחר תיקונים.pdf