דילוג לתוכן

אשמח למידע מה אני צריך לעשות עם ההודעה הזו

פנסיה, גמל וקרנות השתלמות
11 5 557 6
  • לא יודע בדיוק מה ניסית לעשות, זה נראה שמדובר במשיכת פיצויים ללא מס לאחר עזיבת עבודה, ומה שעליך לעשות זה להעביר את האישור לקופת הגמל שישחררו לך את הכסף ללא מס.

• לא יודע בדיוק מה ניסית לעשות, זה נראה שמדובר במשיכת פיצויים ללא מס לאחר עזיבת עבודה, ומה שעליך לעשות זה להעביר את האישור לקופת הגמל שישחררו לך את הכסף ללא מס.

@גמל-און כתב באשמח למידע מה אני צריך לעשות עם ההודעה הזו:

לא יודע בדיוק מה ניסית לעשות, זה נראה שמדובר במשיכת פיצויים ללא מס לאחר עזיבת עבודה, ומה שעליך לעשות זה להעביר את האישור לקופת הגמל שישחררו לך את הכסף ללא מס.

ואם כנים הדברים, כדאי לדעת שממש לא כדאי למשוך כספי פיצויים, זה מקטין בשליש את הפנסיה.
    כדי להמחיש את זה יותר כדאי לחשב במחשבון ריבית דריבית את סכום הפיצויים למשך מספר השנים שנשאר עד הפנסיה, התוצאות יכולות להיות מפתיעות.

• @גמל-און כתב באשמח למידע מה אני צריך לעשות עם ההודעה הזו:

לא יודע בדיוק מה ניסית לעשות, זה נראה שמדובר במשיכת פיצויים ללא מס לאחר עזיבת עבודה, ומה שעליך לעשות זה להעביר את האישור לקופת הגמל שישחררו לך את הכסף ללא מס.

ואם כנים הדברים, כדאי לדעת שממש לא כדאי למשוך כספי פיצויים, זה מקטין בשליש את הפנסיה.
    כדי להמחיש את זה יותר כדאי לחשב במחשבון ריבית דריבית את סכום הפיצויים למשך מספר השנים שנשאר עד הפנסיה, התוצאות יכולות להיות מפתיעות.

@צמיחה לא בקשתי למשוך כלום עברתי עבודה לפני שנה וזה פעם שלישית שאני מקבל הודעה בסגנון הזה

• @צמיחה לא בקשתי למשוך כלום עברתי עבודה לפני שנה וזה פעם שלישית שאני מקבל הודעה בסגנון הזה

@דוד-גולדברג
    גם בהודעה שקיבלת היה כתוב שהכספים יישארו בקופת גמל.
    אבל לא הבנתי מה שכתבו לצורך קבלת פנסיה.
    בכל אופן מה הבעיה להעביר לקופת גמל את האישורים.
    אפשר גם לשאול את הקופת גמל ואת רשות המיסים ע"ז.

• @דוד-גולדברג
    גם בהודעה שקיבלת היה כתוב שהכספים יישארו בקופת גמל.
    אבל לא הבנתי מה שכתבו לצורך קבלת פנסיה.
    בכל אופן מה הבעיה להעביר לקופת גמל את האישורים.
    אפשר גם לשאול את הקופת גמל ואת רשות המיסים ע"ז.

@צמיחה אין לי קופת גמל יש לי רק פנסיה

• @צמיחה אין לי קופת גמל יש לי רק פנסיה

@דוד-גולדברג
    במקום להגיד חברת פנסיה אומרים קופת גמל.

• XXX XXXX שלום ,
    בהמשך להודעתנו מיום 18/12/2024 על סיום העסקתך אצל המעסיק "XXXX XXXX בע"מ", כספי הפיצויים שלך יישארו בקופות הגמל לצורך קבלת פנסיה.
    להשלמת התהליך, עליך להעביר לקופות הגמל את האישורים שהנפקנו עבורך.
    לצפייה והורדת האישורים:
    https://secapp.taxes.gov.il/sh-aziva-oved.
    בכבוד רב, רשות המסים.

@דוד-גולדברג
    הכי פשוט לפנות אליהם...
    במס', 1299.

• @גמל-און כתב באשמח למידע מה אני צריך לעשות עם ההודעה הזו:

@צמיחה כתב באשמח למידע מה אני צריך לעשות עם ההודעה הזו:

@גמל-און כתב באשמח למידע מה אני צריך לעשות עם ההודעה הזו:

אכן ברוב המקרים מאוד לא מומלץ למשוך את הפיצויים.
    אבל לפעמים יש מצבים שצריך למשוך, לדוגמה בשביל הון עצמי לדירה במחיר למשתכן או לכסות אוברדרפט של פריים פלוס 11%.

• קיבלתי גם כן הודעה דומה, וגם אני אשמח למעט הסבר,

" -----------------שלום,
    המעסיק "---------------------" שהסתיימה העסקתך אצלו, דיווח על כספי הפיצויים העומדים לרשותך.
    הכספים שלך יישארו בקופות הגמל לצורך קבלת פנסיה.
    באפשרותך לבחור אחרת עד יום ---------------------------, בקישור הבא:"

בתודה,
    @רחל עומסי ?
    או כל מי שמבין.

• קיבלתי גם כן הודעה דומה, וגם אני אשמח למעט הסבר,

" -----------------שלום,
    המעסיק "---------------------" שהסתיימה העסקתך אצלו, דיווח על כספי הפיצויים העומדים לרשותך.
    הכספים שלך יישארו בקופות הגמל לצורך קבלת פנסיה.
    באפשרותך לבחור אחרת עד יום ---------------------------, בקישור הבא:"

בתודה,
    @רחל עומסי ?
    או כל מי שמבין.

@שמואל
    כל עוד שלא מושכים את הפיצויים, הכספים נשארים בקופת גמל עד הפנסיה.
    לכאורה כתוב שם שיש אפשרות לבחור למשוך את הכספים עד לתאריך מסויים, בגין סיום העסקה.
    מה שכבר נאמר שלא מומלץ לעשות זאת, אלא להשאיר את זה לפנסיה.

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    15 פוסטים
    202 צפיות
    הון_כשרה
    במיטב נותנים פחות מ0.22 למי שפונה ישירות, אבל אין לי מידע מאיזה צבירה. לגבי העדפה של ד"נ זולים מהפקדה/צבירה. זה נכון שבהתחלה כדאי להוריד הד"נ מהפקדה, כי זה יותר משמעותי למי שאין צבירה גבוה. אבל רק אם זוכרים אחרי כמה שנים לבקש שינוי. מי שישכח בהמשך, בד"כ כדאי לדאוג להוריד ד"נ מצבירה בהתחלה.
  • 2 הצבעות
    1 פוסטים
    58 צפיות
    רחל עומסיר
    השינויים שמדברים עליהם יכולים להשפיע על העתיד הכלכלי של כולנו לאחרונה פורסמו נתונים ותוכניות שממחישים עד כמה עולם העבודה והפנסיה משתנה מול העיניים שלנו. מצד אחד מדברים על אפשרות להמשך העלאת גיל הפרישה בעתיד ועל שינויים אפשריים בעולם הפנסיה וההפרשות. ומצד שני, הנתונים מראים שהישראלים עובדים שעות רבות מאוד ביחס למדינות אחרות, אבל לא תמיד מצליחים לייצר תחושת ביטחון כלכלי אמיתית. אני פוגשת לא מעט אנשים שעובדים קשה מאוד במשך שנים, מרוויחים יפה, מתנהלים באחריות ועדיין מרגישים שהם כל הזמן “רודפים” אחרי המציאות הכלכלית במקום להרגיש שהם באמת בונים יציבות. וזו בדיוק הנקודה שחשוב להבין היום יותר מתמיד: עבודה בלבד כבר לא תמיד מספיקה כדי לייצר ביטחון כלכלי עתידי. המשמעות היא שלא בטוח שנוכל בעתיד להסתמך רק על פנסיה רגילה או על מקום עבודה אחד לאורך כל החיים. דווקא בגיל צעיר, החלטות שנראות קטנות יכולות להשפיע בצורה משמעותית על השנים הבאות: • איך מושקע הכסף שלנו • האם אנחנו חוסכים גם מעבר לפנסיה • האם קיימת קרן חירום למצבים בלתי צפויים • ואיך בונים יציבות גם כשהמציאות הכלכלית משתנה לא מעט אנשים מגלים רק אחרי שנים שהם יכלו להגיע למקום אחר לגמרי אם היו עושים סדר מוקדם יותר, בודקים את החסכונות שלהם בזמן ומבינים איך הכסף באמת עובד עבורם. תכנון פנסיוני נכון לא מתחיל רק בגיל הפרישה. הוא מתחיל הרבה קודם, בהחלטות הקטנות של היום. המציאות משתנה מהר, ולכן חשוב שהתכנון הכלכלי לא יתבסס רק על מה שהמדינה תיתן בעתיד, אלא גם על בנייה נכונה ועצמאית של היציבות הכלכלית האישית והמשפחתית. תכנון פנסיוני נכון לא עוסק רק בכמה כסף נחסוך, אלא גם בשאלה איך הכסף יגן עלינו ועל המשפחה שלנו בכל שלב בחיים. אם מזמן לא עצרתם לבדוק האם החיסכון שלכם באמת מותאם למציאות של היום, אולי זה הזמן לעשות סדר ולהבין מה אפשר לשפר כבר עכשיו. הכותבת הינה יועצת פנסיונית מורשית ומתכננת פרישה
  • 4 הצבעות
    38 פוסטים
    2k צפיות
    כרמיאליכ
    @בן-עליה כתב בככה לא מתכננים מס: שניתן לקזז מס רווחי הון מנקודות זיכוי תודה 0 ב בן עליה אפשר קישור ללשון החוק שניתן לקזז מס רווחי הון מנקודות זיכוי תודה חישוב המס ייעשה בהתחשב בשיעורי המס הקבועים בסעיף קטן (ב1) או בסעיף 48א(ב1) לחוק מיסוי מקרקעין, לפי הענין, וכן בהתחשב בשיעורי המס החלים על כלל הכנסתו החייבת של הנישום וביתרת נקודות הזיכוי שלהן הוא זכאי, כאמור בפסקה (1); קישור מלא כאן
  • 6 הצבעות
    19 פוסטים
    707 צפיות
    כ
    @שמח-לעזור לא הבנתי. הרמתי ידיים.
  • 4 הצבעות
    5 פוסטים
    336 צפיות
    רחל עומסיר
    @צמיחה לטווח ארוך משתלם אם כל תקופה מבוצעת העלאת שכר. אך להוריד שכר = להוריד הפקדות לפנסיה ולכן אם המיסוי אינו גבוה בד"כ לא כדאי