דילוג לתוכן

דברי הגר"מ קסלר לגמ"ח יד שמשון בעניין השתדלות לחתונות ילדים

השתדלות
110 31 6.3k 28

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    6 פוסטים
    92 צפיות
    הקול השפויה
    באהבת חסד פסק שמי שצריך לפרנסתו להלוות לעכו"ם בשכר מותר לו ואינו חייב להלוות משום חייך קודמים אמרתי את זה לאחד האנשים העומדים מאחורי החוברת הנ"ל וטען לי שזה שבעתיד הוא יצטרך לא נחשב שנצרך לפרנסתו כמובן שלא הסכמתי עם דעתו, אבל כך הוא טען.
  • 1 הצבעות
    7 פוסטים
    276 צפיות
    צ
    @אבישי אתה חותם ע"ז בטפסי ההצטרפות שהכסף הוא תרומה, הם לא חייבים להחזיר אותו, והם גם לא מתחייבים לתת הלוואה, וגם לא מתחייבים לתת מענק. חלק מההפקדה החודשית זה בעצם תשלום ריבית על ההלוואה העתידית שמקבלים. ולכאורה יש בזה גם נפק"מ הלכתית, במקרה שתבקש לקבל את כל הכסף בחזרה, הם ייתנו את זה בתורת מענק, ולא בתור החזר הלוואה, ואז הכסף היה חייב במעשר. לגבי צמצום הוצאות, אני לא מכיר אותך, ברור שיש אברכים שיכולים להתנהל יותר טוב ולחסוך בהוצאות, וברור שיש אברכים שצריכים להתמקד בהגדלת הכנסות, כי אין להם מה לצמצם.
  • 8 הצבעות
    41 פוסטים
    2k צפיות
    ה
    אודה ולא אבוש הרב הנ"ל שדנתי על כוונותיו הוא מרבני ההכשר של גלאט הון וככל הנראה לא קשור לניהול של אושר בכבוד ולכן אין לו אינטרס בדבר חלילה. הוטעתי ואני מתנצל בפניו ובני ביתו.
  • 3 הצבעות
    15 פוסטים
    718 צפיות
    ia90990I
    @הקול-השפוי צודק... אנחנו קיבלנו לחתונה ברמה בינונית פחות או יותר וזה אילץ אותנו לקנות דירה עם משכנתא שמתאימה לנו כרגע אבל עוד כמה שנים היא תהיה גבוהה מדי [כמו רוב האנשים..] אז מראש כבר זה עורר אותנו להתחיל למצוא עוד הכנסות..
  • 4 הצבעות
    2 פוסטים
    440 צפיות
    הקול השפויה
    המשך: "ר' דוב טען כמה וכמה פעמים שבדבר זה אין הוראה כללית ובעצם כל אחד צריך להתייעץ עם הרב שמכיר אותו אישית שידע לברר את הפרטים דלקמן: א. כמה כסף יש לו עכשיו וכמה זה ישגע אותו עכשיו להשיג כסף ב. כמה בנים ובנות יש לו ג. האיך ישאר יותר שקוע בלימוד אם ע"י השקעה בנדל"ן או במניות (דהיינו האם כל מאמר ביתד נאמן שמניה פלונית נפלנ יקפיץ אותו) ד. האם הינו אדם שחובות של 3 מליון ש"ח יכולים לגרום לו לעשות דברים שהם לא גלאט (שאז הוא צריך יותר להתאמץ וכו') מקווה שהובנו דבריו כראוי"