דילוג לתוכן

זינוק במחירי התחבורה הציבורית

כלכלת המשפחה
1 1 117 1

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    5 פוסטים
    77 צפיות
    ל
    מהנסיון בשטח, בביטוח לאומי על פי רוב כל עוד שלא תוגש בקשה להחזר ביטוח לאומי לא יקרה שום דבר. אין באמור לעיל המלצה לדווח משהו שאינו נכון וכאן המקום להזהיר את כל מי שרוצה להגיש בקשה להחזר ביטוח לאומי רטרואקטיבי, שיבדוק היטב האם מגיע לו החזר או לא. מכיוון וההגשה הינה פשוטה וקלה ללא מסמכים וכו', רבים מגישים על 7 שנים רטרואקטיבי בלי לבדוק האם אכן הם שילמו דמי ביטוח ביתר. הכרתי מישהו שהגיש החזר עברו 280 ₪ שגבו לו, וקיבל חיוב של 35,000 ₪. אחת הסיבות היא שבביטוח לאומי (בשונה ממס הכנסה) בודקים פר חודש ולא בממוצע שנתי, ואין אפשרות לקבל החזר על תרומות, נקודות זיכוי, מגורים בפריפריה וכד' להלן שיעורי דמי הביטוח של השנים האחרונות 2022 | נמוך עד 6,331 ₪ | שיעור דמי הביטוח | נמוך 3.5% | גבוה 12% 2023 | נמוך עד 7,122 ₪ | שיעור דמי הביטוח | נמוך 3.5% | גבוה 12% (סיבת הקפיצה - הקפאת המדד עקב הקורונה) 2024 + 2025 | נמוך עד 7,522 ₪ | שיעור דמי הביטוח השתנו | נמוך 4.27% | גבוה 12.17% 2026 | נמוך עד 7,703 ₪ | שיעור דמי הביטוח ללא שינוי
  • איך משיגים תור במשרד הפנים?

כלכלת המשפחה
    19
    2 הצבעות
    19 פוסטים
    126 צפיות
    אבי ר.א
    @פלוס כתב באיך משיגים תור במשרד הפנים?: סתם שתדעו, אם אתם לא רוצים לחכות הרבה זמן על הקו (לא משנה באיזה משרד ממשלתי), תבדקו בשלוחה של השפה העברית מה מקישים - תעשו את אותו דבר בשלוחה הערבית, והמענה שם - מהיר מאוד. אני עושה ככה תמיד. ותתפלאו, הפקידה הערבייה שם, יודעת לדבר גם בעברית... חזק ביותר!! רק שמעכשיו יצטרכו לעשות את זה בשלוחה הצרפתית....
  • 0 הצבעות
    10 פוסטים
    185 צפיות
    ש
    @zevy גם לי העלו ל171 ושלחו מכתב, זה באמת על הצמדה למדד אז בינתיים בלע"ה לא העלו את המחיר אחרי הכותרות המפוצצות
  • 0 הצבעות
    12 פוסטים
    398 צפיות
    שמש מרפאש
    @שואף-ליותר כתב בעוסק פטור וקרן השתלמות: סיכונים והסתבכויות: @בנימין-26 כתב בעוסק פטור וקרן השתלמות: סיכונים והסתבכויות: כי רק בפתיחת הקופה דורשים את אישור העוסק ולא בהפקדות ומשיכות. זהו פירצה בחוק, אבל יכול מאד להיות שבעוד 20 שנה שיבואו למשוך את הכסף רשות המיסים תדרוש להוכיח שהעסק היה פעיל כל התקופה. אל תשכח שברשות המיסים ממש לא אוהבים את ההטבה על קרן השתלמות והגיוני מאד שהם ינסו למסמס אותה ככל שיוכלו. אין להם עילה חוקית לעשות זאת רטרואקטיבית.
  • 5 הצבעות
    16 פוסטים
    441 צפיות
    חופש כלכליח
    אני מזכיר לכולם שאין אפשרות לקנות דירה שלישית בלי לקנות לפני דירה שנייה.