השקעות ומיסוי לבעלי אזרחות ארה"ב
-
כאזרח אמריקאי, אני מוגבל בהשקעות זרות תחת חוק ה-PFIC האמריקאי, שבגדול ממסה בצורה דרקונית השקעות בקרנות זרות (הכוונה שפועלות מחוץ לארה"ב).
ראיתי בבלוג של המתורגמן הפיננסי, שהוא ממליץ לקנות מק"מ במקום.
אני מנסה להבין מה זה מק"מ ואיך קונים אותו, ובכללי מה כדאי לדעת לפני שקונים.אולי יש לכם עוד רעיונות להשקעה לטווח קצר-בינוני שהוא לא קרן כספית או קרן נאמנות, ובשקלים?
-
-
-
@מפתח_בינה באופן כללי, השאלה באיזה סכומים מדובר.
כי אם אתה מדבר על ממוצע של 10,000 ש"ח לכל השנה - אז זה בערך 430 ש"ח לשנה, ברוטו לפני מס ועמלות.
לא בטוח שמצדיק את הטררם.בכל מקרה, יש שאוחזים שניתן לקנות כספית ולמכור לפני כל מעבר שנה לועזית - אבל עדיין זה דורש מיסוי משמעותי מצד ארה"ב.
-
@אמת-מארץ-תצמח מבחינתי הרווחים נועדו יותר כדי להגן מפני האינפלציה ולא כדי לקבל רווח שווה, אני צריך לטווחים קצרים של עד שנתיים נגיד.
עוד משהו נוח שזה נזיל. -
@מפתח_בינה
אם אתה רוצה להרחיב אפיקים לדעת מה זה מק"מ ואיך קונים אותו, תוכל לראות אצל דניאל נבון
https://tradingil.co.il/מלווה-קצר-מועד/ -
@מפתח_בינה כתב בקניית מק"מ כתחליף לקרן כספית לאזרחים אמריקאים:
מבחינתי הרווחים נועדו יותר כדי להגן מפני האינפלציה ולא כדי לקבל רווח שווה, אני צריך לטווחים קצרים של עד שנתיים נגיד.
עוד משהו נוח שזה נזיל.זה לא משנה המטרה.
כל עוד והסכום הוא פחות ממה שכתבתי - צריך לשקול שוב את המאמץ אל מול התוצאה. -
@שמיל-שמיל
גם אני אשמח לכזה דבר,
מתייעצים איתי הרבה, ולאזרחי ארה"ב אני יודע רק להגיד שיקנו קרנות אמריקאיות,
יכולים לפתוח מסחר עצמאי באינטראקטיב ברוקס, או אינטראקטיב ישראל, או איביאי.
ושולח להם קצת חומר שהצטבר אצלי, או קישורים לכל מיני אתרים שעוסקים בנושא.
ועם הבן זוג אינו אזרח ארה"ב אפשר לסחור דרך החשבון בנק שלו ודרך פלטפורמת מסחר על שמו.
ואז מתחילים עם השאלות מה קורה אם הם מגישים דו"ח שנתי על שני בני הזוג כדי לקבל יותר כסף מארה"ב, האם יצטרכו להגיש דו"ח גם על כל ההשקעות של בן הזוג ולשלם ע"ז מס כל שנה.
ומה לגבי החסכון לכל ילד.
ומה קורה אם יש להם ילד מעל גיל 18 האן צריכים לדווח עליו.
בקיצור, אם מישהו שמכיר רו"ח אמריקאי שמתמצא בשוק ההון ובמיסוי שיחבר אותו לפורום כדי שיעלה כאן הדרכה מפורטת.
זה עזרה גדולה לציבור גדול. -
@צמיחה כתב בקניית מק"מ כתחליף לקרן כספית לאזרחים אמריקאים:
אם מישהו שמכיר רו"ח אמריקאי שמתמצא בשוק ההון ובמיסוי
@אבישי-ויינגולד כתב באזרח אמריקאי לקרן השתלמות:
שמעתי על אורלי רובין 052-364-5022 לא מכיר אותה בפועל ולא לוקח אחריות (מתכנן בעז''ה לפגוש אותה לכשיתאפשר לי ואז אתרשם קצת יותר כנראה)
-
@צמיחה
כדאי לעיין כאן:
https://fintranslator.com/usa-tax/ -
מה קורה אם הם מגישים דו"ח שנתי על שני בני הזוג כדי לקבל יותר כסף מארה"ב, האם יצטרכו להגיש דו"ח גם על כל ההשקעות של בן הזוג ולשלם ע"ז מס כל שנה.
לפי דעת רוב הרו"ח - כן, רק שמס ההכנסה הישראלי קודם לקבלת המס מתושבי ישראל וממילא אין צורך לשלם לדוד סם עקב אמנת המס בין המדינות למניעת כפל מס, מלבד דיבידנדים שעליהם ארה"ב קודמת לקבלת המס מישראל (וממילא יש להגיש בקשה להחזר מס כאן בישראל אם החשבון נמצא בבית השקעות ישראלי ובוצע ניכוי מס במקור).
ומה לגבי החסכון לכל ילד.
הדעות חלוקות בין הרו"ח אם חסכון לכל ילד נכלל בתוך PFIC, יעקב רוטמן (המתורגמן הפיננסי) מחמיר בזה, אבל הרבה רו"ח אומרים שאין בזה בעיה. בפועל טרם ידוע על מקרה שהIRS אכף את הPFIC על חסכון לכל ילד.
ומה קורה אם יש להם ילד מעל גיל 18 האן צריכים לדווח עליו.
אם גם הוא אמריקאי - הוא חייב בדיווח כמו כולם, למה לא?
בקיצור, אם מישהו שמכיר רו"ח אמריקאי שמתמצא בשוק ההון ובמיסוי שיחבר אותו לפורום כדי שיעלה כאן הדרכה מפורטת.
זה עזרה גדולה לציבור גדול.באופן כללי יש את האתר המצויין של יעקב רוטמן שנקרא בשם "המתורגמן הפיננסי", עם כל הידע לאזרח אמריקאי, ומומלץ מאוד לעיין שם.
-
@סייעתא-דשמיא
אז בכזה מקרה כדאי שגם הבן זוג שאין לו אזרחות ארה"ב יקנה רק קרנות אמריקאיות? -
@סייעתא-דשמיא
צ"ע מה שורש הפלוגתא?
וכי ס"ד שנחלקו במציאות מה החוק האמריקאי קובע? -
@סייעתא-דשמיא כתב בקניית מק"מ כתחליף לקרן כספית לאזרחים אמריקאים:
זה עזרה גדולה לציבור גדול.באופן כללי יש את האתר המצויין של יעקב רוטמן שנקרא בשם "המתורגמן הפיננסי", עם כל הידע לאזרח אמריקאי, ומומלץ מאוד לעיין שם.
חבל שלא טרחת לבדוק בתגובה אחת לפניך:
@אמת-מארץ-תצמח כתב בקניית מק"מ כתחליף לקרן כספית לאזרחים אמריקאים:
@צמיחה
כדאי לעיין כאן:
https://fintranslator.com/usa-tax/