דילוג לתוכן

קרבנות הנשיאים - וחשבון העו"ש שלי...

כלכלת המשפחה
5 3 195 3
  • אחד המסרים החשובים שלמדנו מכך שהתורה חזרה ופירטה את קרבנו של כל נשיא - הוא,
    שעל אף שבחיצוניות הדברים נראה כי כולם מקיימים את התורה והמצווה באופן שווה; האמת היא שעבודת ה' של כל יחיד ויחיד היא שונה לגמרי! כל אחד עם הכוונות שלו, עם הנסיונות שלו, הכוחות והכישורים שלו, מצבו הפיזי \ הכלכלי \ הרגשי וכו' וכו'.
    כך מלמדים אותנו חז"ל - שכל נשיא הביא אמנם את אותו הקרבן, אך מסיבות שונות לגמרי, ובלי כל קשר לקרבן זולתו.

ואני חושב שהדברים מתאימים גם לנושא הכלכלי בכל בית יהודי:
    כלפי חוץ נראה שכולם כאן מנסים פשוט 'לשרוד את החיים' מהבחינה הזאת, ולצאת ידי חובה בהשגת ה-10\20\30 אלף החודשיים, כמו כל החברים שלנו...
    אך אם נחשוב לרגע בדעת צלולה, נבין שאין שום שייכות בין האתגר הכלכלי שלי - לזה של שכן שלי...
    -הקב"ה נותן לכל אחד את מצבו האישי, את הצרכים שלו, את האפשרויות שלו, ואת הדברים הטובים שהוא יכול לעשות בעולם הנפלא הזה!

לכן אני ממליץ לכל משפחה בתחילת תהליך להתייעלות כלכלית:
    בואו נעזוב רגע את כל מה שקורה מסביב; ונעשה קצת חושבין אתם עם עצמכם - מהו האתגר האישי שלכם? אילו שאיפות יש לכם בחיים? איזה מטרה אתם באים להשיג עם שיפור מצבכם? איזה שינוי לטובה בחיים שלכם יביא אותכם למקום שאתם חפצים בו..?

-כשניגשים למצוא פתרונות מתוך התבוננות בחיים של המשפחה שלנו בלבד,
    הדבר הזה מביא בדרך לצמיחה אישית נהדרת - יחד עם היעד הכלכלי שאנו משיגים בסייעתא דשמיא..!

המון שפע לכולנו!

משה חיים מאיר
    מפסיקים לחשוב על כסף!!

חושבים שאני יכול לעזור לכם? דברו איתי!
    0583282028 proactive@moshechaim.co.il

שעל אף שבחיצוניות הדברים נראה כי כולם מקיימים את התורה והמצווה באופן שווה; האמת היא שעבודת ה' של כל יחיד ויחיד היא שונה לגמרי! כל אחד עם הכוונות שלו, עם הנסיונות שלו, הכוחות והכישורים שלו, מצבו הפיזי \ הכלכלי \ הרגשי וכו' וכו'.
    כך מלמדים אותנו חז"ל - שכל נשיא הביא אמנם את אותו הקרבן, אך מסיבות שונות לגמרי, ובלי כל קשר לקרבן זולתו.

כלפי חוץ נראה שכולם כאן מנסים פשוט 'לשרוד את החיים' מהבחינה הזאת, ולצאת ידי חובה בהשגת ה-10\20\30 אלף החודשיים, כמו כל החברים שלנו...
    אך אם נחשוב לרגע בדעת צלולה, נבין שאין שום שייכות בין האתגר הכלכלי שלי - לזה של שכן שלי...
    -הקב"ה נותן לכל אחד את מצבו האישי, את הצרכים שלו, את האפשרויות שלו, ואת הדברים הטובים שהוא יכול לעשות בעולם הנפלא הזה!

בואו נעזוב רגע את כל מה שקורה מסביב; ונעשה קצת חושבין אתם עם עצמכם - מהו האתגר האישי שלכם? אילו שאיפות יש לכם בחיים? איזה מטרה אתם באים להשיג עם שיפור מצבכם? איזה שינוי לטובה בחיים שלכם יביא אותכם למקום שאתם חפצים בו..?

הדבר הזה מביא בדרך לצמיחה אישית נהדרת - יחד עם היעד הכלכלי שאנו משיגים בסייעתא דשמיא..!

המון שפע לכולנו!

משה חיים מאיר
    מפסיקים לחשוב על כסף!!

@משה-חיים כתב בקרבנות הנשיאים - וחשבון העו"ש שלי...:

אילו שאיפות יש לכם בחיים?

יותר קל לראות את השני, ולפי זה לדעת למה לשאוף ומה לתקן ולשפר.

המון שפע לכולנו!

משה חיים מאיר
    מפסיקים לחשוב על כסף!!

@משה-חיים
    לא כ"כ נכון,
    כולנו חיים בחברה וכתוצאה ישירה ממנה נגזרות רמות החיים של כל אחד (כמעט!),
    לא נכון לקחת מהחברה רק את מה שעולה לנו כסף ולא לקחת גם את מה שיכול לחסוך לנו כסף.

• @משה-חיים
    לא כ"כ נכון,
    כולנו חיים בחברה וכתוצאה ישירה ממנה נגזרות רמות החיים של כל אחד (כמעט!),
    לא נכון לקחת מהחברה רק את מה שעולה לנו כסף ולא לקחת גם את מה שיכול לחסוך לנו כסף.

@שמואל
    לא הבנתי כל כך את ההערה, אשמח לפירוט.
    לא באתי לומר שאדם אינו מושפע מסביבתו,
    רק שאדם שמתמקד בעצמו - בצרכיו רגשותיו ויכולותיו
    עשוי להגיע רחוק יותר.
    בדיוק כמו בחור ישיבה או אברך - אם לומדים רק בגלל שזה מה שכולם עושים, אז אנחנו נשמע יותר תלונות על כך ש'אין לי טעם בלימוד'...

• @שמואל
    לא הבנתי כל כך את ההערה, אשמח לפירוט.
    לא באתי לומר שאדם אינו מושפע מסביבתו,
    רק שאדם שמתמקד בעצמו - בצרכיו רגשותיו ויכולותיו
    עשוי להגיע רחוק יותר.
    בדיוק כמו בחור ישיבה או אברך - אם לומדים רק בגלל שזה מה שכולם עושים, אז אנחנו נשמע יותר תלונות על כך ש'אין לי טעם בלימוד'...

@משה-חיים
    התכוונתי לאמר שעד שאתה לוקח מהחברה את רמת החיים שלך (את זה א"א לנתק מהבן אדם),
    תיקח גם מהחברה טיפים ופטנטים להסתדר עם יוקר המחיה.

נושאים מוצעים

• פרעה בפיג'מה באמצע הלילה...

כלכלת המשפחה 613
    1
    5 הצבעות
    1 פוסטים
    162 צפיות
    מ
    וואו - יש לי שיתוף מצחיק שיכול לשמש אתכם בהרצאות: הבן שלי בגיל 5 חוזר יום אחד מהמכינה, והוא מתלונן בקול בוכים שהוא שכח להביא פיג'מה לחיידר... -הם עשו הדגמה כיתתית של 'פרעה בפיג'מה' וגו', ומכיוון שהוא שכח לעדכן אותנו לגבי התוכנית -- הוא נשאר היחיד המוזר שעמד בצד עם בגדים רגילים.. כשעולה הנושא של השפעת הסביבה, סטנדרטים וכו'-- לפעמים אנחנו נותנים לאשה\שכן\גיס מוסר על כך שהוא מושפע מהרחוב ולא מחשב אם יש לו כיסוי להוצאה הזאת, או האם בסדרי העדיפויות זה קודם ללחם וחלב... אם נשתמש בסיפור מצחיק כדי לעשות 'ליצנות' מהמשיכה ל'מה שכווולם עושים' - זה יכול להפיל חומות של התנגדות, ולהיכנס לשומעים מהדלת האחורית..!
  • 0 הצבעות
    5 פוסטים
    243 צפיות
    מ
    @אבי-ר. קראתי את דבריך הנחמדים. לדעתי, המעלה הגדולה מכל המעלות - זה כאשר האבא מוצא את הדרך להיטיב לעצמו ולהימנע מהתחייבות מופרזת שאין לו איך להשיג, מתוך הלחץ שבהצעות השידוכים. על כן, אם 'שטיק' כזה של קניית דירה בעסקת 15% נעשית בצורה מחושבת ומושכלת (כן - עם תשלום מלא לאיש מקצוע שידע איך לגשת לזה מכל ההיבטים!) - אני אומר שההורים שחסכו 300 אל"ש שאין להם - זו מצווה גדולה יותר מאשר אפשרות של הבת לקנות את דירת החלומות במקום החלומי עם משכנתא חלומית... (ואם מישהו מתווכח עם הנקודה הזאת - אעשה בל"נ מאמץ למחיקת התגובה שלו:))
  • מאמר נפלא ואקטואלי שפורסם ב"דרשו"

כלכלת המשפחה
    1
    2 הצבעות
    1 פוסטים
    147 צפיות
    נ.ר.א.נ
    תובנות מהחיים // יוחנן וסרמן אחד האנשים הכי אומללים על פני היקום, הוא אדם מאוד מפורסם, המתגורר בדירת פאר, מוקף באנשים שמשרתים אותו, ומחזיק בסכומי כסף שיספיקו לו ולנכדיו לחיות בטוב ובנעימים עוד שנים רבות. האיש הזה, לא מסוגל להעלות חיוך על שפתיו. רוב שעות היממה הוא ישן, מתוך דיכאון כבד, וכשהוא כן ער, הוא יושב באפס מעש, מסתכל מהחלון או סתם בוהה בחלל. לאיש הזה קוראים בשאר אל אסד, מי שעד לא מכבר היה נשיא סוריה. במשך קרוב לחצי יובל שנים הוא היה שליט מדינה, מעין מלך אשר על פיו יישק דבר. הרבה מאוד אנשים שילמו בחייהם משום שהעזו להמרות את פיו, מיליוני בני אדם עבדו אצלו וטרחו יומם ולילה כדי שרצונו יתמלא ושהחלטותיו יתקיימו. הוא גדל עם כפית של זהב בפה, ובמשך למעלה מיובל שנים התגורר בארמון פאר. שום דבר לא חסר לו וגם היום הוא מתגורר בדירה מפוארת ומאובזרת היטב. אז למה הוא כל כך עצוב? כי הוא איבד את השלטון… הוא הורגל להיות מלך, וחשב להוריד את המלוכה לבנו אחריו בבוא העת, ובמקום זאת הוא הודח בבושת פנים, ונשלח לבלות את שארית ימיו על אדמת ניכר. ** עכשיו ננסה לדמיין לנו אדם אחר, פקיד פשוט בחברה המייצרת כרטיסי זיכרון למצלמות. הוא קם בבוקר, אוכל משהו והולך לעבודה כדי לענות לטלפון, לסגור הזמנות, לרכז עסקאות, ולהרוויח משכורת סבירה של כמה אלפי דולרים בחודש. פתאום, בלי הודעה מוקדמת, שולפים אותו מהעבודה האפרורית והמשעממת, ומעבירים אותו לדירת פאר, בדיוק כמו זאת שבה מתגורר נשיא סוריה המודח, בשאר אל אסד. אותם נתונים, אותם תנאים, יש לו משרתים שעושים את רצונו, בית רחב ידיים, חצר עם בריכה פרטית, פירות, ירקות חטיפים ופיצוחים, כל חפצו וכל מאווייו, ועוד כסף לבזבוזים וטיולים. כיצד ייראה אותו אדם? סביר להניח שהוא יהיה מאושר מאוד, שש ושמח על המתנה הנפלאה שקיבל. אז למה בשאר אל אסד עצוב ומדוכא מתנאי המחייה שלו, כשכל אחד אחר ישמח לקבל את מה שיש לו??? התשובה נעוצה כמובן בהרגלים ושאיפות. מי שהתרגל להיות שליט כמעט כל יכול, לחיות בארמונות פאר ולהחזיק בצי של רכבי יוקרה במרתף ביתו. מי שהתרגל שעל פיו ישק דבר, ובכל מקום שהוא עובד אנשים נעמדים דום מפניו ביראת כבוד. מי שהתרגל שכל מילה שלו מצוטטת בכלי התקשורת, וכל החלטה שלו משפיעה על חייהם של מיליוני בני אדם – יתקשה להסתפק בדירת פאר עם תנאי מחייה מפנקים. הוא רגיל להרבה הרבה יותר מזה. לעומתו, מי שחי בתנאים פשוטים יחסית, ובבת אחת עבר לחיות בדירת פאר עם תנאים טובים פי כמה וכמה, ירגיש מאושר. כלומר, הנוחות וההישגים שאנחנו משיגים בחיים, הם עניין יחסי. חשוב שנזכור את זה כשאנחנו מתלוננים שחם, או קר, או כשיוקר המחייה מאלץ אותנו לוותר על חלק מהתנאים אליהם הורגלנו במשך שנים. כדאי שנזכור שכל אחד ואחד מאתנו היום, ואפילו האנשים העניים ביותר, חי בתנאים הרבה יותר טובים ומפנקים מתנאי המחייה של העשיר הגדול ביותר בוורשה לפני 200 שנה. ולכן, במקום להתעצב ולהתבכיין על מה שאין – כדאי שנתרגל לשמוח ולהודות על מה שיש… דרשו
  • 0 הצבעות
    6 פוסטים
    306 צפיות
    הקול השפויה
    מי שכן חותם, חשוב מאוד להתנות שהערבות על מנת לשלם ממעשרות, ברוב מוחלט של המקרים זה צדקה אלא שבלי תנאי זה חוב המוטל עליך שא"א לפרוע מצדקה.
  • 4 הצבעות
    2 פוסטים
    252 צפיות
    נחמן רוזנבלוםנ
    אהבתי את ההגדרה הפלא ”תשיעי בתבל” עד לפני שנה הכרתי שבע ומאז ועד היום הכרתי שמונה היום היא השתנתה ל9!