דילוג לתוכן

לא למשוך בירידות, מן התורה מנין?

תורני
7 2 392 2

נושאים מוצעים

• הלוואות או תמיכה

תורני השקפה
    5
    1 הצבעות
    5 פוסטים
    29 צפיות
    א
    @צדיק-יסוד-עולם said: כל מי שיכול בלי להזדקק לעזרת הציבור פשוט שעדיף, זה גם דעת גדולי ישראל. לאחרונה הייתה לי הרגשה דקה בקשר למשפחה מסויימת שאני ועוד כמה בשכונה מנסים לתמוך בהם תמיד אנשים ידעו שלקבל צדקה זה בושה... ובנאדם היה עושה מאמץ גדול שאף אחד לא ידע על חומר מצבו... וכל הנושא של מתן בסתר כדי לא להכלים את המקבל... יש היום אנשים (ספציפיים, לא כולם) שמבחינתם להזדקק לכספי ציבור זה הדבר הכי טבעי אין להם שום בעיה עם זה, ונראה לי שלכן אין להם כ"כ מניע לעשות שינויים ולצאת מהמצב פשוט איבדו את הבושה וחיים עם זה בכייף (במשפחה שאני מכיר הם נמנעים מלשנות משהו מאד בסיסי באורח חיים, משהו שכל העולם עושה בלי בעיה, אבל כנראה יותר קל לשבת ולקבל צדקה- מאשר לצאת מאיזור הנוחות). מבינים למה אני מתכוון? אני מדגיש שאני לא דן אף אחד ושיש חסמים פסיכולוגיים בדיוק כמו בעיות כלכליות ובריאותיות מה גם שייתכן שיש דברים נסתרים מעיני אדם מבחוץ אני משתדל לתת צדקה ואף לפעול ולהפעיל בנושא אבל ההרגשה הזו לפעמים מנקרת בי האם איבדנו משהו מאד בסיסי ואנושי? ולאן אנחנו הולכים מכאן?
  • 0 הצבעות
    19 פוסטים
    178 צפיות
    D
    נכון אבל עם הs&p500 לדוגמא יש בעיות האגרות חוב ויש ודאי חברות יהודיות גם עם אומרים שבעלי המניות אינם הבעלים וגם אם אפשר לעשות באופן מהודר יותר כמעט כל יהודי בצרפת יש לו כסף בקרנות גמול ופנסיה
  • האם צריך כשרות בהשקעה במניות?

תורני כשרות בהשקעות
    17
    1 הצבעות
    17 פוסטים
    310 צפיות
    מ
    @יושב-בגנים ראה כאן יש שם ספר שלם על שוק ההון בהלכה - אמנם בעילום שם אבל הוא כותב טוב שווה לקרא
  • מניות כשרות

תורני מניות כשרות
    5
    0 הצבעות
    5 פוסטים
    242 צפיות
    צ
    @משקיע-מתחיל למכון כת"ר יש רשימה של מניות כשרות ב-50 ש"ח. ואני מצטרף לדברי @שואף-ליותר אל תקנה מניות, תקנה מדדים.
  • 0 הצבעות
    34 פוסטים
    1k צפיות
    Y
    אני שאלתי את הרב אברהם צבי הכהן בעבר והוא התיר לי אפילו אם מישהו עשה את זה בכוונה תחילה אבל זה היה לפני כמה שנים והכי חשוב שצריך שכל אחד ישאל את הרב שלו בפניו במיוחד משהו שלא חייבים עליו תשובה מיידית