דילוג לתוכן

דמי לידה לעוסק פטור איך והאם?

הועבר פרנסה
34 7 771 6

נושאים מוצעים

• 2 הצבעות
    6 פוסטים
    36 צפיות
    מ
    רשמתי שעברתי לעוסק זעיר. ענו לי שכיון שבקשת הצהרת ההון יצאה לפני המעבר אין אפשרות לבטל. שלחו אותי לשלוח מייל למקום שלא עונים בו. פניתי אליהם שוב. ממש עכשיו שלחו לי את זה.. הנה ההתכתבות שלי: מאת: #### (פ"ש גוש דן (39)) 16:56 , 11/02/2026 לא ניתן לבטל ה. הון הדרישה לה. הון יצאה לפני סיווג התיק לעוסק זעיר ולכן אין מקום לבטלה מאת: ##### 15:12 , 12/02/2026 את התשובה הזו קיבלתי והסברתי שהוא נוגד את העיקרון של פתיחת עוסק זעיר. פתחתי בטעות עוסק פטור ובתוך כמה ימים שיניתי אותו לעוסק זעיר. כל מה שיש לי ידוע לרשות המיסים הצהרת הון היא פעולה מורכבת שדורשת השגת מסמכים ישנים. ואין מקום להיצמדות לתקנה הזו במקרה שלי. מבקש מאד שתשקלו שוב את הענין המשך לפנייתי הקודמת לשקול ביטול הצהרת הון בעקבות מעבר לעןסק זעיר. שלחתם אותי לפנות לכתובת מייל MaisaraSo@taxes.gov.il שלחתי הודעה לפני חודש אין תגובה!!! בפעם הבקודמת הפנתם אותי למייל שצויין לעיל. רק שאין בו מענה. יש דרך אחרת לפנות לשם? מאת: ####(פ"ש גוש דן (39)) 13:09 , 02/03/2026 בקשתך הועברה לרכז חוליה אןרגנית
  • ביטו"ל לבעלי עוסק פטור

פרנסה ביטול
    6
    1 הצבעות
    6 פוסטים
    113 צפיות
    כרמיאליכ
    מי שאינו עובד (למעט אישה הנשואה למבוטח תושב ישראל) ואין לו הכנסות, חייב לשלם דמי ביטוח לאומי ודמי ביטוח בריאות עבור עצמו בשיעור המינימום - 266 ש"ח (החל ב- 01.01.2026), עצמאי שאינו עונה להגדרה גם צריך לשלם את הסכום הנ"ל, בשביל להיות עצמאי שעונה להגדרה צריך לענות על א' מההפרטים הנ"ל : עוסק במשלח ידו 20 שעות בשבוע בממוצע לפחות. הכנסתו החודשית הממוצעת ממשלח ידו שווה או עולה על 50% מהשכר הממוצע - 6,885 (החל ב- 01.01.2026) עוסק במשלח ידו 12 שעות בשבוע בממוצע לפחות, והכנסתו החודשית הממוצעת ממשלח ידו שווה או עולה על 15% מהשכר הממוצע - 2,065 ש"ח (החל ב- 01.01.2026).
  • 6 הצבעות
    4 פוסטים
    180 צפיות
    רואה את הנולדר
    @יצחק-שקל-דעת למה שלא תעלה אותם כאן לתועלת הציבור?
  • 5 הצבעות
    19 פוסטים
    582 צפיות
    ב
    איזה מסמכים צריך לצרף בהגשת הבקשה (אני רוצה לנסות לעשות לבד...)?
  • 0 הצבעות
    10 פוסטים
    375 צפיות
    ס
    @הגיוני כתב בעזרה בנושא מס הכנסה שיורד מדמי לידה: האם יש דרך כלשהי להוזיל את ההפרשות העצומות לב"ל ומס בריאות? לא. עד שכר של 7,522 ש"ח מנוכה לביטוח לאומי 4.27%, ומחלק השכר שמעל סכום זה מנוכה 12.17% לביטוח לאומי.