הכל על חשמל כשר וזול לשבת (מצברים + קולטים)
-
יש קישור לממיר שחשמל כשר מציע
כמו כן אשמח אם תענה לי על הבלאי
הבנתי מהתכתובת שלך שאין כמעט תיקונים בממיר
ראיתי במדריך (של פינסקו) שיש תיקון אחת לשבע שנים לערך? נכון? -
והאם צריך שלש ממירים לבית תלת פאזי
-
למישהוא יש כאן ידע על יד שניה
אם אני מבין נכון לבית תלת פאזי צריך 3 ממירים
רציתי לדעת אם הממיר של סולאר אדג עובד בתאימה מלאה עם בסל
וכן המצבר בגודל 5.12
והממיר כתוב לי עליו כך '5 קילו וואט חד פאזי 220 וולט און גריד'
ומה עוד צריך לבדוק..
ותודה לכל המסיעים שלא ע"מ לקבל פרס -
וכן המצבר בגודל 5.12
ומה עוד צריך לבדוק..
ותודה לכל המסיעים שלא ע"מ לקבל פרס@חושב-שאני-גאון כתב בהכל על חשמל כשר וזול לשבת (מצברים + קולטים):
וכן המצבר בגודל 5.12
ומה עוד צריך לבדוק..
ותודה לכל המסיעים שלא ע"מ לקבל פרסאם אתה רוצה אפשר לשלוח לי בפרטי A0533174136@GMAIL.COM
אפשר גם להתקשר אלי -
@חושב-שאני-גאון כתב בהכל על חשמל כשר וזול לשבת (מצברים + קולטים):
וכן המצבר בגודל 5.12
ומה עוד צריך לבדוק..
ותודה לכל המסיעים שלא ע"מ לקבל פרסאם אתה רוצה אפשר לשלוח לי בפרטי A0533174136@GMAIL.COM
אפשר גם להתקשר אלי -
@חושב-שאני-גאון כתב בהכל על חשמל כשר וזול לשבת (מצברים + קולטים):
יש ממירים שהם תלת פאזי
-
וכן המצבר בגודל 5.12
ומה עוד צריך לבדוק..
ותודה לכל המסיעים שלא ע"מ לקבל פרס@חושב-שאני-גאון כתב בהכל על חשמל כשר וזול לשבת (מצברים + קולטים):
וכן המצבר בגודל 5.12
ומה עוד צריך לבדוק..נשמע שמה שכתוב לך (“5kW חד־פאזי 220V און־גריד”) זה ממיר רשת רגיל, וברוב המקרים הוא לא מתחבר ישירות למצבר BSL 5.12 (אין ניהול טעינה/פריקה וכניסת מצבר).
מה לבדוק:
דגם מדויק של ה-SolarEdge (SE____) – האם זה StorEdge / Energy Hub / Home Hub.
האם יש לו Battery 48V / CAN ותמיכה במצברים (רשימת תאימות).
ב-5kW על 48–51.2V צריך בערך 100A+ – לוודא שה-BSL/BMS נותן זרם רציף כזה והכבלים/הגנות מתאימים.
אם זה לא דגם אגירה: הפתרון הוא או להחליף לממיר היברידי/StorEdge, או להוסיף ממיר/מטען מצברים נפרד (AC-coupling). -
אשמח אם מישהו ידע להחכים אותי בעניין קרינה מסוכנת ממצברים וממיר TBB ,מותקן ממש צמוד למיטה (ביניהם יש רק תריס ודלת זכוכית שפעם היה מעבר למרפסת שעכשיו סגורה)- זו דירונת פיצית ולא היה מקום אחר
(האם יש סכנה רק בשעת ההטענה? ולא על מצב הטענה, ביום חול? בשבת?) תודה ! -
אשמח אם מישהו ידע להחכים אותי בעניין קרינה מסוכנת ממצברים וממיר TBB ,מותקן ממש צמוד למיטה (ביניהם יש רק תריס ודלת זכוכית שפעם היה מעבר למרפסת שעכשיו סגורה)- זו דירונת פיצית ולא היה מקום אחר
(האם יש סכנה רק בשעת ההטענה? ולא על מצב הטענה, ביום חול? בשבת?) תודה !@יהודי_כשר מדובר במיתוס. אין שום קרינה מסוכנת ממצברים, זו זרימת חשמל ושדות אלקטרומגנטיים, לא קרינת מיקרו בוודאי שלא קרינה מייננת שהוכחה כמזיקה.
-
(האם יש סכנה רק בשעת ההטענה? ולא על מצב הטענה, ביום חול? בשבת?) תודה !@יהודי_כשר כתב בהכל על חשמל כשר וזול לשבת (מצברים + קולטים):
רק חשוב לעשות סדר: במערכת של מצברים + ממיר/מטען (כמו TBB) אין “קרינה” מסוכנת במובן של קרינה מייננת (כמו רנטגן). מה שיש זה שדות אלקטרומגנטיים (EMF) שנוצרים בעיקר מזרמים חשמליים ומרכיבי ההספק בתוך הממיר.
מתי יש יותר “קרינה” (EMF)?
-
בזמן זרם גבוה:
- הטענה חזקה (כשמטען המצברים עובד בהספק גבוה)
- פריקה חזקה (כשמפעילים צרכנים דרך הממיר – למשל בערב/בלילה בשבת או בכל זמן שיש עומס)
-
במצב “צף” / תחזוקה / בלי עומס: לרוב הזרמים קטנים יותר ולכן גם השדות קטנים יותר.
כלומר: לא רק בזמן טעינה. גם בשבת (אם אתם צורכים חשמל דרך הממיר מהמצבר) יכולה להיות פליטה חזקה יותר מאשר ביום חול במצב מנוחה—הכל תלוי בעומס.
מה כן משפיע על החשיפה ליד מיטה?
- מרחק הוא הדבר הכי משמעותי. השדה יורד מהר מאוד ככל שמתרחקים מהמקור (בקרבה למקור הירידה יכולה להיות בערך כמו “בחזקה שלישית” עם המרחק).
- כבל זכוכית/דלת זכוכית לא “חוסמים” שדה מגנטי. תריס מתכתי יכול לעזור קצת לשדות חשמליים, אבל לשדות מגנטיים (העיקר פה) הוא בדרך כלל לא פתרון קסם.
- הרבה מהשדה מגיע בכלל מ־הכבלים (במיוחד כבלים עבים DC מהמצבר לממיר) כשהם נושאים זרם גבוה.
האם זה “מסוכן”?
תקנים בינלאומיים כמו ICNIRP נותנים ערכי ייחוס לציבור הרחב (לדוגמה סביב תדרי רשת 50Hz ערך ייחוס לשדה מגנטי הוא 200µT).
בפועל, ברוב הבתים הערכים רחוקים מזה—אבל כיוון שהמכשיר אצלך ממש צמוד למיטה, הדרך הנכונה לדבר בביטחון היא למדוד בתרחיש “הגרוע ביותר”.מה הייתי עושה בפועל (דברים פשוטים שמשנים הרבה)
-
להרחיק אפילו קצת: גם מעבר מ־20 ס״מ ל־60–100 ס״מ יכול לשנות משמעותית. אם אפשר להזיז מיטה/ממיר כך שהראש לא יהיה מול היחידה—זה הכי טוב.
-
להרחיק את הכבלים מהראש: לא להעביר את כבלי ה־DC (מצבר
ממיר) לאורך אזור הכרית/ראש. -
להצמיד את כבלי ה־DC יחד (פלוס ומינוס צמודים/מסודרים יחד, בלי “לולאות” גדולות). זה מפחית שדה כי יש ביטול חלקי בין הזרמים.
-
למדוד EMF ליד הכרית:
- מדידה בזמן טעינה חזקה (אם יש)
- מדידה בזמן עומס גבוה דרך הממיר (קומקום/פלטה/מזגן—מה שמייצר אצלכם את הזרם הגבוה ביותר)
- למדוד ממש בגובה הראש/כרית, וליד הדלת/תריס.
-
להתייחס גם לסיכונים החשובים יותר ליד חדר שינה (לעיתים יותר רלוונטי מ־EMF):
- אוורור וחום (לממיר יש מאוורר וקירור מאולץ בדגמים מסוימים).
- בטיחות אש/חיבורים/נתיכים/מפסק ניתוק
- אם זה מצבר עופרת—אוורור (מימן בהטענה)
- אם זה ליתיום—ניהול טמפרטורה/התקנה לפי יצרן
תשובה קצרה לשאלות שלך
- “האם יש סכנה רק בשעת ההטענה?” לא בהכרח. יש יותר שדות כשיש זרם גבוה—גם בטעינה וגם בפריקה (עומס).
- “וביום חול? בשבת?” ביום חול תלוי אם יש טעינה/עומס. בשבת אם הממיר מספק חשמל לצרכנים—יכול להיות עומס, ולכן גם שדה גבוה יותר.
-
-
@יהודי_כשר כתב בהכל על חשמל כשר וזול לשבת (מצברים + קולטים):
רק חשוב לעשות סדר: במערכת של מצברים + ממיר/מטען (כמו TBB) אין “קרינה” מסוכנת במובן של קרינה מייננת (כמו רנטגן). מה שיש זה שדות אלקטרומגנטיים (EMF) שנוצרים בעיקר מזרמים חשמליים ומרכיבי ההספק בתוך הממיר.
מתי יש יותר “קרינה” (EMF)?
-
בזמן זרם גבוה:
- הטענה חזקה (כשמטען המצברים עובד בהספק גבוה)
- פריקה חזקה (כשמפעילים צרכנים דרך הממיר – למשל בערב/בלילה בשבת או בכל זמן שיש עומס)
-
במצב “צף” / תחזוקה / בלי עומס: לרוב הזרמים קטנים יותר ולכן גם השדות קטנים יותר.
כלומר: לא רק בזמן טעינה. גם בשבת (אם אתם צורכים חשמל דרך הממיר מהמצבר) יכולה להיות פליטה חזקה יותר מאשר ביום חול במצב מנוחה—הכל תלוי בעומס.
מה כן משפיע על החשיפה ליד מיטה?
- מרחק הוא הדבר הכי משמעותי. השדה יורד מהר מאוד ככל שמתרחקים מהמקור (בקרבה למקור הירידה יכולה להיות בערך כמו “בחזקה שלישית” עם המרחק).
- כבל זכוכית/דלת זכוכית לא “חוסמים” שדה מגנטי. תריס מתכתי יכול לעזור קצת לשדות חשמליים, אבל לשדות מגנטיים (העיקר פה) הוא בדרך כלל לא פתרון קסם.
- הרבה מהשדה מגיע בכלל מ־הכבלים (במיוחד כבלים עבים DC מהמצבר לממיר) כשהם נושאים זרם גבוה.
האם זה “מסוכן”?
תקנים בינלאומיים כמו ICNIRP נותנים ערכי ייחוס לציבור הרחב (לדוגמה סביב תדרי רשת 50Hz ערך ייחוס לשדה מגנטי הוא 200µT).
בפועל, ברוב הבתים הערכים רחוקים מזה—אבל כיוון שהמכשיר אצלך ממש צמוד למיטה, הדרך הנכונה לדבר בביטחון היא למדוד בתרחיש “הגרוע ביותר”.מה הייתי עושה בפועל (דברים פשוטים שמשנים הרבה)
-
להרחיק אפילו קצת: גם מעבר מ־20 ס״מ ל־60–100 ס״מ יכול לשנות משמעותית. אם אפשר להזיז מיטה/ממיר כך שהראש לא יהיה מול היחידה—זה הכי טוב.
-
להרחיק את הכבלים מהראש: לא להעביר את כבלי ה־DC (מצבר
ממיר) לאורך אזור הכרית/ראש. -
להצמיד את כבלי ה־DC יחד (פלוס ומינוס צמודים/מסודרים יחד, בלי “לולאות” גדולות). זה מפחית שדה כי יש ביטול חלקי בין הזרמים.
-
למדוד EMF ליד הכרית:
- מדידה בזמן טעינה חזקה (אם יש)
- מדידה בזמן עומס גבוה דרך הממיר (קומקום/פלטה/מזגן—מה שמייצר אצלכם את הזרם הגבוה ביותר)
- למדוד ממש בגובה הראש/כרית, וליד הדלת/תריס.
-
להתייחס גם לסיכונים החשובים יותר ליד חדר שינה (לעיתים יותר רלוונטי מ־EMF):
- אוורור וחום (לממיר יש מאוורר וקירור מאולץ בדגמים מסוימים).
- בטיחות אש/חיבורים/נתיכים/מפסק ניתוק
- אם זה מצבר עופרת—אוורור (מימן בהטענה)
- אם זה ליתיום—ניהול טמפרטורה/התקנה לפי יצרן
תשובה קצרה לשאלות שלך
- “האם יש סכנה רק בשעת ההטענה?” לא בהכרח. יש יותר שדות כשיש זרם גבוה—גם בטעינה וגם בפריקה (עומס).
- “וביום חול? בשבת?” ביום חול תלוי אם יש טעינה/עומס. בשבת אם הממיר מספק חשמל לצרכנים—יכול להיות עומס, ולכן גם שדה גבוה יותר.
@האברך הסבר מלא ומפורט ירבו כמוך בישראל!
מחזק את דבריך שהכי טוב זה להצמיד את הכבלי dc אני מציע להעביר את שתיהם בצינור עדיף מתכתי
כדי לבדוק אם יש שדה מגנטי ומה טווח ההשפעה שלו אפשר לבדוק עם מצפן [למי שזה מסובך לו =עם מצפן פשוט להתקרב לאט לאט לראות מתי המצפן "בורח" מהצפון אפשר בהתאם להוסיף עוד שיפרים ולראות איך זה משפיע] -
-
המהפכה הסולארית בביתכם חלום החשמל הכשר והזול לשבת
לאתר לחץ כאן
כל אחד שמתבונן בגג ביתו וחושב על עתיד ירוק וחסכוני מגיע במוקדם או במאוחר לרעיון הנפלא של
התקנת מערכת סולארית פרטית
אך המסע הזה מתחיל לא פעם במכשולים לא צפויים ובתסכול מול חברות מקצועיות שאמורות
להגשים את החלום הזה
המלכודות של חברות ההתקנה המקצועיות
כאשר פונים לחברות המציעות התקנת גגות סולאריות במהרה מגלים את העלויות המנופחות
והבירוקרטיה הקשה הכרוכה בתהליךראשית חברת החשמל דורשת לבדוק בקפדנות את כל ארון החשמל והשקעים בבית לרוב הבדיקה
הזו מגלה ליקויים שאינם תקינים ומקפיצה את המחיר באופן פתאומי עבור הארקה או ארון חשמל
חדש
שנית העלויות הראשוניות המוצהרות גבוהות באופן דרמטי מראש באזור 100 אלף שקלים החברות
טוענות שכל פאנל סולארי עולה 900 שקלים בתוספת 200 שקלים לקונסטרוקציה זוהי טענה שגויה
לחלוטין מכיוון שניתן לרכוש פאנלים בפחות מ 300 שקלים דרך חברות ייבוא גדולות גם כאדם פרטי
לחברות ההתקנה המחירים אף זולים יותר וללא מעמ
יתרה מכך לאחר כמה חודשים אתם עלולים לגלות ש לא נכנסת כמות מספקת של חשמל למערכת
ובשלב הזה מבינים שיש צורך בניקוי תקופתי של הפאנלים כדי להבטיח את מלוא התפוקה ולהצדיק
את ההשקעה העצומה
חשוב לציין כי המחיר הגבוה הזה אינו כולל סוללות ליתיום הסוללות הללו הן קריטיות למי שמעוניין
בחשמל כשר בשבת
קיים גם חיסרון הלכתי נוסף ביום השבת אסור למכור חשמל לחברת החשמל כיוון שזה נחשב לסיוע
לחילול שבת כמובן על פי רבותיו של כל אחד
הפתרון העצמאי והחסכוני חשמל כשר בשבת ובכל יום
לעומת הדרך המורכבת והיקרה מול החברות המקצועיות ישנה דרך חלופית וחסכונית בהרבה
התקנה עצמאית יכולה להוריד את העלות הכוללת עד 30 אלף שקלים ובדרך כלל פחות מ 25 אלף
שקלים
הנה פירוט המרכיבים למערכת סולארית ביתית עצמאית ויעילה
פאנלים סולאריים לבית ממוצע מספיקים כשמונה לוחות סולאריים כמות זו לבדה יכולה לחסוך
למעלה מ 90 אחוז מצריכת החשמל הביתית עלות הפאנלים כולל הקונסטרוקציה וההובלה עומדת
על כ 5000 שקלים בלבד
סוללות ליתיום איכותיות לצורך חשמל כשר בשבת ולגיבוי בימים מעוננים נדרשות סוללות ליתיום
סוללת 15KW נמכרת אצל הרב הינריך מבני ברק בעלות של 8000 שקלים לבית טיפוסי אין צורך
ביותר משתי סוללות כאלה מה שמעמיד את עלות הסוללות על כ 16000 שקלים סוללות אלו
מחזיקות מעמד למשך כעשר שנים
ממיר סולארי היברידי חכם הממיר ההיברידי הוא הלב של המערכת הוא מקבל את האנרגיה
מהפאנלים הסולאריים ומהסוללות ומספק אותה כחשמל לבית ניתן לחבר אליו את חיבור חברת
החשמל כגיבוי כך שאפילו אם אין חשמל מהסולאר או מהסוללות בבית לא תורגש כל הפרעה
המערכת תעבור אוטומטית לחברת החשמל עד שיהיה שוב אור שמש או שהסוללות ייטענו כמו כן
במידה והסוללות והסולאר לא יכולים לספק מספיק חשמל הממיר ייקח את היתרה מחברת החשמל
וישלב אותה יחד לבית למרות שנשמע יקר הממיר הזה ניתן לרכישה ישירות מהספק בסין במחיר של
פחות מ 2000 שקלים זהו רבע מהמחיר בארץ והוא מוצר מוכח ויעיל ללא תקלות שפועל בצורה
מושלמת הוא גם מספק גרפים ונתונים מדויקים על צריכת החשמל והטעינה
חיסכון עצום והחזר השקעה מהיר
העלות הכוללת של מערכת סולארית ביתית עצמאית זו מסתכמת ב 23000 שקלים בלבד ובכך אתם
נהנים מחשמל כשר בשבת
החיסכון הכספי הוא משמעותי ביותר אתם חוסכים את עלויות הגנרטור שזה באזור 700 שקלים
לחודש ובנוסף חוסכים 95 עד 99 אחוז מצריכת החשמל הביתית שזה באזור 600 שקלים לחודש
ההשקעה במערכת עצמאית מחזירה את עצמה במהירות יוצאת דופן זאת לעומת מכירה חשמל
לחברת החשמל שם העלויות הראשוניות גבוהות מאוד ולוקח זמן רב להחזיר את ההשקעה ורק אזמתחילים לראות רווחים את ה 70000 שקלים שחסכתם על ידי ארגון עצמאי ניתן להשקיע באפיקים
אחרים כמו בנקל ולראות רווחים גדולים בהרבה מאשר ממכירת חשמל לחברת החשמל
לסיכום הפתרון הסולארי העצמאי מעניק לכם לא רק עצמאות אנרגטית וחיסכון כספי אלא גם שקט
נפשי וחשמל כשר לשבת בהשקעה נמוכה ומשתלמת במיוחד
כל הפרטים באתר מתעדכנים בקרוב לאתר לחץ כאן