דילוג לתוכן

אולי זה בכלל גזירת שמים..??

כלכלת המשפחה
2 2 215 2
  • במוצ"ש ניגש אלי יהודי יקר כשהוא נסער כולו:
    תראה משה חיים; אתה מדבר כאילו הכל בידיים שלנו - לעשות שינוי, להגדיל הכנסות, לחיות עם פלוס בחשבון...
    אז אני רוצה לגלות לך משהו - יש כזה דבר שהקב"ה גוזר על בן-אדם, שכל מה שהוא יעשה זה לא יעזור כלום...
    תראה, אני עם 8 ילדים בלעה"ר, משתדל כל הזמן לעשות מה שצריך כדי להאכיל את המשפחה - אני רבה בחיידר (בע"ה משכורת גבוהה יותר בשנה הקרובה על פחות שעות עבודה..!), אשתי מקבלת כעו"ס בקליניקה הפרטית שלה... וא-י-כ-ש-ה-ו, תמיד אני נופל לאותו הבור... איזה מלחמה פתאום שמורידה שבועיים של הכנסה, איזה הוצאה פתאומית שמעמיקה שוב את המינוס ב-5000...
    אז אני חושב שזה ממש לא נכון לדבר גבוהה כאילו יש איזה נוסחה שתפתור לכולם את כל הבעיות בכלכלת הבית...'

אני זורם עם ההתקפות האלו.
    שאלתי אותו: 'תגיד לי; יש משהו שכואב לך בקטע הזה? כי עם כל מה שאני יכול לעזור לך לקבל תמונת מצב, למצוא פתרונות להגדלת הכנסה וכו' וכו' - אין מצב שאתה יוצא מאיזור הנוחות ולקח פרויקט לעבוד על זה בצורה עקבית במשך חצי שנה...'

'הדבר היחיד שאולי כואב לי' הוא אומר, 'זאת המחשבה שאולי אני עושה משהו שהוא לא בסדר... ומבחינתי, אם כל בנאדם שאני פוגש - אבל אני מדבר איתך על חבר'ה בגיל שלי, לא זו"צ עם ילד אחד ומוצץ ממותג - עובר בדיוק את אותו הסרט שאני עובר, בין אם זה לגלגל חוב של 20, 40 או 60 אלף... בקיצור, חיים את החיים, שורדים איכשהו, מכבים שריפות, מסיגים איזה כיסוי זמני וכו' וכו'...
    אז בשבילי זה אומר שמדובר בגזירת שמים, ושאני יהודי טוב.'

'מעניין מאוד' אמרתי לו, 'כי ע"פ מחקרים יש דווקא כ-30% מהציבור החרדי שחוסכים באופן קבוע, והפלוס שלהם רק הולך וגדל...'

'מה באמת? אני רוצה לפגוש איזה כמה מהם! אולי אח"כ אני בא אליך לתהליך יסודי.'

'מה קרה פתאום לגזירת שמים שהזכרת?' התפלאתי, 'פתאום כל פסק הדין של ראש השנה נהפך בגלל שפגשת איזה יהודי שמראה לך את הצבע הירוק בחשבון הבנק שלו?'

'תראה' הוא מסביר, '30% מהציבור זהו מספר לא מבוטל... אז אם כך הם פני הדברים - אני מוכן להודות שיש כאן אצלי איזה משהו בתודעה שאפשר לשנות, איזה הרגלים חדשים שאפשר לבנות אותם... וחוצמזה - לא יזיק לי באמת איזה 4000 מיותרים בחודש לקראת החתונות שמתחילות בעוד כמה שנים...'

'אז יופי!' סיכמתי (תוך כדי ששנינו כבר לא יודעים איך להסביר לאשה למה אנחנו מאחרים כל כך ל'הבדלה'), 'אתה רוצה שאני אשיג לך עשרה מספרי טלפון של אנשים בגילך שחיים בפלוס קבוע?'

'לא יודע - אל תטרח עדיין; אני לא בטוח שאני רוצה להיחשף לזה...'

אוקי, הוא יעדכן אותי אולי כשיחסמו לו את האשראי...

• פעם הצעתי למישהו עסקה שבעיני רבים היא לא לכתחילה, למרות שבעיני אחרים הוא מצווה גדולה.
    הייתי צריך את עזרתו בעניין, עזרה שמתן שכרה בצדה.
    הוא לא רוצה לעזור באומרו ש"זה לא השתדלות".
    לרגע התרשמתי מאמונתו הפועמת, אלא שבהמשך השיחה הוא אמר לי שאם אני אתן לו רווח יותר גדול אולי הוא כן ירצה.
    כלומר לדעתו להרוויח אלפיים ש"ח זה לא השתדלות אבל להרוויח 5 אל"ש זה כן...

נושאים מוצעים

• תהליך על הבמה?!

חתונות הילדים 613
    1
    2 הצבעות
    1 פוסטים
    83 צפיות
    מ
    שלום לחברים היקרים הי"ו! אני במשא ומתן עם משפחה יקרה ששוקלת לעשות מצוה גדולה ולהיחשף לתהליך בזמן אמת!! (עם משפחות המשתתפות בזום) ואני רוצה שתעזרו לי לדייק את התוכנית, וגם להצביע על תקלות אפשריות שלא שמתי לב אליהן: מדובר במשפחה ליטאית עם 7 ילדים בלעה"ר שהמצב שלהם בחודשי הוא די יציב ברוך ה', והם אפילו התחילו עם הפרשות בקרן השתלמות ועוד.. אבל עדיין מרגישים רחוקים מהיעד של הכנה מלאה לנישואי הילדים. יש להם כמובן כל מיני סימני שאלה פתוחים: לאיזה יעד אנחנו מנסים להגיע? האם כדאי לקחת עוד משכנתא ולהשקיע, או לפרוס מחדש וכדו'? האם כדאי למקד את ההתקדמות בשוק ההון או בנדל"ן? יש איזשהו חצי נכס שצריכים למכור - האם כדאי.. ואיך עושים את זה נכון? (מי יהיה המתווך..) איזה כיוון מקצועי יש בשוק ההון או בנדל"ן - דברים שאנחנו עוד לא מכירים..? האם כדאי לאשה לעבור משכירה לעצמאית..? (לא רק בשביל הכסף..) המטרה שלנו תהיה לאסוף את כל החלקים יחד בע"ה ולהתקדם שלב אחר שלב עד להשגת היעד מבורך שהם יבחרו בו, כשהציבור יראה את התהליך המלא איך שהוא קורה בפועל, וכל אחד יוכל לקחת מזה תובנות לעצמו. המשפחה משלמת מחיר מלא על התהליך - יוצרים כאן מחויבות גבוהה, ואם נגבה דמי השתתפות מהצופים - אז יהיה לנו תקציב לתת להם פינוקים על כל שלב בהתקדמות.. ️ מהי התועלת המדויקת שאני רוצה שתהיה כאן לציבור המשתתפים? לא מדובר בתוכנית טלוויזיה שאנשים יסתכלו מהצד ויגידו 'וואו! כל הכבוד להם' אלא שיצטרפו אלינו בעיקר כאלו שמוצאים את עצמם עונים לאותה ההגדרה: יש אפשרות להתקדם, לא יודעים עדיין איך להציב מטרות, רוצים להבין את כל השלבים - ואיך עושים את זה בכיף ובלי לחץ, ואיזו תועלת מקבלים מהעזרה של בעלי מקצוע שונים. אנחנו ננהל פורום פעיל במייל (- אולי נשלב איזה מנטור?) והתקווה שלי היא שכל אחד יוכל להתחיל ולהתקדם תוך כדי התוכנית, ויעתיק את ההצלחה לבית שלו בע"ה (אולי עם ליווי אישי? אצלי או אצל מישהו אחר - לא משנה) יתכן שתהיה גם תועלת לכאלו שלא רואים את עצמם מוכנים כרגע להשקעות, אבל מדובר באנשי מפתח שיש להם השפעה על הציבור, והם ישמחו לעדכן בסביבה שלהם שיש דרך להתקדם בחיים, והצעקות בשטיבלך על כמה קשה לחתן ילדים - לא יהיה הקול היחיד שנשמע... עכשיו כמה דגשים חשובים ביותר: א. הצטרפות לתוכנית זו אינה מהווה תחליף לקורס מקצועי בהשקעות! אתם לא תקבלו כאן הבנה מעמיקה כיצד לפעול בכל תחום, רק תיחשפו לבעלי מקצוע בפעולה, ואיך משפחה פותרת אתגרים ומתקדמת. ב. היעד של התוכנית איננו 'חתונות ללא הלוואות', אלא: איך אנחנו עושים את הצעד הבא, ומתקדמים עם מה שכבר יש לנו! התקדמות זוהי ההגדרה הנכונה. ג. אתם לא תקבלו כאן תחליף לייעוץ מקצועי פרטני, אולי תובנות שתוכלו לקחת לכיוון שלכם - אבל העיקר הוא להיחשף לבעלי מקצוע, ולהבין ששווה לשלם להם כאשר יש התאמה למה שאתם מחפשים. ד. מי שצריך מספר טלפון של יועצת פנסיונית או יועץ נדל"ן אמין - אשמח לתת מספרי טלפון בחינם, אבל לא זהו הנושא כאן... מה יהיו שלבי התוכנית בפועל? הגדרת מטרות ויעדים, אתגרים \ פחדים וכו', הבנת המצב הפיננסי הקיים וכיוונים שונים פגישה עם מומחה מימון כדי לברר אפשרויות מינוף, וכמה זה יעלה להם בחודשי פגישה עם יועץ נדל"ן כדי להבין כיצד בונים השקעה בצורה מושכלת, ומהו הפוטנציאל הכלכלי לצד הסיכונים, העלויות והמיסוי. פגישה עם מומחה בשוק ההון - לשמוע איך משקיעים סכומים גדולים יותר, האם ומתי מומלץ למנף.. פגישה עם מומחי נדל"ן מארה"ב - להכיר מושגים חדשים (השקעות עם תזרים נוח יותר בחודשי), וללמוד על ניהול סיכונים (השקעות מעבר לים! גיוועלד!!) דיונים בין הכיוונים השונים, קבלת החלטות - ויציאה לדרך בס"ד!! סיכום התהליך של המשפחה מה התפקיד שלי בתמונה? אני היזם ️. החוזקה שלי היא לזהות ערך שיש לאחרים לתת, ולחבר בין האנשים הנכונים בס"ד. אני משתמש כמובן בכלים שקיבלתי בהכשרות שונות (ומתוך ניסיון בשטח) כדי לנהל את התהליך ולעסוק בנושא של התאמה אישית למשפחה. מה אני צריך ממכם: א. האם יש כאן מה לחדד עוד בתוכנית הזאת? ב. אילו תקלות יכולות לקום כאן שלא צפיתי מראש? ג. כמה לדעתכם יהיה שווה למשפחות רלוונטיות לשלם כדי להצטרף לתוכנית? הכנתי כאן שאלון קצר - נערוך בל"נ הגרלה על השתתפות חינם בתוכנית בין אלו שישתתפו בסקר תודה לכם על העזרה ועל הזמן שהקדשתם לקרוא אותי!! אם נצליח לתעד כאן תהליך אמיתי של משפחה אחת- מאות משפחות יוכלו ללמוד ממנו, לשאול את השאלות הנכונות, ולהתקדם מתוך מציאות אמיתית ולא מתוך תאוריה בלבד.
  • כמה להרוויח על הכסף - 4% או אולי 30%..?

שוק ההון והשקעות 613
    3
    6 הצבעות
    3 פוסטים
    109 צפיות
    מ
    נכון מאוד! אי אפשר לזלזל בניהול סיכונים מחושב!! באמת שאם באים לשווק לנו משהו ואנחנו לא מרגישים שיש מספיק שימת לב לנקודה הזאת - אז חובה להתרחק מ'הזדמנויות' כאלו. הנקודה שבאתי לציין היא שככל שלומדים ונחשפים יותר - אפשרויות חדשות נפתחות בפנינו. אגב, למי שמחתן בזמן הקרוב יש אסטרטגיה שונה - אבל חשוב לדעת שתמיד יש מה לעשות!! תשאלו, תתייעצו...
  • 0 הצבעות
    7 פוסטים
    155 צפיות
    מ
    אני מעריץ מאוד גדול של התוכנית הזו של מתייעלים! מדובר בתוכנית מסודרת מאוד של התקדמות שלב אחר שלב עובדים על התמונה הכלכלית המלאה: הגדרת מטרות ויעדים > יציבות חודשית ושנתית > הגדלת הכנסה > בדיקת מסלולים מתאימים בנדל"ן ושוק ההון > עבודה על ביטוחים ופנסיה ויציאה לדרך..! על אף ההתלהבות וכמה שזה נשמע מדהים בכל תהליך חשוב להסכים להיכנס לזה כראוי ולהרגיש שיש כאן התאמה מלאה למשפחה שלנו וכו' כי מי שחושב שיהיו כאן קסמים בלי שהם יסכימו להיפתח לאפשרויות, והמצב החודשי בבלגן ואין כח לעבוד על זה... וכו' וכו' - אז כנראה עלות הליווי נמצאת בסיכון מוגבר... אז חשוב מאוד לעבוד על תיאום ציפיות לפני שניגשים לכל תוכנית או שירות! עוד פרט חשוב לדעתי: ישנם נותני שירות שישקיעו איתכם יותר זמן כדי לברר אם יש התאמה ביניכם לתהליך לפני סגירה, ואחרים יסגרו איתכם בטלפון ברגע שאמרתם פעם אחת 'וואו זה נשמע לי מעניין'... -לא יודע אם זהו נושא של 'ישרות' או סתם הבדלים בגישה.. עכ"פ תשקיעו הרבה מחשבה בנושא של התאמה שלכם לשירות\מוצר\קורס לפני שאתם סוגרים על משהו יקר.
  • 7 הצבעות
    3 פוסטים
    202 צפיות
    נחמן רוזנבלוםנ
    @חופש-כלכלי בהחלט כל אדם יכול להתקדם בזכות תהליך. וכל שכן אם הוא לא בדיוק סוגר את החודש
  • 0 הצבעות
    6 פוסטים
    434 צפיות
    הקול השפויה
    מי שכן חותם, חשוב מאוד להתנות שהערבות על מנת לשלם ממעשרות, ברוב מוחלט של המקרים זה צדקה אלא שבלי תנאי זה חוב המוטל עליך שא"א לפרוע מצדקה.