דילוג לתוכן

איך קונים ביטקוין?

נושאים מוצעים

• 1 הצבעות
    39 פוסטים
    305 צפיות
    ביזנייעסב
    העתבק זיק הולנדר: ‏יש הרבה פחות משקיעים פסיביים ממה שנדמה לכם זה לא בא למתוח ביקורת או לומר שמישהו טועה. רק מציין עובדה. פוסטים נפוצים בשנתיים האחרונות נראים בסיגנון: מה אתם חושבים על התיק הזה - הולך להשקיע לטווח ארוך!! 20% מדד עולמי 15% מדד S&P 500 10% מדד S&P500 מנוטרל מטבע 10% מדד נאסד"ק 100 20% מדד תל אביב 125 10% מדד שבבים 10% תעשיות ביטחוניות 5% מניית פלנטיר הרכב כזה, אולי, לאורך זמן אכן יתן תשואה עודפת. God knows. הבעיה היא בהנחה השגויה שמישהו יחזיק את זה לטווח ארוך. למה אני סקפטי? כי זה תיק שנבנה על פי תורת ה-FOMO. מה שעבד בשנה האחרונה ניתן לו דגש מיוחד: שבבים, שקל, תל אביב 125, פלנטיר. ניתן גם מקום לדברים ש"לא עובדים באמת" שפמפמו בטעות ברשתות כל מיני תאבי בצע כמו מדד עולמי ומדד S&P500 לא מנוטרל, אבל נשים את זה בפרופורציה כי: נגמרה החגיגה של השטויות האלה. עכשיו כמובן, כמובן שהתיק שלי לא יהיה (עובדתית) הכי טוב בעוד 20 שנה ביחס לכל מיני דברים שנדע בדיעבד. מה בכל זאת הבנתי? הבנתי בוודאות שאין באמת הרבה משקיעים פסיביים אמיתיים חוץ ממני. הרבה יותר מדי אנשים מתחילים "פסיבי" ואז נשברים ועוברים לסקטורים צרים (תעשיה ביטחונית, שבבים) או כלכלות שעשו מצוין בשנה שעברה (ישראל). אני עם הסבלנות שלי חציתי את ה-1.5 מיליון רווחים מהשקעה פשוטה בשוק ההון שלא עשיתי אף פעולה של הימור על מניה. קניתי בשיטתיות והמשכתי לפעולות שבהן יש לי יכולת לעשות יותר כסף והנאה בלי לנתח מניות. ברור שהיו כאלה שעם אותו כסף עשו 10 מיליון, אבל גם כאלה שהפסידו 80% מהקרן. אני בוחר ב-1.5 מיליון שלי כל יום פעמיים ביום. מה כן ניתן לעשות למי שאין לו מנוח? להקצות 10-15% בלבד להרפתקאות מתוך השלמה שהסכום הזה יכול ללכת לאבדון.
  • 0 הצבעות
    8 פוסטים
    248 צפיות
    ש
    @צמיחה כתב בהאם עדיף להחזיר למשכנתא, או להשקיע בשוק ההון?: ללא ספק עדיף להשקיע מאשר לחסוך 50 או 100 ש"ח שיעלמו בעו"ש בלאו הכי.
  • 1 הצבעות
    2 פוסטים
    104 צפיות
    שמעון יוחאי חסןש
    תלוי אלו מסלולים לקחת ובאיזה בנק במסלול הפריים העדכון הוא מיידי במסלולים שמשתנים לפי האג״ח תלוי מתי הבנק מעדכן והאם האג״ח ירדה
  • 0 הצבעות
    28 פוסטים
    741 צפיות
    חושב שאני גאוןח
    @קל-זכות לץ... צריך להבין דבר בסיסי כל אחדמונע מרגשות, וכן (לצערנו) גם בניין הכלכלי ואם לאחד יש דע מסוימת תהיה ככל שתהיה הוא יהיה הכרחי להסבחיר כמה הוא צודק השאלה היא האם זה יוצא מכלל שליטה הוי אומר שהוא יודע להגיד לאשתו זה לא נכון מה שאני אומר\עושה אבל אני חייב את זה ...
  • 2 הצבעות
    49 פוסטים
    1k צפיות
    ש
    @לא-רק-סנופי כתב בהאם שווה לקחת משכנתא בשביל להשקיע בS&P 500?: @שמח-לעזור די!!!!!!!!!!! תפסיקו להסתכל על ההיסטוריה!!!!!! באמת אשמח לשמוע למה להשקיע בסנופי אם לא בגלל ההיסטוריה? נכון שיש תאוריה / הסבר (זה לא אותו דבר!) מאחורי הסטטיסטיקה, אבל ברור לכל בר דעת שאף אחד לא היה ממליץ למשקיע הפאסיבי לסמוך על תאוריה שלא מגובה בנתונים… ואפילו האקטיביסט המצוי לא ישקיע בחיים במניה שאין שום היסטוריה מאחוריה, אם לא של החברה הספציפית הזו אז של חברה בעלת נתונים דומים. הצצתם פעם קצת מאחורי הטבלאות והאקסלים?! ברור, המון… בדקתי כל משבר (25%+) שהיה בסנופי בעבר, ומה הסיבות שהוא קרה. אין שום קשר בין מה שהיה למה שיהיה. שוב, אז למה להשקיע שם? בסופו של דבר אם הקב"ה רוצה הכלכלה יכולה להתמוטט מכל מיני סיבות לא הגיוניות ואם הוא רוצה שהיא תצליח תהיה מליונר. מי דיבר על התמוטטות? 45% מהמקרים זה נראה לך תרחיש קיצוני? אנחנו צריכים רק לעשות השתדלות ולקחת סיכונים.... תרתי דסתרי, ודו״ק סליחה שהתעצבנתי פשוט נמאס כבר לקרוא את ההשוואות הללו.... באמת מפתיע שהתעצבנת… הפוך, כל תורף דברי היה לומר שלהשקיע במדד כאילו מישהו ״יודע״ מה יהיה, זה לשכוח מזה שהקב״ה מנהל את העולם! וכמו שבעבר היו מקרים שהרוויחו הרבה, היו בעבר מקרים שהרוויחו מעט… אנחנו רק עושים השתדלות, והקב״ה היחיד שקובע מה יהיה. אבל מכיוון שאני מאמין שפותח האשכול לא חשב שיש פה נביא או לפחות בעל רוח הקודש, אפשר להניח שהוא התכוון לשאול כפשוטו ממש: @סקרן-יז כתב בהאם שווה לקחת משכנתא בשביל להשקיע בS&P 500?: כיון שהלוואה במשכנתא בממוצע 5% ומשהו והתשואה הממוצעת של ההשקעה הוא 10% כולל הניהול ומכיוון שבהמשך הוא כתב שזה לתקופת השקעה של לפחות 11 שנים, אני רואה צורך להביא 2 גרפים רלוונטיים: הנתונים הם מויקיפדיה, והם כולל דיבידנדים. ואני לא לוקח אחריות עליהם, בהחלט יכול להיות שנעלם ממני פרט מידע שמשנה את התמונה לחלוטין… [image: 1763250473714-%C2%AA-%C2%AA-%C2%AA-%C2%AA-%C2%AA-1970.png] [image: 1763264485748-img_0956.jpeg] שמחתי לעזור