קרן השתלמות בדמי ניהול 0.28% ?
-
בעקבות מאמרו של אהרן זלץ על האפשרות לפתוח קרן השתלמות בקרן לאקדמאים במח"ר (מדעי החברה והרוח) גם לכל מי שיש תואר בי.אי אקווילנטי בהוראה ולאו דוקא במדעי הרוח והחברה, עם דמי ניהול מינימליים של 0.28% - תשלום על העלות בלבד, כיון שזה קרן ממשלתית ללא כוונת רווח.
הבעיה, שלמרות שבאופן רשמי בד"ץ העדה החרדית לא מפקחים על המסלול, באתר שלהם הם מפרסמים את תעודת הכשרות שבד"ץ נתנו להפניקס (אקסלנס), כיון שלטענתם המסלול מחקה מדד S&P 500 מנוהל במסלול המפוקח על ידי הבד"ץ של הפניקס.
שאלותיי הם:- האם מישהו עבר אליהם ויכול להמליץ?
- האם נכונה השמועה שבקרנות אלו - כמו הקרנות לעובדי מדינה ועוסי"ם וכדו' - התשואה נמוכה יותר מאשר בקרנות הכלליים גם במחקה מדד, ואם אכן כך אין טעם לעבור אליהם?
- בבדיקה באתר גמל נט עולה כי קה"ש מחקה מדד S&P 500 של הפניקס נמצא במקום 3 ברשימת התשואות, ואילו הקרן של המח"ר נמצאת במקום 11 ברשימה, בפער ניכר מהפניקס. איך זה יתכן אם המסלול הוא אותו מסלול לטענת החברה?
-
- לא, אין לי אפשרות להצטרף.
- יש לך מקור נוסף לזה?
- את זה צריך לשאול אותם ישירות.
ולגבי הכשרות אהרן זלץ כבר כתב על זה
תחליטו אתם אם לסמוך על זה. זה בערך כמו לקנות טשולנט בליל שישי עם מדבקה כל המוצרים בהכשר הבד"ץ…התקשרתי היום לחברת קרן השתלמות לאקדמאים במח"ר ושאלתי אותם איך יכול להיות שיש כזה פער בינם להפניקס אם לטענתם שני המסלולים מנוהלים בהפניקס, וענה לי הנציג שאמנם הסכום שאצלם מושקע כולו בהפניקס, אבל כיון שהמסלול מחקה מדד S&P 500 אצלם הוא מסלול חדש התנודתיות בו גבוהה והרבה כסף נכנס ויוצא באמצע חודש, וכיון שכך ממוצע התשואה הנמוך ביחס להפניקס נובע מכך שהכסף לא היה במסלול כל החודש אלא רק חלק ממנו, וככל שיעבור הזמן והתנודתיות במסלול תפסק התשואה תהיה דומה או זהה להפניקס. ע"כ דברי הנציג.
לא יודע, נשמע לי קצת מוזר ההסבר הזה...
ככל שנראה לי התשואה שמופיעה בגמל נט אינה אמורה להיות מושפעת מכסף שנכנס או יוצא באמצע החודש אלא ממוצע של כל הכסף במהלך החודש, לא?
@גמל-און @רחל-עומסי @ה.-שלמה מה דעתכם? -
התקשרתי היום לחברת קרן השתלמות לאקדמאים במח"ר ושאלתי אותם איך יכול להיות שיש כזה פער בינם להפניקס אם לטענתם שני המסלולים מנוהלים בהפניקס, וענה לי הנציג שאמנם הסכום שאצלם מושקע כולו בהפניקס, אבל כיון שהמסלול מחקה מדד S&P 500 אצלם הוא מסלול חדש התנודתיות בו גבוהה והרבה כסף נכנס ויוצא באמצע חודש, וכיון שכך ממוצע התשואה הנמוך ביחס להפניקס נובע מכך שהכסף לא היה במסלול כל החודש אלא רק חלק ממנו, וככל שיעבור הזמן והתנודתיות במסלול תפסק התשואה תהיה דומה או זהה להפניקס. ע"כ דברי הנציג.
לא יודע, נשמע לי קצת מוזר ההסבר הזה...
ככל שנראה לי התשואה שמופיעה בגמל נט אינה אמורה להיות מושפעת מכסף שנכנס או יוצא באמצע החודש אלא ממוצע של כל הכסף במהלך החודש, לא?
@גמל-און @רחל-עומסי @ה.-שלמה מה דעתכם?@סייעתא-דשמיא
התשואה לכל אחד היא בהתאם לנתונים שלו. -
@סייעתא-דשמיא
התשואה לכל אחד היא בהתאם לנתונים שלו.@רחל-עומסי כתב בקרן השתלמות בדמי ניהול 0.28% ?:
התשואה לכל אחד היא בהתאם לנתונים שלו.
אני מתכוין לתשואה שכתובה באתר גמל נט.