דילוג לתוכן

להיות מאושרים - ולהרוויח יותר

פנסיה, גמל וקרנות השתלמות
2 2 163 2
  • כולנו יודעים שכסף לא מבטיח אושר. אבל מה שפחות מדברים עליו הוא שאושר כן יכול להבטיח כסף.
    כשאנחנו רגועים, שמחים ושלווים – אנחנו מנהלים את הכסף בצורה חכמה יותר: פחות החלטות אימפולסיביות, יותר תכנון נכון, פחות "כיבוי שריפות".

כמה דוגמאות מהשטח?

• אנשים מאושרים שמחים בחלקם ופחות מנסים לקנות אושר בהנאה רגעית.
    • חוסכים מאושרים לא רצים למשוך קרן השתלמות ביום שבו היא נזילה – הם יודעים לתת לכסף להמשיך לעבוד.
    • משקיעים רגועים לא נבהלים מתשואה שלילית ברבעון אחד – הם מבינים שבשוק ההון אחרי ירידות באות עליות.
    • משפחות שחיות באיזון נפשי – מתכננות נכון גם את ההוצאות, גם את החסכונות, ולא נשברות מכל בלת"ם.
    • בסוף, תחושת שפע פנימי מתורגמת לשפע כלכלי.

כי כשאתה מתנהל מתוך מקום יציב – גם ההחלטות שלך מייצרות יותר רווחים.

הטיפ שלי:

אל תתמקדו רק ב"מה עושים עם הכסף", אלא גם איך אתם ניגשים אליו – באיזו אנרגיה, באיזו תחושת ביטחון.
    מאחלת לכם תקופה מלאה בשמחה ובהחלטות נכונות.

הכותבת הינה יועצת פנסיונית מורשית ומתכננת פרישה
    חתימה למייל קטן.png

• רחל עומסיר רחל עומסי התייחס לנושא זה ב
  • כולנו יודעים שכסף לא מבטיח אושר. אבל מה שפחות מדברים עליו הוא שאושר כן יכול להבטיח כסף.
    כשאנחנו רגועים, שמחים ושלווים – אנחנו מנהלים את הכסף בצורה חכמה יותר: פחות החלטות אימפולסיביות, יותר תכנון נכון, פחות "כיבוי שריפות".

כמה דוגמאות מהשטח?

• אנשים מאושרים שמחים בחלקם ופחות מנסים לקנות אושר בהנאה רגעית.
    • חוסכים מאושרים לא רצים למשוך קרן השתלמות ביום שבו היא נזילה – הם יודעים לתת לכסף להמשיך לעבוד.
    • משקיעים רגועים לא נבהלים מתשואה שלילית ברבעון אחד – הם מבינים שבשוק ההון אחרי ירידות באות עליות.
    • משפחות שחיות באיזון נפשי – מתכננות נכון גם את ההוצאות, גם את החסכונות, ולא נשברות מכל בלת"ם.
    • בסוף, תחושת שפע פנימי מתורגמת לשפע כלכלי.

כי כשאתה מתנהל מתוך מקום יציב – גם ההחלטות שלך מייצרות יותר רווחים.

הטיפ שלי:

אל תתמקדו רק ב"מה עושים עם הכסף", אלא גם איך אתם ניגשים אליו – באיזו אנרגיה, באיזו תחושת ביטחון.
    מאחלת לכם תקופה מלאה בשמחה ובהחלטות נכונות.

הכותבת הינה יועצת פנסיונית מורשית ומתכננת פרישה
    חתימה למייל קטן.png

@רחל-עומסי כתב בלהיות מאושרים - ולהרוויח יותר:

חזק מאוד
    הייתי מוסיף אל תתמקדו ב"איך עושים כסף" אלא איך אנחנו דואגים לכלכל את חיינו בצורה בריאה ומושכלת
    כסף הוא לא מטרה כסף הוא אמצעי

נושאים מוצעים

• 7 הצבעות
    1 פוסטים
    53 צפיות
    רחל עומסיר
    האם יכול להיות שחצי ועוד חצי שווים יותר ממשרה מלאה אחת? רבים מנסים להגדיל שכר דרך אותו מקום עבודה. עוד שעות, עוד אחריות, עוד עומס. זה נשמע טבעי. אבל לא תמיד זו הדרך החכמה ביותר לבנות יציבות כלכלית. משרה מלאה אחת אינה בהכרח שווה לשתי משרות חלקיות. כאשר כל ההכנסה נשענת על מעסיק אחד נוצרת תלות בגורם אחד. שינוי קטן במקום העבודה עלול להשפיע על כל התזרים שלכם. לעומת זאת, חצי משרה ועוד חצי משרה יכולים לייצר יתרון משמעותי: שני מקורות הכנסה פיזור סיכון תעסוקתי גמישות בשעות העבודה הזדמנות להתפתח בשני תחומים ולעיתים אין מדובר רק בשני מקומות עבודה כשכירים, אלא גם בשילוב של עבודה עצמאית בהיקף חלקי. שילוב כזה עשוי להוות מקור הכנסה נוסף ולחזק את היציבות הכלכלית הכוללת. דווקא השילוב מאפשר להגדיל את השכר הכולל בצורה משמעותית יותר מאשר להעמיס שעות במקום אחד. הגדלת שכר אינה רק שאלה של כמה תרוויחו החודש אלא כמה יציב המבנה הכלכלי שלכם. בגיל צעיר, הבחירה איך להגדיל הכנסה משפיעה על הביטחון הכלכלי לשנים קדימה, על רמת השחיקה ועל היכולת לצמוח מקצועית. עם זאת, חשוב לזכור שהכול בגדר השתדלות. אנו פועלים, מתכננים ומגדילים את אפשרויות ההכנסה ככל שניתן, אך לכל אחד יש את המסלול והיקף ההצלחה שנקבעו עבורו מלמעלה. האחריות שלנו היא לעשות את המיטב במסגרת ההשתדלות, ולבנות תכנון כלכלי נכון וחכם. לפעמים חצי ועוד חצי באמת גדולים יותר משלם אחד. אם אתם שוקלים איך להגדיל את השכר שלכם בצורה חכמה, שווה לבחון גם את האפשרות הזו כחלק מתכנון כלכלי נכון. הכותבת הינה יועצת פנסיונית מורשית ומתכננת פרישה [image: 1771925235698-unnamed.png]
  • 1 הצבעות
    10 פוסטים
    159 צפיות
    מרים-הורביץ נכסיםמ
    זה גם מאוד תלוי האם הכסף כבר נזיל (ואז הרבה פעמים זה 50%) לבין כסף שלא נזיל (ואז זה 30%) מניסיון של לקוחות שליוויתי, אני לא מתמצאת בשוק ההון.
  • 2 הצבעות
    13 פוסטים
    340 צפיות
    צ
    @אנונימי2 אולי קודם תשאל את הרב שלך - אם יש לך. לגבי חיסכון לכל ילד, אמנם ציינתי במדריך שלי שמסלולי סיכון מוגבר באמת השיגו תשואה ממש יפה. אבל כמדומני שבשאר המוצרים הפנסיוניים הם לא השיגו את התשואה הזאת, אז באמת אין כ"כ אינדקציה לנחש האם הם ימשיכו להכות את המדד. ולכן יש מצב שמסלול הלכה הוא עדיין עדיף, אבל זו בהחלט שאלה שאני לא יודע מה לומר.
  • 3 הצבעות
    52 פוסטים
    2k צפיות
    ס
    @למען-הציבור כתב בקרן השתלמות לעובדי הוראה. האם היא באמת יותר משתלמת מקרן השתלמות רגילה?: אני מנסה להבין משהו בסיסי שלא מצאתי לו תשובה. מה קורה לכל הכסף שצבור בקרן השתלמות כאשר העובד יוצא לשבתון. לפי מה שידוע לי: אם יוצאים לשבתון אחרי 6 שנים מקבלים 66% ממשכורת אחרונה. אחרי 7 שנים שנים מקבלים 77% ממשכורת אחרונה. אחרי 8 שנים שנים מקבלים 88% ממשכורת אחרונה. מה שאומר שאין קשר בין הכסף שנצבר בקופה לבין הסכום שמקבלים כאשר יוצאים לשבתון. אם אכן כך, מה רלוונטי לי התשואה? נכון, אם העובד יוצא לשבתון לא משנה לו כלל כמה התשואה בקרן, הדבר היחיד שמשנה לו זה כמה המשכורת האחרונה לפני השבתון, והוא מקבל אחוזים ממשכורת זו כתלות במספר שנות הוותק כמו שציינת, פלוס הפקדה לפנסיה. רק אם אין יציאה לשבתון רלוונטי אחוז התשואה. @למען-הציבור כתב בקרן השתלמות לעובדי הוראה. האם היא באמת יותר משתלמת מקרן השתלמות רגילה?: נקודה נוספת: מי מרוויח/מפסיד במקרה של עובד הוראה שמשכורת עלתה/ירדה ויוצא כעת לשבתון: הקרן/העמיתים/המורה. הקרן שזה בעצם העמיתים. הקרן היא חברה ללא מטרת רווח, וממילא ההפסד או הרווח מתחלק בין כלל העמיתים.
  • 1 הצבעות
    15 פוסטים
    487 צפיות
    רואה את הנולדר
    @שמואל @רחל-עומסי ממש טובה ביעוץ אישי ושווה כל שקל