דילוג לתוכן

להיות מאושרים - ולהרוויח יותר

פנסיה, גמל וקרנות השתלמות
2 2 150 2
  • כולנו יודעים שכסף לא מבטיח אושר. אבל מה שפחות מדברים עליו הוא שאושר כן יכול להבטיח כסף.
    כשאנחנו רגועים, שמחים ושלווים – אנחנו מנהלים את הכסף בצורה חכמה יותר: פחות החלטות אימפולסיביות, יותר תכנון נכון, פחות "כיבוי שריפות".

כמה דוגמאות מהשטח?

• אנשים מאושרים שמחים בחלקם ופחות מנסים לקנות אושר בהנאה רגעית.
    • חוסכים מאושרים לא רצים למשוך קרן השתלמות ביום שבו היא נזילה – הם יודעים לתת לכסף להמשיך לעבוד.
    • משקיעים רגועים לא נבהלים מתשואה שלילית ברבעון אחד – הם מבינים שבשוק ההון אחרי ירידות באות עליות.
    • משפחות שחיות באיזון נפשי – מתכננות נכון גם את ההוצאות, גם את החסכונות, ולא נשברות מכל בלת"ם.
    • בסוף, תחושת שפע פנימי מתורגמת לשפע כלכלי.

כי כשאתה מתנהל מתוך מקום יציב – גם ההחלטות שלך מייצרות יותר רווחים.

הטיפ שלי:

אל תתמקדו רק ב"מה עושים עם הכסף", אלא גם איך אתם ניגשים אליו – באיזו אנרגיה, באיזו תחושת ביטחון.
    מאחלת לכם תקופה מלאה בשמחה ובהחלטות נכונות.

הכותבת הינה יועצת פנסיונית מורשית ומתכננת פרישה
    חתימה למייל קטן.png

• רחל עומסיר רחל עומסי התייחס לנושא זה ב
  • כולנו יודעים שכסף לא מבטיח אושר. אבל מה שפחות מדברים עליו הוא שאושר כן יכול להבטיח כסף.
    כשאנחנו רגועים, שמחים ושלווים – אנחנו מנהלים את הכסף בצורה חכמה יותר: פחות החלטות אימפולסיביות, יותר תכנון נכון, פחות "כיבוי שריפות".

כמה דוגמאות מהשטח?

• אנשים מאושרים שמחים בחלקם ופחות מנסים לקנות אושר בהנאה רגעית.
    • חוסכים מאושרים לא רצים למשוך קרן השתלמות ביום שבו היא נזילה – הם יודעים לתת לכסף להמשיך לעבוד.
    • משקיעים רגועים לא נבהלים מתשואה שלילית ברבעון אחד – הם מבינים שבשוק ההון אחרי ירידות באות עליות.
    • משפחות שחיות באיזון נפשי – מתכננות נכון גם את ההוצאות, גם את החסכונות, ולא נשברות מכל בלת"ם.
    • בסוף, תחושת שפע פנימי מתורגמת לשפע כלכלי.

כי כשאתה מתנהל מתוך מקום יציב – גם ההחלטות שלך מייצרות יותר רווחים.

הטיפ שלי:

אל תתמקדו רק ב"מה עושים עם הכסף", אלא גם איך אתם ניגשים אליו – באיזו אנרגיה, באיזו תחושת ביטחון.
    מאחלת לכם תקופה מלאה בשמחה ובהחלטות נכונות.

הכותבת הינה יועצת פנסיונית מורשית ומתכננת פרישה
    חתימה למייל קטן.png

@רחל-עומסי כתב בלהיות מאושרים - ולהרוויח יותר:

חזק מאוד
    הייתי מוסיף אל תתמקדו ב"איך עושים כסף" אלא איך אנחנו דואגים לכלכל את חיינו בצורה בריאה ומושכלת
    כסף הוא לא מטרה כסף הוא אמצעי

נושאים מוצעים

• 3 הצבעות
    4 פוסטים
    124 צפיות
    ה
    @רחל-עומסי אפשר לדעת איזה חברות והאם בכל סוגי המסלולים?
  • 2 הצבעות
    13 פוסטים
    298 צפיות
    צ
    @אנונימי2 אולי קודם תשאל את הרב שלך - אם יש לך. לגבי חיסכון לכל ילד, אמנם ציינתי במדריך שלי שמסלולי סיכון מוגבר באמת השיגו תשואה ממש יפה. אבל כמדומני שבשאר המוצרים הפנסיוניים הם לא השיגו את התשואה הזאת, אז באמת אין כ"כ אינדקציה לנחש האם הם ימשיכו להכות את המדד. ולכן יש מצב שמסלול הלכה הוא עדיין עדיף, אבל זו בהחלט שאלה שאני לא יודע מה לומר.
  • 3 הצבעות
    52 פוסטים
    2k צפיות
    ס
    @למען-הציבור כתב בקרן השתלמות לעובדי הוראה. האם היא באמת יותר משתלמת מקרן השתלמות רגילה?: אני מנסה להבין משהו בסיסי שלא מצאתי לו תשובה. מה קורה לכל הכסף שצבור בקרן השתלמות כאשר העובד יוצא לשבתון. לפי מה שידוע לי: אם יוצאים לשבתון אחרי 6 שנים מקבלים 66% ממשכורת אחרונה. אחרי 7 שנים שנים מקבלים 77% ממשכורת אחרונה. אחרי 8 שנים שנים מקבלים 88% ממשכורת אחרונה. מה שאומר שאין קשר בין הכסף שנצבר בקופה לבין הסכום שמקבלים כאשר יוצאים לשבתון. אם אכן כך, מה רלוונטי לי התשואה? נכון, אם העובד יוצא לשבתון לא משנה לו כלל כמה התשואה בקרן, הדבר היחיד שמשנה לו זה כמה המשכורת האחרונה לפני השבתון, והוא מקבל אחוזים ממשכורת זו כתלות במספר שנות הוותק כמו שציינת, פלוס הפקדה לפנסיה. רק אם אין יציאה לשבתון רלוונטי אחוז התשואה. @למען-הציבור כתב בקרן השתלמות לעובדי הוראה. האם היא באמת יותר משתלמת מקרן השתלמות רגילה?: נקודה נוספת: מי מרוויח/מפסיד במקרה של עובד הוראה שמשכורת עלתה/ירדה ויוצא כעת לשבתון: הקרן/העמיתים/המורה. הקרן שזה בעצם העמיתים. הקרן היא חברה ללא מטרת רווח, וממילא ההפסד או הרווח מתחלק בין כלל העמיתים.
  • למה תוכנית חסכון יקרה יותר??

הועבר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות
    25
    1 הצבעות
    25 פוסטים
    567 צפיות
    ניסן עציונינ
    @עמית-של-סגל כתב בלמה תוכנית חסכון יקרה יותר??: @צופה-ומביט כתב בלמה תוכנית חסכון יקרה יותר??: @זאת-קומתך אני חושב שהתשובה קלה, מי שיודע שיש לו משמעת עצמית גבוהה ולא ימשוך את הכסף לא בירידות ולא בשביל צורך כלכלי דחוף, ורק בחתונות הוא יגע בקופה, אז ברור שעדיף לו קופת גמל להשקעה (בדגש על להשקעה). וכמובן שיש הגבלה בכמות הכסף השנתית שזה פרמטר חשוב שכולנו תפילה שנחסוך כל שנה בכמות שחובה לפתוח פוליסת חיסכון כי קופת גמל לא עומד בתנאים. אייך כבודו יודע אם יש לו משמעת עצמית בנסיון שהוא טרם חווה על בשרו? לצורך הדוגמא - יש לך 250,000 ש"ח בקופה עבור חתונת הילדים. (סכום גדול לאברך ממוצע). ואז השוק נופל בחמש עשרה אחוז. כלומר הפסדת בערך יותר משלושים וחמש אלף ש"ח. (המון!). עכשיו השכן שלך שהוא "מומחה לשוק ההון" אומר לך שזו רק ההתחלה של הירידות, ומציע לך לעבור צד מהמשקיעים, למהמרים. לאלה שמנסים לתזמן את השוק. תוציא את הכסף עכשיו, תחכה לירידות, תכניס חלק, תחכה שנה ואז תכניס את הכל.... יש כל מיני מתכונים איך לנצח את המדד... האם אתה יודע שיש לך "משמעת עצמית" ואתה תשקיע את הכסף בבחינת שגר ושכח עד החתונות של הילדים? ועוד לא דיברנו על האפשרות לכסות חלק מהמשכנתא, ואז להתחיל לחסוך מהתחלה וכו'... אני לא אוהב את הגישה הזו. כל הבשורה של בנקל, היא ההתחדשות וההבנה שלא סומכים על כל מיני שכנים 'מבינים' בהשקעות, משקיעים לטווח ארוך במקום חזק, במדדים רחבים, בלי להוציא 20 שנה, גם בתוכניות של בנקל, קיימת האפשרות להלחץ מרגעי משבר ולמשוך את הכסף. ההדגשה היא ברורה, מי שיודע שלא יעמוד בזה, שלא יכנס לזה, ויכנס כמובן לאפיקי ההשקעה המעולים של בנקל, ששכרם רב בעולם הבא, אבל מי שיודע שהוא מסוגל לזה, לא מבין למה שלא יעשה את זה עצמאי @ביזנייעס כתב בלמה תוכנית חסכון יקרה יותר??: @ניסן-עציוני כתב בלמה תוכנית חסכון יקרה יותר??: לקנות צריך עצמאית @ניסן-עציוני יש כיום אפשרות גם של קניה אוטומטית, קיים בפייר ובאינטראקטיב. כמובן כמובן. אגב יש גם בתי מסחר קטנים כמו דיאומנד ועוד, שגם מאפשרים קניה אוטמטית, בעמלות גבוהות מידי לדעתי.
  • 5 הצבעות
    11 פוסטים
    777 צפיות
    אבישי ויינגולדא
    @דוד-גולדברג הלוואי שזה היה אכן כך. בפועל מי שמתמקח - מקבל ומי שלא מתמקח - משלם! לא משנה מה גובה הפנסיה שלו.