דילוג לתוכן

השקעה ושמה 'אופציות' - מאמר ראשון

הועבר שוק ההון והשקעות
32 17 2.3k 8
  • @אבי-ר. כי הבינה מלאכותי נתפסה לשמות (זה חשוב) כשמטרת המאמר היא הרעיון
    ובפועל זה לא משנה, כי בלי הבנה יסודית במה זה אופציות ואיך הם מתומחרות אסור להתקרב לשם

@moshe39 כתב בהשקעה ושמה 'אופציות' - מאמר ראשון:

כי בלי הבנה יסודית במה זה אופציות ואיך הם מתומחרות אסור להתקרב לשם

זה נכון בהחלט.

• @moshe39
    לא הבנתי מה לא הבנת!
    יש כאן בפורום מאמר שהתפרסם לציבור שהבינה אומרת עליו שהוא לא אמין,
    למה לא נכון לפרסם את זה לתועלת הציבור??

@אבי-ר. כתב בהשקעה ושמה 'אופציות' - מאמר ראשון:

כל מידע גם מבינה מלאכותית זה תועלת לציבור וחשוב לפרסם.
    @moshe39 לא התכוון שלא לפרסם.

בינה מלאכותית זה כלי לא יציב.
    בלי שאתה מבין בעצמך אי אפשר לגמרי לסמוך עליה.
    אחד התלמידים שלי בדק את מה שלמדנו (והתלמיד ראה שזה עובד) עם ג׳יפיטי גרסה הקודמת
    והוא כתב לו שטויות על זה ולאחר שיצאה גרסה חדשה פתאום ג׳יפיטי התחיל להבין.
    ויש גם רגרסיה.
    ולענינינו במאמר הנ״ל באמת היו כמה טעויות אבל איך למדוד האם לפסול בשביל זה הכל?.

בקיצור AI — כבדהו וחשדהו!

• @אבי-ר. כתב בהשקעה ושמה 'אופציות' - מאמר ראשון:

ויש גם רגרסיה.

@עומק-הסיכוי דווקא הכנסתי את המאמר שלך קודם, והוא נתן ציון של כמדומני 9 או 9.5 מתוך 10, וגם את זה הוא הוריד על שטויות, על המאמר כאן הוא שלל את הנתונים מכל וכל!

• @אבי-ר. כתב בהשקעה ושמה 'אופציות' - מאמר ראשון:

ויש גם רגרסיה.

@עומק-הסיכוי
    אני מכיר משקיעים אקטיביים שאצלם חלק מהשלבים לפני הכניסה למניה זה בדיקה ב-GPT על המניה.

• @עומק-הסיכוי
    אני מכיר משקיעים אקטיביים שאצלם חלק מהשלבים לפני הכניסה למניה זה בדיקה ב-GPT על המניה.

@צמיחה כתב בהשקעה ושמה 'אופציות' - מאמר ראשון:

אני מכיר משקיעים אקטיביים שאצלם חלק מהשלבים לפני הכניסה למניה זה בדיקה ב-GPT על המניה

גם אני מכיר לצערי 😂
    רק תיקון קטן — אתה מתכוון לסוחרים ולא למשקיעים

• @עומק-הסיכוי דווקא הכנסתי את המאמר שלך קודם, והוא נתן ציון של כמדומני 9 או 9.5 מתוך 10, וגם את זה הוא הוריד על שטויות, על המאמר כאן הוא שלל את הנתונים מכל וכל!

@מנחם-22 כתב בהשקעה ושמה 'אופציות' - מאמר ראשון:

והוא נתן ציון של כמדומני 9 או 9.5 מתוך 10

תודה לגיפיטי על המחמאה אבל אני לא מתלהב מדי.
    תנסה לבדוק אותו בתחום שאתה מתמצא טוב שיתן ציון למאמר מקצועי ותראה לבד.

גיפיטי זה לא כלי לבדיקת מאמרים ביד מי שלא יודע בכלל
    רק מי שמבין בעצמו משהו בתחום יכול להיעזר בו

• @מנחם-22 כתב בהשקעה ושמה 'אופציות' - מאמר ראשון:

והוא נתן ציון של כמדומני 9 או 9.5 מתוך 10

תודה לגיפיטי על המחמאה אבל אני לא מתלהב מדי.
    תנסה לבדוק אותו בתחום שאתה מתמצא טוב שיתן ציון למאמר מקצועי ותראה לבד.

גיפיטי זה לא כלי לבדיקת מאמרים ביד מי שלא יודע בכלל
    רק מי שמבין בעצמו משהו בתחום יכול להיעזר בו

@עומק-הסיכוי צודק באופן כללי, אבל בדקתי באמצעות כלי אחר שיבדור את הנתונים שהיו במאמר ואותם יש לו, הבקשה הנוספת על איכות הכתיבה אכן היתה לשם הבידור

• המאמר חלקי מאוד ומשקף תמונה חלקית של אופציות וצד אחד בלבד של קונה אופציית קול לטווח ארוך.
    במקרה זה באמת הסיכון גדול אבל יש דרכים אחרות שהסיכון הוא הרבה יותר קטן ואפילו אפסי.
    לדוגמא: משקיע שמחזיק במאה מניות של אינווידיה שאותם הוא קנה ב 180, במקום לחכות עד שזה יעלה נניח ל200 ולמכור, הוא יוכל למכור אופציית פות לעוד חודש ב-200, גם לקבל פרמיה וגם למכור את המניות ב-200, כאן אין שום סיכון.

או אם הוא מחכה להיכנס לאנוודיה ולקנות אותה במחיר טוב, אז במקום לחכות עד שהיא תרד הוא יכול למכור אופציה במחיר שהוא רוצה ולקבל פרמיה מובטחת ובמידה והיא תרד לשם גם להיכנס לאנווידיה במחיר טוב.
    גם באסטרטגיה הזו אין שום סיכון.

כמובן מי שלא מבין יכול לעשות טעויות וכו וכו

אבל זה רק אסטרטגיות בסיס והכי פשוטות, יש עוד מגוון אסטרטגיות מורכבות עם הרבה פחות סיכון מאשר מסחר במניות.

• המאמר חלקי מאוד ומשקף תמונה חלקית של אופציות וצד אחד בלבד של קונה אופציית קול לטווח ארוך.
    במקרה זה באמת הסיכון גדול אבל יש דרכים אחרות שהסיכון הוא הרבה יותר קטן ואפילו אפסי.
    לדוגמא: משקיע שמחזיק במאה מניות של אינווידיה שאותם הוא קנה ב 180, במקום לחכות עד שזה יעלה נניח ל200 ולמכור, הוא יוכל למכור אופציית פות לעוד חודש ב-200, גם לקבל פרמיה וגם למכור את המניות ב-200, כאן אין שום סיכון.

או אם הוא מחכה להיכנס לאנוודיה ולקנות אותה במחיר טוב, אז במקום לחכות עד שהיא תרד הוא יכול למכור אופציה במחיר שהוא רוצה ולקבל פרמיה מובטחת ובמידה והיא תרד לשם גם להיכנס לאנווידיה במחיר טוב.
    גם באסטרטגיה הזו אין שום סיכון.

כמובן מי שלא מבין יכול לעשות טעויות וכו וכו

אבל זה רק אסטרטגיות בסיס והכי פשוטות, יש עוד מגוון אסטרטגיות מורכבות עם הרבה פחות סיכון מאשר מסחר במניות.

@משקיע-באופציות כתב בהשקעה ושמה 'אופציות' - מאמר ראשון:

הוא יוכל למכור אופציית פות לעוד חודש ב-200, גם לקבל פרמיה וגם למכור את המניות ב-200

במקרה הזה הוא לא ימכור אלא יקנה בנוסף למניות הקיימות עוד 100 מניות

• @משקיע-באופציות כתב בהשקעה ושמה 'אופציות' - מאמר ראשון:

הוא יוכל למכור אופציית פות לעוד חודש ב-200, גם לקבל פרמיה וגם למכור את המניות ב-200

במקרה הזה הוא לא ימכור אלא יקנה בנוסף למניות הקיימות עוד 100 מניות

@עומק-הסיכוי צודק
    בשטף הדברים כתבתי פות במקום קול

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    16 פוסטים
    197 צפיות
    חושב שאני גאוןח
    אשמח ותשקיעו דרכי http://investors.btbisrael.co.il/register/Details/U49959
  • 2 הצבעות
    12 פוסטים
    267 צפיות
    ס
    קרן כספית או פק''מ ההפתעה הגדולה שהייתה בחצי שנה האחרונה היא שהשוק [שזה האג''ח שנסחרו בשוק החופשי] תמחרו הורדת ריבית מליאה. ובנק ישראל משום מה שכח להוריד את הריבית. מה שקרה כתוצאה מזה מי שהיה לו פק''מ פריים מינוס 1.6 קיבל 4.4. והקרנות כספיות בקושי מגרדות את ה4%. [לפי נתוני הרבעון האחרון] מה שגרם לזה שהציבור נטש את הקרנות הכספיות בהמוניו. נ''ב אל תצפו לפק''מ פריים מינוס 1.6, זה פרווילגיה למפקידים בסכומים גבוהים בלבד, ולפקמי''ם שנפתחו לפני תקופה, אבל תדעו שזה קיים. ובכל מצב שתתמקחו עם הפקיד תקבלו תנאים טובים בהרבה מהמופיע באתר.
  • 0 הצבעות
    5 פוסטים
    141 צפיות
    צ
    @חיים-פלדמן התשובה לשאלה היא תלוי, ברמת העיקרון השקעה ח"פ תביא תשואה יותר גבוהה, מאשר הפקדה חודשית. כלומר אם תפקיד כל חודש 1,000 ש"ח למשך 10 שנים, סך ההפקדה הוא 120,000 ש"ח, אבל בפועל בגלל התשואה זה יהיה יותר. ואם תפקיד ח"פ 120,000 ש"ח, אחרי 10 שנים אמור להיות שם יותר מאשר האופציה הקודמת. אבל אם תהיה ירידה גדולה בדיוק אחרי ששמת את ההפקדה ח"פ, אז ייתכן שייקח זמן עד שתתחיל להרויח. כך היה בעשור האבוד בתחילת שנות ה-2000 בS&P500. אז באמת מי שהפקיד הפקדה חודשית הרויח יותר מאשר מי שהפקיד ח"פ. לא בדקתי כרגע, אולי אח"כ אני אעלה ע"ז כמה דברים. עכ"פ לגבי העתיד א"א לדעת מה יהיה, אבל אם מדובר לטווח הארוך, הפקדה ח"פ תביא תשואה יותר טובה.
  • כיסוי משכנתא או השקעה בקופת גמל?

שוק ההון והשקעות
    7
    0 הצבעות
    7 פוסטים
    264 צפיות
    צ
    @איש-אחד שאלה זו שאלו את אבנר סטפק ביום ראשון בב"ב, והוא ענה שאם המשכנתא נלקחה מלפני כמה שנים ומעלה, בזמן שהיו משכנתאות טובות, אז ודאי שהתשובה להשקיע את הכסף. ואם המשכנתא נלקחה בקופה האחרונה, זה תלוי מה תמהילי המשכנתא, וברוב המסלולים התשובה תהיה שעדיף להשקיע את זה ולא לכסות את המשכנתא.
  • מה זה אפקט 'ריבית דריבית'

הועבר שוק ההון והשקעות מאמר מאתר בנקל
    3
    5 הצבעות
    3 פוסטים
    341 צפיות
    ש
    @אבי-ה-נערה חשוב להדגיש גם את המשפט המפורסם: ''תשואות קודמות אינן הבטחת תשואה לתקופה הבאה''.