דילוג לתוכן

המשפט של הציבור החרדי יתחיל מחר, וזה לא הגזמה.

נושאים מוצעים

• 2 הצבעות
    3 פוסטים
    70 צפיות
    אבי ר.א
    אצלי לא הופעל אוטומטית.
  • 4 הצבעות
    97 פוסטים
    4k צפיות
    איצ'ה דז'אלובסקיא
    @פייביש ציינת שאתה בקיא יותר מאתנו בפרטים ואני מכבד את זה. אבל שלא יעלה חשד של עיוות: התייחסנו כבר להכל כולל ההכפשה כביכול יש כאן אינטרס כלכלי לאחד הצדדים... @פייביש כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?: "לפני שיצאת בהשמצות?" לא קרה. הזהרנו בזהירות, ובדיעבד התברר שהיינו מאופקים וזהירים מידי. הדיינים היו נחרצים הרבה הרבה יותר ממני. @פייביש כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?: ב. ...איך ייתכן ש"כלכלן" בשם גונן זיק שבעצמו מודה שהוא לא מבין במכרות מוציא חוו"ד עם הערכת שווי?... לא היה, ולא מתאים לבקיא כמוך לשטות בציבור. הוא יצר קשר עם מי שחיברה את הדו"ח הכלכלי במינסק, והתייחס רק לנתונים שבתחומו - וההשלכות הכלכליות מהחוזים הממוניים שהגיעו לידינו. @פייביש כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?: ג. ...שעירבת רבנים וסחבת לפגישה איתם אז למה כשמשהו לא נוח אתה מתנער מהם? [ע"ע הרב קסלר]? פניתי אך ורק לדיינים מומחים שבקיאים בהשקעות והשלכותיהן. מי שפנה להרב קסלר הוא מגייס הכספים, וכמובן שלא התנערתי ממנו. @פייביש כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?: ד. ...אם היה אומר האם מישהו היה פוצה פה? ברור שלא!!! ולכן השיקול האם ללכת אחרי דעת רבנים נתונה לכל אחד ואחד לא נדרשנו ע"י איש, כולל לא בעלי המכרה או אחד הדיינים - לנושא מי גדו"י שהמליצו, לדעתם זה לא רלוונטי לנידון הטיעונים שהתגלו. @פייביש כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?: ה. האם ייתכן שישנם שיקולים נוספים מעבר לטובת האברכים? או שהכל לשם שמים, וד"ל.... נניח שגם אני וגם מגייסי הכספים מרוויחים יפה. אני מקבל 1% מכל מה שהושקע במכרה לצד משכורת מחברת נדל"ן. בסדר? תהנה שאני מרוויח. אנו מדברים כעת עניינית על הטענות, גם אם אני מתעשר מזה. (אודה שאין לי מושג למה אתה מתכוון "וד"ל....", ובוודאי שלא יתר הקוראים. תעדכן אותנו בבקשה, שלא יחשדו בכשרים). @פייביש כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?: ו. מדוע השרשור בפרוג נעול וכאשר יש הודעה נגד זה נפתח ונסגר, וכשפתחו שרשור שהועלו טענות על התנהלות הפורום בכמה וכמה מקרים, השרשור נמחק מיד?, כנראה מקרי... אין לי מושג, ודווקא כנראה שלא "מקרי" - כי עליי הופעלו לחצים בלתי רגילים להשתיק ולא להוציא מידע בנידון, וייתכן שגם על 'פרוג', בכל אופן זה קשור לצד של הפרום. @פייביש כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?: יש עוד כמה וכמה שאלות אך בעת הזו לא אעלה אותם כאן. אשמח שתענה בצורה ישירה על שאלות אלו בלי פלפולים, אני כבר יודע מה יהיו התשובות אבל אשמח לשמוע ממך. את "השאלות הקשות הנוספות" אתה מוזמן להציג בפני הדיינים, איך שלא תהפוך את זה קשה לי להאמין שיש לאן להתפתח, בפרט אם זה קשה כמו הנ"ל. בהצלחה במשך בירור האמת העגומה כ"כ.
  • 0 הצבעות
    18 פוסטים
    349 צפיות
    ב
    יש עסק זעיר ויש עסק רגיל, תלוי באופי במחזור (בעיקר) ואפשר תמיד להגדיר עסק רגיל. יחד עם זאת יש עוסק מורשה פטור ועוסק מורשה רגיל (שאינו פטור). כל אדם שיש לו עסק נקרא 'עוסק' ומוטלת עליו לקבל רישיון מהרשויות עבור כך. אם המחזור הוא קטן, וגם, הוא אינו מקבוצת העסקים שמפורסמת ברשות המיסים, הוא מקבל רישיון אך הוא פטור מתשלום מע"מ על הרווחים שהעסק מניב לו. כל הפטור הוא רק על הרווחים שלו, לכן, מוצרים שהוא קונה לעסק הוא אינו מזדכה מהמע"מ שהוא משלם עליו. לעומתו, עוסק רגיל, שמשלם מע"מ, הוא מזדכה ממע"מ על כל המוצרים שהוא קונה, אך משלם זאת בעת מכירתו את המוצר, שאז נגבה מע"מ לכל הסכום אותו הוא קיבל תמורת המוצר (שבעצם כולל גם את עלות החומר ושאר הוצאות וגם את הרווחים). עד כה דברנו על המע"מ, ישנו היטל נוסף שנקרא 'מס הכנסה' (חבר של כולנו ..), הוא חל על כולם בשווה, אלא מה, יש את עניין הנקודות, לכל אזרח ישראלי יש ניקוד זכות במ"ה על עצם היותו ישראלי (מגיע לא?) ולאישה יש עוד, לאם לילדים קטנים יש עוד, נכות וכו'. כל נקודה מזכה ממס עד סכום מסויים. לכן יתכן ואחד יצטרך לשלם החל מסכום מסויים וחבירו על אותו סכום ואף יותר לא יחוייב שקל. לתשומת לב, הניקוד משתנה במהלך החיים, לכן יש לעקוב אולי 'פתאום' אתם חייבים לשלם מעכשיו .. חובה שלישית על הפותח עסק היא תשלום ביטוח לאומי, בדרך כלל הוא עומד על כ6% ממה שהוצהר כהנסה במהלך השנה. ויש שרשומים כאינו בהגדרה, שאינם משלמים עד משהו כמו 26 אלף (תקנו אותי) ומעל הסכום הזה 12%, וכבר הרחיבו פה מה צריך לדעת כדי לבחור מעמד. לסיום, אני לא רו"ח, כך שאל תראו בשום דבר שכתוב כאן כאל הצעה או לא יודע מה ...
  • שימוש ב- AI בציבור החרדי

פרנסה
    34
    2 הצבעות
    34 פוסטים
    3k צפיות
    מ
    @טריידר כתב בשימוש ב- AI בציבור החרדי: החסרון, שעקרונית ניתן לבקש בכל רגע פתיחת אתרים דרך פניה לשירות לקוחות, הפניה לשירות לקוחות זה גם בערך שעתיים כמו המעבר בין מסלולים החסרון הוא רק הקנס
  • 9 הצבעות
    4 פוסטים
    232 צפיות
    טריידרט
    @שמואל כתב בהגישות השונות בין ספרדים חסידים וליטאים לכסף והשקעות ועסקים: כתיבה יפיפייה ממש, גילוי נאות, החלק השני נכתב בעזרת AI... ניחנתי בכושר כתיבה מוגדרת ובהירה, אך לא בכושר כתיבה ספרותית, תודה לה' שחנן אותנו עם כלי המשלים את החסר...