דילוג לתוכן

כאחד שלא כל כך מתמצא, מה זה בכלל קרן השתלמות ואיך פותחים ועוד?

פנסיה, גמל וקרנות השתלמות
5 3 96 3
  • שמעתי על קרן השתלמו שאפשר לפתוח אצל המעסיק אבל דיי יצאתי לא ברור - מה זה ואיך פותחים וכל המידע הכי בסיסי שמסביר בכלל מה זה קרן השתלמות.
    האם יש איזה מאמר שמסביר את זה או וידאו הדרכה?

• שמעתי על קרן השתלמו שאפשר לפתוח אצל המעסיק אבל דיי יצאתי לא ברור - מה זה ואיך פותחים וכל המידע הכי בסיסי שמסביר בכלל מה זה קרן השתלמות.

@אברהם-פרידמן
    אני יענה בקיצור

קרן השתלמות זה מוצר שמאפשר להשקיע בשוק ההון ללא מס
    הרעיון שזה חיסכון לצורך השתלמויות
    יש שני דרכים לפתוח
    או שהמעסיק מפריש לקרן השתלמות (7.5% ועוד 2.5% על חשבון העובד (זה בונוס שקיים בדר"כ רק בהוראה ובהייטק)
    או בעל עסק שמפריש עצמאית

כל משיכה אחרי 6 שנים מפתיחת הקרן או מהמשיכה האחרונה פטורה ממס
    ויש תקרת הפקדה של כ15,000 בשנה לשכיר וכ20,000 לעצמאי

ובנוסף עצמאי מרוויח שזה נחשב להוצאה מוכרת לצרכי מס (עד תקרה ואחוז מסוים מהכנסות)

פותחים את זה דרך חברת /סוכן ביטוח כמו קרן פנסיה או קופת גמל

לגבי עובדי הוראה חשוב לשים לב לבקש את הקה"ש אחרת זה לא מופקד ויש כמה פרטים שזה שונה משהו שקשור לשנות שבתון
    לא מספיק בקיא בזה

בהצלחה!

• @אברהם-פרידמן
    אני יענה בקיצור

קרן השתלמות זה מוצר שמאפשר להשקיע בשוק ההון ללא מס
    הרעיון שזה חיסכון לצורך השתלמויות
    יש שני דרכים לפתוח
    או שהמעסיק מפריש לקרן השתלמות (7.5% ועוד 2.5% על חשבון העובד (זה בונוס שקיים בדר"כ רק בהוראה ובהייטק)
    או בעל עסק שמפריש עצמאית

כל משיכה אחרי 6 שנים מפתיחת הקרן או מהמשיכה האחרונה פטורה ממס
    ויש תקרת הפקדה של כ15,000 בשנה לשכיר וכ20,000 לעצמאי

ובנוסף עצמאי מרוויח שזה נחשב להוצאה מוכרת לצרכי מס (עד תקרה ואחוז מסוים מהכנסות)

פותחים את זה דרך חברת /סוכן ביטוח כמו קרן פנסיה או קופת גמל

לגבי עובדי הוראה חשוב לשים לב לבקש את הקה"ש אחרת זה לא מופקד ויש כמה פרטים שזה שונה משהו שקשור לשנות שבתון
    לא מספיק בקיא בזה

בהצלחה!

@בוטח-בה תודה.
    אם אני לא עובד בהוראה ובהייטק - יותר שירות לקוחות ותמיכה טכנית ( ואולי קצת הייטק ) זה כן אפשרי?

• @בוטח-בה תודה.
    אם אני לא עובד בהוראה ובהייטק - יותר שירות לקוחות ותמיכה טכנית ( ואולי קצת הייטק ) זה כן אפשרי?

@אברהם-פרידמן
    תמיד זה אפשרי
    רק זה בונוס שהבוס צריך לפרגן לך
    בהוראה ובהייטק זה מקובל

אבל בכל מקרה במשא ומתן מול הבוס אתה יכול לבקש את זה
    אפשר אולי לדרוש את זה במקום העלאה במשכורת

יש אפשרות גם לפתוח עסק ואז לפתוח קה"ש כעצמאי

@אברהם-פרידמן
    ואחרי שהמעסיק יסכים,
    תפנה לסוכן שיפתח לך.

נושאים מוצעים

• 1 הצבעות
    11 פוסטים
    95 צפיות
    ס
    @אנונימי2 לפי החוק ההפקדה אמורה להיות כמו כל עובד רגיל, אבל מה אכפת לך? אתה רק מרוויח, ומקסימום ינכו לך מס אח"כ על הפער.
  • 8 הצבעות
    4 פוסטים
    133 צפיות
    בנימין 26ב
    @בית-שמש כתב ב בדחיפות לעובדי הוראה: האם אתם מקבלים את קרן ההשתלמות המגיעה לכם?: איך עושים את זה? אפשר דרך ארגון בנקל
  • 1 הצבעות
    2 פוסטים
    110 צפיות
    צ
    @כהנים האמת שזה נושא רחב, בעצם זו הלוואה בריבית, אלא שאתה מסתמך על ההיתר עיסקא שיש לחברה, הרי כמעט לכל החברות יש הכשר על חלק מהמסלולים, וא"כ יש להם יש היתר עיסקא. אלא שהנידון מי המלוה, בעצם הם מלוים מכספי העמיתים ולא מכספי החברה. זאת אומרת שחלק מכספי העמיתים שמפקידים כסף, הולך להלוואות לעמיתים אחרים. וא"כ המלוה לא חתם על היתר עיסקא, ומה עוזר ההיתר עיסקא של החברה. אלא שאנו אומרים שהחברה היא שלוחו של המלוה, וההיתר עיסקא שיש לחברה עוזר גם בשבילו. וכאן באו חלק מהפוסקים וטענו שאם יש חילוני שלא מעניין אותו היתר עיסקא ואין לו שום בעיה להלוות בריבית, איך עוזר ההיתר עיסקא של החברה לאדם שלא רוצה את ההיתר עיסקא. וא"כ יש כאן הלוואה בריבית בלי היתר עיסקא. רק שזה לא מוחלט כי סו"ס העמיתים לא יודעים מה בדיוק החברה עושה, והם סומכים עליהם, ומה אכפת לחילוני להלוות לחרדי שמסכים לשלם ריבית רק אם יש היתר עיסקא. נראה לי שכבר דיברו כאן על הנושא הזה. אבל אני אעלה שוב את תשובות גופי הכשרות בעניין. תשואה כהלכה הלואות עמיתים הלכה ומעשה.pdf הלוואה מחברת הביטוח תשובת בד''ץ העד''ח.pdf התכתבות עם גלאט הון על הלוואה מחברת ביטוח.pdf מכון כת_ר - מאמרים - היתר עסקא במינוף השקעות.pdf תשובות לשאלות נפוצות בכשרות גלאט הון.pdf
  • 2 הצבעות
    24 פוסטים
    925 צפיות
    ש
    @בנימין שים לב שבעקבות גזרת הגיוס ושלילת ההנחה במעונות שלכן הרבה אברכים פותחים עסקים אז יש יותר קשיים בפתיחת החשבון, אני מנסה כבר כמה שבועות לפתוח עסק [ע"י מייצג] ועדיין אין אישור מהמע"מ והם בקשו הוכחות לפעילות העסק [כמו חתימת חוזה עם לקוח]
  • פתיחת קרן השתלמות חדשה

פנסיה, גמל וקרנות השתלמות
    2
    0 הצבעות
    2 פוסטים
    187 צפיות
    נ.ר.א.נ
    @רואה-את-הנולד אפשר לפתוח גם על עוסק זעיר במסלול ללא דו"ח שנתי והצהרת הון. לגבי לפתוח כל שנה, אפשר לפתוח גם כל יום הארכתי להסביר את זה כאן