דילוג לתוכן

תכלס מה עדיף, מסחר עצמאי או קופת גמל?

מסחר עצמאי
32 13 722 14
  • רציתי לשאול
    יש לי קרנות במסחר עצמאי באלטשולר ובפסגות שניהם ללא דמי ניהול ואני משקיע בקרנות ישראליות וקצת איריות ככה (אני מציין זאת כיוון שתמיד יש את מלכודת המס)
    יש לי כעת אפשרות לפתוח קופת גמל להשקעה באינפניטי או באלטשולר ב0.39 מהצבירה
    רציתי חוות דעתכם אם כדאי לפתוח או לא
    ומה מומלץ מבניהם
    ואיזה מסלול
    ועוד שאלה באיזה סכום השקעה ולכמה שנים יהיה אפקט להשקעה

עריכה: או שיש לי אפשרות לפוליסת חסכון ב0.57 במנורה

תודה רבה

• דבר נוסף הוא שבגלל צורת העקיבה, והחיוב החוקי לסכום מסוים שישאר כרזרבה מזומן, ופחות תחרות, קופות הגמל הביאו פחות תשואה מאשר הקרנות שנקנות בחשבון המסחר עוד לפני הורדת הדמי ניהול!

ודבר נוסף, בקופות גמל יש הגבלה להפקדה עד 80,000 בשנה

אבל באמת קופת גמל זה דבר הרבה יותר נוח והרבה יותר פשוט (ושאם יש לך סוכן אמין, הוא עושה בשבילך את העבודה, בניגוד למסחר עצמאי, שם אתה צריך לעשות את זה בעצמך)

• רציתי לשאול
    יש לי קרנות במסחר עצמאי באלטשולר ובפסגות שניהם ללא דמי ניהול ואני משקיע בקרנות ישראליות וקצת איריות ככה (אני מציין זאת כיוון שתמיד יש את מלכודת המס)
    יש לי כעת אפשרות לפתוח קופת גמל להשקעה באינפניטי או באלטשולר ב0.39 מהצבירה
    רציתי חוות דעתכם אם כדאי לפתוח או לא
    ומה מומלץ מבניהם
    ואיזה מסלול
    ועוד שאלה באיזה סכום השקעה ולכמה שנים יהיה אפקט להשקעה

עריכה: או שיש לי אפשרות לפוליסת חסכון ב0.57 במנורה

תודה רבה

@בן-עליה
    אולי תגלה איך אתה מקבל כאלו דמי ניהול נמוכים,
    תזכה את הציבור.

השאלה שלך מעניינת,
    כי בד"כ נתקלים במקרים הפוכים,
    כאלו שנמצאים בגמל להשקעה ושואלים האם לעבור למסחר עצמאי,
    כאן השאלה הפוכה.
    אתה כבר חוסך בדמי ניהול אז למה לשלם יותר.
    אא"כ אתה רוצה את המעלות, שיש פחות התעסקות,
    ואפשרות לקיחת הלוואה.

• בן משפחה של גמלאי חבר
    חשבתי שחוץ ממה שאני קונה במסחר עצמאי לעשות הו"ק נגיד של 500 ש"ח לקופת גמל להשקעה
    שמה יש את המעלה של לקיחת הלוואה
    נכון שאני חוסך בדמי ניהול כיום אבל אני משקיע בקרנות ישראליות בעיקר ומעט איריות ככה שתמיד יש את האפשרות שיעלו דמי ניהול

• בן משפחה של גמלאי חבר
    חשבתי שחוץ ממה שאני קונה במסחר עצמאי לעשות הו"ק נגיד של 500 ש"ח לקופת גמל להשקעה
    שמה יש את המעלה של לקיחת הלוואה
    נכון שאני חוסך בדמי ניהול כיום אבל אני משקיע בקרנות ישראליות בעיקר ומעט איריות ככה שתמיד יש את האפשרות שיעלו דמי ניהול

@בן-עליה
    גם אם יעלו את הדמי ניהול לכאורה זה לא יהיה בהרבה.

• יש דרך כל שהי לסחור עצמאי בקופת גמל [אני שמעתי כך ודאי ]ופעם שאלתי משהו בקו של בנקל והוא אמר שעד כדי כך הוא לא למד
    אולי משהו כאן יודע
    אם זה גם קיים בפנסיה

• יש דרך כל שהי לסחור עצמאי בקופת גמל [אני שמעתי כך ודאי ]ופעם שאלתי משהו בקו של בנקל והוא אמר שעד כדי כך הוא לא למד
    אולי משהו כאן יודע
    אם זה גם קיים בפנסיה

@ניסים
    כנראה אתה מתכוון ל-IRA אבל זה גמל ולא גמל להשקעה, כלומר זה דומה לפנסיה, אבל בלי הרכיבים של הביטוחים.
    ממש לא מתאים לכל אחד.
    אם אתה שואל כנראה זה לא בשבילך.
    ספויילר: גם לי בשבילי.

• קרן השתלמות כן אפשר

• @ניסים
    כנראה אתה מתכוון ל-IRA אבל זה גמל ולא גמל להשקעה, כלומר זה דומה לפנסיה, אבל בלי הרכיבים של הביטוחים.
    ממש לא מתאים לכל אחד.
    אם אתה שואל כנראה זה לא בשבילך.
    ספויילר: גם לי בשבילי.

@צמיחה
    תודה אבל אני בחור ישיבה......

• @צמיחה
    תודה אבל אני בחור ישיבה......

@ניסים
    אז עדיף לך לפתוח גמל להשקעה דרך בנקל, בלי שום התעסקות שתפריע לך בשטייגען.

• @ניסים
    אז עדיף לך לפתוח גמל להשקעה דרך בנקל, בלי שום התעסקות שתפריע לך בשטייגען.

@צמיחה
    לא מאמין שיש תחליף למסחר עצמאי......

נושאים מוצעים

• 1 הצבעות
    22 פוסטים
    101 צפיות
    משקיע זהיר מידימ
    @שמח-לעזור כתב בהאם יש אפשרות באופציות להפחית סיכון בלי אירוע מס?: על החלק הראשון בדבריך לדעתך מותר הלכתית לסחור באופציות על החברה שמעסיקה אותך למרות שבחוזה הם אומרים שאסור? אם אוסרים בחוזה זה שאלה של גזל (אני עובד אצל גוי אבל גזל עכו"ם אסור על פי הלכה) אני חשבתי שאתה מתכוון שעצם הפעולה גוזלת מהחברה. @שמח-לעזור כתב בהאם יש אפשרות באופציות להפחית סיכון בלי אירוע מס?: מוודא שהבנתי את הדוגמא שלך .... אלא מה, תמכור את האופציה ששווה בסוף השנה בעצם 40 אם הבנתי נכון ואז תישאר עם מניות (שעדיין אצל הנאמן) ששווים 6,000 + 4,000 תמורת האופציה וגידרת את ההפסד למחיר הפרמיה אני בכיוון? כן אבל כיוון שאני אישית לא מספיק בקי באופציות אמרתי שיותר נכון ללמד את @עומק-הסיכוי את כללי הRSU שהם די פשוטים ולקבל ממנו ייעוץ בהתאם לצרכים הספציפיים.
  • תכלס', קרן פיזית או סינטטית?

מסחר עצמאי s&p 500
    4
    1 הצבעות
    4 פוסטים
    79 צפיות
    ד
    יכול להיות שבמצב היום שהשקל כ"כ חזק והאינפלציה סה"כ בשליטה, אולי עדיף את הקרן של בלאקרוק שממוסה צמודת מט"ח ולא את הקרן של אינווסקו שממוסה ריאלית.
  • 0 הצבעות
    16 פוסטים
    407 צפיות
    ה. שלמהה
    @שמש-מרפא כתב בשאלה על קרן ממונפת S&P 500 כפול 2 לטווח ארוך (30 שנה) – למה התשואה לא גבוהה יותר?: @ה-שלמה כתב בשאלה על קרן ממונפת S&P 500 כפול 2 לטווח ארוך (30 שנה) – למה התשואה לא גבוהה יותר?: בנוסף, לא בטוח שקרן ממונפת תשרוד נפילות כמו 1999-1008 הממונפות הכפולות שרדו יפה את 2008. צודק, אבל לא היו ממונפות משולשות. בכל אופן, למי שישים שם 10% הירידה לא תהיה כ"כ דרמטית (זה אומר בערך שכשכל התיקים ירדו 30%, שלו ירד 35-39. כואב אבל לא נורא. וזה במקרה שכל הכסף הושקע בשיא). מצד שני, פוטנציאל התשואה דמיוני ממש. כפי שהסברתי מעלה, פוטנציאל התשואה הוא גדול, אך בסיכון גדול. ועיקר הסיכון הוא סיכון המשקיע מעצמו.
  • 1 הצבעות
    12 פוסטים
    402 צפיות
    ניסן עציונינ
    @גמל-און כתב בפתחתם חשבון מסחר עצמאי לפני שנתיים? הגיע הזמן לנייד או לבצע ברטר: @ניסן-עציוני כתב בפתחתם חשבון מסחר עצמאי לפני שנתיים? הגיע הזמן לנייד או לבצע ברטר: נו באמת, תפחית מזה את ה3 חודשים שהוא צריך להמתין עם סגירת החשבון, עליהם הוא משלם עמלה של 15 שקל, וזה עוד יותר מינורי. כבר עדיף לו לנייד לibi שם יקבל מענק פתיחה של 250 שקל ויסגור סיפור הוא ישלם 75 ש"ח והוא יקבל בין 200 ל700 ש"ח. שומע אגב ישלם 45 ולא 75
  • 2 הצבעות
    5 פוסטים
    500 צפיות
    ה
    @אור-שמח ברור ששווה לך לקחת מהם את ההלוואה של ה - 20 אלף ולהשקיע אותו. והחסכון של ה - 1000 תעשה בפריעת ההלוואה. כי מנסיון אתם. אתה תוכל עוד בערך 5 שנים כבר לקחת 80 אלף מתוך הסכום כהלוואה. וגם אותו עוד 5 שנים להשקיע וכנגד לשלם להם 800 ש"ח בערך - ששוב זה יהיה החיסכון החודשי שלך. ובהשקעה אתה מקבל ריבית דריבית לבנתיים