תכלס מה עדיף, מסחר עצמאי או קופת גמל?
-
@שמיל-שמיל
אני חלילה לא זלזלתי בזכות של יהוד להתפרנס כמו שכתבתיבתכלס מה עדיף, מסחר עצמאי או קופת גמל?:
אבל זה בסדר גמור ולגיטימי שיש תגמולים
הנקודה שרציתי לעורר זה שאדם פונה לאיש מקצוע חשוב שידע את מכלול האינטרסים הקיימים ויקח את זה בשיקול הנתונים
בפרט שלא כולם הגונים וחכמים כמו @ה.-שלמה לכתוב את זה בגילוי נאות
-
ש שמיל שמיל התייחס לנושא זה ב
-
רציתי לשאול
יש לי קרנות במסחר עצמאי באלטשולר ובפסגות שניהם ללא דמי ניהול ואני משקיע בקרנות ישראליות וקצת איריות ככה (אני מציין זאת כיוון שתמיד יש את מלכודת המס)
יש לי כעת אפשרות לפתוח קופת גמל להשקעה באינפניטי או באלטשולר ב0.39 מהצבירה
רציתי חוות דעתכם אם כדאי לפתוח או לא
ומה מומלץ מבניהם
ואיזה מסלול
ועוד שאלה באיזה סכום השקעה ולכמה שנים יהיה אפקט להשקעהעריכה: או שיש לי אפשרות לפוליסת חסכון ב0.57 במנורה
תודה רבה
-
דבר נוסף הוא שבגלל צורת העקיבה, והחיוב החוקי לסכום מסוים שישאר כרזרבה מזומן, ופחות תחרות, קופות הגמל הביאו פחות תשואה מאשר הקרנות שנקנות בחשבון המסחר עוד לפני הורדת הדמי ניהול!
ודבר נוסף, בקופות גמל יש הגבלה להפקדה עד 80,000 בשנה
אבל באמת קופת גמל זה דבר הרבה יותר נוח והרבה יותר פשוט (ושאם יש לך סוכן אמין, הוא עושה בשבילך את העבודה, בניגוד למסחר עצמאי, שם אתה צריך לעשות את זה בעצמך)
-
רציתי לשאול
יש לי קרנות במסחר עצמאי באלטשולר ובפסגות שניהם ללא דמי ניהול ואני משקיע בקרנות ישראליות וקצת איריות ככה (אני מציין זאת כיוון שתמיד יש את מלכודת המס)
יש לי כעת אפשרות לפתוח קופת גמל להשקעה באינפניטי או באלטשולר ב0.39 מהצבירה
רציתי חוות דעתכם אם כדאי לפתוח או לא
ומה מומלץ מבניהם
ואיזה מסלול
ועוד שאלה באיזה סכום השקעה ולכמה שנים יהיה אפקט להשקעהעריכה: או שיש לי אפשרות לפוליסת חסכון ב0.57 במנורה
תודה רבה
@בן-עליה
אולי תגלה איך אתה מקבל כאלו דמי ניהול נמוכים,
תזכה את הציבור.השאלה שלך מעניינת,
כי בד"כ נתקלים במקרים הפוכים,
כאלו שנמצאים בגמל להשקעה ושואלים האם לעבור למסחר עצמאי,
כאן השאלה הפוכה.
אתה כבר חוסך בדמי ניהול אז למה לשלם יותר.
אא"כ אתה רוצה את המעלות, שיש פחות התעסקות,
ואפשרות לקיחת הלוואה. -
-
בן משפחה של גמלאי חבר
חשבתי שחוץ ממה שאני קונה במסחר עצמאי לעשות הו"ק נגיד של 500 ש"ח לקופת גמל להשקעה
שמה יש את המעלה של לקיחת הלוואה
נכון שאני חוסך בדמי ניהול כיום אבל אני משקיע בקרנות ישראליות בעיקר ומעט איריות ככה שתמיד יש את האפשרות שיעלו דמי ניהול -
יש דרך כל שהי לסחור עצמאי בקופת גמל [אני שמעתי כך ודאי ]ופעם שאלתי משהו בקו של בנקל והוא אמר שעד כדי כך הוא לא למד
אולי משהו כאן יודע
אם זה גם קיים בפנסיה -
@ניסים
כנראה אתה מתכוון ל-IRA אבל זה גמל ולא גמל להשקעה, כלומר זה דומה לפנסיה, אבל בלי הרכיבים של הביטוחים.
ממש לא מתאים לכל אחד.
אם אתה שואל כנראה זה לא בשבילך.
ספויילר: גם לי בשבילי. -
@הקול-השפוי
תכננתי לרשום על זה פוסט אך הקדמת אותי אז אסכם את עיקרי הנקודות בקצרה.יתרונות קופות גמל
1 הפקדה פשוטה ללא צורך להבין כמעט דבר
2 מעבר בין מסלולים ללא אירוע מס
3 אפשרות למשיכה כקצבה ללא מס
4 ניתן לקחת הלוואת ע"ח הקרן
חסרונות
1 דמי ניהול יקרים
2 בטיחות לכספים, בתי ההשקעות יש להם מרחב תמרון מסויים בנוגע להשקעות.חשבון מסחר עצמאי
היתרונות
שני החסרונות שהוזכרו קודם לגבי קופ"ג
ניתן לרכוש קרנות נוספות שלא קיימים בקופ"ג
חיסרונות
1 מעבר בין מסלולים עם אירוע מס
2 אי יכולת לקחת הלוואות על חשבון הקרן
3 זה נמצא בהישג יד ולכן הסיכוי למכירה בירידות גדולה משמעותית מקופ"ג להשקעה שאתה שוכח מהאירוע וביצוע פעולות דורש פרוצדורה ארוכה ומורכבת יותר.עכשיו אנשים מרבים לדבר על גובה דמי הניהול שלוקחים בתי ההשקעות וכמה זה נוגש ברווחיות של ההשקעה בפרט באפקט ריבית דריבית, רק אציין שבסכומים קטנים לא מדובר בסכום משמעוי [לצורך הענין למאה אלף שח מדובר ב600 שקל לשנה] מה גם שפעולות רכישה בחשבון מסחר עצמאי יש לה גם עמלת מינימום כך שזה לא פער כזה גדול לטעמי.
אך הדבר המשמעותי ביותר הוא שאנשים שוכחים שיש נושא שנקרא אסטרטגית משיכה
מה שאומר שבחשבון מסחר עצמאי ע"מ לבצע משיכה בזמן שאתה מתכנן למשוך אתה לא יכול להשאיר את זה במסלול מנייתי עד הרגע האחרון מכיון שיתכן ותמצא את עצמך בדיוק אז בירידות, ולכן מספר שנים קודם מתחילים להעביר את ההפקדות החודשיות לאגחים ע"מ לאזן את התנודניות כך שבשעת המשיכה לא יצאו את עצמם ברידות עם הפסד משמעותי.
עכשיו מישהו יודע לחשב כמה אחוז הפסד מדובר כשאתה לוקח כסף ממנייתי לאגחים, מדובר על כקרוב ל40 אחוז מהכסף שעושה ככל הנראה לכל הפחות חצי ממה שיכל לעשות אילו היה במסלול מנייתי וכל זה קורה משום שהוא נמצא בחשבון מסחר עצמאי ואם הוא צריך למשוך כסף הוא לא יכול לקחת הלוואה מהקרן אלא לקחת את הכסף שנמצא בחשבון.
עכשיו בקופ"ג להשקעה לא צריך לעבוד קשה לתכנן את ההפקדות בצורה מסויימת בכל מצב ניתן לשנות למסלול שאתה מעונין להית ללא אירוע מס, וגם אם החלטת שאתה נשאר על מניתי ע"מ למקסם את הרווח ומצאת את עצמך בסוף עם ירידות אתה יכול לקחת הלוואה מהקופה עד שהמצב יחזור לקדמותו והכל בא על מקומו בשלום.ולכן בשורה התחתונה דעתי הקטנה שמסחר עצמאי לא באמת מביא לך יותר כסף אלא יותר כאב ראש וגם סיכויים גדולים יותר למשוך בירידות מחמת הזמינות שזה נמצא אצלך.
החריג לכך הוא מישהו שלא יכול להשקיע דרך קופ"ג כמו אזרחים אמריקאים או אנשים שלא סומכים על בתי השקעות שאכן עושים את כל מה שצריך לעשות עם הכסף שלהם, אך שיקול של ריווחיות אני פחות רואה כן. [אולי בתיק של כמה מליונים יש מקום לשקול זאת]
@שמיל-שמיל מה דעתך על לפתוח גם קופת גמל וגם לסחור באופן עצמאי, כך שאפשר להשתמש בחתונות הראשונות בקופת גמל [ לקבל הלוואה כנגדה או למשוך את הכסף תלוי בנתוני השוק וכן אפשר לעבור למסלול כמה שנים מראש בלי איורע מס ]. ולחתונות האחרונות [בעוד 30 35 שנים שאז ההבדל בין דמי הניהול הכי משמעותי ] להשתמש בתיק השקעות.
דוגמא א:
קופת גמל: צבירה נוכחית 30000
הפקדה חודשית 500
דמי ניהול 0.6
זמן השקעה 20 שנה
סך 513909
תיק השקעות : צבירה נוכחית 10000
הפקדה חודשית 1000
דמי ניהול 0.07
זמן השקעה 30 שנה
סך 2219308
סך השקעה א 2733217דוגמא ב
אם אני משגיע את הכל בקופת גמל אני אגיע רק ל 2490366
הבדל של 242851דוגמא ג
אם אני משקיע הכל באופן עצמאי אני אגיע ל 2777030
אמנם הבדל של 43813 לטובה מדוגמא א, אבל אני מפסיד את היתרונות של הקופת גמל [לחתונות הראשונות][חישבנתי בהנחה שיהיה תשואה של 10%]
-
@שמיל-שמיל מה דעתך על לפתוח גם קופת גמל וגם לסחור באופן עצמאי, כך שאפשר להשתמש בחתונות הראשונות בקופת גמל [ לקבל הלוואה כנגדה או למשוך את הכסף תלוי בנתוני השוק וכן אפשר לעבור למסלול כמה שנים מראש בלי איורע מס ]. ולחתונות האחרונות [בעוד 30 35 שנים שאז ההבדל בין דמי הניהול הכי משמעותי ] להשתמש בתיק השקעות.
דוגמא א:
קופת גמל: צבירה נוכחית 30000
הפקדה חודשית 500
דמי ניהול 0.6
זמן השקעה 20 שנה
סך 513909
תיק השקעות : צבירה נוכחית 10000
הפקדה חודשית 1000
דמי ניהול 0.07
זמן השקעה 30 שנה
סך 2219308
סך השקעה א 2733217דוגמא ב
אם אני משגיע את הכל בקופת גמל אני אגיע רק ל 2490366
הבדל של 242851דוגמא ג
אם אני משקיע הכל באופן עצמאי אני אגיע ל 2777030
אמנם הבדל של 43813 לטובה מדוגמא א, אבל אני מפסיד את היתרונות של הקופת גמל [לחתונות הראשונות][חישבנתי בהנחה שיהיה תשואה של 10%]
@מתיתיהו שאלת ההשוואה והשילוב היא מענינת אבל למה לא לקחת הלוואה(נגיד משכנתא לשיפוץ) להשקיע מראש סכום גדול ואם אתה שם בקופת גמל אתה יכול גם עכשיו לקחת עוד הלוואה ולהשקיע כמובן לבדוק יכולת החזר וריביות אבל לשים מראש סכום גדול מקפיץ לך את ההשקעה בתוצאה של עשרות אחוזים.
-
@מתיתיהו שאלת ההשוואה והשילוב היא מענינת אבל למה לא לקחת הלוואה(נגיד משכנתא לשיפוץ) להשקיע מראש סכום גדול ואם אתה שם בקופת גמל אתה יכול גם עכשיו לקחת עוד הלוואה ולהשקיע כמובן לבדוק יכולת החזר וריביות אבל לשים מראש סכום גדול מקפיץ לך את ההשקעה בתוצאה של עשרות אחוזים.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
הרשמה התחברות