כמה השתדלות..?
-
אני מוכרח לשתף עם הציבור היקר תובנה מהשבת האחרונה:
הג"ר משה שטרנבוך שליט"א העיר - מה היתה התועלת של יעקב אבינו בסידור האבנים סביב לראשו, הרי אין בזה באמת שמירה מן החיות..?
אלא שבאמת השמירה שלו היתה מכח הבטחון בה' שישמור אותו מנזק, רק שמדרכי השי"ת לקשור את השפעתו באמצעות ענייני הטבע, ולכן היה מוטל עליו לעשות משהו קטן כדי שיהיה אפשר לומר ש'הנה - הוא עשה משהו לשמירה!', אך השמירה האמיתית לא תלויה באמת בהשתדלות כזאת או אחרת.
ואני חושב שהתובנה הזאת מועילה מאוד לבני תורה המתכננים את הוצאות העתיד וחותכים מעט מן ההכנסות עבור כך. - זה ברור לכולנו, שרק חסד ה' הוא זה שמלווה אותנו לאורך כל הדרך, וגם יחתן לנו את הילדים כמו שהוא זן אותנו היום. כל העניין של החיסכון, השקעות וכו' זה רק לעשות איזה מעשים מסתברים שע"פ טבע יהיו אמצעי להחיל עליו ברכת שמים.
לכן כאשר אני יושב עם משפחות בני-תורה לתכנון החיסכונות שלהם, והם שואלים כמה בדיוק צריך, כמה יעלו חתונות (והתחייבויות) בעוד 15 שנה, ולפי איזה שנים בהיסטוריה הכי נכון למדוד את ביצועי המדד...
לדעתי העניה אולי לא נדרש מאיתנו למצוא פתרון שהוא בטוח 100%! בואו נעשה השתדלות ראויה שהיא ב'כיוון הנכון', ונראה להקב"ה שאנחנו מנסים להיות חכמים כפי מיעוט ערכנו... וה' כבר יסתיר בתוך הטבע - שהמדד יביא 12% ולא 9%, או שהראש ישיבה של החתן לא יבקש 400 אלף - רק 200...
בטחו בה' עדי עד!
-
@משה-חיים
יפה כתבת,
אני רק אחדד שבאמת אין פתרון שהיא בוודאות של 100%,
ובפרט לפי מה שכתוב על אחרית הימים על מלך פרס שעתיד לעשות מלחמה עם כל העולם.
וכל יום שעובר אנו רק רואים יותר את התממשות הנבואות, ואנו מתקרבים יותר להתממשות שאר הנבואות.
אז אפילו שהמדד הכי בטוח, אבל ודאי לא 100%.
ונשאר הרבה מקום לאמונה ובטחון.