דרמה!!! הגמ"ח המרכזי הולך לשלב בתוכנית הפקדות בשוק ההון?
-
ג'ון בוגל הוא זה שהמציא את הרעיון של לקנות את השוק ולהשקיע בקרנות סל של מדדים רחבים הדבר ידוע כבר עשרות שנים
מי שרצה להשקיע או רוצה אפיקי השקעה לומד את הדבר או מתייעץ עם מישהו כזה ולא מתנהג כמו כבשה בעדר, במקרה של המודעות לשוק ההון כיום העדר בכיון טוב אבל צריך להבין מה עושים. -
-
@כרמיאלי אומנם כמה שנים אבל להשקיע כשר אפשר גם בלי הכשר למשל אפילו היום תראה את הרשימה שהכין הרב זלץ, כמובן אני לא נכנס לסוגיה של המשמעות של בעלות על מניות כבר דשו בזה רבים וטובים ממני אבל גם לצאת כל השיטות ישנם מקומות שאפשר כשרים אבל לא תחת חותמת.
-
שמעתי הערב סקופ בלעדי
בשם היועץ יוסף מינצברג שדיבר באיזו הרצאה מטעם קופת רבותינו
שאחד הגמחים הגדולים בציבור החרדי לחתונות הגדולים (כלשונו)
הולך לשלב בתוכנית שחלק מהכסף יושקע בשוק ההון
הרעיון בדיונים מתקדמים
יש למישהו מידע נוסף בעניין?.
אם זה קורה אין ספק שארגון בנקל הוא מהגורמים הכי משפיעים שעזרו לזה לקרות ע"כ נאמר קנאת סופרים תרבה חכמה
@בוטח-בה כתב בדרמה!!! הגמ"ח המרכזי הולך לשלב בתוכנית הפקדות בשוק ההון?:
שמעתי הערב סקופ בלעדי
הרעיון בדיונים מתקדמים
אם זה קורה אין ספק שארגון בנקל הוא מהגורמים הכי משפיעים שעזרו לזה לקרות ע"כ נאמר קנאת סופרים תרבה חכמה
פרטים נוספים (ע"פ אחד מראשי הגמחי"ם): התכנית חדשה תעבוד למעשה כך: 600 שקל זה הבסיס לגמ"ח, ואז עוד 350 שקל לכל ילד שיושקע בשוק ההון מבלי שיש אפשרות להוציא את הכסף עד החתונה, והכסף הזה למעשה יחזיר את הלוואה. בשנים של ירידות הגמ"ח יממן את החזר ההלוואה עד שהתיק יחזור למצבו הקודם.
-
שמעתי הערב סקופ בלעדי
הרעיון בדיונים מתקדמים
פרטים נוספים (ע"פ אחד מראשי הגמחי"ם): התכנית חדשה תעבוד למעשה כך: 600 שקל זה הבסיס לגמ"ח, ואז עוד 350 שקל לכל ילד שיושקע בשוק ההון מבלי שיש אפשרות להוציא את הכסף עד החתונה, והכסף הזה למעשה יחזיר את הלוואה. בשנים של ירידות הגמ"ח יממן את החזר ההלוואה עד שהתיק יחזור למצבו הקודם.
כמה ההלוואה?
-
הפרגוד
רעידת אדמה בעולם הגמ”חים: בסוף השבוע הקרוב תוטל “פצצה” בשוק הגמ”חים החרדי עם השקתו של מוצר פיננסי תקדימי, פרי של שיתוף פעולה בין גופים בשוק ההון למספר גמ”חים מובילים. המוצר החדש, שלא ניתן היה להשיג עד היום, ישלב לראשונה בין עולם הגמ”חים לשוק ההון, תוך ניצול היתרונות של כל אפיק, ויספק פתרון פורץ דרך בכל הקשור לחיסכון של משפחות חרדיות. הדרמה כבר החלה מאחורי הקלעים, כאשר הקהילות הגדולות ביותר ביקשו להצטרף לשיטה וצפויות להציג את עיקרי התכנית בתוך הקהילות כבר בזמן הקרוב
-
הפרגוד
רעידת אדמה בעולם הגמ”חים: בסוף השבוע הקרוב תוטל “פצצה” בשוק הגמ”חים החרדי עם השקתו של מוצר פיננסי תקדימי, פרי של שיתוף פעולה בין גופים בשוק ההון למספר גמ”חים מובילים. המוצר החדש, שלא ניתן היה להשיג עד היום, ישלב לראשונה בין עולם הגמ”חים לשוק ההון, תוך ניצול היתרונות של כל אפיק, ויספק פתרון פורץ דרך בכל הקשור לחיסכון של משפחות חרדיות. הדרמה כבר החלה מאחורי הקלעים, כאשר הקהילות הגדולות ביותר ביקשו להצטרף לשיטה וצפויות להציג את עיקרי התכנית בתוך הקהילות כבר בזמן הקרוב
@סימולציה-פשוטה כתב בדרמה!!! הגמ"ח המרכזי הולך לשלב בתוכנית הפקדות בשוק ההון?:
0
**לא רואה פה דרמה..
אני רואה פה כלי חדש שהם יעשקו דרכו את הציבור.
אלפי משפחות שהם הכניסו במודע לסחרור של הלוואות, למה נראה להם שהציבור יסמוך עליהם שוב פעם?מי חושב שהציבור החרדי אויל, שכל מה שאומרים לו הוא אומר אמן?
כל כך הרבה שנים לחשוב שכל העשרות מיליוני שקלים שהם מוציאים על פרסום, משרדים מפוארים כאילו הם בנק. והכל מכסף של אברכים דלפונים שהם עוד עשו להם טובה ונתנו להם הלוואה.
תנו לנו לחיות את חיינו בבגרות. די!
תנו לנו לחסוך את כספנו בדרך המלך ולחתן את ילדינו בכבוד ובלי פולישטיק!!** -
שמעתי הערב סקופ בלעדי
הרעיון בדיונים מתקדמים
-
שמעתי הערב סקופ בלעדי
הרעיון בדיונים מתקדמים
@חיים כתב בדרמה!!! הגמ"ח המרכזי הולך לשלב בתוכנית הפקדות בשוק ההון?:
שמעתי הערב סקופ בלעדי
הרעיון בדיונים מתקדמים
תוכל לפרט בדיוק, מה הרעיון .
כתבת מילים.
איך זה במציאות לא הבנתי
מה ההלוואה
ומה ההפקדה
ולמה שאני יפקיד דרכם
ולא יפנה לבד ויבנה לעצמי תוכנית -
@חיים כתב בדרמה!!! הגמ"ח המרכזי הולך לשלב בתוכנית הפקדות בשוק ההון?:
שמעתי הערב סקופ בלעדי
הרעיון בדיונים מתקדמים
תוכל לפרט בדיוק, מה הרעיון .
כתבת מילים.
איך זה במציאות לא הבנתי
מה ההלוואה
ומה ההפקדה
ולמה שאני יפקיד דרכם
ולא יפנה לבד ויבנה לעצמי תוכנית@סמארט-הון שימו לב רבותיי
עפר אני תחת כפות רגליכם
אבל נדמה שכולם מאד ביקורתיים לפני שראו את התוכנית המלאה,
לי אישית אין מושג
אבל למה שלא יחכו לשמוע את הפרטים המלאים, ואז לבקר [או לשבח] כיד ה' הטובה עליכם.
כמה טענות שיש לכם על הגמ"ח המרכזי, אף אחד לא חושב שיש שם אנשים טפשים, אז אולי - רק אולי - יש להם 'במקרה' רעיון טוב שיהיה גם לתועלת הציבור.
לא יזיק לחכות קצת -
@סמארט-הון שימו לב רבותיי
עפר אני תחת כפות רגליכם
לי אישית אין מושג
כמה טענות שיש לכם על הגמ"ח המרכזי, אף אחד לא חושב שיש שם אנשים טפשים, אז אולי - רק אולי - יש להם 'במקרה' רעיון טוב שיהיה גם לתועלת הציבור.
לא יזיק לחכות קצת@המבקר כתב בדרמה!!! הגמ"ח המרכזי הולך לשלב בתוכנית הפקדות בשוק ההון?:
עפר אני תחת כפות רגליכם
לי אישית אין מושג
לא יזיק לחכות קצתאני לא ביקורתי בכלל.
דווקא אני מעריך את הצעד הזה
רק אני מנסה להבין איזה ערך מוסף הם יכולים להביא
בשוק של מאות טרליונים
הרי כל שוק ההון לפניך
סחור במה שליבך חפץ
בקצב ובכמות.
יש גופים מטורפים שמנהלים את זה ותחרות לא קלהמאוד קשה להביא ערך מוסף,
ונראה שהם עובדים להביא משהוא חדש,
וזה מאוד מעניין אותי איך הם ימציאו את הגלגל מחדש. -
עפר אני תחת כפות רגליכם
לי אישית אין מושג
לא יזיק לחכות קצת@המבקר
יפה שהמבקר מאיר על ביקורת
אותי זה בעיקר מסקרן כי זה חייב להיות משהו מוצלח הציבור היום הרבה יותר מבין והגמחים יודעים את זהאני לא חושב שיש לגמ"ח המרכזי אפשרות לעשות כמעט כלום
היום הוא לפחות בצד אחד של הסיפור שזה הצד של הגמחים אם הוא מנסה לעבור צד הוא עלול לצאת קרח מכאן ומכאן ותהיה פה הודעת בעל דין
למרות שאני מתפלל שהוא כן ימצא את הפיתרון כי זה הצלת נפשות ממש -
"ממה שכתוב כאן, ניתן להבין ש-600 ש"ח הולכים לגמ"ח הלוואות רגיל, כפי שהיה נהוג עד היום. שאר הכסף מושקע בקרן גדולה ולא בהשקעה פרטנית לכל אדם, שכן ניהול נפרד לכל פרט מייקר את העלויות משמעותית.
בזמן החתונות, הגמ"ח מעניק הלוואה אם ההשקעה לא הגיעה לסכום מסוים שהובטח מראש; אם ההשקעה צברה את הסכום הנדרש – אתה פשוט מממש אותה ואינך זקוק להלוואה מהגמ"ח.
זהו כיוון נכון שדורש ליווי של אקטואר מיומן, ואין סיבה שלא יעבוד בצורה חלקה. כמובן שיהיו כאלו שיטענו שמדובר בגזל, ואחרים יתהו מה יקרה בעת משבר כלכלי גדול והאם הגמ"ח יעמוד בעומס, וכו'."
-
@המבקר
יפה שהמבקר מאיר על ביקורת
אותי זה בעיקר מסקרן כי זה חייב להיות משהו מוצלח הציבור היום הרבה יותר מבין והגמחים יודעים את זהאני לא חושב שיש לגמ"ח המרכזי אפשרות לעשות כמעט כלום
היום הוא לפחות בצד אחד של הסיפור שזה הצד של הגמחים אם הוא מנסה לעבור צד הוא עלול לצאת קרח מכאן ומכאן ותהיה פה הודעת בעל דין
למרות שאני מתפלל שהוא כן ימצא את הפיתרון כי זה הצלת נפשות ממש@רואה-את-הנולד סקרנות זה דבר אחד, ענייניות זה דבר אחר.
ואגב 'המבקר' מלכתחילה נגזר מלשון אורח ומציץ, ולא מלשון מפקח ובודק -
מידיעה גמורה, זה לא דרמה וזה לא קשור לגמח המרכזי..
זה נטו קהילתי של כמה חסידויות, וזה לא באמת ישים לכלל הציבור.
הגמח המרכזי הוא גורם מממן חלקית ובעיקר התחייב על גיבוי למתן הלוואה אם שוק ההון ירד בזמן משיכה, המטרה דל הגמח המרכזי הוא לראות איך הציבור מגיב (פיילוט חסידי לקראת מחקר עומק על הציבור הליטאי). -
מידיעה גמורה, זה לא דרמה וזה לא קשור לגמח המרכזי..
זה נטו קהילתי של כמה חסידויות, וזה לא באמת ישים לכלל הציבור.
הגמח המרכזי הוא גורם מממן חלקית ובעיקר התחייב על גיבוי למתן הלוואה אם שוק ההון ירד בזמן משיכה, המטרה דל הגמח המרכזי הוא לראות איך הציבור מגיב (פיילוט חסידי לקראת מחקר עומק על הציבור הליטאי). -
הפרגוד: הפרגוד חושף פרטים חדשים על רעידת האדמה בעולם הגמ"חים: במרכז הדרמה עומד מיזם 'משיאים', גוף שמאחוריו עומדים מצד אחד הגמ"חים הגדולים, ומצד השני דמויות משוק ההון. במרכז המהפכה: מוצר פיננסי תקדימי בשם LOVEST, המחבר לראשונה בין עולם הגמ"חים המסורתי ליתרונות שוק ההון. מדובר בפתרון חסר תקדים שפורץ דרך לראשונה בכל הקשור לחיסכון משפחות חרדיות. קהילות ענק יצאו כבר בסוף השבוע הזה בטיזרים למהלך.
לפרסום בפרגוד ושיתוף תוכן פנו אלינו:
הפרגוד: הפרגוד חושף פרטים נוספים על הדרמה בעולם הגמ"חים: מי שהגה את המיזם, כבר לפני יותר משנה, הוא איש שוק ההון @יוסף-מינצברג שבנה את התכנית וצירף אליו את הגמ"ח המרכזי ואת גמ"ח אושר בכבוד. במסגרת זו הקים את מיזם 'משיאים', שיציע את המוצר הפיננסי החדש שפותח שייקרא LOVEST - שמבטיח לספק את התשואות הגבוהות של שוק ההון יחד עם הביטחון והיציבות של מודל הגמ"חים במודל תקדימי.
לפרסום בפרגוד ושיתוף תוכן פנו אלינו:
-
"ממה שכתוב כאן, ניתן להבין ש-600 ש"ח הולכים לגמ"ח הלוואות רגיל, כפי שהיה נהוג עד היום. שאר הכסף מושקע בקרן גדולה ולא בהשקעה פרטנית לכל אדם, שכן ניהול נפרד לכל פרט מייקר את העלויות משמעותית.
בזמן החתונות, הגמ"ח מעניק הלוואה אם ההשקעה לא הגיעה לסכום מסוים שהובטח מראש; אם ההשקעה צברה את הסכום הנדרש – אתה פשוט מממש אותה ואינך זקוק להלוואה מהגמ"ח.
זהו כיוון נכון שדורש ליווי של אקטואר מיומן, ואין סיבה שלא יעבוד בצורה חלקה. כמובן שיהיו כאלו שיטענו שמדובר בגזל, ואחרים יתהו מה יקרה בעת משבר כלכלי גדול והאם הגמ"ח יעמוד בעומס, וכו'."
@חופש-כלכלי כתב בדרמה!!! הגמ"ח המרכזי הולך לשלב בתוכנית הפקדות בשוק ההון?:
ניתן להבין ש-600 ש"ח הולכים לגמ"ח הלוואות רגיל,
@חופש-כלכלי כתב בדרמה!!! הגמ"ח המרכזי הולך לשלב בתוכנית הפקדות בשוק ההון?:
אתה פשוט מממש אותה ואינך זקוק להלוואה מהגמ"ח.
מה שאומר שאתה משלם דמי ניהול של כמעט 200% (600 על 350 ) רק בשביל לקבל הלוואה של 100% מהקרן ולא 50% בקופ"ג רגילה
-
נראה לי שכדאי לחכות לפרסום רשמי ומסודר.
או שיש כאן מישהו (@יוסף-מינצברג @ניסן-עציוני? ) שיידע לתת פרטים מבפנים.