דילוג לתוכן

דרמה!!! הגמ"ח המרכזי הולך לשלב בתוכנית הפקדות בשוק ההון?

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    17 פוסטים
    260 צפיות
    א
    @צמיחה כתב בלענות תשובה 'על רגל אחת'..?: כנראה שההשתדלות צריכה להיות לפי מה שהכי הגיוני. מי שנמצא בשלב יותר מתקדם והוא כמעט מחתן, מומלץ שיפנה לייעוץ מקצועי מה הוא יכול לעשות, אולי עוד אפשר להציל את המצב. לפעמים אין ברירה וצריך להסתמך על הגמ"חים. זה בס"ה מה שרציתי להבהיר, ולשלול את התפיסה שאומרת בשום פנים ואופן אין לקחת הלוואה. Spoiler גילוי נאות: אני לגמרי נגד הלוואות ב"ה אין לי כאלה ואין לי אשראי ולא מסגרת בחשבון, ובכ"ז אני מפקיד לגמ"ח כי אני חושב שזה חלק מההשתדלות שלי, ובתקווה שלא אצטרך לזה. (אולי החתן שלי ירצה במקום משכנתא...)
  • 2 הצבעות
    49 פוסטים
    1k צפיות
    ש
    @לא-רק-סנופי כתב בהאם שווה לקחת משכנתא בשביל להשקיע בS&P 500?: @שמח-לעזור די!!!!!!!!!!! תפסיקו להסתכל על ההיסטוריה!!!!!! באמת אשמח לשמוע למה להשקיע בסנופי אם לא בגלל ההיסטוריה? נכון שיש תאוריה / הסבר (זה לא אותו דבר!) מאחורי הסטטיסטיקה, אבל ברור לכל בר דעת שאף אחד לא היה ממליץ למשקיע הפאסיבי לסמוך על תאוריה שלא מגובה בנתונים… ואפילו האקטיביסט המצוי לא ישקיע בחיים במניה שאין שום היסטוריה מאחוריה, אם לא של החברה הספציפית הזו אז של חברה בעלת נתונים דומים. הצצתם פעם קצת מאחורי הטבלאות והאקסלים?! ברור, המון… בדקתי כל משבר (25%+) שהיה בסנופי בעבר, ומה הסיבות שהוא קרה. אין שום קשר בין מה שהיה למה שיהיה. שוב, אז למה להשקיע שם? בסופו של דבר אם הקב"ה רוצה הכלכלה יכולה להתמוטט מכל מיני סיבות לא הגיוניות ואם הוא רוצה שהיא תצליח תהיה מליונר. מי דיבר על התמוטטות? 45% מהמקרים זה נראה לך תרחיש קיצוני? אנחנו צריכים רק לעשות השתדלות ולקחת סיכונים.... תרתי דסתרי, ודו״ק סליחה שהתעצבנתי פשוט נמאס כבר לקרוא את ההשוואות הללו.... באמת מפתיע שהתעצבנת… הפוך, כל תורף דברי היה לומר שלהשקיע במדד כאילו מישהו ״יודע״ מה יהיה, זה לשכוח מזה שהקב״ה מנהל את העולם! וכמו שבעבר היו מקרים שהרוויחו הרבה, היו בעבר מקרים שהרוויחו מעט… אנחנו רק עושים השתדלות, והקב״ה היחיד שקובע מה יהיה. אבל מכיוון שאני מאמין שפותח האשכול לא חשב שיש פה נביא או לפחות בעל רוח הקודש, אפשר להניח שהוא התכוון לשאול כפשוטו ממש: @סקרן-יז כתב בהאם שווה לקחת משכנתא בשביל להשקיע בS&P 500?: כיון שהלוואה במשכנתא בממוצע 5% ומשהו והתשואה הממוצעת של ההשקעה הוא 10% כולל הניהול ומכיוון שבהמשך הוא כתב שזה לתקופת השקעה של לפחות 11 שנים, אני רואה צורך להביא 2 גרפים רלוונטיים: הנתונים הם מויקיפדיה, והם כולל דיבידנדים. ואני לא לוקח אחריות עליהם, בהחלט יכול להיות שנעלם ממני פרט מידע שמשנה את התמונה לחלוטין… [image: 1763250473714-%C2%AA-%C2%AA-%C2%AA-%C2%AA-%C2%AA-1970.png] [image: 1763264485748-img_0956.jpeg] שמחתי לעזור
  • 0 הצבעות
    9 פוסטים
    1k צפיות
    קל זכותק
    @רואה-את-הנולד כתב בכתבה בכלכליסט על הגמח המרכזי: • המזמין של הדוחות הוא ישראל קרויזר, שמצהיר על כוונותיו להילחם בחרדים ולזעזע את מבנה החברה החרדית, וכבר החל לפעול נגד החינוך החרדי. למען הסר ספק ומכיוון שכבר ראיתי כמה שטעו בזה חשוב לי להבהיר שאין לאותו קרויזר כל קשר אלי הוא אחד דתל"י ששם לעצמו מטרה להילחם במגזר החרדי אין לי מושג מיהו ולא ידוע לי על קרבת משפחה כל שהיא איתו
  • 0 הצבעות
    7 פוסטים
    301 צפיות
    מ
    @יושב-אוהלים הסברים כלכליים כבר קיבלת. יש כאן שיקול אחר של יציבות של זוצ בתחילת חייהם. הדבר הכי חשוב לבניית בית הוא רוגע ושלוה בחיים. כשאתה בשלב שעדיין צריך "לחתן את עצמך". לקחת עוד עול של לחתן את ילדיך, זה יכול להכניס לסחרור רגשי, ועול על הזוגיות ועל החיים. יכול להיות שאתה באופן אישי - אם חשבת על זה רק מעצמך ולא בגלל לחץ חברתי - אולי מתאים לזה, יש כאלו שיכולים לחלוש על כמה תחומים, וזה תלוי גם באופי של רעייתך... אבל בדרך כלל זה עול גדול מידי. הקב"ה לא דורש מאדם להשתדל כל כך גם לחתן את עצמו ובאותה הזדמנות לחתן את הפיצקלעך שלו... ודוקא בגלל שאתה חושב על זה מהיום, אפשר לסמוך עליך שברגע שתגמור עם קניית הדירה שלך, כבר תמצא את הדרך לחסוך לילדיך... וההפסד של כמה שנים לא נראה לי שווה את חוסר היציבות של הבית שעלול להגרם. דיברו על זה שההשקעה הראשונה של זוצ צריכה להיות בדירה בשביל היציבות הזוגית. אפילו אם זה על חשבון רווח גדול יותר בשוק ההון גם ב: @צמיחה כתב בשוק ההון מול נדל"ן: פודקאסט החדש של יוסף מינצברג - הבורסה, הוא מארח שם את נחום ברוק. אפשר להחכים מאוד, חלק מהדברים הנ"ל הוזכרו שם. https://www.youtube.com/watch?v=xtRiMFiD6yU&list=PLx46_EMW9jY3DiwHjUK18BwV55nuabwgl&index=4
  • 5 הצבעות
    58 פוסטים
    3k צפיות
    צ
    @אבי-ה-נערה תסתכל שם בלשונית החזקות שם כתוב באיזה דברים זה מושקע, גם Sַַ&P500, גם נאסד"ק 100, גם ת"א 90, ת"א 125, אופציות על ת"א 35.