דילוג לתוכן

סוגרים שנה בצורה חכמה-כל הטבות המס שניתן לנצל

פרנסה
3 3 146 3
  • בס"ד
    אנחנו מתקרבים לסוף שנת המס, וזה הזמן לבדוק אם מגיעים לכם החזרי מס.במידה ושילמתם מס במהלך השנה, יש כמה דרכים שיכולות לזכות אתכם בהחזר:

1. תרומות לפי סעיף 46 -מוכרות במס ב35% מסכום התרומה
    2. הפקדות לביטוח חיים -(כולל ביטוח חיים למשכנתא) המזכות בזיכוי ממס
    3. הפקדות לקרן השתלמות וגמל כעצמאי -מעבר לחיסכון הפנסיוני הן מפחיתות את חבות המס
    4. נקדות זיכוי בגין תואר אקדמי או לימודי מקצוע(בהתאם לתחומים ולהיקפים הקבועים בחוק).
      5) נקודות זיכוי ממס הכנסה בעד ילד או בוגר עם מוגבלות (גם במקרה של אישור מוועדת השמה)
      6)עודף מס שנוכה ממשכורת/מעבודה נוספת- לעיתים המעביד ניכה יותר מדי מס
      7)שינויי מעמד במהלך השנה – נישואים, לידה, סיום לימודים, מעבר מקום מגורים לאזור פיתוח.
      8)אי התאמות בין הכנסות לניכויי מס – נפוץ במיוחד בשכירים שעובדים בכמה מקומות.
      9)הוצאות מוכרות לשכירים במקרים מסוימים – כגון הוצאות לרישיון מקצועי, השתלמות, או תשלום לאיגוד מקצועי.
      10)קבלת דמי לידה / אבטלה / מילואים – לפעמים יוצרים מצב של חישוב מס מחדש שמגיע ממנו החזר
      וישנם נושאים נוספים שכדאי לבדוק ולהסדיר עוד לפני סיום שנת המס ---
      אם תרצו, ניתן לבצע בדיקה ללא עלות.
      עלות הגשת דוח להחזר מס: 10% מההחזר בפועל + מע"מ.

בהצלחה!
    91434469-8d79-4821-8931-b6eaa11b9e6f-image.png

• בס"ד
    אנחנו מתקרבים לסוף שנת המס, וזה הזמן לבדוק אם מגיעים לכם החזרי מס.במידה ושילמתם מס במהלך השנה, יש כמה דרכים שיכולות לזכות אתכם בהחזר:

1. תרומות לפי סעיף 46 -מוכרות במס ב35% מסכום התרומה
    2. הפקדות לביטוח חיים -(כולל ביטוח חיים למשכנתא) המזכות בזיכוי ממס
    3. הפקדות לקרן השתלמות וגמל כעצמאי -מעבר לחיסכון הפנסיוני הן מפחיתות את חבות המס
    4. נקדות זיכוי בגין תואר אקדמי או לימודי מקצוע(בהתאם לתחומים ולהיקפים הקבועים בחוק).
      5) נקודות זיכוי ממס הכנסה בעד ילד או בוגר עם מוגבלות (גם במקרה של אישור מוועדת השמה)
      6)עודף מס שנוכה ממשכורת/מעבודה נוספת- לעיתים המעביד ניכה יותר מדי מס
      7)שינויי מעמד במהלך השנה – נישואים, לידה, סיום לימודים, מעבר מקום מגורים לאזור פיתוח.
      8)אי התאמות בין הכנסות לניכויי מס – נפוץ במיוחד בשכירים שעובדים בכמה מקומות.
      9)הוצאות מוכרות לשכירים במקרים מסוימים – כגון הוצאות לרישיון מקצועי, השתלמות, או תשלום לאיגוד מקצועי.
      10)קבלת דמי לידה / אבטלה / מילואים – לפעמים יוצרים מצב של חישוב מס מחדש שמגיע ממנו החזר
      וישנם נושאים נוספים שכדאי לבדוק ולהסדיר עוד לפני סיום שנת המס ---
      אם תרצו, ניתן לבצע בדיקה ללא עלות.
      עלות הגשת דוח להחזר מס: 10% מההחזר בפועל + מע"מ.

בהצלחה!
    91434469-8d79-4821-8931-b6eaa11b9e6f-image.png

@אסתר-קונינסקי סליחה על הבורות, אבל יש אפשרות להסביר מה זה כל דבר?

• @אסתר-קונינסקי סליחה על הבורות, אבל יש אפשרות להסביר מה זה כל דבר?

נושאים מוצעים

• 2 הצבעות
    6 פוסטים
    36 צפיות
    מ
    רשמתי שעברתי לעוסק זעיר. ענו לי שכיון שבקשת הצהרת ההון יצאה לפני המעבר אין אפשרות לבטל. שלחו אותי לשלוח מייל למקום שלא עונים בו. פניתי אליהם שוב. ממש עכשיו שלחו לי את זה.. הנה ההתכתבות שלי: מאת: #### (פ"ש גוש דן (39)) 16:56 , 11/02/2026 לא ניתן לבטל ה. הון הדרישה לה. הון יצאה לפני סיווג התיק לעוסק זעיר ולכן אין מקום לבטלה מאת: ##### 15:12 , 12/02/2026 את התשובה הזו קיבלתי והסברתי שהוא נוגד את העיקרון של פתיחת עוסק זעיר. פתחתי בטעות עוסק פטור ובתוך כמה ימים שיניתי אותו לעוסק זעיר. כל מה שיש לי ידוע לרשות המיסים הצהרת הון היא פעולה מורכבת שדורשת השגת מסמכים ישנים. ואין מקום להיצמדות לתקנה הזו במקרה שלי. מבקש מאד שתשקלו שוב את הענין המשך לפנייתי הקודמת לשקול ביטול הצהרת הון בעקבות מעבר לעןסק זעיר. שלחתם אותי לפנות לכתובת מייל MaisaraSo@taxes.gov.il שלחתי הודעה לפני חודש אין תגובה!!! בפעם הבקודמת הפנתם אותי למייל שצויין לעיל. רק שאין בו מענה. יש דרך אחרת לפנות לשם? מאת: ####(פ"ש גוש דן (39)) 13:09 , 02/03/2026 בקשתך הועברה לרכז חוליה אןרגנית
  • 4 הצבעות
    1 פוסטים
    53 צפיות
    רחל עומסיר
    שילמתם מס? זה אומר שהכסף שלכם עבד האם יצא לכם למשוך כספים מהשקעה, ורק במעמד המשיכה לראות שנוכה מס? זו נקודה שמבלבלת לא מעט אנשים, וגורמת לרבים לחשוב בדיעבד שאולי לא היה שווה להשקיע. אני פוגשת לא מעט שמספרים לי שברגע הזה משהו מתכווץ. הכסף הגיע, אבל התחושה היא ש״לקחו״ ממנו בדרך. וכאן חשוב לעצור ולהסתכל על התמונה המלאה. אם שילמתם מס זה אומר ששמרתם על ערך הכסף שלכם. בעולם שבו כסף שיושב בעו״ש נשחק, עצם זה שהכסף שלכם לא איבד מערכו הוא כבר הישג משמעותי. אבל זה לא נגמר שם. ברוב המקרים, תשלום המס אומר גם דבר נוסף: הרווחתם פי שלוש מהמס שנוכה, מעבר לשמירה על ערך הכסף. בפועל, הרווח הכולל לרוב גבוה פי כמה מסכום המס ששילמתם עליו. כלומר, גם אחרי הניכוי נשארתם עם רווח אמיתי ביד. חשוב לזכור שהמס לא נגבה על כל הסכום. הוא לא נוגע לקרן, ולא לשחיקה של עליית מחירים, אלא רק לרווח שנוצר בפועל. זו בדיוק הסיבה לכך שתשלום מס הוא לא כישלון, אלא תוצאה של תהליך שעבד. ועכשיו בואו נשווה את זה לאלטרנטיבה שנראית לפעמים בטוחה יותר. כסף שלא מושקע. שם אולי לא משלמים מס, אבל משלמים מחיר אחר, שקט ופחות מורגש. שחיקה מתמשכת של ערך הכסף, בלי רווח ובלי צמיחה. הרבה אנשים לא מפחדים מהשחיקה, כי היא לא מופיעה בשורה ברורה. אבל בטווח של שנים, היא כואבת הרבה יותר מכל מס. ועוד נקודה חשובה שכדאי להכיר. תמיד ניתן לנסות לבדוק זכאות להחזר מס. במקרים מסוימים באמצעות בדיקה מסודרת ודוח שנתי אפשר לנסות ולהחזיר חלק מהסכום, לא תמיד זה רלוונטי, אבל בהחלט שווה לדעת ולא לוותר מראש. המסקנה פשוטה. לא לפחד ממס, אלא להבין מה הוא מספר לכם. אם שילמתם מס, סימן שהכסף שלכם שמר על הערך שלו, צמח, והניב רווח אמיתי. הפחד האמיתי צריך להיות מכסף שלא עובד, שלא צומח, ושנשחק בלי שנרגיש. כשמבינים את זה, גם תשלום המס מקבל פרופורציה אחרת לגמרי. אם השאלה הזו מעסיקה אתכם, זה סימן שכדאי לעצור רגע ולעשות סדר. בדיקה מקצועית יכולה לעזור להבין אם אופן ההשקעה שלכם מתאים למטרות, לצרכים ולקצב החיים שלכם היום, או שנכון לדייק את הדרך קדימה כדי להרגיש יותר בטוחים ושלמים עם ההחלטות הכלכליות שלכם. הכותבת הינה יועצת פנסיונית מורשית ומתכננת פרישה [image: 1770030644494-unnamed.png]
  • 4 הצבעות
    1 פוסטים
    112 צפיות
    lior3000L
    [image: 1769101212541-unnamed.png]
  • 0 הצבעות
    4 פוסטים
    88 צפיות
    א
    @אבי-ר. בעלי עסק זעיר צריכים להגיש דו"ח ע"י המערכת של תיאום מס, אין לי עוד עבודה חוץ מהעסק העצמאי.
  • 1 הצבעות
    6 פוסטים
    194 צפיות
    צ
    @שמיל-שמיל הנושא היה שכיר שהוא גם עצמאי. תרחיב יותר מה התכוונת.