דילוג לתוכן

חסכון בפוליסת חסכון

שוק ההון והשקעות
6 2 115 2
  • שאלה למומחים כאן
    אמנם דיברו על זה אבל יצאתי יותר מבולבל
    אני אברך ואשתי עצמאית 5 ילדים הגדול 17 הקטנה 6
    יש לי אפשרות לקבל הלוואה ע"ס 1100000 מהקרן השתלמות שכיום היא נזילה בריבית פריים -0.2
    השאלה אם כדאי ונכון לקחת הלוואה ולהשקיע אותה בגמל או בפוליסת חסכון או כל מכשיר אחר
    או אולי להשקיע בקרן נאמנות
    או אפשרות אחרת זה להפקיד חודשי בסביבות 1000-1500 ש"ח כיום יש לי הו"ק לקרן נאמנות איילון תיק מניות כשרה 5130042

ובאותו ענין השקעה בגמל או בפוליסת חסכון נעשית דרך חברות הביטוח?

תודה רבה לכל העונים

• שאלה למומחים כאן
    אמנם דיברו על זה אבל יצאתי יותר מבולבל
    אני אברך ואשתי עצמאית 5 ילדים הגדול 17 הקטנה 6
    יש לי אפשרות לקבל הלוואה ע"ס 1100000 מהקרן השתלמות שכיום היא נזילה בריבית פריים -0.2
    השאלה אם כדאי ונכון לקחת הלוואה ולהשקיע אותה בגמל או בפוליסת חסכון או כל מכשיר אחר
    או אולי להשקיע בקרן נאמנות
    או אפשרות אחרת זה להפקיד חודשי בסביבות 1000-1500 ש"ח כיום יש לי הו"ק לקרן נאמנות איילון תיק מניות כשרה 5130042

ובאותו ענין השקעה בגמל או בפוליסת חסכון נעשית דרך חברות הביטוח?

תודה רבה לכל העונים

@בן-עליה כתב בחסכון בפוליסת חסכון:

לפני ההתייחסות לעצם השאלה,
    למה עשית הו"ק דוקא לקרן הזאת,
    יש שם דמי ניהול גבוהים 0.84%. אמנם היא הביאה תשואה ממש יפה.
    האם זה קשור לשלח לחמך?

אתה בטוח שזה גובה ההלוואה שאתה יכול לקבל - מעל מליון שקל?

• לגבי השאלה האחרונה
    התבלבלתי בסכום נוסף עוד 0
    ההלוואה היא מאה ועשר אלף

לגבי השאלה הראשונה
    שעשיתי את הקרן הזו בדקתי קרן הלכתית לא ידעתי על שאר האופציות שיש
    ובזמן שאני עושה חיפוש על קרן הלכתית בדקתי באתר https://www.funder.co.il/ksherot
    עכשיו שאני רואה את האתר כאן אני מבין שיש עוד אפשרויות שלא כתובות תחת השם כשר או הלכתי

• לגבי השאלה האחרונה
    התבלבלתי בסכום נוסף עוד 0
    ההלוואה היא מאה ועשר אלף

לגבי השאלה הראשונה
    שעשיתי את הקרן הזו בדקתי קרן הלכתית לא ידעתי על שאר האופציות שיש
    ובזמן שאני עושה חיפוש על קרן הלכתית בדקתי באתר https://www.funder.co.il/ksherot
    עכשיו שאני רואה את האתר כאן אני מבין שיש עוד אפשרויות שלא כתובות תחת השם כשר או הלכתי

@בן-עליה
    לפני שאתה קונה קרן,
    אתה בודק במה הקרן משקיעה,
    מה גובה הדמי ניהול,
    מה ההיסטוריה שלה,
    או שאתה רק מסתכל האם יש כשרות וזהו?

דרך אגב,
    יש המון קרנות כשרות.
    תוכל לראות את הפירוט באתר של אהרן זלץ.
    יש גם קרנות נוספות מאושרות ע"י תשואה כהלכה אבל בלי כשרות.

• בדקתי את כל מכלול הדברים שכתבת

אבל כמו שכתבתי לפני כן לא הכרתי את האתר של אהרון זלץ
    וראיתי את הרשימה באתר ששלחתי

• בדקתי את כל מכלול הדברים שכתבת

אבל כמו שכתבתי לפני כן לא הכרתי את האתר של אהרון זלץ
    וראיתי את הרשימה באתר ששלחתי

@בן-עליה
    הכי פשוט זה להשקיע בהו"ק לקרן מחקה מדדים,
    אם אתה רוצה לקחת הלוואה,
    אתה כבר צריך להבין יותר מה הסיכונים.
    אני ממליץ לך לחפש כאן בפורום ולהחכים עוד באשכולות שעוסקים בזה,
    או לקחת ייעוץ.

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    3 פוסטים
    103 צפיות
    נחמן רוזנבלוםנ
    @יום-הדין עקרונית החיסכון לכל ילד שייך בצורה חוקית לילד שלך. מה זה אומר זה לא אומר הרבה, אבל אני מכיר חברה צעירים שהוציאו את הכסף ללא ידיעת ההורים בבחרותם. (אז האמת היא שהם הוציאו דובר על סכומים קטנים אבל זה תמיד יכול לקרות) ככה שכדי שהכסף הזה ישמר ולא יבוזבז על ידי אחד מילדיך אתה תצטרך לחנך את ילדך מגיל צעיר שהכסף הזה מיועד לחתונה או הדירה שלו וכו' או במקרה שח"ו קורה ויורד למישהו ילד מהדרך הכסף יהיה שייך מבחינה חוקית לילד שיוכל גם לבזבז אותו על דברים לא מידי מרנינים.
  • 0 הצבעות
    15 פוסטים
    267 צפיות
    ה
    @אפ_על_פי_כן מעולה!!!
  • 0 הצבעות
    28 פוסטים
    733 צפיות
    חושב שאני גאוןח
    @קל-זכות לץ... צריך להבין דבר בסיסי כל אחדמונע מרגשות, וכן (לצערנו) גם בניין הכלכלי ואם לאחד יש דע מסוימת תהיה ככל שתהיה הוא יהיה הכרחי להסבחיר כמה הוא צודק השאלה היא האם זה יוצא מכלל שליטה הוי אומר שהוא יודע להגיד לאשתו זה לא נכון מה שאני אומר\עושה אבל אני חייב את זה ...
  • 0 הצבעות
    3 פוסטים
    198 צפיות
    צ
    @משפחה-אחת א"א להמליץ לך, וגם אין תוכנית מומלצת. העיקרון הוא שלטווח הארוך אפשר וכדאי לקחת סיכונים, כלומר להשקיע במניות. מתוך ההנחה שגם אם יהיו ירידות, יש להם מספיק זמן להתאושש ולעלות הרבה יותר. ואילו לטווח הקצר, ממש לא כדאי לקחת סיכונים, ולכן לא כדאי להשקיע במניות. מה נקרא טווח ארוך? מקובל להגיד שבהפקדות חודשיות מ-7 שנים ומעלה זה טווח ארוך. איזה מסלולים יש שמשקיעים במניות בחסכון לכל ילד הלכה? אינפיניטי הלכה זה במדד העולמי, מיטב דש הלכה זה S&P500, מור הלכה זה במדד עולמי ובת"א 125 [כמדומני, לא בדקתי כרגע]. הראל הלכה זה במדד עולמי ובת"א 125 [גם זה לא בדקתי כרגע]. אבל זה רק 75% חשיפה למניות. בשונה מהחברות שמוזכרות בראש הרשימה שהם כמעט 100% חשיפה למניות. אני נשאל הרבה בנוגע לזה, והתשובות צריכות להיות מותאמות, ראשית, כמה כסף כבר נצבר, אם לא נצבר הרבה כסף, ייתכן שאפשר להשקיע במניות גם בגיל יותר בוגר. מתוך ההבנה שגם אם יהיו ירידות לא יפסידו הרבה כסף, ויהיה אפשר להסתדר, ולפחות יש סיכוי של עליות. ואולי בכלל לא תמיד כדאי למשוך את הכספים כמו שכבר כתבו כאן, ואז אין שום מניעה מלהשקיע במניות.
  • 0 הצבעות
    17 פוסטים
    605 צפיות
    מ
    @ניסן-עציוני דיבורים כמו חול מה עם יועץ שלא מבטל אחרי שמשלמים לו