מישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?
-
@יושב-בגנים נעשה את זה בשבילך, באמת היית די ענייני גם אם לא צודק
-
כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
לכאו׳ מקווים למכור את החברה
אם המשקיעים ימשכו בלחץ
לא יהיה זמן לחפש קונה ולמכור
וזה יהיה מכירה בהפסד משמעותימסתמא זה לא בהכרח יחזיר את כל הכסף
אבל וודאי שיש מישהו בעולם שירצה לקנות את החברה במחיר כל שהואעדכון

לא למכור
אלא הכנסת משקיע גדול במקום@שמח-לעזור כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
לכאו׳ מקווים למכור את החברה
למה למכור את החברה? אין שום סיבה בעולם ואין אף אחד בעולם שירצה למכור עכשיו, אחרי כל ההשקעה, את החברה.
אנשים ממציאים שטויות... -
@יושב-בגנים כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
@וממילא
עוד פעם להעלות גרה.
בקצרה לפני תגובתי הארוכה הרב הייזלר שליט"א כתב את דעתו שנסמכת ע כל המידע הרלוונטי הרב סילמן שליט"א והרב שריאל שליט"א אישרו את חלק האזהרה,חברי הפורום על פי קוצר דעתם יש להם נתונים אחרים מהרב הייזלר שליט"א הם נתמכים על ידי הרב ברוורמן שליט"א ובעיקר מתווכחים עם הציבור בפרשנות מכתב הרבנים.
אז אתה בעצם טוען שזה מחלוקת של הרב ברורמן והרב היזלר ?
@בבציק
בדיוק כך
וחברי הפורום כפופים לרב ברורמן שעומד מאחורי הפורום
ובגלל זה @ברסקער לא יכול להגיד עליהם דעת בעלי בתים כי יש להם רב צמוד
ומי שיש לו טענות על הפורום מוזמן לבוא לרב ברוורמן ורק אחרי שהוא יתנער מהם אפשר לצאת נגדם שאין להם דעת תורה
נ.ב.
אין לי שום קשר לחברי הפורום
אבל כמי שעוקב אחריהם ולא רק מהסיפור הזה
אני רואה שהם צמודים לרב ברורמן -
@בבציק
בדיוק כך
וחברי הפורום כפופים לרב ברורמן שעומד מאחורי הפורום
ובגלל זה @ברסקער לא יכול להגיד עליהם דעת בעלי בתים כי יש להם רב צמוד
ומי שיש לו טענות על הפורום מוזמן לבוא לרב ברוורמן ורק אחרי שהוא יתנער מהם אפשר לצאת נגדם שאין להם דעת תורה
נ.ב.
אין לי שום קשר לחברי הפורום
אבל כמי שעוקב אחריהם ולא רק מהסיפור הזה
אני רואה שהם צמודים לרב ברורמן -
לכל המידיינים והמתנצחים כאן,
מה דעתכם למעשהככל הידוע לי בסקר יכולים להצביע גם בעלי מוניטין שלילי
סקר בעקבות סערת מכרות הזהב באתיופיה
אחר קריאת כל החומר שהיה מונח לפניך עד עתה כולל מכתב הרבנים שליט"א כמה הסיכוי שמכרה הזהב יהיה רווחי.
הפורום הכלכלי החרדי הראשון (forum.benakel.org)
-
תרשו לי בבקשה לשתף אתכם בסיפורי האישי:
גם אני – כמו רבים וטובים – השקעתי במכרות הזהב, על פי המלצת חבר קרוב, ועל סמך הכרותי האישית עם הרב ק.
במשך שנתיים הייתי רגוע ומבסוט. כאשר בדמיוני אני מסודר כלכלית בעוד תקופת מה, התשלומים החודשיים דופקים בלי פספוס, עדכונים מגיעים מפעם לפעם. בקיצור, העסק נסע.
ואז השתנו לי החיים.
יום אחד אני שומע שבקו מסויים דיברו נגד המיזם. טוב, לא בדיוק נגד, אלא רק העלו כל מיני שאלות על אופי וניהול המיזם, ועל טיב ההשקעה, כשמסקנת הדברים הייתה שכל משקיע עליו לדאוג על כספו.
נלחצתי מאוד. לא הצלחתי להירדם בלילה, אבל הרגעתי את עצמי שאוטוטו האמת תצא לאור, ותיהיה פגישה של היזם עם כמה רבנים שתבהיר את הענין, והכל יבוא על מקומו בשלום.
אבל הענינים רק הסתבכו.
הרמיזות בקו נגד היזם והמכרות רק גברו. 'משהו לא מסתדר כאן' הם טענו. בעיתונים המובילים כבר האריכו בכתבות נגד הסיפור, ואני יושב בבית סחוט לגמרי, אין לי כוח - פיזי ורגשי - לסדרי בכולל, יצא לי כל האוויר, משום שנפלה בי ההכרה שהפסדתי את כל כספי בפזיזות של רגע - על אף שאני אדם שקול שעשה אי אלו בירורים לפני שהחלטתי על המהלך.
השלום בית שלי התערר. אישתי, שמראש הייתי צריך לשכנע אותה לגשת להשקעה, הייתה מספיק רגישה לא לומר לי כלום, אבל היא רק הייתה עצובה, עצובה מאוד. זה גמר אותי. היא ראתה איך שבעלה נהיה שבר כלי, שבמחי יד הפסיד את כל כספו.
השאלות שהועלו על ידי הגורמים השונים היו שאלות כבדות משקל. על חלק מהנתונים ידעתי לומר שהם קשקושים מוחלטים, אבל על חלקם לא. ניסיתי להרגיע את עצמי בכך שבדיוק כמו שטוענים שאי אפשר להשקיע בלי להתמצא, כך בדיוק אין אפשרות לשאול שאלות על מיזם כל שהוא בלי להתמצא, ולא ייתכן לקבוע על מיזם שכשל בלא להכיר את הנתונים הבסיסיים. אבל השתכנעתי המדברים שמדובר באנשים עם אחריות שבדקו את הנתונים היטיב לפני שפרסמו דבר מה.
הייתי אבוד. לגמרי.
עדיין הייתה תקווה כל שהיא בליבי שאולי הם לא מתכוונים ברצינות כאשר הם משחירים את פניו, אולי הם מקצינים רק כדי להציל משקיעים חדשים שלא יכנסו למיזם. אבל יום אחד חשכו עיני לגמרי כאשר נתקלתי בכותרת ענק ב'קול חי': על 'קריסת המכרות באתיופיה'. גופי החל לרעוד ולהזיע קשות. כן. זה מוחלט. היה כסף, הייתה השקעה, הכל הלך לפח. ואני? לא יוצלח, לוזר שמפסיד את כספו במחי יד.
אין לי חיים. אין לי כולל. אין לי שלום בית. ושלא לדבר על כך שאני הולך ברחוב ועשרות אנשים שעימם שוחחתי בעבר על המיזם מבליעים חיוך קטן של שמחה לאיד ופניהם צועק בקול - ללא מילים:
'אמרנו לך'!
זאת, אגב, הייתה תופעה כואבת במיוחד, כן, אני לא מגזים בכלל, אני אישית נתקלתי בהרבה אנשים ששמחו על כך שהפסדתי את כספי רק כדי שיוכלו לומר לי: 'אמרתי לך'!
מזעזע.
ככל הנרא לא תאמינו לי, אבל זה היה. היה והרבה.
נתקלתי בכמה אנשים כאן בפורום ובפורומים אחרים שללא טיפת ידיעה בתחום שלחו אצבעותיהם למקלת וכתבו מילים והשמצות לכל עבר, ללא מחשבה של רגע וללא טיפת רגישות, כשכל הודעה כזאת הוא בורג נוסף שנתקע לי בגב. וכן, ההודעות של @פייביש ושל כמה נוספים חיזקו אותי במעט. אבל כאשר נמחקו ההודעות שלהם פעמים רבות נלחצתי עוד יותר. מה קורה כאן? כולם נגדנו?
ואז הגיע המכתב.
בית הדין כתב במילים פשוטות שהמיזם מתנהל כמו שצריך, האדם אמין, פוטנציאל הרווח גבוה. בקיצור, כל הדברים שידעתי גם קודם. וכן, גם שהשקעה זו אינה מתאימה לאברכים, גם את זה ידעתי קודם, אין בזה דבר חדש. מבחינתי המכתב הזה הוא אשרור מחדש על כל מה שהסקתי והנחתי עד היום.
אני קורא כאן שהמכתב מסייע דווקא למשמיצים. זו טענה מגוכחת, אם המכתב היה יוצא לפני כל הרעש והבלאגן, כולם היו אומרים שזה מכתב הסכמה הכי טוב שיכול להיות להשקעה מסוג זה. מעולם לא ראיתי מכתב המלצה כזה על השקעה. תחשבו על זה.
בקיצור. נרגעתי, וחזרתי לנשום.
נותרתי עם כמה שאלות כואבות ופשוטות ללא מענה:
מי יחזיר לי את אותם חודשיים שלא היו לי חיים?
מי יחזיר לי ביטול תורה, כאבי ראש וסחרור נפשי?
מי יחזיר לי את השלום בית של התקופה הזאת?
מי יחזיר?
מי?@כ-ס-ף-מ-נ-ל-ן כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
נלחצתי מאוד. לא הצלחתי להירדם בלילה
רק שאלה פשוטה למכתיב הטור הנכבד,
האם למשקיע שנלחץ כאשר כספו שהושקע בסיכון גבוה כלשון הגאון ר' מאיר הייזלר במכתב אבד,
מתאים להשקיע בכזו השקעה, ואם ידעת שלכך אתה נכנס מדוע לא ישנת בלילה ומה יגרום שמחר תוכל להרדם? (ר"ח אדר פ"ו) -
@כ-ס-ף-מ-נ-ל-ן כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
האם למשקיע שנלחץ כאשר כספו שהושקע בסיכון גבוה כלשון הגאון ר' מאיר הייזלר במכתב אבד,
מתאים להשקיע בכזו השקעה, ואם ידעת שלכך אתה נכנס מדוע לא ישנת בלילה ומה יגרום שמחר תוכל להרדם? (ר"ח אדר פ"ו)@יושב-בגנים מצורת ההתנהלות שלך ושל דומיך,
בתור אחד שכבר שלושה חודשים,
רואה איך אתם מחווים דעה על דבר שאין לכם מידע,
וגם למתריע הראשי היה מידע חלקי כמו שמופיע במכתב הבי"ד.
אני מקבל את ההמלצות שלכם וחוסם את הגישה בנט פרי לפורום בנקל בכדי שלא יפריע לי לשבת וללמוד, מתוך מנוחת הנפש.
וע"ז נאמר המשכיל בעת ההיא ידום!
שימו לב רק בפעם הבאה לפני שאתה חושב שהפוסט שלך יציל את המשקיע הבא בתור.
תבדוק טוב!!
תדעו שיש משקיעים שרואים את ההגיגים ומחפשים רק רוגע.
לכסף מנלן שזלזלו בתגובה שלך היום, אני אומר אל תירא ואל תחת! -
@יושב-בגנים מצורת ההתנהלות שלך ושל דומיך,
אני מקבל את ההמלצות שלכם וחוסם את הגישה בנט פרי לפורום בנקל בכדי שלא יפריע לי לשבת וללמוד, מתוך מנוחת הנפש.
תבדוק טוב!!
לכסף מנלן שזלזלו בתגובה שלך היום, אני אומר אל תירא ואל תחת!@מישהו-חדש
רק בעת שקיעותך בלימוד תזכור שלעולם אין לך מידע מה אביי חשב ובמה רבא חלק עליו,
לעולם אתה נמצא בחוסר ידיעה ומנסה על ידי שאלות ותירוצים להגיע לחקר האמת.
הרבה הצלחה. -
אני גם מצטרף לדברי@מישהו-חדש וחושב שהאשכול כאן מוצה עד תום, עלו כאן כל סוגי הטענות והמענות, לא נראה שמישהו כאן ויתר על עמדתו והשתכנע לצד מסוים, וכן לא נראה ש'הפורום' או שלוחיו עומד להגיב בצורה עניינית על המכתב של ביה"ד
לכן גם אני פורש ממכם באהבה וחוזר להתעניין ביתר שאת בהוויות אביי ורבא [@יושב-בגנים לא אהבתי שככה כתבת ליהודי שרוצה לחזור להיות שקוע בלימוד]
נ.ב. שמתי לב ש@פייביש יום שלם כבר לא הגיב כאן אולי גם הוא פרש [במיוחד שמחקו לו את רוב הפוסטים שלו] -
אחר קריאת כל החומר שהיה מונח לפניך עד עתה כולל מכתב הרבנים שליט"א כמה הסיכוי שמכרה הזהב יהיה רווחי.
סקר בפורום עם אג'נדה, שיש בו יצוג נכבד מאוד מאוד למאזיני איצ'ה.
יהיה סקר מאוד אמין לתשומת לב כל המשקיעים. -
@כתלמיד כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
@משהמשה
תפסיק להשמיץ אני מכיר את המהמר וה נופלים וכל דיבורי הוא מלב שותת@כתלמיד כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
@משהמשה
לכל מי שחושב אחרת ממך חייב להיות שהוא מייצג את בעלי הפורום ?לא הזכרתי אותך במפורש.
אבל אני מעדיף לדון אותך כמי שמיצג את הפורום מאשר לחשוב שאברך כתב כמו שכתבת.
אם כל ניק חדש שכותב בעד ההשקעה מיד מואשם שהוא מיצג את הרב המשקיע, אז זה גם להיפך.
אם אתה לא מייצג אותם אני מתנצל. -
אחרי שיצא מכתב מן הרבנים, ונראה שהעסק כבר מתייצב בס"ד,
וכבר אין כאן כאלה הקוראים ליזם הנ"ל נוכל, וכבר כולם הפנימו שלא לעשות השקעות בסיכון גבוה.
נראה לי שנושא מיצה את עצמו, לענ"ד מכאן ואילך כל התעסקות בנושא הזה הוא כילוי זמן יקר.
ר"ח אדר בפתח, היה אפשר לפחות להספיק לסיים את מסכת מגילה בזמן של כל ההתכתשויות האלו.
אולי נעשה תשובת המשקל, ונספיק עד פורים לסיימו.
לצערי הרב זה נראה שזה נהפך לאתר בילוי, כל אחד מוציא את כל אשר על לבו.
הפורש משרשור זה באהבה. -
אחרי שיצא מכתב מן הרבנים, ונראה שהעסק כבר מתייצב בס"ד,
וכבר אין כאן כאלה הקוראים ליזם הנ"ל נוכל, וכבר כולם הפנימו שלא לעשות השקעות בסיכון גבוה.
נראה לי שנושא מיצה את עצמו, לענ"ד מכאן ואילך כל התעסקות בנושא הזה הוא כילוי זמן יקר.
ר"ח אדר בפתח, היה אפשר לפחות להספיק לסיים את מסכת מגילה בזמן של כל ההתכתשויות האלו.
אולי נעשה תשובת המשקל, ונספיק עד פורים לסיימו.
לצערי הרב זה נראה שזה נהפך לאתר בילוי, כל אחד מוציא את כל אשר על לבו.
הפורש משרשור זה באהבה.@אני-עבדך כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
@פאשט-ע-איד כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
לכן גם אני פורש ממכם באהבה וחוזר להתעניין ביתר שאת בהוויות אביי ורבא
רק בעת שקיעותך בלימוד תזכור שלעולם אין לך מידע מה אביי חשב ובמה רבא חלק עליו,
אשריכם ישראל
-
מתאים להשקיע בכזו השקעה, ואם ידעת שלכך אתה נכנס מדוע לא ישנת בלילה ומה יגרום שמחר תוכל להרדם? (ר"ח אדר פ"ו)@יושב-בגנים כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
מתאים להשקיע בכזו השקעה, ואם ידעת שלכך אתה נכנס מדוע לא ישנת בלילה ומה יגרום שמחר תוכל להרדם? (ר"ח אדר פ"ו)מענין. חשבתי שכתבתי שלא היה לי שום לחץ כל עוד אף אחד לא יצא - בקו שלו ובעיתונים המובילים - נגד המיזם, אבל כאשר נהיה 'שיטפון' של מידע נגד המיזם זה כבר נהיה מאוד מלחיץ. אבל אם לא כתבתי אני מתנצל. אבדוק שוב.
-
@יושב-בגנים מצורת ההתנהלות שלך ושל דומיך,
תבדוק טוב!!
לכסף מנלן שזלזלו בתגובה שלך היום, אני אומר אל תירא ואל תחת!@מישהו-חדש כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
לכסף מנלן שזלזלו בתגובה שלך היום, אני אומר אל תירא ואל תחת!
לצערי חסר אנשים כמוך כאן...
אולי תישאר?... -
@איש-קיש כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
אבל שאלה אחת קופצת מדברך:
"נתקלת בכמה אנשים מהפורום שכתבו בלי זהירות והשמיצו בחוסר זהירות" וכו' כל החודשיים האבודים האלהאיך זה מסתדר עם זה שהצטרפת רק היום לפורום??
כאמור, זמן רב גם לי לא היו תשובות ברורות, ועל כן נמנעתי כלל מלהגיב במקומות שונים לענין.
או כמו שאמר לי ידיד קרוב, שהוא גם איש חכם: 'סתום את האף, ותמשיך הלאה עד שהעסק יתבהר'. וככה עשיתי.
התוצאה הכואבת הייתה, שתקופה ארוכה הייתי גם בבלאגן סביב עצמי, וגם עם אף סתום...
תעבור לג'מיני יותר טוב מGPT
פוסט זה נמחק! -
כל הפורשים לא לשכוח לענות על הסקר
-
מתאים להשקיע בכזו השקעה, ואם ידעת שלכך אתה נכנס מדוע לא ישנת בלילה ומה יגרום שמחר תוכל להרדם? (ר"ח אדר פ"ו)מענין. חשבתי שכתבתי שלא היה לי שום לחץ כל עוד אף אחד לא יצא - בקו שלו ובעיתונים המובילים - נגד המיזם, אבל כאשר נהיה 'שיטפון' של מידע נגד המיזם זה כבר נהיה מאוד מלחיץ. אבל אם לא כתבתי אני מתנצל. אבדוק שוב.
כנראה שלא הובנתי אז אבהיר את דברי,
כל מי שנכנס להשקעה בסיכון גבוה זה על דעת שיתכן מאוד שהכסף הלך לאבדון,
כך שאחרי שהשקעת בהשקעה בסיכון גבוה
גם אם שמעת שזה קרס יתכן שזה יגרום לך תחושת החמצה
אך לא אמור לגרום לך לא לישון כי כך הוא טבעם של השקעות בסיכון גבוה
האפשרות שהמידע שפרסם הפורום גרמה למישהו חוסר שינה הוא רק אם הוא חשב שלא מדובר בהשקעה בסיכון גבוה,
האפשרות שמכתב הרבנים הרגיע אותו זה רק אם הוא לא הבין מה שכתוב בו.הסיבה היחידה שאני ואחרים מתעקשים להשאיר את הנושא פתוח הוא כי יש כאן כמה שלא מבינים או לא רוצים להבין את המושג השקעה בסיכון גבוה ואת העוול שעשה מי שהכניס אברכים לכך.
-
אני גם מצטרף לדברי@מישהו-חדש וחושב שהאשכול כאן מוצה עד תום, עלו כאן כל סוגי הטענות והמענות, לא נראה שמישהו כאן ויתר על עמדתו והשתכנע לצד מסוים, וכן לא נראה ש'הפורום' או שלוחיו עומד להגיב בצורה עניינית על המכתב של ביה"ד
לכן גם אני פורש ממכם באהבה וחוזר להתעניין ביתר שאת בהוויות אביי ורבא [@יושב-בגנים לא אהבתי שככה כתבת ליהודי שרוצה לחזור להיות שקוע בלימוד]
נ.ב. שמתי לב ש@פייביש יום שלם כבר לא הגיב כאן אולי גם הוא פרש [במיוחד שמחקו לו את רוב הפוסטים שלו]@פאשט-ע-איד כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
לא אהבתי שככה כתבת ליהודי שרוצה לחזור להיות שקוע בלימוד]
באתי לומר, שהתייחסתי לנושא זה כמו לסוגיא בגמ,' בזבזתי עליו הרבה זמן חשוב אך הניתוח היה ניתוח של סוגיא,
ולכן לכתוב על הכותבים שכתבו בחוסר ידע כאשר הניתוח היה נכון, זה חוסר הבנה באיך ניגשים ללימוד,
אם יש משהו לא בסדר במה שכתבתי אשמח שתעמידני על טעותי. -
כנראה שלא הובנתי אז אבהיר את דברי,
כל מי שנכנס להשקעה בסיכון גבוה זה על דעת שיתכן מאוד שהכסף הלך לאבדון,
כך שאחרי שהשקעת בהשקעה בסיכון גבוה
גם אם שמעת שזה קרס יתכן שזה יגרום לך תחושת החמצה
אך לא אמור לגרום לך לא לישון כי כך הוא טבעם של השקעות בסיכון גבוה
האפשרות שהמידע שפרסם הפורום גרמה למישהו חוסר שינה הוא רק אם הוא חשב שלא מדובר בהשקעה בסיכון גבוה,
האפשרות שמכתב הרבנים הרגיע אותו זה רק אם הוא לא הבין מה שכתוב בו.הסיבה היחידה שאני ואחרים מתעקשים להשאיר את הנושא פתוח הוא כי יש כאן כמה שלא מבינים או לא רוצים להבין את המושג השקעה בסיכון גבוה ואת העוול שעשה מי שהכניס אברכים לכך.
@יושב-בגנים אני אנסה לענות במקום @כ-ס-ף-מ-נ-ל-ן
ברור לנו שמרבית המשקיעים השקיעו על סמך האיש ולא על סמך העסקה, מתוך הבנה שאיך שהם מכירים אותו הוא לא ינוח ולא ישקוט עד שיחזור אליהם השקל האחרון, מה שמתברר כנכון מאוד על האישיות, אך יום אחד הם קמו וגילו שמדברים על האיש שלהם שהוא נוכל ושרלטן במקרה הרע או לפחות תמים ומדומיין במקרה הפחות רע. מכאן בא הלחץ והלילות ללא שינה. אפשר להבין.