דילוג לתוכן

מישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?

הועבר שוק ההון והשקעות
1.1k 93 17.6k 88
  • פוסט זה נמחק!

@משהמשה
    אשמח שכבודו יראה לי איך הוא קורה את המכתב.

• @משהמשה

@אבי-ר. כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

אין לי הכשרה של טוען רבני. ואין לי ניסיון בקריאת פסקי ב"ד.
    ולכן אני לא יכול לפרשן אותו.
    בדיוק כמו שלהבדיל אלף אלפי הבדלות כשיש פסיקה של ערכאות נותנים לעו"ד לפרש אותה.
    אצלנו בגלל שכל אחד למד חו"מ זה לא אומר שיש לנו הבנה בפרשנות של כזה מסמך מורכב.
    והנה אני חשבתי שבמסמך כתוב שזה לא נוכלות, ואח"כ הרב @הקול-השפוי שאל אותי שלדברי יוצא שכן כתוב כך...
    בקיצור גם בדבר הבסיסי נפלתי בפרשנות שלו.
    כמו שאני לא מבין בשוק ההון, וכמו שלא אגש לעיסקה בנדלן בלי שנשלחתי לשם ע"י איש מקצוע אחד - נגוע אבל עם ניסיון וקבלות.
    ובלי שהתייעצתי עם איש מקצוע אחר שלא נגוע.
    כך אני לא רואה שיש לי יכולת לפרשן את המסמך הזה.

כן יש לי יכולת לפרשן את "שלל" הדעות כאן... וד"ל.

• פוסט זה נמחק!

פוסט זה נמחק!
  • @אבי-ר. כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

ולכן אני לא יכול לפרשן אותו.
    בדיוק כמו שלהבדיל אלף אלפי הבדלות כשיש פסיקה של ערכאות נותנים לעו"ד לפרש אותה.
    אצלנו בגלל שכל אחד למד חו"מ זה לא אומר שיש לנו הבנה בפרשנות של כזה מסמך מורכב.
    והנה אני חשבתי שבמסמך כתוב שזה לא נוכלות, ואח"כ הרב @הקול-השפוי שאל אותי שלדברי יוצא שכן כתוב כך...
    בקיצור גם בדבר הבסיסי נפלתי בפרשנות שלו.
    כמו שאני לא מבין בשוק ההון, וכמו שלא אגש לעיסקה בנדלן בלי שנשלחתי לשם ע"י איש מקצוע אחד - נגוע אבל עם ניסיון וקבלות.
    ובלי שהתייעצתי עם איש מקצוע אחר שלא נגוע.
    כך אני לא רואה שיש לי יכולת לפרשן את המסמך הזה.

כן יש לי יכולת לפרשן את "שלל" הדעות כאן... וד"ל.

@משהמשה כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

לא צריך להתחמק, גם לי אין הכשרה של טוען רבני או ניסיון בקריאת פסקי דין, ובכ"ז יש את מה שהבנתי בקוצר דעתי וללא ניסיון.

אשמח שתחכים אותי ותראה לי איך כן אפשר לקרוא אחרת את הפסק.

• פוסט זה נמחק!

פוסט זה נמחק!
  • @משהמשה כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

לא צריך להתחמק, גם לי אין הכשרה של טוען רבני או ניסיון בקריאת פסקי דין, ובכ"ז יש את מה שהבנתי בקוצר דעתי וללא ניסיון.

@אבי-ר. כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

זו לא התחמקות
    היה לי פעם אחת בחיים דין תורה, והפסק שלו נכתב בכמה שורות
    ובמשך תקופה ארוכה היו בו תילי תילים של פרשנויות מכל הצדדים
    כי הפסק נכתב בצורה כזו שתגרום ל2 הצדדים לעשות משהו.
    הרב הייזלר ידוע כאחד מגדולי הדיינים והמכתב שלו בפרט בנושא כזה רגיש הוא מאוד מורכב.
    הפרשנות שלך מאוד יפה.
    אבל כמו שלא אביע דעה על פוסט יפה בשוק ההון כי אני לא מבין בו, כך לא אביע דעה על גוף הפסק.

• @יושב-בגנים כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

יתכן שלא קראתם מספיק אך חוות הדעת שפירסמו הפורום להגנת הצרכן הראו על מעבר להשקעה בסיכון גבוה אלא על בזבוז לא נכון של כספי המשקיעים וכן על פעולות נוספות לא נכונות שנעשו במיזם, דבר זה נכתב בפירוש לא כך במכתב הרבנים, ומשום כל נדרש התנצלות או הבהרה מחברי הפורום

לא נאמר כך מעולם בקו המידע.
    ואני לא ראיתי כזאת חוות דעת... [רשמית.. אשמח שתביא סימוכין].
    מלבד זאת לפי המפורט בפסק הדין לעיני המתריעים היה מידע חלקי...
    והרי הם נפגשו לפגישה ממושכת עם הרב ח אצל הרב ברוורמן
    אז על מה אתה רוצה שיתנצלו שניתן להם מידע חלקי אצל הרב ברוורמן...
    וכבר כתב אחד מחברי הפורום להגנת הצרכן לעיל שהמידע הנוסף, הלא חלקי, לא ניתן להם עד עתה אז איך אתה רוצה שיוציאו הבהרה על בסיס מה שהם לא יודעים...
    מלבד זאת שהפסק לא סותר במאומה את כל מה שהם אמרו תמיד [לפחות מה ששמעתי וראיתי] שלא נכון לאברכים להשקיע בכזאת השקעה בסיכון גבוה. וזה בדיוק מה שנכתב בפסק הדין.

דעתם של חברי הפורום היתה שהיה מעילה בכספי המשקיעים כפי שהובהר במכתב שהובא בבקהילה,
    ברור שמכתב זה נכתב משום המידע החלקי שמשום מה נמסר להם,
    מבקשים מהם הבהרה האם באמת נחשפו למידע חלקי בלבד והיום הם יודעים שאכן במקרה זה ההתנהלות היתה תקינה לגמרי אפילו שהיה אסור לקחת כסף מאברכים.
    או שאין הם מקבלים את דברי הרב הייזלר, צד זה יותר נראה מאותו כותב בפורום שעלה כאן.

שאלה (לא) למעשה: יש לי תיק השקעות אוני מעונין לשים 5 אחוז בהון סיכון האם מומלץ לדעת חברי הפורום להניחו במכרות הזבה באתיופיה.
    לפי המשתמע במכתב הרב הייזלר התשובה היא כן לפי מה שכתבו החברי הפורום עד היום התשובה היא לא כאחד שמתייעץ עם מומחים מה דעת חברי הפורום כיום?

• פוסט זה נמחק!

שמאזיני הקו בטוחים שכל עיסקה שהיא לא בשוק ההון מדובר בין נוכלות להימור לעיסקה גרועה, וזה כולל את כל סוגי ההשקעות בנדלן.

אתה טועה הוא מביא המון פעמים את הרב יעקב רייניץ על שוק הנדל"ן ורק חוזר תמיד על אזהרה אחת שיש להתיעץ עם מומחה משלך ללא אינטרסים. [חבל לכתוב הערות מהשערות בלי ידיעה]

שלא מוכנה לשמוע עליו גרם של ביקורת או לסטות בגרם מדעתו זה לא מציב לו איזה שהוא גבול

לא ראיתי פעם אחת בפורום שמישהו ענה לך תשובה כי ככה איצ'ה אמר...
    עד עכשיו התשובות היו עניניות..
    אז על מה החזור ושוב

• הרב הייזלר אכן דיין גדול וחכם
    לכן המכתב שלו כתוב בדיוק מדויק ולכן ראוי ונכון לפרש אותו
    לעניין אחוזי ההצלחה זה פשוט לא רלוונטי כרגע כי אין איך להוציא את הכספים חזרה, לכן רק ניתן לקוות שיהיה הצלחה
    ולעניין כספים חדשים המכתב הרי ברור לגמרי

• פוסט זה נמחק!

אבל כמו שלא אביע דעה על פוסט יפה בשוק ההון כי אני לא מבין בו, כך לא אביע דעה על גוף הפסק.

בינתיים אף אחד לא ענה או כתב נגד מה שכתבתי וכבר קמת ואמרת שזה לא יעזור כי כל אחד קורא איך שהוא רוצה, וכבר ביקשתי שאם מישהו קורא את זה אחרת שיכתוב, כיון שעל סמך מכתב זה אני מסתמך.

כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

(ואשמח שאם אי מי חושב שגם אני לא שמתי לב לחלק מהדברים שפשוט יעתיק וידגיש את החלק הזה כדי שאוכל להשים לזה את ליבי).

בינתיים אף אחד לא ענה או כתב נגד מה שכתבתי וכבר קמת ואמרת שזה לא יעזור כי כל אחד קורא איך שהוא רוצה, וכבר ביקשתי שאם מישהו קורא את זה אחרת שיכתוב, כיון שעל סמך מכתב זה אני מסתמך.

כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

(ואשמח שאם אי מי חושב שגם אני לא שמתי לב לחלק מהדברים שפשוט יעתיק וידגיש את החלק הזה כדי שאוכל להשים לזה את ליבי).

פוסט זה נמחק!
  • דעתם של חברי הפורום היתה שהיה מעילה בכספי המשקיעים כפי שהובהר במכתב שהובא בבקהילה,
    מבקשים מהם הבהרה האם באמת נחשפו למידע חלקי בלבד והיום הם יודעים שאכן במקרה זה ההתנהלות היתה תקינה לגמרי אפילו שהיה אסור לקחת כסף מאברכים.
    או שאין הם מקבלים את דברי הרב הייזלר, צד זה יותר נראה מאותו כותב בפורום שעלה כאן.

שאלה (לא) למעשה: יש לי תיק השקעות אוני מעונין לשים 5 אחוז בהון סיכון האם מומלץ לדעת חברי הפורום להניחו במכרות הזבה באתיופיה.
    לפי המשתמע במכתב הרב הייזלר התשובה היא כן לפי מה שכתבו החברי הפורום עד היום התשובה היא לא כאחד שמתייעץ עם מומחים מה דעת חברי הפורום כיום?

@יושב-בגנים כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

מעלה כאן מכתב רשמי עיקרי דבריו פורסמו בעיתון בקהילה,

אתה, או אי מי מחבריך, יכול להסביר את החתימה של הרבנים האלה למכתב האופטימי והמרגיע של הרב הייזלר שליט"א?

• פוסט זה נמחק!

פוסט זה נמחק!
  • דעתם של חברי הפורום היתה שהיה מעילה בכספי המשקיעים כפי שהובהר במכתב שהובא בבקהילה,

הרב @יושב-בגנים אכן לא הכרתי מכתב זה
    אבל שים לב שמכתב זה מיועד לבית הדין לצורך בירור והתערבות ולא כתגובה רישמית לציבור הרחב.
    וכן בכל המכתב לא מוזכר קביעה אלא חשש או חשד
    מה שאכן כתב הרב הייזלר שנכון היה לבדוק.
    וכעת שהתוצאה לציבור הרחב מפסק הדין היא בדיוק מה שהם אמרו לציבור הרחב שזה לא להיכנס להשקעה, מה טעם אתה רואה צורך בהתנצלות או הבהרה.
    בפרט שכפי שכתבתי לעיל [אני מרגיש חוזר על עצמי] המידע נמסר להם בפגישה הוא ע"י הרב ק ואם הוא מסר להם מידע חלקי [כפי שנכתב בפסק הדין] אז אתה רוצה שיתנצלו שהוא מסר להם מידע חלקי...
    ואם אתה רוצה שהם יכתבו הבהרה ממה שהם יודעים... כבר כתב חבר הפורום לעיל שלהם לא נמסר עד עכשיו המידע הנוסף...

שמאזיני הקו בטוחים שכל עיסקה שהיא לא בשוק ההון מדובר בין נוכלות להימור לעיסקה גרועה, וזה כולל את כל סוגי ההשקעות בנדלן.

אתה טועה הוא מביא המון פעמים את הרב יעקב רייניץ על שוק הנדל"ן ורק חוזר תמיד על אזהרה אחת שיש להתיעץ עם מומחה משלך ללא אינטרסים. [חבל לכתוב הערות מהשערות בלי ידיעה]

שלא מוכנה לשמוע עליו גרם של ביקורת או לסטות בגרם מדעתו זה לא מציב לו איזה שהוא גבול

לא ראיתי פעם אחת בפורום שמישהו ענה לך תשובה כי ככה איצ'ה אמר...
    עד עכשיו התשובות היו עניניות..
    אז על מה החזור ושוב

פוסט זה נמחק!
  • פוסט זה נמחק!

@משהמשה

בלי להאזין לקו ידעתי בוודאות שיש 2 יועצי נדלן שמומלצי איצ'ה יעקב רייניץ ועו"ד רוזנבלט, איך ידעתי?

אתה שוב טועה עו"ד רוזנבלט לא מובא בקו
    [אין ענין לכתוב הערות בהשערות בלי ידיעה!!!!!]

• @משהמשה

בלי להאזין לקו ידעתי בוודאות שיש 2 יועצי נדלן שמומלצי איצ'ה יעקב רייניץ ועו"ד רוזנבלט, איך ידעתי?

אתה שוב טועה עו"ד רוזנבלט לא מובא בקו
    [אין ענין לכתוב הערות בהשערות בלי ידיעה!!!!!]

פוסט זה נמחק!

פוסט זה נמחק!
  • פוסט זה נמחק!

@משהמשה
    מי הכתב הכלכלי ביתד ?
    אף אדם לא קיבל דברי אף אחד בלי ביקורת ודייי איצ'ה הוא לא העניין
    הענין הוא המישמש שאנשים כותבים בנושאי הימורים כאילו היה דבר לגיטימי

• פוסט זה נמחק!

אתה טועה כי כתבו לי את התגובה הזו.

הרב @משהמשה אני לא יודע מי אמר לך משהו אחר אבל אינני חושב שאני טועה.. [קשה לדון אם מישהו על סמך מידע לא ידוע ממישהו אחר]

פשוט מקבלים את דעתו בלי ביקורת.

אשמח לנתון או תוכן חוץ מהרגשה... [מי שכותב הערה כזאת משמעותית כ"כ הרבה פעמים כנראה יש לו הרבה אסמכתאות ונתונים מלבד הרגשה כללית שפתאום צצה אליו]

נושאים מוצעים