דילוג לתוכן

מישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?

נושאים מוצעים

• 1 הצבעות
    25 פוסטים
    38 צפיות
    א
    @המבקר כתב בהאם נותן כשרות על השקעות אמור לפקח על אמינות ההשקעה?: אולי זה קשור ישירות לתמימות ציבורית בעניני השקעות. אבל מה זה קשור לנותן ההכשר. מישהו חושב שהחותמת של הבד"ץ על הגבינה זה אומר שהם מאשרים שהערכים התזונתיים שרשומים על המוצר תואם למציאות? והתאריך האחרון לשימוש? ואם הבד"ץ נותן אישור שבת על מקרר, אז הם גם צריכים לפקח שהוא תקני ? יותר מזה, אם יש הכשר בד"ץ על הגבינה, אז זה אומר שמותר לאכול איתה יחד עם שניצל??? לא הגיוני שהכשר פירושו המלצה על השקעה, מעצם העובדה שלאנשים שונים מתאימות השקעות שונות. (יכולות, טווח זמן, סיבולת סיכון ועוד...)
  • 0 הצבעות
    1 פוסטים
    100 צפיות
    ש
    מי שיוכל לעדכן שיעדכן
  • 0 הצבעות
    13 פוסטים
    145 צפיות
    אבי ר.א
    @חיסכון-לחתונה כתב ברעיון מוזר על פירעון "מסלול זכאות" במשכנתא: הבנתי התכוונתי החלק של המדד שהוא בעצם ריבית. הוא לא ריבית הוא קרן. (אולי כמו ריבית) @חיסכון-לחתונה כתב ברעיון מוזר על פירעון "מסלול זכאות" במשכנתא: כלומר עם יש לי 8 אלף שעלה לי בכלל צמוד מדד וירד המדד בחצי אחוז אז ירד לי רק 40 ש"ח, נכון? לא. זה יורד בהתאם לכל הקרן, כך שאם זה 98,000 בירידה של 0.5% ירד לך 490 ש"ח, אלא שזה עד שווי התוספת של ההצמדה, כך שאם היא 8,000 המק' שזה יכול לרדת זה 8,000.
  • 1 הצבעות
    10 פוסטים
    186 צפיות
    מ
    @חופש-כלכלי כתב בהשקעת חברות בחוזים עתידיים על מדד S&P 500 – שאלת הבהרה: אם הם יצטרכו לגדר טריליון שקל הוא לא מוגבל כי הוא שוק ענק ענק ענק (ספציפית על S&P500 נראה לי הגדול בעולם!), וטריליון שקל נראה לך הרבה אבל זה נסחר מידי יום בשוק הגלובלי!!! מי שסוחר מול הראל מחזיק טריליוני דולרים ויכול לקזז באופן מיידי מול אלפי סוחרים בעולם! לכן תמיד יש נזילות ויכולת עסקה.
  • 0 הצבעות
    2 פוסטים
    86 צפיות
    שמיל שמילש
    אגב הוספת דמי ניהול מהפקדה בחלק השני מה שלא קיים בחלק הראשון באופן כללי לא כל המחשבונים מחשבים באותה צורה, יש צורות חישוב שונות עם שינויים קלים נוכחתי לראות את זה כבר כמה פעמים, דיברו על זה בשרשור אחר