מישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?
-
בעל המכרה שילם טיסה לאתיופיה כדי שישכנעו אחרים להשקיע. אז אל תהפוך את בעל המכרה לתמים בעסק כי לשלוח אחרים שישכנעו זה שלוחה ישירה שלו. וכן גיסי היה בטיסה הזו והפעיל לחץ על כל מי שיכל. ודבר נוסף, כל הזמן השתמש בזה שאין שום סיכון והחברה הולכת להנפקה אוטוטוטו. והוא מרחם עלינו שרק אנחנו נהיה מחוץ למעגל שכל המשפחה תהיה עשירה. על זה כולנו נסכים שלחברה יש יותר סיכונים חוץ ממלחמת אזרחים . וכן גם אם בסוף ירוויחו זה היה לא הגון להכניס אנשים -שלא הבינו את הסיכון ולא בדק קודם בוודאות שבאמת העיסקה בטוחה כמו שהוגדר להם על ידיו או על ידי שלוחיו . וכן רב גיסי מתחרטים ולא הבינו את המשמעות....
-
בעל המכרה שילם טיסה לאתיופיה כדי שישכנעו אחרים להשקיע. אז אל תהפוך את בעל המכרה לתמים בעסק כי לשלוח אחרים שישכנעו זה שלוחה ישירה שלו. וכן גיסי היה בטיסה הזו והפעיל לחץ על כל מי שיכל. ודבר נוסף, כל הזמן השתמש בזה שאין שום סיכון והחברה הולכת להנפקה אוטוטוטו. והוא מרחם עלינו שרק אנחנו נהיה מחוץ למעגל שכל המשפחה תהיה עשירה. על זה כולנו נסכים שלחברה יש יותר סיכונים חוץ ממלחמת אזרחים . וכן גם אם בסוף ירוויחו זה היה לא הגון להכניס אנשים -שלא הבינו את הסיכון ולא בדק קודם בוודאות שבאמת העיסקה בטוחה כמו שהוגדר להם על ידיו או על ידי שלוחיו . וכן רב גיסי מתחרטים ולא הבינו את המשמעות....
@יאאאס כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
בדרך כלל מי שמתחרט צועק בכל מקום אפשרי ולא שולח כל מיני גיסים אנונימיים לפורומים כאלה.
כך שזה קצת מוזר... -
@מתלמד כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
לשלם למשקיעים ישנים מכספם של משקיעים חדשים זה הונאת פונזי, זו התורה של מיידוף, זה אחת הפעולות החמורות ביותר בקרן השקעות ולרוב אחת הפעולות הכי מסוכנות לעצם פעילות הקרן.
גם אם זה נכון- דע לך שכל השקעה מתחילה כך.
וחוץ מזה שפונזי ומיידופ רשמית היו גנבים שכל תכלית מזימתו התה פירמידה וכנ"ל וח"ו להעליל עליו כך וכן שבמקרה שלנו יש מכרה ועליו אין עוררין.@נחומי כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
חס וחלילה
@נחומי כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
וח"ו להעליל עליו כך
ח"ו אין כוונתי לטעון שמראש התכוון לכך ה"י, אני לא מכירו אישית אבל מכיר קצת את המשפחה והם אנשים יראי"ש. ברור שהסיטואציה נקלעה למשבר או כי לא הגיעו לזהב הנחפץ או כי התנהל בצורה לא תקינה לבסוף לדברי הכתבה הנל.
-
חס וחלילה
וח"ו להעליל עליו כך
ח"ו אין כוונתי לטעון שמראש התכוון לכך ה"י, אני לא מכירו אישית אבל מכיר קצת את המשפחה והם אנשים יראי"ש. ברור שהסיטואציה נקלעה למשבר או כי לא הגיעו לזהב הנחפץ או כי התנהל בצורה לא תקינה לבסוף לדברי הכתבה הנל.
כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
ברור שהסיטואציה נקלעה למשבר או כי לא הגיעו לזהב הנחפץ או כי התנהל בצורה לא תקינה לבסוף לדברי הכתבה הנל.
אני יודע בידיעה ברורה שכל הענין זורם על תילו וכן הבדיקה של הרשות לני"ע כבר מגיעה לסיומה הטוב.
-
@שחר-עולה כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
בתור אחד שעוקב אחרי ההתכתבויות כך (ועכשיו יגידו שאני חדש ואין לי הזכות...)
אני באמת לא מבין מה הסיפור כאן,
לאחר שהסיפור עלה התעניינתי ואף דיברתי עם כמה משקיעים, (ד"א איפה כל אילו שנעקצו? הם הראשונים שהיו אמורים לדבר בכל מקום? גם בקול חי ביקשו מהם לעלות ולא היה אף אחד...)
כל אחד שדיברתי איתו אמר, שידע מראש שזו עיסקה בסיכון גבוה, (שמעתי גם על שניים שבעקבות זה לא רצו להשקיע, ובטח יש עוד הרבה) ולכן הובטחה תשואה כ"כ גדולה, כולם אומרים שהכסף נכנס כל חודש בדיוק בזמן, כולם מקבלים דוחות מפורטים, כולם בקשר על בעל המכרה, מה עוד צריך?
הם באמת היו שמחים שהעסק היה זז קצת יותר מהר, אבל פה באמת באה האמינות של האיש ומנצחת...
אני גם נזכר שאחד אמר לי, תראה את ההתנהלות מול כל ההשמצות בכל מקום, תאמין לי אם היה לי עוד הייתי שם עוד.. אבל זה כבר לא משנה..אני באמת לא התעמקתי וחקרתי ודרשתי היטב, גם כשהציעו לי להשקיע שם לפני כחצי שנה (ימים ספורים לפני שטיל איראני העיף אותי מהבית...) אז שללתי את זה בתואנה פשוטה שזה לא סוג השקעות שאני נכנס אליהם (עדיין אין לי קרן הון סיכון)
הדבר שהכי הטריד אותי בשבוע שעבר הוא אחרי שקראתי את הכתבה בדה מרקר (לינק פתוח לקריאה) שמדברת על כך ששולמו התחייבויות למשקיעים ישנים ממשקיעים חדשים, דה מרקר לא תורה מסיני אבל זה דיווח של הרשות לניירות ערך, שבזכותה אפשר לומר מדינת ישראל נחשבת לבטוחה להשקעות (וכולה האי ואולי), ואם היא מדווחת על כך אני חושב שאפשר לומר שזה קרוב לוודאי
לשלם למשקיעים ישנים מכספם של משקיעים חדשים זה הונאת פונזי, זו התורה של מיידוף, זה אחת הפעולות החמורות ביותר בקרן השקעות ולרוב אחת הפעולות הכי מסוכנות לעצם פעילות הקרן.
אשמח לקבל תגובה על טענה זו בלבד, אם אמת היא או שאינה.
אחרי שקראתי את הכתבה בדה מרקר (לינק פתוח לקריאה)
חסום נטפרי
-
בדרך כלל מי שמתחרט צועק בכל מקום אפשרי ולא שולח כל מיני גיסים אנונימיים לפורומים כאלה.
כך שזה קצת מוזר...@נחומי לא כ"כ הבנתי, למה אתה מסיק ששלח אותי ותוקף.
אני מביא את מה שהתרחש אצלנו
הגיס שמשך את כולם מבסוט מהחיים ורק מתכנן את המיליון שמרוויח...הוא לא חושש ולא כלום.
שאר הגיסים שהשקיעו מתחרטים ואיפה בדיוק אתה רוצה שיצעקו ? הם חייבים את הכסף ונמצאים בפחד עצום .
אתה נכנס לפרטים , במקום לרעיון
הרעיון שאנשים השקיעו את פה לחמם בדבר עם סיכון גדול. ובגלל שלא מבינים בתחום, סומכים על האיש ושלום. וסיטואציה כזו איצה הזהיר
רק חבל שמאוחר מידי
הלוואי שירוויחו ושרק יהיה לציבור שלנו רווח .
אבל שאתה שומע שהדוחות לא היו מעודכנים, ושהי צריכים לעשות בדיקה מחדש.
אתה אומר איך לקחו כסף של אנשים בלי שעשו מקסימום בדיקות ?
אנשים משכנו את הדירות מעל מליון שקלים
שבקושי סוגרים חודש.
איך לוקחים אחריות ככ גדולה בלי בדיקות מקיפות ? -
זה שונה מאד מאד ממיידוף, אצלו לא היה שום דבר מאחוריו,
פה יש חברה (ומפעל שלם...), שגם אם מוכרים אותה היום, אפשר להחזיר לכל המשקיעים את כספם... -
חס וחלילה
וח"ו להעליל עליו כך
ברור שהסיטואציה נקלעה למשבר או כי לא הגיעו לזהב הנחפץ או כי התנהל בצורה לא תקינה לבסוף לדברי הכתבה הנל.
מישהו שמע או ראה סיטואציה שנקלעה למשבר?
הכל באמצעו של תהליך (שבאמת לוקח יותר זמן ממה שחשבו...)
חברה, תרגעו... תמשיכו לחיות ותנו לאחרים גם לחיות (ובעז"ה להרוויח...) -
ין בעיה אם רוצים להבהיר שלא מדובר בעקיצה או בנוכלות. יחד עם זאת, כן היה כאן מעשה לא ראוי. טוב מאוד שאיצה ושות’ עצרו את זה בזמן, וראוי להודות להם על כך.
במשפחה שלנו יש גיס שהשקיע שם, והוא לחץ להיכנס והשפיע גם על כארבעה גיסים נוספים, למרות שחלקם התנגדו בתחילה. הוא הפעיל עליהם לחץ כבד ומתמשך.
אשתי הייתה היחידה שלא הסכימה. לכולם הוא הציג את הסיכון היחיד כאפשרות של מלחמת אזרחים באתיופיה, אך ברור שזה לא היה הסיכון היחיד.אם אכן הייתה זו עסקה כמעט ללא סיכון, ובאמת בדק לפני שלקח את כספי האברכים לא היה נדרש זמן כה ממושך עד שלרב הייזלר יתן את תשובתו. עצם העיכוב מעיד על בדיקה מעמיקה ויסודית מצידו, ועל כך שגם הוא הבין שמדובר בסיכון משמעותי – עד כדי סיכון כספים רבים שלו עצמו.
גם אם המכרה יצליח, והלוואי שכך יהיה, עדיין לא היה ראוי שבני תורה ייכנסו לעסקה כזו. שכן אם הדבר ייכשל, אפילו מסיבה צדדית שאינה בשליטתם, הם עלולים ליפול ככ גדול ויגרם להוצאת מאות אברכים לשוק העבודה . אז כן נמכר פה סוג של חלום ללא הסבר על עומק הסכנה וללא לקיחת אחריות מלאה שבאמת יהיה רווח עצוםבהתחלה תוקפים את המכרה וכשזה לא הולך מתחילים להטיף מוסר לאברכים, כל אברך עם שיקוליו הוא ותפסיקו להמליץ לאברכים מה לעשות בחיים, בדיוק כמו שתפגוש ברחוב אדם לא מוכר שיתחיל לצעוק עליך למה אתה עושה הפקדה כפולה בחיסכון לכל ילד או למה אתה שם או לא שם כסף בגמח המרכזי, אתה תענה לו 'רד ממני תן לי להמשיך לנהל את חיי כרצוני' או מקסימום תתן לו כמה שקלים...
-
וחוץ מזה שפונזי ומיידופ רשמית היו גנבים שכל תכלית מזימתו התה פירמידה וכנ"ל וח"ו להעליל עליו כך וכן שבמקרה שלנו יש מכרה ועליו אין עוררין.@נחומי כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
דע לך שכל השקעה מתחילה כך.
איך משפט הזוי ומקומם עובר כך בפורום?
-
@נחומי, אני מבין שבעקבות הציפייה של המשקיעים למכתב המיוחל (שנדחה בשבוע), בחרת לשוב ולהגיב. אגב, הגיע אליי מידע מכלי שני בשם בעל המכרה, לפיו לא צפוי לצאת מכתב כלל היות שהפעילות הוקפאה.
כמי שנטל חלק בדיונים, הייתי מצפה שתציג גילוי נאות לגבי מטרת כתיבתך בפורום. אם ברשותך מידע רלוונטי, אודה לך אם תתייחס לטענות הקשות שהעליתי בדף 6 (9 שאלות שנותרו ללא מענה).
לגבי טענתך שבעל המכרה עומד בתשלומים חודשיים – אינני רואה בכך ראיה ליציבות. הרי לשיטתך, במודל כזה ניתן לשלם למשקיעים מהכספים שגויסו: אם גויסו 250 מיליון והוצאו רק 50 מיליון, ברור שישנה יתרה המאפשרת החזרים שוטפים בינתיים. נוסף על כך, שמעתי שבשבועיים האחרונים נעשו ניסיונות לגייס משקיעים נוספים מקרב קהל האברכים.
ולך @שחר-עולה, ראוי שגם אתה תבהיר את מטרתך: האם אתה מנסה להצדיק את כדאיות ההשקעה או רק לסנגר על אישיותו של בעל המכרה? אם קראת את הדיון, ודאי הבנת שהנושא אינו האדם עצמו אלא המיזם. לגבי אותם אנשים שפגשת שהשקיעו ב"הרפתקה" הזו – אם הם היו מודעים לסיכון הגבוה ובכל זאת סיכנו את נכסי המשפחה והילדים, יש כאן חשש כבד להתנהלות חסרת אחריות.
הבעיה העיקרית היא שמלבד בעל המכרה שהוא עצמו שכנע אנשים, עשרות אנשים מהשכונה וקרובי משפחתו גייסו משקיעים נוספים בכוללים רבים. אם לא נניח שיש כאן מערכת רחבה של נוכלים, המסקנה המתבקשת היא שבעל המכרה טעה או הטעה, וגרר אחריו רבים – כולל דמויות תורניות ורבני שכונות. יהי רצון שהאמת תצא לאור וה' הטוב יכפר.
נ.ב. @יאאאס מדוע גיסך לא פונים ודורשים להוציא את כספם?
-
@נחומי לא כ"כ הבנתי, למה אתה מסיק ששלח אותי ותוקף.
אני מביא את מה שהתרחש אצלנו
הגיס שמשך את כולם מבסוט מהחיים ורק מתכנן את המיליון שמרוויח...הוא לא חושש ולא כלום.
שאר הגיסים שהשקיעו מתחרטים ואיפה בדיוק אתה רוצה שיצעקו ? הם חייבים את הכסף ונמצאים בפחד עצום .
אתה נכנס לפרטים , במקום לרעיון
הרעיון שאנשים השקיעו את פה לחמם בדבר עם סיכון גדול. ובגלל שלא מבינים בתחום, סומכים על האיש ושלום. וסיטואציה כזו איצה הזהיר
רק חבל שמאוחר מידי
הלוואי שירוויחו ושרק יהיה לציבור שלנו רווח .
אבל שאתה שומע שהדוחות לא היו מעודכנים, ושהי צריכים לעשות בדיקה מחדש.
אתה אומר איך לקחו כסף של אנשים בלי שעשו מקסימום בדיקות ?
אנשים משכנו את הדירות מעל מליון שקלים
שבקושי סוגרים חודש.
איך לוקחים אחריות ככ גדולה בלי בדיקות מקיפות ?@יאאאס כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
ואיפה בדיוק אתה רוצה שיצעקו ?
אם באמת ובתמים אתה מחפש כתובת יש לאן לפנות.
-
@יושב-בגנים כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
@שחר-עולה
אך בו נתמקד בשאלה אחת פשוטה לידידך שהשקיעו, ממתי שמים כסף של דירה בעסקה בסיכון גבוה.
.לא הבנתי אם בנאדם יודע את הסיכון ומחליט להשקיע את הדירה שלו אז מה?
הוא צריך אישור ממישהו?@פייביש כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
יודע את הסיכון ומחליט להשקיע את הדירה שלו
שאף אחד לא יתפתה מדובר רק במי שפועל מתוך שעמום
@פייביש כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
הוא צריך אישור ממישהו?
כן מאשתו וילדיו ומקופת הצדקה השכונתית.
למנהלי הפורום אנא השאירו את הדברים על מתכונתם ועל זה ציוונו שלמה המלך: "ענה כסיל כאולתו פן יהיה חכם בעיניו"