מישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?
-
@נחומי לא כ"כ הבנתי, למה אתה מסיק ששלח אותי ותוקף.
אני מביא את מה שהתרחש אצלנו
הגיס שמשך את כולם מבסוט מהחיים ורק מתכנן את המיליון שמרוויח...הוא לא חושש ולא כלום.
שאר הגיסים שהשקיעו מתחרטים ואיפה בדיוק אתה רוצה שיצעקו ? הם חייבים את הכסף ונמצאים בפחד עצום .
אתה נכנס לפרטים , במקום לרעיון
הרעיון שאנשים השקיעו את פה לחמם בדבר עם סיכון גדול. ובגלל שלא מבינים בתחום, סומכים על האיש ושלום. וסיטואציה כזו איצה הזהיר
רק חבל שמאוחר מידי
הלוואי שירוויחו ושרק יהיה לציבור שלנו רווח .
אבל שאתה שומע שהדוחות לא היו מעודכנים, ושהי צריכים לעשות בדיקה מחדש.
אתה אומר איך לקחו כסף של אנשים בלי שעשו מקסימום בדיקות ?
אנשים משכנו את הדירות מעל מליון שקלים
שבקושי סוגרים חודש.
איך לוקחים אחריות ככ גדולה בלי בדיקות מקיפות ?@יאאאס כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
ואיפה בדיוק אתה רוצה שיצעקו ?
אם באמת ובתמים אתה מחפש כתובת יש לאן לפנות.
-
@יושב-בגנים כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
@שחר-עולה
אך בו נתמקד בשאלה אחת פשוטה לידידך שהשקיעו, ממתי שמים כסף של דירה בעסקה בסיכון גבוה.
.לא הבנתי אם בנאדם יודע את הסיכון ומחליט להשקיע את הדירה שלו אז מה?
הוא צריך אישור ממישהו?@פייביש כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
יודע את הסיכון ומחליט להשקיע את הדירה שלו
שאף אחד לא יתפתה מדובר רק במי שפועל מתוך שעמום
@פייביש כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
הוא צריך אישור ממישהו?
כן מאשתו וילדיו ומקופת הצדקה השכונתית.
למנהלי הפורום אנא השאירו את הדברים על מתכונתם ועל זה ציוונו שלמה המלך: "ענה כסיל כאולתו פן יהיה חכם בעיניו"
-
@נחומי, אני מבין שבעקבות הציפייה של המשקיעים למכתב המיוחל (שנדחה בשבוע), בחרת לשוב ולהגיב. אגב, הגיע אליי מידע מכלי שני בשם בעל המכרה, לפיו לא צפוי לצאת מכתב כלל היות שהפעילות הוקפאה.
כמי שנטל חלק בדיונים, הייתי מצפה שתציג גילוי נאות לגבי מטרת כתיבתך בפורום. אם ברשותך מידע רלוונטי, אודה לך אם תתייחס לטענות הקשות שהעליתי בדף 6 (9 שאלות שנותרו ללא מענה).
לגבי טענתך שבעל המכרה עומד בתשלומים חודשיים – אינני רואה בכך ראיה ליציבות. הרי לשיטתך, במודל כזה ניתן לשלם למשקיעים מהכספים שגויסו: אם גויסו 250 מיליון והוצאו רק 50 מיליון, ברור שישנה יתרה המאפשרת החזרים שוטפים בינתיים. נוסף על כך, שמעתי שבשבועיים האחרונים נעשו ניסיונות לגייס משקיעים נוספים מקרב קהל האברכים.
ולך @שחר-עולה, ראוי שגם אתה תבהיר את מטרתך: האם אתה מנסה להצדיק את כדאיות ההשקעה או רק לסנגר על אישיותו של בעל המכרה? אם קראת את הדיון, ודאי הבנת שהנושא אינו האדם עצמו אלא המיזם. לגבי אותם אנשים שפגשת שהשקיעו ב"הרפתקה" הזו – אם הם היו מודעים לסיכון הגבוה ובכל זאת סיכנו את נכסי המשפחה והילדים, יש כאן חשש כבד להתנהלות חסרת אחריות.
הבעיה העיקרית היא שמלבד בעל המכרה שהוא עצמו שכנע אנשים, עשרות אנשים מהשכונה וקרובי משפחתו גייסו משקיעים נוספים בכוללים רבים. אם לא נניח שיש כאן מערכת רחבה של נוכלים, המסקנה המתבקשת היא שבעל המכרה טעה או הטעה, וגרר אחריו רבים – כולל דמויות תורניות ורבני שכונות. יהי רצון שהאמת תצא לאור וה' הטוב יכפר.
נ.ב. @יאאאס מדוע גיסך לא פונים ודורשים להוציא את כספם?
לא צפוי לצאת מכתב כלל היות שהפעילות הוקפאה.
איזו פעילות הוקפאה? באתיופיה ממשיכים לעבוד כרגיל...
ושאלת השאלות, כולם דואגים למשקיעים המסכנים ולבני משפחותיהם, איפה הם עצמם? למה לא שומעים (בשום מקום ובשום צורה..) מהם כלום? למה אף אחד מהם לא עושה משהו להציל את כספו שירד לטמיון? אה? -
פייביש ונחומי היקרים, נראה שאתם ממש בקיאים בחומר, אשמח שתענו על השאלות הבאות, בענייניות.
אני חושב שתשובות אמיתיות לשאלות אלו יוכלו להרגיע את הציבור.
א. האם הוציאו זהב מהמכרה? א"כ באיזה כמויות מדובר?
ב. האם יש חברה חיצונית שתוציא את הזהב מהמכרה (כמו שעובד ברובן המוחלט של המכרות, גם אצל דן גרטלר) או שכאן זה עצמאי, וא"כ באיזה דרך זה אמור לעבוד?
ג. האם שולמו והחזירו לאנשים כספים כולל "תשואה" של כפול מהקרן? וא"כ מאיזה כספים?
ד. האם ח.ק. מוכן לעבור בדיקה מקיפה של כלל הגופים והרשויות אודות החבר/ות שלו.
ה. האם הדו"חות שהוצגו למשקיעים - מבוססים על מסמכים אותנטיים, או שיש מסמכים מזויפים עליהם בנויה כל ההשקעה?
ו. האם נוסח ההסכם בין החברה למשקיעים שונה במהלך הזמן, ואם כן – מה הסיבה לכך?
ז. האם ח.ק. הודה בפני עסקנים ורבנים שזו הייתה טעות להכניס אברכים להשקעה הזו?
ח. אם הכל ממשיך כרגיל -כפי טענתכם, למה הרב ג. לא מפרסם תמיכה, או כל התייחסות פומבית לסיפור?
ט. האם ההשקעה של אותם אברכים נעשתה על סמך בדיקות שקיימו לבד (בדיקות מקצועיות, לא גוגל טרנסלייט), או שהסתמכו על הירא"ש והיושרה של היזם בלבד?
י. כיצד אתם יודעים לומר שיש דיין שבדק ובימים הקרובים יאשר את זה (כתבתם את זה ימים ספורים אחרי שהוא הוכנס לבדוק את זה, כשבדיקה מקיפה לוקחת זמן ממושך מאוד).
והאם ניתן לקיים בירור אמיתי מבלי לשמוע את כל הנוגעים בדבר, ואלו שהיו בקשר עם החברות הבינלאומיות, ששמותיהן מופיעים בראש מסמכי ח.ק.?! -
לא צפוי לצאת מכתב כלל היות שהפעילות הוקפאה.
איזו פעילות הוקפאה? באתיופיה ממשיכים לעבוד כרגיל...
ושאלת השאלות, כולם דואגים למשקיעים המסכנים ולבני משפחותיהם, איפה הם עצמם? למה לא שומעים (בשום מקום ובשום צורה..) מהם כלום? למה אף אחד מהם לא עושה משהו להציל את כספו שירד לטמיון? אה?@שחר-עולה
מה לעשות שבעל המכרה אמר לאברך שתוכניתו למכור הכל ולצאת מההשקעה.@שחר-עולה כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
למה אף אחד מהם לא עושה משהו להציל את כספו שירד לטמיון? אה?
שאלה קשה אלה שדיברתי איתם פשוט מתקשים להשלים שטעו, ונתלים בקש שאולי זה יצליח יום אחד.
-
כאחד שלראשונה נחשף לשרשור ולטענות כאן,
יש כאן יותר מדי דברים מוזרים שמתרחשים באשכול,
נשמע שיש כאן המון מידע שנכתב מאינטרסים שונים.
באמת אני לא מצליח להבין למה ללכת לעסקאות כאלו המוטלות בספק,
לא חסר בלי סוף דברים שיכולים להניב רווח.מן הצד אכתוב @איצ-ה-דז-אלובסקי ידוע מאוד כאחד שניתן ומומלץ לשמוע את דעתו, וקחו לעצמכם חשבון אדם כזה - מול שאר אנשים אנונימיים, על מי הייתם מוכנים להסתמך כשמדובר על כספכם?
באמת, קצת מחשבה, קצת שיקול דעת, לא מאמין לסיפורים שאני נחשף פעם אחר פעם על תמימות של אברכים צדיקים וישרי דרך.
אהבתי ונהנתי מהחתימה של @משקיע-זהיר-מידי שכתב:
אני מאמין שעדיף להיות משקיע זהיר מידי - מאשר להיות משקיע פזיז מידי.
הפלא השמיני בפלאי תבל הוא ריבית דריבית (בשם אלברט איינשטיין). הפלא התשיעי יהיה כשיום אחד אנשים יאבדו את כל הקרן שלהם כי הם ניסו לתפוס את הפלא השמיני (המציאות העגומה).
אח... כמה שזה מדוייק וקולע! -
כאחד שלראשונה נחשף לשרשור ולטענות כאן,
יש כאן יותר מדי דברים מוזרים שמתרחשים באשכול,
נשמע שיש כאן המון מידע שנכתב מאינטרסים שונים.
באמת אני לא מצליח להבין למה ללכת לעסקאות כאלו המוטלות בספק,
לא חסר בלי סוף דברים שיכולים להניב רווח.מן הצד אכתוב @איצ-ה-דז-אלובסקי ידוע מאוד כאחד שניתן ומומלץ לשמוע את דעתו, וקחו לעצמכם חשבון אדם כזה - מול שאר אנשים אנונימיים, על מי הייתם מוכנים להסתמך כשמדובר על כספכם?
באמת, קצת מחשבה, קצת שיקול דעת, לא מאמין לסיפורים שאני נחשף פעם אחר פעם על תמימות של אברכים צדיקים וישרי דרך.
אהבתי ונהנתי מהחתימה של @משקיע-זהיר-מידי שכתב:
אני מאמין שעדיף להיות משקיע זהיר מידי - מאשר להיות משקיע פזיז מידי.
הפלא השמיני בפלאי תבל הוא ריבית דריבית (בשם אלברט איינשטיין). הפלא התשיעי יהיה כשיום אחד אנשים יאבדו את כל הקרן שלהם כי הם ניסו לתפוס את הפלא השמיני (המציאות העגומה).
אח... כמה שזה מדוייק וקולע! -
@מתלמד כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
לשלם למשקיעים ישנים מכספם של משקיעים חדשים זה הונאת פונזי, זו התורה של מיידוף, זה אחת הפעולות החמורות ביותר בקרן השקעות ולרוב אחת הפעולות הכי מסוכנות לעצם פעילות הקרן.
גם אם זה נכון- דע לך שכל השקעה מתחילה כך.
וחוץ מזה שפונזי ומיידופ רשמית היו גנבים שכל תכלית מזימתו התה פירמידה וכנ"ל וח"ו להעליל עליו כך וכן שבמקרה שלנו יש מכרה ועליו אין עוררין. -
פייביש ונחומי היקרים, נראה שאתם ממש בקיאים בחומר, אשמח שתענו על השאלות הבאות, בענייניות.
ב. האם יש חברה חיצונית שתוציא את הזהב מהמכרה (כמו שעובד ברובן המוחלט של המכרות, גם אצל דן גרטלר) או שכאן זה עצמאי, וא"כ באיזה דרך זה אמור לעבוד?
ה. האם הדו"חות שהוצגו למשקיעים - מבוססים על מסמכים אותנטיים, או שיש מסמכים מזויפים עליהם בנויה כל ההשקעה?
ח. אם הכל ממשיך כרגיל -כפי טענתכם, למה הרב ג. לא מפרסם תמיכה, או כל התייחסות פומבית לסיפור?
ט. האם ההשקעה של אותם אברכים נעשתה על סמך בדיקות שקיימו לבד (בדיקות מקצועיות, לא גוגל טרנסלייט), או שהסתמכו על הירא"ש והיושרה של היזם בלבד?
י. כיצד אתם יודעים לומר שיש דיין שבדק ובימים הקרובים יאשר את זה (כתבתם את זה ימים ספורים אחרי שהוא הוכנס לבדוק את זה, כשבדיקה מקיפה לוקחת זמן ממושך מאוד).
והאם ניתן לקיים בירור אמיתי מבלי לשמוע את כל הנוגעים בדבר, ואלו שהיו בקשר עם החברות הבינלאומיות, ששמותיהן מופיעים בראש מסמכי ח.ק.?!@לעורר-ליבי כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
שמתי לב משהו מעניין, זה הפניה השנייה שמישהו מציין שאלות בסיסיות ועומק שמנסות להפוך את הנושא לקצת ענייני ומשום מה כל שוחרי הצדק ונקיון הכפיים שמשקיעים זמן רב בטיהור העסקה פשוט שותקים שתיקה רועמת!!
זה קצת מוזר והרבה מעורר אי נוחות..
מה נראה לכם @פייביש @נחומי @אייזנבאך @לקינוח יש מצב שזה אומר משהו?? -
@יעקב-בן-אשר מעניין, ואני מצאתי רק בעמוד הזה את @יאאאס @לעורר-ליבי @הברסלבר
שהם בדיוק באותו מצב ואף אחד לא אומר להם שהם בוטים של מישהו -
והאם ניתן לקיים בירור אמיתי מבלי לשמוע את כל הנוגעים בדבר, ואלו שהיו בקשר עם החברות הבינלאומיות, ששמותיהן מופיעים בראש מסמכי ח.ק.?!@לעורר-ליבי מחדש לחדש, אשמח לתת כמה תשובות ממה שאני יודע.
א. כן, כמויות לא גדולות מכיוון שכרגע עוסקים בפיתוח של מכרה נוסף, עיקר פעילות החברה והמפעל כרגע הם בסינון חומרים שמביאים להם מכרות אחרות מהאזור, שסומכות על המפעל שלהם כיוון שהביאו מיכשור מתקדם ומביא זהב יותר מזוקק.
ב. ככל הידוע לא.
ג. הוחזרו ומוחזרים החזרים חודשיים של המשכנתאות, בהחלט מכספי המשקיעים החדשים וכל המשקיעים יודעים את זה, הוא אומר את זה מפורשות, אין כאן פונזי כי יש נכס מאחורה, אז חוקי זה חוקי, תקין אולי באמת לא לגמרי.
ד. בהחלט. והוא גם עובר בימים אלה.
ה. למשקיעים אין דרך לדעת אם המסמכים שהוצגו להם אמיתיים ומכאן מגיע האמון בבן אדם שאין סיכוי בעולם שהוא הציג מסמכים מזוייפים או לא תקינים.
ו. לא ידוע לי מלבד זאת שבהתחלה הוא גייס משקיעים ואח"כ גייס מלווים.
ז. לא שידוע לי.
ח. מאותה סיבה שח. ק. לא מדבר בפומבי, הוא לא חייב דו"ח לאף אחד מלבד למשקיעים שאליהם הוא זמין כל הזמן.
ט. הסתמכו ככה"נ על היזם.
י. כי הם מאמינים בכל ליבם בטיב ההשקעה ומאמינים שדיין שיעשה בדיקה יותר מקיפה ממה שעשה איצ'ה ושות' יגיע גם למסקנא הזאת, ולא, הם לא מצפים שהדיין יכריז בקול תרועה ללכת למשכן בתים בשביל זה.
יא. הדיין או מי מטעמו יכול לפנות בעצמו לחברות הבינלאומיות ולברר הוא לא צריך את צבי טסלר בשביל זה, וחוץ מזה הרי טסלר טוען שהוא הציג הכל לרב סילמן, אז סביר להניח שהרב הייזלר שיושב בבי"ד של הרב סילמן יקבל ממנו את החומרים. -
@לעורר-ליבי מחדש לחדש, אשמח לתת כמה תשובות ממה שאני יודע.
א. כן, כמויות לא גדולות מכיוון שכרגע עוסקים בפיתוח של מכרה נוסף, עיקר פעילות החברה והמפעל כרגע הם בסינון חומרים שמביאים להם מכרות אחרות מהאזור, שסומכות על המפעל שלהם כיוון שהביאו מיכשור מתקדם ומביא זהב יותר מזוקק.
ב. ככל הידוע לא.
ג. הוחזרו ומוחזרים החזרים חודשיים של המשכנתאות, בהחלט מכספי המשקיעים החדשים וכל המשקיעים יודעים את זה, הוא אומר את זה מפורשות, אין כאן פונזי כי יש נכס מאחורה, אז חוקי זה חוקי, תקין אולי באמת לא לגמרי.
ה. למשקיעים אין דרך לדעת אם המסמכים שהוצגו להם אמיתיים ומכאן מגיע האמון בבן אדם שאין סיכוי בעולם שהוא הציג מסמכים מזוייפים או לא תקינים.
ז. לא שידוע לי.
ח. מאותה סיבה שח. ק. לא מדבר בפומבי, הוא לא חייב דו"ח לאף אחד מלבד למשקיעים שאליהם הוא זמין כל הזמן.
ט. הסתמכו ככה"נ על היזם.
י. כי הם מאמינים בכל ליבם בטיב ההשקעה ומאמינים שדיין שיעשה בדיקה יותר מקיפה ממה שעשה איצ'ה ושות' יגיע גם למסקנא הזאת, ולא, הם לא מצפים שהדיין יכריז בקול תרועה ללכת למשכן בתים בשביל זה.
יא. הדיין או מי מטעמו יכול לפנות בעצמו לחברות הבינלאומיות ולברר הוא לא צריך את צבי טסלר בשביל זה, וחוץ מזה הרי טסלר טוען שהוא הציג הכל לרב סילמן, אז סביר להניח שהרב הייזלר שיושב בבי"ד של הרב סילמן יקבל ממנו את החומרים. -
@לעורר-ליבי מחדש לחדש, אשמח לתת כמה תשובות ממה שאני יודע.
ב. ככל הידוע לא.
ז. לא שידוע לי.
ט. הסתמכו ככה"נ על היזם.
יא. הדיין או מי מטעמו יכול לפנות בעצמו לחברות הבינלאומיות ולברר הוא לא צריך את צבי טסלר בשביל זה, וחוץ מזה הרי טסלר טוען שהוא הציג הכל לרב סילמן, אז סביר להניח שהרב הייזלר שיושב בבי"ד של הרב סילמן יקבל ממנו את החומרים.@אני-אחר כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
אשמח לתת כמה תשובות ממה שאני יודע.
התשובות שכתבת כאן, אפשר להבין מהפרוספקטים שבעל המכרה וציא ואין בהם שום חידוש,
אך ב"ה נדרשת ענינית לסיפור אולי תוכל לענות גם על השאלות האלהכתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
א. האם בטרם היציאה להשקעה היה ידוע בוודאות שהיא רווחית? אילו בטחונות ניתנו למקרה שבו לא יימצא זהב או שעלויות הכרייה יעלו על ערכו? וכיצד ייתכן שהשקעה המבטיחה כ-30% רווח בארבע שנים הוגדרה כבטוחה?
ב. במידה וההשקעה לא הייתה בטוחה דיה, כיצד הוחלט ליטול דירות של אברכים עבור השקעה בסיכון כזה? (הטענה כאילו אברכים התחננו שיקחו מהם את הכספים אינה מדויקת, מידיעה).
ג. האם העובדה שלאחר 6 שנים המכרה עדיין אינו רווחי אינה מעידה על רמת הסיכון? האם כיום ניתן לומר בביטחון שהקשיים מאחורינו והרווחיות מובטחת בשנים הקרובות?
ד. שאלה מצד משקיע: מתי לדעתכם המכרה יניב רווח שיאפשר להחזיר פי שניים מהקרן?
ה. האם הריביות ששולמו עד כה הגיעו מרווחים או מהקרן עצמה? במידה ושולמו מהקרן – כיצד בוצע מהלך הנוגד כללים בסיסיים של השקעות בסיכון? (מוזמנים לשאול כל מומחה בתחום עד כמה הדבר מסוכן).
ו. האם קיימים מסמכים המגבים את הטענה שיש כעת עתודות זהב גדולות, והאם ידוע לכם בוודאות שכמות הזהב המופקת רווחית ומכסה את כל ההוצאות?
ז. מדוע סירבו להציג את המסמכים ל'פורום להגנת הצרכן'? גם אם לדעתכם הם פעלו שלא כדין, מדוע לא ניתן להעמידם על טעותם באמצעות הצגת העובדות?
ח. מדוע בפגישת הרבנים הוצגו מסמכים ישנים בלבד ולא נתונים מעודכנים?
ט. לפי החוברות שהופצו, המכרה הראשון לא היה משתלם בשל עלויות שינוע (80 ק"מ), ולכן התקבל רישיון כרייה חדש. האם באתר החדש קיים דו"ח גאולוגי על תפוקת הזהב, או שהפרויקט עדיין נמצא בשלב החיפושים בלבד?
אם אקבל תשובות על זה נעשה לך לייק כמו ש @פייביש מבקש.