מישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?
-
@פייביש
נכון כי הציבור הם לא אנשי ביבין שמתעסקים ברכילויות ומה זה כתב על זה,
איצ'ה הוא לא הנושא אלא כספם של האברכים שמשום שעמומך החלטת שזה לא מעניין אותך,
ולכן כל עוד שלא תביא תימוכין לעצם ההשקעה אלא לדמותו של בעל הקו תוסיף לקבל מוניטין מינוס. -
@מישהו-חדש כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
א. האם תמיד חייבים להביא יעוץ חיצוני, או שאפשר לסמוך על אדם שנתחייב לך באופן אישי ויש לך היכרות אישית איתו, עד כדי שאתה בטוח במאה אחוז שהוא יעשה את כל המצאים בכדי להחזיר לך את הכסף.ב. האם אדם יכול למשכן את הדירה שלו בשביל סיכון גבוה, או לא,אני מכיר אדם שאחרי כל מה שהוא שומע על שוק ההון הוא מכר את הבית שלו בשביל SP500, על אדם כזה צריך לדון.ג. האם כל אדם שניצח במשפט או שחזה עקיצה ונוכלות, ממילא הוא תמיד חייב להיות צודק
א. חייבים יעוץ חיצוני ב. לא ג. לא
@יושב-בגנים כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
א. האם תמיד חייבים להביא יעוץ חיצוני, או שאפשר לסמוך על אדם שנתחייב לך באופן אישי ויש לך היכרות אישית איתו, עד כדי שאתה בטוח במאה אחוז שהוא יעשה את כל המצאים בכדי להחזיר לך את הכסף.ב. האם אדם יכול למשכן את הדירה שלו בשביל סיכון גבוה, או לא,אני מכיר אדם שאחרי כל מה שהוא שומע על שוק ההון הוא מכר את הבית שלו בשביל SP500, על אדם כזה צריך לדון.ג. האם כל אדם שניצח במשפט או שחזה עקיצה ונוכלות, ממילא הוא תמיד חייב להיות צודק
א. אם גם בהלוואה לאבא שלך אתה לוקח יעוץ חיצוני ב. תלוי ברצונו, אדם הוא בעל בחירה חופשית!!!! ג.לא
-
@יושב-בגנים כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
א. אם גם בהלוואה לאבא שלך אתה לוקח יעוץ חיצוני ב. תלוי ברצונו, אדם הוא בעל בחירה חופשית!!!! ג.לא
-
@פייביש כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
אם גם בהלוואה לאבא שלך אתה לוקח יעוץ חיצוני
אם אבא שלי יבקש ממני לעשות משכנתא ולהשקיע אצלו אני יגיד לו יפה שאני צריך להתיעץ
@דוד-ק כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
@פייביש כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
אם גם בהלוואה לאבא שלך אתה לוקח יעוץ חיצוני
אם אבא שלי יבקש ממני לעשות משכנתא ולהשקיע אצלו אני יגיד לו יפה שאני צריך להתיעץ
מצוין, אבל יש כאלה שלא! במיוחד אם אבא שלהם יתחייב אישית על הכסף לא קשור לתוצאות ההשקעה
-
וזה מה שכל אחד צריך להכניס לראש
1 אם אתה לא יודע איך להחזיר את ההלואה לבד בלי שום עזרה והבטחות
לא משנה מי הבן אדם לא מלווים
2 כסף שלא תוכל לסכן אותו [כגון דירה]לא משתמשים בו לא בסיכון נמוך ולא להורים ולא לאנשים הכי נאמנים
ולא משנה כמה כסף אפשר להרוויח
אם משהוא לא מתנהג כך 100 אחוז שבמשך הזמן הוא יפסיד את הכסף אם זה אחד אם הרבה כסף שלא איחפת לו לסכן את זה למה לא ואם לא
התפקיד של כל אחד להציל אותו מזה [ גם אם זה אבא שלו]
[מה תגיד למשהוא שאתה לודע שהוא שאבא שלו רוצה שילווה לו כסף הוא סומך על אבא שלו אבל אתה יודע שהוא על סף קריסה האם גם תגיד הוא סומך עליו ולא מברר לא התפקיד שלי להגיד לו] -
2 כסף שלא תוכל לסכן אותו [כגון דירה]לא משתמשים בו לא בסיכון נמוך ולא להורים ולא לאנשים הכי נאמנים
אם משהוא לא מתנהג כך 100 אחוז שבמשך הזמן הוא יפסיד את הכסף אם זה אחד אם הרבה כסף שלא איחפת לו לסכן את זה למה לא ואם לא
[מה תגיד למשהוא שאתה לודע שהוא שאבא שלו רוצה שילווה לו כסף הוא סומך על אבא שלו אבל אתה יודע שהוא על סף קריסה האם גם תגיד הוא סומך עליו ולא מברר לא התפקיד שלי להגיד לו]@דוד-ק כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
[מה תגיד למשהוא שאתה לודע שהוא שאבא שלו רוצה שילווה לו כסף הוא סומך על אבא שלו אבל אתה יודע שהוא על סף קריסה האם גם תגיד הוא סומך עליו ולא מברר לא התפקיד שלי להגיד לו]
אני לא יודע כי זה לא הסיטואציה במקרה הנוכחי
הסיטואציה עכשו שהוא על סף הצלחה -
[מה תגיד למשהוא שאתה לודע שהוא שאבא שלו רוצה שילווה לו כסף הוא סומך על אבא שלו אבל אתה יודע שהוא על סף קריסה האם גם תגיד הוא סומך עליו ולא מברר לא התפקיד שלי להגיד לו] -
הוא לקח משכנתא מאברכים בהבטחה שהוא יחזיר את זה
ואני אומר שאחד שלא יכול כלכלית להחזיר את זה לבד שלא יוציא משכנתא ולא משנה אם זה ההורים שלך או האיש הכי נאמן בעולם [אני לא יודע אם מתאים להגיד את זה אבל גם אם יש לו אישור מרב גדול או אם הוא הרב בעצמו]@דוד-ק כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
הוא לקח משכנתא מאברכים בהבטחה שהוא יחזיר את זה
ואני אומר שאחד שלא יכול כלכלית להחזיר את זה לבד שלא יוציא משכנתא ולא משנה אם זה ההורים שלך או האיש הכי נאמן בעולם [אני לא יודע אם מתאים להגיד את זה אבל גם אם יש לו אישור מרב גדול או אם הוא הרב בעצמו]גם אני מסכים איתך שאברך שאין לו היתכנות כלכלית שלא יכנס לזה, ואגב גם הרב ג. התומך הגדול של המיזם אמר לאברכים שרק מי שיש לו היתכנות להחזיר את ההלוואה אם ח"ו יקרה משהו שיכנס לזה
כך שעל נקודה זאת אף אחד מעולם לא חלק, ולכן זה המלצות שלא מדי קשורות לאשכול זה -
אבל אתה מודה שיש אברכי כולל שהשקיעו ולא היה להם איך להחזיר [מה לעשות הם סומכים עליו והוא מאוד אמין ויש גם רב שתומך]והם חושבים על חתונת הילדים בעוד כמה שנים
@דוד-ק כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
אבל אתה מודה שיש אברכי כולל שהשקיעו ולא היה להם איך להחזיר [מה לעשות הם סומכים עליו והוא מאוד אמין ויש גם רב שתומך]והם חושבים על חתונת הילדים בעוד כמה שנים
לא הבנתי כתבתי לך באופן ברור שהרב שתומך התנה את זה בצורה ברורה שאם אין לך היתכנות מאיפה להחזיר אם ח"ו קורה משהו אל תיכנס
זה שיש אברך שנכנס כי הוא חשב על חתונות ילדים זה נטו בעיה שלו
אבל זה לא קשור למיזם או ליזם ולכן מה זה קשור לאשכול כאן? -
@דוד-ק
למה לא יהיה להם איך להחזיר?
הם יכולים למכור את דירתם ולעבור לפרפריה,
נראה לי שלקחו משכנתא רק על חצי דירה ופחות.
מי שלקח על יותר מחצי דירה על זה לא דיבר כנראה הרב... -
כצופה מן הצד זמן רב, הסתפקתי האם להצטרף לפורום כדי להגיב כמה מילים:
אין לי מושג מה מצב המכרה בהצלחה או בהפסד.אבל אני מכיר אישית את האדם שעומד בראש כל ההשקעות האלו אדם ישר כמו סרגל, לב זהב, אדם מסור לכלל בצורה יוצאת דופן, שלא פגע בזבוב בחייו.
ולכך נראה לי שצריך מאוד להזהר מלדבר על התנהלות לא תקינה, וכ"ש לא של רמיה.ומאידך זה לא סתירה לכבד את הפורום להגנת הצרכן שעושה הרבה למען הצלת ממונם של אברכים
וגם אם הוא טעה נקודתית בנושא הזה, זה לא הורס את כל מפעלו הגדול להגנת מפני השקעות לא ברורות.כמו כן נראה קצת שהדיון הזה הוא כרגע נהפך לנייעס בלבד, לא לשם המטה שהוא פורסם, כיון שאת המסר לבדוק כל דבר בי"ג נפות, לא יעזור כל ההתכתשויות המיותרות האלו.
-
עם כל הכבוד וההערכה למר @איצ-ה-דז-אלובסקי שיחי', ועל אף שכוונתו רצויה בבואו להשתיק פרשיות מחשש למכשול וסיכון הממון – והרי וודאי שיש כאן חשש סביר – מכל מקום, ביררתי את הדברים לאשורם.
נודע לי בבירור גמור מאחד הדיינים החשובים המעורבים בעובי הקורה (ואולי אף בקיא בפרטים יותר ממר איצ'ה עצמו), כי לאחר בחינת הדברים, הסיקו חלק מהדיינים שהעסק מתנהל כדת וכדין ועל פי כללי האחריות הראויים. על כן, לשיטתם, אין מניעה הלכתית או חשש גמור להשקיע שם, וכן אין להימנע מלהלוות לאלו המושקעים שם.
בירור המציאות ודעת תורה
הקשיים הנראים לעין כעת אינם אלא "בעיה נקודתית" שנגרמה כתוצאה מהתערבות של גורמים חיצוניים שנהגו בחוסר אחריות משווע. ראיה לדבר: אותם גורמים נמנעו מלפרסם את מסקנותיהם הסופיות של הרבנים, שכן המסקנות הברורות היו גורמות להם חלישות הדעת מרובה.המסקנה העקרונית היא שניתן להשקיע, אלא שמחמת חומרת איסור "לפני עיוור" וזהירותם המופלגת של רבנים שלא לקחת אחריות על ממונם של ישראל, נמנעו מלצאת בהמלצה גלויה ורשמית.
דעת הגאון רבי קסלר שליט"א: לא לחינם עמד על כך שמר @איצ-ה-דז-אלובסקי יחזור בו מכל טענותיו ומכתביו.
עמדת הגאוןהדיין הרב הייזלר שליט"א: ידוע שאינו חפץ בשום דו-שיח או מגע עם מר @איצ-ה-דז-אלובסקי , לא לטוב ולא למוטב.
-
עם כל הכבוד וההערכה למר @איצ-ה-דז-אלובסקי שיחי', ועל אף שכוונתו רצויה בבואו להשתיק פרשיות מחשש למכשול וסיכון הממון – והרי וודאי שיש כאן חשש סביר – מכל מקום, ביררתי את הדברים לאשורם.
נודע לי בבירור גמור מאחד הדיינים החשובים המעורבים בעובי הקורה (ואולי אף בקיא בפרטים יותר ממר איצ'ה עצמו), כי לאחר בחינת הדברים, הסיקו חלק מהדיינים שהעסק מתנהל כדת וכדין ועל פי כללי האחריות הראויים. על כן, לשיטתם, אין מניעה הלכתית או חשש גמור להשקיע שם, וכן אין להימנע מלהלוות לאלו המושקעים שם.
בירור המציאות ודעת תורה
הקשיים הנראים לעין כעת אינם אלא "בעיה נקודתית" שנגרמה כתוצאה מהתערבות של גורמים חיצוניים שנהגו בחוסר אחריות משווע. ראיה לדבר: אותם גורמים נמנעו מלפרסם את מסקנותיהם הסופיות של הרבנים, שכן המסקנות הברורות היו גורמות להם חלישות הדעת מרובה.המסקנה העקרונית היא שניתן להשקיע, אלא שמחמת חומרת איסור "לפני עיוור" וזהירותם המופלגת של רבנים שלא לקחת אחריות על ממונם של ישראל, נמנעו מלצאת בהמלצה גלויה ורשמית.
דעת הגאון רבי קסלר שליט"א: לא לחינם עמד על כך שמר @איצ-ה-דז-אלובסקי יחזור בו מכל טענותיו ומכתביו.
עמדת הגאוןהדיין הרב הייזלר שליט"א: ידוע שאינו חפץ בשום דו-שיח או מגע עם מר @איצ-ה-דז-אלובסקי , לא לטוב ולא למוטב.
@חיימוב
יישר כח על גילוי הלב,
לכל אלו שלא הבינו מדוע רבים כאן באים כאן מכח ידיעה או סברא להוכיח את אי כדאיות ההשקעה כל עוד שלא נבדקה על ידך.
מדוע אנשים תוקפים כאשר מילא לא מקבלים משקיעים,בא @חיימוב ומביא פסק בשם דיין בלא לציין את שמו, מחליט החלטות על דעת הגר"מ הייזלר בלא להביא מכתב מטעמו (אני למשל יודע שהם היו אמורים להפגש השבוע לא יודע מה יצא)
מביא דעה בשם הרב קסלר שאף אחד לא שמע ממנה.
וכל מטרתו הוא להגיד שאפשר להשקיע ולהלוות למשקיעים. -
בירור המציאות ודעת תורה
@חיימוב כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
וזהירותם המופלגת של רבנים שלא לקחת אחריות על ממונם של ישראל
הרבנים אינם רוצים לקחת אחריות אך לכל אחד יש בחירה חופשית לבזבז את כספו איך שהוא רוצה,
נא לא לשכוח את האחריות לאשה ולילדים.