דילוג לתוכן

מישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?

הועבר שוק ההון והשקעות
952 88 16.6k 84
  • @יושב-בגנים
    אני לא טוען שכל המתנגדים חושבים שהיזם הוא נוכל אבל הרבה מהם חושבים כך.
    נכון שעברתי על התגובות שלך והם ענייניות, ולמרות שדעתך נוטה בחריפות נגד היזם אבל לא טענת לנוכלות אלא להפך.
    עם זאת מדבריהם של רוב המתנגדים בפורום משתמע שדעתם שהוא נוכל. על זה מותר וצריך להתנצל.

תסכים איתי שרוב מוחלט של התגובות הפכו ללא ענייניים לחלוטין,
    כך כדוגמא את התגובות שלי, שברגע שהבעתי דעה ששפכו את דמו של היזם ולמרות שהבעתי את התנגדותי להשקעה קבלתי מלא ׳דיסלייק׳ ואפילו על ההודעה האחרונה שלי ששני הצדדים הפסיקו עם הויכוח הענייני קבלתי ’דיסלייק’ וזה מראה שלא רק שיצאו מפרופורציה אלא שעברו ליקום מקביל...

• כיוון שהרב ההיזלר כתב במכתב שהבדיקה במהותה רצויה ליגיטימית ומבורכת,
    אני מניח שהוא התכוון לברך את הפורום על הבדיקה
    יש לי שאלה אם הרב יברך את הפורום בצורה מפורשת
    עדיין הפורום יצטרך להתנצל או שאז יהיה ברור שכולנו צריכים להודות להם?

• @יושב-בגנים
    אני לא טוען שכל המתנגדים חושבים שהיזם הוא נוכל אבל הרבה מהם חושבים כך.
    נכון שעברתי על התגובות שלך והם ענייניות, ולמרות שדעתך נוטה בחריפות נגד היזם אבל לא טענת לנוכלות אלא להפך.
    עם זאת מדבריהם של רוב המתנגדים בפורום משתמע שדעתם שהוא נוכל. על זה מותר וצריך להתנצל.

תסכים איתי שרוב מוחלט של התגובות הפכו ללא ענייניים לחלוטין,
    כך כדוגמא את התגובות שלי, שברגע שהבעתי דעה ששפכו את דמו של היזם ולמרות שהבעתי את התנגדותי להשקעה קבלתי מלא ׳דיסלייק׳ ואפילו על ההודעה האחרונה שלי ששני הצדדים הפסיקו עם הויכוח הענייני קבלתי ’דיסלייק’ וזה מראה שלא רק שיצאו מפרופורציה אלא שעברו ליקום מקביל...

@חסידישער
    ראיתי את ההודעה שכתבת ובאמת מתפלא על עוצמת ההתנגדות,
    לכאורה יש כאן הרבה מחסידי הרב ברוורמן שכעסו,

• @חופש-כלכלי
    האיר את עיני לשורות אלה במכתב:
    דרישה זו, במהותה רצויה לגיטימית ומבורכת, אלא שלעיני הגופים המתריעים עמד מידע חלקי בלבד,
    מטבע הדברים התפתחו גם האשמות חמורות בדבר חשש להונאה וכיוצא בזה.

אז לכל הכועסים על אלו שאמרו שהוא נוכל הרב הייזלר כתב שזה מטבע הדברים.
    לכל המגיבים שהבעיה היא בחוסר ההתנצלות התגובה מיותרת.

• אני אסביר מה אני מבין הרב הייזלר התכוון להחמיא לאיצה ולפורום וכך גם ההגיון אומר
    כיוון שיש כאן בפורום ובעוד מקומות אנשים שהחליטו לעשות סיבוב על המכתב הזה ולעשות סיבוב
    אני מניח שתצא הבהרה ואז @פייביש ו@משהמשה יתנצלו.
    והשרשור יוכל לנוח.

• שלום וברכה
    אני חדש כאן בפורום
    אמנם אני עוכב אחרי האשכול הרבה זמן, אבל לא נרשמתי כחבר
    יש לי חבר שהוא מושקע במכרה, ולאחר קבלת מכתב הבי"ד שמח מאוד
    היה בטוח שחברי הפורום להגנת הצרכן יקבלו את פסק הבי"ד
    אבל התבדה וראה שמיכה משולם כתב מכתב שבו הוא סותר את כל מה שרב הייזלר כתב
    לאור זאת הוא פנה ל"האגודה למען הצרכן החרדי" שיבצעו בשבילו בדיקה מקיפה
    היום הוא קיבל את המכתב המצורף
    גם אני לא ידעתי שיש עוד ארגון שבודק לעומק עוקצים ונוכלויות, תמיד טוב שיש 2 ככה יש תחרות
    מצורף המכתב
    מכתב האגודה בעניין המכרה.pdf

כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

שלום וברכה
    אני חדש כאן בפורום
    גם אני לא ידעתי שיש עוד ארגון שבודק לעומק עוקצים ונוכלויות, תמיד טוב שיש 2 ככה יש תחרות
    מצורף המכתב

מכתב-האגודה-בעניין-המכרה.pdf

מישהו יש לו מידע על הדו"ח שאמור להתפרסם מ"האגודה למען הצרכן החרדי"?
    קיבלתי עדכון שהדו"ח הולך להתבסס על כלל המסמכים שיש לבית דין, לבעל המכרה ח"ק, והפורום להגנת הצרכן, כמו כן הם מתכננים לשלוף את כל המידע הרלוונטי מתוך האשכול הזה...
    מעניין כמה זמן ייקח להם, ומה יהיו המסקנות?

• כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

שלום וברכה
    אני חדש כאן בפורום
    מצורף המכתב

קיבלתי עדכון שהדו"ח הולך להתבסס על כלל המסמכים שיש לבית דין, לבעל המכרה ח"ק, והפורום להגנת הצרכן, כמו כן הם מתכננים לשלוף את כל המידע הרלוונטי מתוך האשכול הזה...

• @המבקר גם לי אין עדיין פרטים מי עומד מאחורי האגודה הזאת, חבר לי שהוא מושקע במכרה אמר לי שמדובר על אנשים מאוד רציניים, שעדיין לא רוצים להיחשף מחשש אנשים בעלי זרוע....
    הוא נתן לי להבין גם שהם באמצע תחקיר עומק על השיטה החדשה בציבור החרדי שבו אנשים בעלי אינטרסים מובהקים מפרסמים דיסאינפורמציה על עסקים או עסקאות במסווה של דאגה לצרכן החרדי כדי לקדם עסקאות מפוקפקות אחרות
    ברגע שיהיה עוד מידע בנושא אני אעלה אותם כאן

• @המבקר גם לי אין עדיין פרטים מי עומד מאחורי האגודה הזאת, חבר לי שהוא מושקע במכרה אמר לי שמדובר על אנשים מאוד רציניים, שעדיין לא רוצים להיחשף מחשש אנשים בעלי זרוע....
    הוא נתן לי להבין גם שהם באמצע תחקיר עומק על השיטה החדשה בציבור החרדי שבו אנשים בעלי אינטרסים מובהקים מפרסמים דיסאינפורמציה על עסקים או עסקאות במסווה של דאגה לצרכן החרדי כדי לקדם עסקאות מפוקפקות אחרות
    ברגע שיהיה עוד מידע בנושא אני אעלה אותם כאן

@איש-נבון-וחכם איך אפשר להתייחס ברצינות [ע"ס שמועות] למשהו שנראה כמו סעיף 17 במדריך לזיהוי בלופים והונאות

• @איש-נבון-וחכם איך אפשר להתייחס ברצינות [ע"ס שמועות] למשהו שנראה כמו סעיף 17 במדריך לזיהוי בלופים והונאות

@המבקר צודק, גם אני חשבתי ככה
    אבל מצד שני אני יבין אותם למה בעת הזאת הם לא רוצים לחשוף את עצמם וד"ל
    בהתחלה, הייתי כמוך לצחוק ע"ז ולזלזל בזה.... אבל ביננו לא נראה לך שהכי טוב לציבור האברכים שיהיו 2 ארגונים כאלו ככה כל אחד מהם יצטרך להוכיח את עצמו, ואנחנו רק נרוויח...

• אני אסביר מה אני מבין הרב הייזלר התכוון להחמיא לאיצה ולפורום וכך גם ההגיון אומר
    כיוון שיש כאן בפורום ובעוד מקומות אנשים שהחליטו לעשות סיבוב על המכתב הזה ולעשות סיבוב
    אני מניח שתצא הבהרה ואז @פייביש ו@משהמשה יתנצלו.
    והשרשור יוכל לנוח.

@חופש-כלכלי באמת זה מה שהבנת? מילא אם הבקשה לבדיקה הייתה מגיעה מכיוונו של איצ'ה, אבל זה לא מה שקרה, ו'מטבע הדברים' קרה בגלל שהמתריעים התריעו על בסיס מידע חלקי. כך אני מבין,
    ציטוט: במהותה רצויה לגיטימית ומבורכת, אלא שלעיני הגופים וכו', סוף ציטוט. הבדיקה במהותה רצויה אך במקרה הזה היא נעשתה על בסיס מידע חלקי מה שמטבע הדברים גרם ל'התפתחו גם האשמות חמורות' וכו'...

• @חסידישער
    ראיתי את ההודעה שכתבת ובאמת מתפלא על עוצמת ההתנגדות,
    לכאורה יש כאן הרבה מחסידי הרב ברוורמן שכעסו,

@יושב-בגנים
    או חסידי הגיון תקין בריא ונורמלי

• image.png
    תוספת של הרב קסלר

• כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

שלום וברכה
    אני חדש כאן בפורום
    מצורף המכתב

@איש-נבון-וחכם להלן המכתב המעודכן מהאגודה שימו לב לשינויים... מכתב-האגודה-בעניין-המכרה.pdf

• לכאו׳ מקווים למכור את החברה
    אם המשקיעים ימשכו בלחץ
    לא יהיה זמן לחפש קונה ולמכור
    וזה יהיה מכירה בהפסד משמעותי

מסתמא זה לא בהכרח יחזיר את כל הכסף
    אבל וודאי שיש מישהו בעולם שירצה לקנות את החברה במחיר כל שהוא

כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

לכאו׳ מקווים למכור את החברה
    אם המשקיעים ימשכו בלחץ
    לא יהיה זמן לחפש קונה ולמכור
    וזה יהיה מכירה בהפסד משמעותי

מסתמא זה לא בהכרח יחזיר את כל הכסף
    אבל וודאי שיש מישהו בעולם שירצה לקנות את החברה במחיר כל שהוא

עדכון 😉
    לא למכור
    אלא הכנסת משקיע גדול במקום

• image.png
    תוספת של הרב קסלר

@אני-אחר
    מה ראית במכתב ??? לכא' אין חולק בדבר
    כולם תקוה שיזכו לראות פירות מבורכים . ואני לכה"פ מאמין שהרחק עושה הכל לטובת המשקיעים
    האם זה אומר מילה על דרך גיוס הכספים .?
    האם אומר משהו על היתכנות כלכלית הגיונית.?
    והתשובה הכאובה והמצערת ל א
    ומכאן לא נשאר אלא לבקש ממי שהעושר וכו' כדברי הרב

• רבותי די...
    שואל שוב, מה התועלת בכל הלהט הזה, להיכן זה מקדם אותנו?
    אפשר לא אישי?
    הערה קטנה: הלהט מצד אחד נראה קצת הגיוני ולגיטמי, הכסף שלהם על כף המאזנים, [ולדעתי קצת חרגו.]
    אבל הצד השני ממש לא ברור... מה הלהט? אתם רוצים שהעסק לא יצליח? פשוט לא מבין...

@אני-עבדך כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

אבל הצד השני ממש לא ברור... מה הלהט? אתם רוצים שהעסק לא יצליח? פשוט לא מבין...

פשוט מאד.
    אנחנו רוצים שזה יפסק.
    שכספם וחייהם של ציבור האברכים לא יהיה הפקר.
    שלא ימשיך כל תאב בצע לחשוב שהציבור החרדי הוא טרף קל
    שהם טפשים שאפשר ברגע לשכנע למשכן דירה בשביל הרפתקאות באפריקה.
    מסתובב כאן יהודי שעשה זאת. הוא לא מוקע. היחס אליו סלחן עד מחמיא.
    זה מזמין את המקרה הבא.

• הי חברים,
    אני קובי טורנהיים יועץ משכנתאות (תותח) בעל תואר בכלכלה עם התמחות בשמאות מקרקעין וחבר הפורום להגנת הצרכן החרדי.

אנשים טובים שלחו לי כל מיני צילומי מסך וציטוטים מפה, אז נאלצתי להתחבר כדי להבהיר כמה נקודות.

1. אל תיקחו את זה אישית אבל אני לא מתייחס לדברים שנכתבים על ידי בנאדם שמסתתר מאחורי כינוי אנונימי, זה יכול להיות כל אחד החל מבעל ענין בנושא המדובר ועד לאשתי שכועסת על זה שלא שטפתי כלים אתמול....

בכל מקרה כל מי שכותב דברים שקריים על מנת לפגוע בי ובשמי הטוב ידע שכלפי החוק הוא לא אנונימי והוא נושא באופן אישי באחריות לדברים שכתב ו"כל המחלל שם שמים בסתר נפרעין ממנו בגלוי"

1. אתם צריכים להבדיל בין בנאדם שמדבר מידיעה ודאית לבין בנאדם שכותב מהרהורי ליבו, מחשבות, פנטזיות ותיאוריות שרקח במוחו הפרטי

2. כמי שנמצא בנבכי העניינים נוכחתי לדעת:
      א. יש פה חברים עם הרבה זמן מיותר, אין לי סיכוי לנהל דיון עם כל אחד מהחברים פה לכן אסתפק בזה שאבק מכם להבדיל בין עובדות וידיעות וודאיות לבין השערות, תשתדלו לא להתבלבל בין הדברים.
      ב. נכתבו פה כעובדות כמה דברים שאני יודע באופן אישי שהם לא נכונים, אני מבקש מהכותבים לבדוק מה הם כתבו ולעדכן האם זה עובדה או השערה.

3. נעשה פה מעשה שלא יעשה, לקחו תגובה שכתבתי לבנאדם בקבוצת ווטסאפ וחתכו אותה שכביכול כתבתי על הדיין הרב הייזלר שהוא לא יודע לקרוא, בזמן שהגבתי את זה למישהו שלא קרא את המכתב של הרב הייזלר ובכל זאת הגיב, כמו כן חתכו את המשך התגובה שכתבתי שהתגובה על דעתי האישית בלבד.
      אבל אני לא מאשים אתכם, כי הרי רק ציטטתם את פרוג ששם נעשתה הנבלה הזו, וזה בדיוק החטא הגדול של לשון הרע, כאותו המשל על הכרית עם הנוצות שאי אפשר אחר כך לאסוף אותן, לכן אבקש מהכותב הנכבד שבנה על זה תילי תילים למחוק את הציטוט השפל הזה

4. דוגמא קטנה לשטויות הכתובות פה, מישהו כתב שכל הפוסטים שלי עוברים אישור של הפורום, זה ממש לא נכון, כל מה שאני כותב זה רק על דעתי האישית למעט מקרים שבהם אני כותב "הודעה רשמית של הפורום להגנת הצרכן החרדי" גם תגובה זו היא על דעתי האישית בלבד

5. אני מלא תודה והערכה להדיין הרב הייזלר שליט"א שתמך באומץ בעמדת הפורום לפיה אסור לגייס מהמרים חדשים מקרב ציבור האברכים ואף הוסיף שמלכתחילה לא היו אמורים לגייס מהם כספים ואף הגדיר זאת כהימור מסוכן.

6. עם זאת חשוב לציין שהרב הייזלר ציין שהפורום הסתמך על מסמכים חלקיים, אז אם יש מסמכים מעודכנים מן הראוי לשתף אותם עם המומחים שהפורום רתם לצורך בדיקת הענין, כי עד כה איצה דזלובסקי והמומחים מטעמו נפגשו אישית עם בעל ההימור ורבנים מטעמו במשך מספר שעות! ותמוה מאוד שבעל הימור לא טרח להציג את כל המסמכים שיש בידיו כדי להצדיק את עמדתו.

7. חשוב להדגיש שלא היה פה "דיון בבי"ד" או אפילו "בוררות" אלא היתה פה בסך הכל "בדיקה" שבוצעה על ידי הדיין הרב הייזלר.
      מצד שני חשוב להדגיש שבענין המכרות באפריקה מדובר בחברה פרטית שלא חייבת דין וחשבון לאף אחד מלבד בעלי המניות וזכות הבעלים לעשות כל מה שהוא רוצה כל עוד זה חוקי.

זו הסיבה שפעילות הפורום מתקדמת בעיקר בהסברה ומניעה כדי לשמור על הציבור שלא יפול בהשקעות מפוקפקות והימורים מכאן והלאה,

מי שכבר נכנס להשקעה מפוקפקת או הימור לא צריך להסתמך על הפורום אלא צריך לפעול בעצמו להגנת כספו באמצעות פניה מנומסת לבעל ההימור, תביעה בבית דין (כפי שהיו כאלה שעשו) או אפילו תלונה במשטרה למי שחושב שנעשה לו עוקץ, אבל זה לא ענין של הפורום אלא של כל מהמר לעצמו.

1. נכון, הבעתי את חוסר הבנתי מהדברים שנכתבו לגבי סיכויי הצלחת ההימור העתידיים וכן לגבי מצב ההימור נכון להיום כפי שעלו במכתב של הרב הייזלר מכיוון שככלכלן לדעתי עלו סתירות בנתונים הכלכליים לגבי מצב העסק כפי שבאו לידי ביטוי במכתב ואין בזה כדי לפגוע כהוא זה בהדיין הרב הייזלר שליט"א

ג.נ התרעתי כבר לפני כשנתיים להזהר מהשקעות במכרות באפריקה, הרבה לפני התפוצצות הפרשה הזו ויש מצב שזה היה עוד לפני חברותי בפורום.
    אני לא מאזין לקו של איצה,
    אני לא נפגשתי עם הרב ברוורמן, הרב קסלר, הרב הייזלר הרב סילמן ואו בעל ההימור לגבי ההימור הזה.
    אין באמור יעוץ או המלצה לביצוע פעולה.

והאמת והשלום אהבו

נ.ב. אם לדעתכם יש טעות עובדתית בדברים שכתבתי אשמח אם תכתבו לי למייל ואתקן k@torenheim.co.il

נושאים מוצעים