דילוג לתוכן

מישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?

הועבר שוק ההון והשקעות
1.0k 91 17.2k 85
  • image.png
    תוספת של הרב קסלר

• כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

שלום וברכה
    אני חדש כאן בפורום
    אמנם אני עוכב אחרי האשכול הרבה זמן, אבל לא נרשמתי כחבר
    יש לי חבר שהוא מושקע במכרה, ולאחר קבלת מכתב הבי"ד שמח מאוד
    היה בטוח שחברי הפורום להגנת הצרכן יקבלו את פסק הבי"ד
    אבל התבדה וראה שמיכה משולם כתב מכתב שבו הוא סותר את כל מה שרב הייזלר כתב
    לאור זאת הוא פנה ל"האגודה למען הצרכן החרדי" שיבצעו בשבילו בדיקה מקיפה
    היום הוא קיבל את המכתב המצורף
    גם אני לא ידעתי שיש עוד ארגון שבודק לעומק עוקצים ונוכלויות, תמיד טוב שיש 2 ככה יש תחרות
    מצורף המכתב

מכתב-האגודה-בעניין-המכרה.pdf

מישהו יש לו מידע על הדו"ח שאמור להתפרסם מ"האגודה למען הצרכן החרדי"?
    קיבלתי עדכון שהדו"ח הולך להתבסס על כלל המסמכים שיש לבית דין, לבעל המכרה ח"ק, והפורום להגנת הצרכן, כמו כן הם מתכננים לשלוף את כל המידע הרלוונטי מתוך האשכול הזה...
    מעניין כמה זמן ייקח להם, ומה יהיו המסקנות?

@איש-נבון-וחכם להלן המכתב המעודכן מהאגודה שימו לב לשינויים... מכתב-האגודה-בעניין-המכרה.pdf

• לכאו׳ מקווים למכור את החברה
    אם המשקיעים ימשכו בלחץ
    לא יהיה זמן לחפש קונה ולמכור
    וזה יהיה מכירה בהפסד משמעותי

מסתמא זה לא בהכרח יחזיר את כל הכסף
    אבל וודאי שיש מישהו בעולם שירצה לקנות את החברה במחיר כל שהוא

כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

לכאו׳ מקווים למכור את החברה
    אם המשקיעים ימשכו בלחץ
    לא יהיה זמן לחפש קונה ולמכור
    וזה יהיה מכירה בהפסד משמעותי

מסתמא זה לא בהכרח יחזיר את כל הכסף
    אבל וודאי שיש מישהו בעולם שירצה לקנות את החברה במחיר כל שהוא

עדכון 😉
    לא למכור
    אלא הכנסת משקיע גדול במקום

• image.png
    תוספת של הרב קסלר

@אני-אחר
    מה ראית במכתב ??? לכא' אין חולק בדבר
    כולם תקוה שיזכו לראות פירות מבורכים . ואני לכה"פ מאמין שהרחק עושה הכל לטובת המשקיעים
    האם זה אומר מילה על דרך גיוס הכספים .?
    האם אומר משהו על היתכנות כלכלית הגיונית.?
    והתשובה הכאובה והמצערת ל א
    ומכאן לא נשאר אלא לבקש ממי שהעושר וכו' כדברי הרב

• רבותי די...
    שואל שוב, מה התועלת בכל הלהט הזה, להיכן זה מקדם אותנו?
    אפשר לא אישי?
    הערה קטנה: הלהט מצד אחד נראה קצת הגיוני ולגיטמי, הכסף שלהם על כף המאזנים, [ולדעתי קצת חרגו.]
    אבל הצד השני ממש לא ברור... מה הלהט? אתם רוצים שהעסק לא יצליח? פשוט לא מבין...

@אני-עבדך כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

אבל הצד השני ממש לא ברור... מה הלהט? אתם רוצים שהעסק לא יצליח? פשוט לא מבין...

פשוט מאד.
    אנחנו רוצים שזה יפסק.
    שכספם וחייהם של ציבור האברכים לא יהיה הפקר.
    שלא ימשיך כל תאב בצע לחשוב שהציבור החרדי הוא טרף קל
    שהם טפשים שאפשר ברגע לשכנע למשכן דירה בשביל הרפתקאות באפריקה.
    מסתובב כאן יהודי שעשה זאת. הוא לא מוקע. היחס אליו סלחן עד מחמיא.
    זה מזמין את המקרה הבא.

• הי חברים,
    אני קובי טורנהיים יועץ משכנתאות (תותח) בעל תואר בכלכלה עם התמחות בשמאות מקרקעין וחבר הפורום להגנת הצרכן החרדי.

אנשים טובים שלחו לי כל מיני צילומי מסך וציטוטים מפה, אז נאלצתי להתחבר כדי להבהיר כמה נקודות.

1. אל תיקחו את זה אישית אבל אני לא מתייחס לדברים שנכתבים על ידי בנאדם שמסתתר מאחורי כינוי אנונימי, זה יכול להיות כל אחד החל מבעל ענין בנושא המדובר ועד לאשתי שכועסת על זה שלא שטפתי כלים אתמול....

בכל מקרה כל מי שכותב דברים שקריים על מנת לפגוע בי ובשמי הטוב ידע שכלפי החוק הוא לא אנונימי והוא נושא באופן אישי באחריות לדברים שכתב ו"כל המחלל שם שמים בסתר נפרעין ממנו בגלוי"

1. אתם צריכים להבדיל בין בנאדם שמדבר מידיעה ודאית לבין בנאדם שכותב מהרהורי ליבו, מחשבות, פנטזיות ותיאוריות שרקח במוחו הפרטי

2. כמי שנמצא בנבכי העניינים נוכחתי לדעת:
      א. יש פה חברים עם הרבה זמן מיותר, אין לי סיכוי לנהל דיון עם כל אחד מהחברים פה לכן אסתפק בזה שאבק מכם להבדיל בין עובדות וידיעות וודאיות לבין השערות, תשתדלו לא להתבלבל בין הדברים.
      ב. נכתבו פה כעובדות כמה דברים שאני יודע באופן אישי שהם לא נכונים, אני מבקש מהכותבים לבדוק מה הם כתבו ולעדכן האם זה עובדה או השערה.

3. נעשה פה מעשה שלא יעשה, לקחו תגובה שכתבתי לבנאדם בקבוצת ווטסאפ וחתכו אותה שכביכול כתבתי על הדיין הרב הייזלר שהוא לא יודע לקרוא, בזמן שהגבתי את זה למישהו שלא קרא את המכתב של הרב הייזלר ובכל זאת הגיב, כמו כן חתכו את המשך התגובה שכתבתי שהתגובה על דעתי האישית בלבד.
      אבל אני לא מאשים אתכם, כי הרי רק ציטטתם את פרוג ששם נעשתה הנבלה הזו, וזה בדיוק החטא הגדול של לשון הרע, כאותו המשל על הכרית עם הנוצות שאי אפשר אחר כך לאסוף אותן, לכן אבקש מהכותב הנכבד שבנה על זה תילי תילים למחוק את הציטוט השפל הזה

4. דוגמא קטנה לשטויות הכתובות פה, מישהו כתב שכל הפוסטים שלי עוברים אישור של הפורום, זה ממש לא נכון, כל מה שאני כותב זה רק על דעתי האישית למעט מקרים שבהם אני כותב "הודעה רשמית של הפורום להגנת הצרכן החרדי" גם תגובה זו היא על דעתי האישית בלבד

5. אני מלא תודה והערכה להדיין הרב הייזלר שליט"א שתמך באומץ בעמדת הפורום לפיה אסור לגייס מהמרים חדשים מקרב ציבור האברכים ואף הוסיף שמלכתחילה לא היו אמורים לגייס מהם כספים ואף הגדיר זאת כהימור מסוכן.

6. עם זאת חשוב לציין שהרב הייזלר ציין שהפורום הסתמך על מסמכים חלקיים, אז אם יש מסמכים מעודכנים מן הראוי לשתף אותם עם המומחים שהפורום רתם לצורך בדיקת הענין, כי עד כה איצה דזלובסקי והמומחים מטעמו נפגשו אישית עם בעל ההימור ורבנים מטעמו במשך מספר שעות! ותמוה מאוד שבעל הימור לא טרח להציג את כל המסמכים שיש בידיו כדי להצדיק את עמדתו.

7. חשוב להדגיש שלא היה פה "דיון בבי"ד" או אפילו "בוררות" אלא היתה פה בסך הכל "בדיקה" שבוצעה על ידי הדיין הרב הייזלר.
      מצד שני חשוב להדגיש שבענין המכרות באפריקה מדובר בחברה פרטית שלא חייבת דין וחשבון לאף אחד מלבד בעלי המניות וזכות הבעלים לעשות כל מה שהוא רוצה כל עוד זה חוקי.

זו הסיבה שפעילות הפורום מתקדמת בעיקר בהסברה ומניעה כדי לשמור על הציבור שלא יפול בהשקעות מפוקפקות והימורים מכאן והלאה,

מי שכבר נכנס להשקעה מפוקפקת או הימור לא צריך להסתמך על הפורום אלא צריך לפעול בעצמו להגנת כספו באמצעות פניה מנומסת לבעל ההימור, תביעה בבית דין (כפי שהיו כאלה שעשו) או אפילו תלונה במשטרה למי שחושב שנעשה לו עוקץ, אבל זה לא ענין של הפורום אלא של כל מהמר לעצמו.

1. נכון, הבעתי את חוסר הבנתי מהדברים שנכתבו לגבי סיכויי הצלחת ההימור העתידיים וכן לגבי מצב ההימור נכון להיום כפי שעלו במכתב של הרב הייזלר מכיוון שככלכלן לדעתי עלו סתירות בנתונים הכלכליים לגבי מצב העסק כפי שבאו לידי ביטוי במכתב ואין בזה כדי לפגוע כהוא זה בהדיין הרב הייזלר שליט"א

ג.נ התרעתי כבר לפני כשנתיים להזהר מהשקעות במכרות באפריקה, הרבה לפני התפוצצות הפרשה הזו ויש מצב שזה היה עוד לפני חברותי בפורום.
    אני לא מאזין לקו של איצה,
    אני לא נפגשתי עם הרב ברוורמן, הרב קסלר, הרב הייזלר הרב סילמן ואו בעל ההימור לגבי ההימור הזה.
    אין באמור יעוץ או המלצה לביצוע פעולה.

והאמת והשלום אהבו

נ.ב. אם לדעתכם יש טעות עובדתית בדברים שכתבתי אשמח אם תכתבו לי למייל ואתקן k@torenheim.co.il

• הי חברים,
    אני קובי טורנהיים יועץ משכנתאות (תותח) בעל תואר בכלכלה עם התמחות בשמאות מקרקעין וחבר הפורום להגנת הצרכן החרדי.

אנשים טובים שלחו לי כל מיני צילומי מסך וציטוטים מפה, אז נאלצתי להתחבר כדי להבהיר כמה נקודות.

1. אל תיקחו את זה אישית אבל אני לא מתייחס לדברים שנכתבים על ידי בנאדם שמסתתר מאחורי כינוי אנונימי, זה יכול להיות כל אחד החל מבעל ענין בנושא המדובר ועד לאשתי שכועסת על זה שלא שטפתי כלים אתמול....

בכל מקרה כל מי שכותב דברים שקריים על מנת לפגוע בי ובשמי הטוב ידע שכלפי החוק הוא לא אנונימי והוא נושא באופן אישי באחריות לדברים שכתב ו"כל המחלל שם שמים בסתר נפרעין ממנו בגלוי"

1. אתם צריכים להבדיל בין בנאדם שמדבר מידיעה ודאית לבין בנאדם שכותב מהרהורי ליבו, מחשבות, פנטזיות ותיאוריות שרקח במוחו הפרטי

א. יש פה חברים עם הרבה זמן מיותר, אין לי סיכוי לנהל דיון עם כל אחד מהחברים פה לכן אסתפק בזה שאבק מכם להבדיל בין עובדות וידיעות וודאיות לבין השערות, תשתדלו לא להתבלבל בין הדברים.
      ב. נכתבו פה כעובדות כמה דברים שאני יודע באופן אישי שהם לא נכונים, אני מבקש מהכותבים לבדוק מה הם כתבו ולעדכן האם זה עובדה או השערה.

3. נעשה פה מעשה שלא יעשה, לקחו תגובה שכתבתי לבנאדם בקבוצת ווטסאפ וחתכו אותה שכביכול כתבתי על הדיין הרב הייזלר שהוא לא יודע לקרוא, בזמן שהגבתי את זה למישהו שלא קרא את המכתב של הרב הייזלר ובכל זאת הגיב, כמו כן חתכו את המשך התגובה שכתבתי שהתגובה על דעתי האישית בלבד.
      אבל אני לא מאשים אתכם, כי הרי רק ציטטתם את פרוג ששם נעשתה הנבלה הזו, וזה בדיוק החטא הגדול של לשון הרע, כאותו המשל על הכרית עם הנוצות שאי אפשר אחר כך לאסוף אותן, לכן אבקש מהכותב הנכבד שבנה על זה תילי תילים למחוק את הציטוט השפל הזה

4. דוגמא קטנה לשטויות הכתובות פה, מישהו כתב שכל הפוסטים שלי עוברים אישור של הפורום, זה ממש לא נכון, כל מה שאני כותב זה רק על דעתי האישית למעט מקרים שבהם אני כותב "הודעה רשמית של הפורום להגנת הצרכן החרדי" גם תגובה זו היא על דעתי האישית בלבד

5. אני מלא תודה והערכה להדיין הרב הייזלר שליט"א שתמך באומץ בעמדת הפורום לפיה אסור לגייס מהמרים חדשים מקרב ציבור האברכים ואף הוסיף שמלכתחילה לא היו אמורים לגייס מהם כספים ואף הגדיר זאת כהימור מסוכן.

6. עם זאת חשוב לציין שהרב הייזלר ציין שהפורום הסתמך על מסמכים חלקיים, אז אם יש מסמכים מעודכנים מן הראוי לשתף אותם עם המומחים שהפורום רתם לצורך בדיקת הענין, כי עד כה איצה דזלובסקי והמומחים מטעמו נפגשו אישית עם בעל ההימור ורבנים מטעמו במשך מספר שעות! ותמוה מאוד שבעל הימור לא טרח להציג את כל המסמכים שיש בידיו כדי להצדיק את עמדתו.

7. חשוב להדגיש שלא היה פה "דיון בבי"ד" או אפילו "בוררות" אלא היתה פה בסך הכל "בדיקה" שבוצעה על ידי הדיין הרב הייזלר.
      מצד שני חשוב להדגיש שבענין המכרות באפריקה מדובר בחברה פרטית שלא חייבת דין וחשבון לאף אחד מלבד בעלי המניות וזכות הבעלים לעשות כל מה שהוא רוצה כל עוד זה חוקי.

זו הסיבה שפעילות הפורום מתקדמת בעיקר בהסברה ומניעה כדי לשמור על הציבור שלא יפול בהשקעות מפוקפקות והימורים מכאן והלאה,

מי שכבר נכנס להשקעה מפוקפקת או הימור לא צריך להסתמך על הפורום אלא צריך לפעול בעצמו להגנת כספו באמצעות פניה מנומסת לבעל ההימור, תביעה בבית דין (כפי שהיו כאלה שעשו) או אפילו תלונה במשטרה למי שחושב שנעשה לו עוקץ, אבל זה לא ענין של הפורום אלא של כל מהמר לעצמו.

1. נכון, הבעתי את חוסר הבנתי מהדברים שנכתבו לגבי סיכויי הצלחת ההימור העתידיים וכן לגבי מצב ההימור נכון להיום כפי שעלו במכתב של הרב הייזלר מכיוון שככלכלן לדעתי עלו סתירות בנתונים הכלכליים לגבי מצב העסק כפי שבאו לידי ביטוי במכתב ואין בזה כדי לפגוע כהוא זה בהדיין הרב הייזלר שליט"א

ג.נ התרעתי כבר לפני כשנתיים להזהר מהשקעות במכרות באפריקה, הרבה לפני התפוצצות הפרשה הזו ויש מצב שזה היה עוד לפני חברותי בפורום.
    אני לא נפגשתי עם הרב ברוורמן, הרב קסלר, הרב הייזלר הרב סילמן ואו בעל ההימור לגבי ההימור הזה.

והאמת והשלום אהבו

נ.ב. אם לדעתכם יש טעות עובדתית בדברים שכתבתי אשמח אם תכתבו לי למייל ואתקן k@torenheim.co.il

@קובי-טורנהיים כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

הי חברים,

והאמת והשלום אהבו

יפה מצידך ככה להגיב בפורום
    לדעתי כל קורא הבין שלא היתה כוונתך שהרב הייזלר לא יודע לקרוא, עיקר הקצף של @פייביש נראה לי יצא על כך שאתה כותב שכל עוד שאין לך את המסמכים המכתב של גדולי הדיינים שווה בעיניך כקליפת השום
    גם התגובה של@פייביש שכל דבריך הם ע"פ הפורום נכתבה להבנתי בהומור.
    @פייביש כבר כמה ימים מתווכח עם @הקול-השפוי האם דעתם האישית של חברי הפורום היא משקל בהתייחסות שלנו לדעתם או כל זמן שזה לא יצא ציבורית אז גם אם דעתם שהיה כאן 'הונאה' וכדו' זה לא מעניין.
    אגב אתה יצאת רשמי עם מכתב כחבר הפורום ולא כאדם פרטי שנחשפת ל'הונאה' מה שלא נכתב במכתב ביה"ד.

• כבריסקער המקפיד על קלה כבחמורה מניח לפניו תמיד את ב' הצדדים, ומנתח כל דבר כדרכה של תורה
    אני מניח כאן על כף המאזניים את ב' הצדדים בעניין המכרה ויראה הקהל וישפוט
    מצד אחד עומדים לפנינו דעת תורה את מכתב ביד"צ בני ברק ובראשם
    הגאון הרב הייזלר שליט"א
    הגאון הרב סילמן שליט"א
    הגאון הרב רוזנברג שליט"א
    והגאון הרב קסלר שליט"א
    שהעלו במכתב ברור ומנומק על טיב ההשקעה ועל הסיכויים הגדולים להצלחתה ומאידך גודל הסיכונים לאברכים
    מצד שני עומדים חברי הפורום הנכבד - דעת בעלי בתים ה"ה
    הגאון הרב איצ'ה דזאלובסקי שליט"א
    הגאון הרב מיכה שולם שליט"א
    והגאון הרב קובי טורנהיים שליט"א
    שאין לזלזל ח"ו במה שהם עושים לטובת הציבור, אבל מתוך דבריהם נשמע שמזלזלים במסקנת מרנן ורבנן שליט"א ונותנים לציבור להבין שהרב הייזלר לא בדק לעומק הדברים ואינו מבין מספיק כמוהם בכלכלה
    אנו אברכים בני תורה תמיד ידענו שהתורה היא נר חיינו, ואין אנו מזלזלים בכהוא זה בנכתב בפסק הביד"צ
    יראה הקהל וישפוט

• תרשו לי בבקשה לשתף אתכם בסיפורי האישי:
    גם אני – כמו רבים וטובים – השקעתי במכרות הזהב, על פי המלצת חבר קרוב, ועל סמך הכרותי האישית עם הרב ק.
    במשך שנתיים הייתי רגוע ומבסוט. כאשר בדמיוני אני מסודר כלכלית בעוד תקופת מה, התשלומים החודשיים דופקים בלי פספוס, עדכונים מגיעים מפעם לפעם. בקיצור, העסק נסע.
    ואז השתנו לי החיים.
    יום אחד אני שומע שבקו מסויים דיברו נגד המיזם. טוב, לא בדיוק נגד, אלא רק העלו כל מיני שאלות על אופי וניהול המיזם, ועל טיב ההשקעה, כשמסקנת הדברים הייתה שכל משקיע עליו לדאוג על כספו.
    נלחצתי מאוד. לא הצלחתי להירדם בלילה, אבל הרגעתי את עצמי שאוטוטו האמת תצא לאור, ותיהיה פגישה של היזם עם כמה רבנים שתבהיר את הענין, והכל יבוא על מקומו בשלום.
    אבל הענינים רק הסתבכו.
    הרמיזות בקו נגד היזם והמכרות רק גברו. 'משהו לא מסתדר כאן' הם טענו. בעיתונים המובילים כבר האריכו בכתבות נגד הסיפור, ואני יושב בבית סחוט לגמרי, אין לי כוח - פיזי ורגשי - לסדרי בכולל, יצא לי כל האוויר, משום שנפלה בי ההכרה שהפסדתי את כל כספי בפזיזות של רגע - על אף שאני אדם שקול שעשה אי אלו בירורים לפני שהחלטתי על המהלך.
    השלום בית שלי התערר. אישתי, שמראש הייתי צריך לשכנע אותה לגשת להשקעה, הייתה מספיק רגישה לא לומר לי כלום, אבל היא רק הייתה עצובה, עצובה מאוד. זה גמר אותי. היא ראתה איך שבעלה נהיה שבר כלי, שבמחי יד הפסיד את כל כספו.
    השאלות שהועלו על ידי הגורמים השונים היו שאלות כבדות משקל. על חלק מהנתונים ידעתי לומר שהם קשקושים מוחלטים, אבל על חלקם לא. ניסיתי להרגיע את עצמי בכך שבדיוק כמו שטוענים שאי אפשר להשקיע בלי להתמצא, כך בדיוק אין אפשרות לשאול שאלות על מיזם כל שהוא בלי להתמצא, ולא ייתכן לקבוע על מיזם שכשל בלא להכיר את הנתונים הבסיסיים. אבל השתכנעתי המדברים שמדובר באנשים עם אחריות שבדקו את הנתונים היטיב לפני שפרסמו דבר מה.
    הייתי אבוד. לגמרי.
    עדיין הייתה תקווה כל שהיא בליבי שאולי הם לא מתכוונים ברצינות כאשר הם משחירים את פניו, אולי הם מקצינים רק כדי להציל משקיעים חדשים שלא יכנסו למיזם. אבל יום אחד חשכו עיני לגמרי כאשר נתקלתי בכותרת ענק ב'קול חי': על 'קריסת המכרות באתיופיה'. גופי החל לרעוד ולהזיע קשות. כן. זה מוחלט. היה כסף, הייתה השקעה, הכל הלך לפח. ואני? לא יוצלח, לוזר שמפסיד את כספו במחי יד.
    אין לי חיים. אין לי כולל. אין לי שלום בית. ושלא לדבר על כך שאני הולך ברחוב ועשרות אנשים שעימם שוחחתי בעבר על המיזם מבליעים חיוך קטן של שמחה לאיד ופניהם צועק בקול - ללא מילים:
    'אמרנו לך'!
    זאת, אגב, הייתה תופעה כואבת במיוחד, כן, אני לא מגזים בכלל, אני אישית נתקלתי בהרבה אנשים ששמחו על כך שהפסדתי את כספי רק כדי שיוכלו לומר לי: 'אמרתי לך'!
    מזעזע.
    ככל הנרא לא תאמינו לי, אבל זה היה. היה והרבה.
    נתקלתי בכמה אנשים כאן בפורום ובפורומים אחרים שללא טיפת ידיעה בתחום שלחו אצבעותיהם למקלת וכתבו מילים והשמצות לכל עבר, ללא מחשבה של רגע וללא טיפת רגישות, כשכל הודעה כזאת הוא בורג נוסף שנתקע לי בגב. וכן, ההודעות של @פייביש ושל כמה נוספים חיזקו אותי במעט. אבל כאשר נמחקו ההודעות שלהם פעמים רבות נלחצתי עוד יותר. מה קורה כאן? כולם נגדנו?
    ואז הגיע המכתב.
    בית הדין כתב במילים פשוטות שהמיזם מתנהל כמו שצריך, האדם אמין, פוטנציאל הרווח גבוה. בקיצור, כל הדברים שידעתי גם קודם. וכן, גם שהשקעה זו אינה מתאימה לאברכים, גם את זה ידעתי קודם, אין בזה דבר חדש. מבחינתי המכתב הזה הוא אשרור מחדש על כל מה שהסקתי והנחתי עד היום.
    אני קורא כאן שהמכתב מסייע דווקא למשמיצים. זו טענה מגוכחת, אם המכתב היה יוצא לפני כל הרעש והבלאגן, כולם היו אומרים שזה מכתב הסכמה הכי טוב שיכול להיות להשקעה מסוג זה. מעולם לא ראיתי מכתב המלצה כזה על השקעה. תחשבו על זה.
    בקיצור. נרגעתי, וחזרתי לנשום.
    נותרתי עם כמה שאלות כואבות ופשוטות ללא מענה:
    מי יחזיר לי את אותם חודשיים שלא היו לי חיים?
    מי יחזיר לי ביטול תורה, כאבי ראש וסחרור נפשי?
    מי יחזיר לי את השלום בית של התקופה הזאת?
    מי יחזיר?
    מי?

• כתוב טוב
    מעריך בזהירות שאתה לא משקיע ולא קשור להשקעה אלא שיבוט של פייביש.

שאלה קטנה, אם זו השקעה טובה ובטוחה למה לעצור את המשקיעים הנוספים?

• ואולי פייביש גם משקיע שם, ואתם משמיצים אדם שחושש לכספו, לא חשבתם ע"ז?
    אתם לא נותנים דקה של חסד, אחרי מכתב מפורט מהרבנים, שלא חשודים על תמיכה בהשקעות בכלל, ובוודאי לא מפוקפקות.
    אולי תניחו, וניתן צ'אנס לתהליך, מלחמה העיקשת הזאת לא מריחה טוב.
    לי אין לי שום טובת הנאה מהמכרה הזה, אבל הרדיפה הזאת מוגזמת, ועוברת כל גבול.

וכמובן נחזור ונדגיש את בקשת הרבנים, שאברכים לא יכנסו להשקעות מסוכנת.
    וגם שלא יכנסו אברכים חדשים להשקעה זו, אבל מי שבתוכו נתפלל שיצליחו.

גם אני – כמו רבים וטובים – השקעתי במכרות הזהב, על פי המלצת חבר קרוב, ועל סמך הכרותי האישית עם הרב ק.
    במשך שנתיים הייתי רגוע ומבסוט. כאשר בדמיוני אני מסודר כלכלית בעוד תקופת מה, התשלומים החודשיים דופקים בלי פספוס, עדכונים מגיעים מפעם לפעם. בקיצור, העסק נסע.
    ואז השתנו לי החיים.
    יום אחד אני שומע שבקו מסויים דיברו נגד המיזם. טוב, לא בדיוק נגד, אלא רק העלו כל מיני שאלות על אופי וניהול המיזם, ועל טיב ההשקעה, כשמסקנת הדברים הייתה שכל משקיע עליו לדאוג על כספו.
    נלחצתי מאוד. לא הצלחתי להירדם בלילה, אבל הרגעתי את עצמי שאוטוטו האמת תצא לאור, ותיהיה פגישה של היזם עם כמה רבנים שתבהיר את הענין, והכל יבוא על מקומו בשלום.
    אבל הענינים רק הסתבכו.
    הרמיזות בקו נגד היזם והמכרות רק גברו. 'משהו לא מסתדר כאן' הם טענו. בעיתונים המובילים כבר האריכו בכתבות נגד הסיפור, ואני יושב בבית סחוט לגמרי, אין לי כוח - פיזי ורגשי - לסדרי בכולל, יצא לי כל האוויר, משום שנפלה בי ההכרה שהפסדתי את כל כספי בפזיזות של רגע - על אף שאני אדם שקול שעשה אי אלו בירורים לפני שהחלטתי על המהלך.
    השלום בית שלי התערר. אישתי, שמראש הייתי צריך לשכנע אותה לגשת להשקעה, הייתה מספיק רגישה לא לומר לי כלום, אבל היא רק הייתה עצובה, עצובה מאוד. זה גמר אותי. היא ראתה איך שבעלה נהיה שבר כלי, שבמחי יד הפסיד את כל כספו.
    השאלות שהועלו על ידי הגורמים השונים היו שאלות כבדות משקל. על חלק מהנתונים ידעתי לומר שהם קשקושים מוחלטים, אבל על חלקם לא. ניסיתי להרגיע את עצמי בכך שבדיוק כמו שטוענים שאי אפשר להשקיע בלי להתמצא, כך בדיוק אין אפשרות לשאול שאלות על מיזם כל שהוא בלי להתמצא, ולא ייתכן לקבוע על מיזם שכשל בלא להכיר את הנתונים הבסיסיים. אבל השתכנעתי המדברים שמדובר באנשים עם אחריות שבדקו את הנתונים היטיב לפני שפרסמו דבר מה.
    הייתי אבוד. לגמרי.
    עדיין הייתה תקווה כל שהיא בליבי שאולי הם לא מתכוונים ברצינות כאשר הם משחירים את פניו, אולי הם מקצינים רק כדי להציל משקיעים חדשים שלא יכנסו למיזם. אבל יום אחד חשכו עיני לגמרי כאשר נתקלתי בכותרת ענק ב'קול חי': על 'קריסת המכרות באתיופיה'. גופי החל לרעוד ולהזיע קשות. כן. זה מוחלט. היה כסף, הייתה השקעה, הכל הלך לפח. ואני? לא יוצלח, לוזר שמפסיד את כספו במחי יד.
    אין לי חיים. אין לי כולל. אין לי שלום בית. ושלא לדבר על כך שאני הולך ברחוב ועשרות אנשים שעימם שוחחתי בעבר על המיזם מבליעים חיוך קטן של שמחה לאיד ופניהם צועק בקול - ללא מילים:
    'אמרנו לך'!
    זאת, אגב, הייתה תופעה כואבת במיוחד, כן, אני לא מגזים בכלל, אני אישית נתקלתי בהרבה אנשים ששמחו על כך שהפסדתי את כספי רק כדי שיוכלו לומר לי: 'אמרתי לך'!
    מזעזע.
    נתקלתי בכמה אנשים כאן בפורום ובפורומים אחרים שללא טיפת ידיעה בתחום שלחו אצבעותיהם למקלת וכתבו מילים והשמצות לכל עבר, ללא מחשבה של רגע וללא טיפת רגישות, כשכל הודעה כזאת הוא בורג נוסף שנתקע לי בגב. וכן, ההודעות של @פייביש ושל כמה נוספים חיזקו אותי במעט. אבל כאשר נמחקו ההודעות שלהם פעמים רבות נלחצתי עוד יותר. מה קורה כאן? כולם נגדנו?
    ואז הגיע המכתב.
    בית הדין כתב במילים פשוטות שהמיזם מתנהל כמו שצריך, האדם אמין, פוטנציאל הרווח גבוה. בקיצור, כל הדברים שידעתי גם קודם. וכן, גם שהשקעה זו אינה מתאימה לאברכים, גם את זה ידעתי קודם, אין בזה דבר חדש. מבחינתי המכתב הזה הוא אשרור מחדש על כל מה שהסקתי והנחתי עד היום.
    אני קורא כאן שהמכתב מסייע דווקא למשמיצים. זו טענה מגוכחת, אם המכתב היה יוצא לפני כל הרעש והבלאגן, כולם היו אומרים שזה מכתב הסכמה הכי טוב שיכול להיות להשקעה מסוג זה. מעולם לא ראיתי מכתב המלצה כזה על השקעה. תחשבו על זה.
    מי יחזיר?
    מי?

פוסט זה נמחק!
    ואז השתנו לי החיים.
    אבל הענינים רק הסתבכו.
    הייתי אבוד. לגמרי.
    'אמרנו לך'!
    מזעזע.
    ואז הגיע המכתב.
    מי יחזיר?
    מי?

@כ-ס-ף-מ-נ-ל-ן אתה באמת כותב מצוין, נוגע בנקודות רגישות של אשמה שלום בית עצבות וברגים בגב רעד וזעה,
    לא מזלזל ומפקפק בלי לדעת ברור שזה המצאה של כותב טורים טוב, גם כתבים יכולים להשקיע..
    אבל שאלה אחת קופצת מדברך:
    "נתקלת בכמה אנשים מהפורום שכתבו בלי זהירות והשמיצו בחוסר זהירות" וכו' כל החודשיים האבודים האלה

איך זה מסתדר עם זה שהצטרפת רק היום לפורום??

• כתוב טוב

שאלה קטנה, אם זו השקעה טובה ובטוחה למה לעצור את המשקיעים הנוספים?

@מור-בראל כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

ואם זה לא משקיע, אלא מישהו מטעם הרב המשקיע, שמתאר את הצד שלו יפה מאוד.
    למה לאנשים שהם לא בני תורה וכותבים ביקורת על פסק של בית דין - רחמנא ליצלן
    מותר להביע את עמדתם...

ואילו למשקיעים אין זכות דיבור.
    אולי מישהו יסביר לי את ההגיון המעוות כאן בפורום.
    שוחרי הצדק קצת איבדו כיוון.
    ושוב אדגיש ואחזור ואדגיש אני לא מכיר אף אחד מההשקעה הזו, וכל המידע שיש לי עליה הוא מכאן.
    ובחיים לא הייתי משקיע בכזה דבר.
    אבל הלהט המטורף להלחם במשהו שאין לך מידע עליו הוא מזעזע.
    ואם זה עושה לכם טוב תעשו דיסלייק ותרגעו באמת אתם חושבים שזה משנה...

• כבריסקער המקפיד על קלה כבחמורה מניח לפניו תמיד את ב' הצדדים, ומנתח כל דבר כדרכה של תורה
    אני מניח כאן על כף המאזניים את ב' הצדדים בעניין המכרה ויראה הקהל וישפוט
    מצד אחד עומדים לפנינו דעת תורה את מכתב ביד"צ בני ברק ובראשם
    הגאון הרב הייזלר שליט"א
    הגאון הרב סילמן שליט"א
    הגאון הרב רוזנברג שליט"א
    והגאון הרב קסלר שליט"א
    שהעלו במכתב ברור ומנומק על טיב ההשקעה ועל הסיכויים הגדולים להצלחתה ומאידך גודל הסיכונים לאברכים
    מצד שני עומדים חברי הפורום הנכבד - דעת בעלי בתים ה"ה
    הגאון הרב איצ'ה דזאלובסקי שליט"א
    הגאון הרב מיכה שולם שליט"א
    והגאון הרב קובי טורנהיים שליט"א
    שאין לזלזל ח"ו במה שהם עושים לטובת הציבור, אבל מתוך דבריהם נשמע שמזלזלים במסקנת מרנן ורבנן שליט"א ונותנים לציבור להבין שהרב הייזלר לא בדק לעומק הדברים ואינו מבין מספיק כמוהם בכלכלה
    אנו אברכים בני תורה תמיד ידענו שהתורה היא נר חיינו, ואין אנו מזלזלים בכהוא זה בנכתב בפסק הביד"צ
    יראה הקהל וישפוט

@ברסקער כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

על טיב ההשקעה ועל הסיכויים הגדולים להצלחתה

מי שקרא את מכתב הרבנים והבין שיש סיכויים גדולים להצלחת המיזם לא למד לקרוא מעולם ודאי לא בבריסק.

• @מור-בראל כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

ואם זה לא משקיע, אלא מישהו מטעם הרב המשקיע, שמתאר את הצד שלו יפה מאוד.
    למה לאנשים שהם לא בני תורה וכותבים ביקורת על פסק של בית דין - רחמנא ליצלן
    מותר להביע את עמדתם...

ואילו למשקיעים אין זכות דיבור.
    אולי מישהו יסביר לי את ההגיון המעוות כאן בפורום.
    שוחרי הצדק קצת איבדו כיוון.
    ושוב אדגיש ואחזור ואדגיש אני לא מכיר אף אחד מההשקעה הזו, וכל המידע שיש לי עליה הוא מכאן.
    ובחיים לא הייתי משקיע בכזה דבר.
    אבל הלהט המטורף להלחם במשהו שאין לך מידע עליו הוא מזעזע.
    ואם זה עושה לכם טוב תעשו דיסלייק ותרגעו באמת אתם חושבים שזה משנה...

@משהמשה כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

הימר על כסף של אברכים

"הימור" פירושו לקח כסף להשקעה ב"רמת סיכון קיצונית" מתוך מכתב הרבנים.

• @ברסקער כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

על טיב ההשקעה ועל הסיכויים הגדולים להצלחתה

מי שקרא את מכתב הרבנים והבין שיש סיכויים גדולים להצלחת המיזם לא למד לקרוא מעולם ודאי לא בבריסק.

@יושב-בגנים מי שמגיע עם דעה קדומה חושב שהרבנים כתבו שאין סיכויים גדולים להצלחה.
    אני חשבתי כל הזמן שהמיזם קרס באמת.
    חשבתי שיש כבר נפילה בשטח
    והופתעתי מאוד לקרא בעברית פשוטה במכתב של הבית דין שיש לזה אופק להשקעה כלכלית גדולה.

• @משהמשה כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

הימר על כסף של אברכים

פוסט זה נמחק!
  • פוסט זה נמחק!

פוסט זה נמחק!
  • פוסט זה נמחק!

@יושב-בגנים כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

הימר על כסף של אברכים

זה עיוות של המילה רמת סיכון קיצונית
    ובכוונה הוא השתמש עם המילה הזו כל הזמן ולא עם המונח שכתוב בפסק בית הדין בשביל לתת רושם שמדובר בנוכלות.
    אברכים תמימים לא מבינים משחקי מילים באמת???

e48acd8a-83fe-40be-9400-c2b49c7d4ef4-image.png

נושאים מוצעים

• 1 הצבעות
    31 פוסטים
    260 צפיות
    אבי ר.א
    ואח"כ יש גם פרסומות של קופת העיר...
  • 0 הצבעות
    3 פוסטים
    324 צפיות
    מ
    היה משפט לפני כחודש וחצי ללא פס"ד כרגע.
  • 0 הצבעות
    13 פוסטים
    196 צפיות
    אבי ר.א
    @חיסכון-לחתונה כתב ברעיון מוזר על פירעון "מסלול זכאות" במשכנתא: הבנתי התכוונתי החלק של המדד שהוא בעצם ריבית. הוא לא ריבית הוא קרן. (אולי כמו ריבית) @חיסכון-לחתונה כתב ברעיון מוזר על פירעון "מסלול זכאות" במשכנתא: כלומר עם יש לי 8 אלף שעלה לי בכלל צמוד מדד וירד המדד בחצי אחוז אז ירד לי רק 40 ש"ח, נכון? לא. זה יורד בהתאם לכל הקרן, כך שאם זה 98,000 בירידה של 0.5% ירד לך 490 ש"ח, אלא שזה עד שווי התוספת של ההצמדה, כך שאם היא 8,000 המק' שזה יכול לרדת זה 8,000.
  • 0 הצבעות
    2 פוסטים
    104 צפיות
    שמיל שמילש
    אגב הוספת דמי ניהול מהפקדה בחלק השני מה שלא קיים בחלק הראשון באופן כללי לא כל המחשבונים מחשבים באותה צורה, יש צורות חישוב שונות עם שינויים קלים נוכחתי לראות את זה כבר כמה פעמים, דיברו על זה בשרשור אחר
  • השפעת הבינה מלאכותית על שוק ההון

הועבר שוק ההון והשקעות
    20
    0 הצבעות
    20 פוסטים
    337 צפיות
    טריידרט
    @דוד-גולדברג כתב בחדשות שוק ההון- עדכונים בלבד: • מנכ״ל הנת'רופיק: הבינה המלאכותית עשויה למחוק מחצית מהמשרות ולהעלות את האבטלה ל-10-20% בשנה עד חמש השנים הקרובות טווח הזמן מוגזם. יש צורך בלמידה ורכישת אימון בבינה מלאכותית. כמה שנים לוקח עד רכישת אימון ברכב אוטונומי (שכבר פעיל מעל שנה במערב ארה"ב) ? בטווח הזמן הקצר, המשרות הסובלות הם אלו שלא מצריכים אימון רב, כמו מתכנת ג'וניור ועורכים וחוקרים בסיסים, שממילא החומר שלהם יעבור בקרה ושדרוג ע"י המקצוענים, (רק לאחורנה פתחתי תוסף תוכנה אישי מורכב דרך הבינה, מה שבעבר שלחתי למתכנת מקצועי בתשלום מלא...) תכלת - האם יצא איזה מחקר רציני מבוסס ומאוזן על הפשעת הבינה המלאכותית לעולם ?