ביטקוין, לא מדבר אלי!
-
@איציק-התותח כתב בביטקוין, לא מדבר אלי!:
א. היה נשמע בנושא הזה שאומרים על ביטקון "לא", מחוסר הבנה מה זה מטבע קריפטו, איפה היית עד עכשיו בשביל להסביר לכולם
ערכתי בעבר סקר מצומצם על התעניינות הציבור בהשקעה פאסיבית בביטקוין,
ומהתוצאה שהצביעה על התעניינות קרוב לאפסית, השגתי מזה שזה לא שווה הזמן שלי...@איציק-התותח כתב בביטקוין, לא מדבר אלי!:
ב. ההשוואה לזהב הדגשתי שאי אפשר להשוות לזהב רק לקחתי את הזהב כדוגמה מטפורית וכל אחד הבין זאת.
ברחבי האינטרנט מוגדר ביטקוין הרבה כ-"זהב דיגיטלי", ומוכיחים זאת כביכול בשלל דרכים, ביניהם גם הדוגמאות שלך,
לזאת התייחסותי, בנוסף לזה שהקורא הלא מלומד לא מבין מעצמו שאתה לא התכוונת באמת...@איציק-התותח כתב בביטקוין, לא מדבר אלי!:
ג. הכוונה להברחת זהב ממדינה למדינה שאת זה אין לך במטבע שתחת פיקוח ממשלתי, שזה רק יתרון לביטקון.
הרי אפשר להעביר את מטבעות PAXG ממדינה למדינה, אף אחד לא אמור לדעת שמטבע מסוימת של PAXG נמצאת בבעלות של החותים, סה"כ יש לו את הקוד גישה לחשבון...
ואם תאמר שבכל זאת יתכן שיעלו על זה ויחסמו את המטבעות של החותים, ובזה באמת יש לביטקוין יתרון גדול,
אך מה תעשה עם עקב עליית מחירי החשמל במדינות המערב לא ישתלם לרוב מתחמי השרתים להנפקת ביטקוין להמשיך לפעול (וכמו שכבר קורה), ואגב הפעלת מתחמי הנפקת ביטקוין מוכרחים עבור הפעלת מערכת ביטקוין ורישום העברות,
ומעל 51% מהנפקת ביטקוין ישאר במדינות כמו סין איראן ותימן, והם פשוט יחסמו מטבעות של תושבי המערב ככל העולה על רוחם ?
מדובר באיום ממשי שבינתיים אין לו פתרון, כבר כיום סין רוסיה וקאזחסטן ביחד מפעילים 40% מכח מיחשוב מערכת ביטקוין, וחסר רק קצת רצון וקצת כסף כדי להגיע ל51% ולהשתלט לגמרי על ביטקוין... !!!
וגם אם מדובר בשיגעון אפשר גם לריב בשקט
אין לי בעצם זמן להגיב כאן, אני רק מגיב מאחר והדברים עצבנו אותי, אז זה בא בחבילה...
אל תיקח את זה אישית - אני מתייחס רק לנתונים שכתבת... -
@טריידר כתב בביטקוין, לא מדבר אלי!:
ומעל 51% מהנפקת ביטקוין ישאר במדינות כמו סין איראן ותימן, והם פשוט יחסמו מטבעות של תושבי המערב ככל העולה על רוחם ?
נראה לי שיש ארנקים שאפלו הממשל אין לו גישה לזה
-
נראה לי שיש ארנקים שאפלו הממשל אין לו גישה לזה
לא צריך גישה לארנק, מי ששולט על 51% ממערכת המיחשוב של ביטקוין, יכול לבצע שינויים (העברות תיקונים והגבלות) במערכת כפי המצב רוח שלו (לא לגמרי, זה יותר מורכב, אך אפשרי ומציאותי, לפי המבנה של מערכת ביטקוין)...
אגב, בדקתי וכיום קיימים שתי מתחמי חישוב שביחד עוברים את ה-60% מכח המיחשוב, אך לעת עתה מתנהגים ביושרה ב"ה...
-
שתי מתחמי חישוב
זה לא מדויק.
זה בריכת משתמשים.
כלומר סוג של איגוד של מאות אלפי כורי ביטקוין מרחבי העולם. -
היצע נמוך בלבד לא מספיק, צריך גם ביקוש, וביקוש מיסוד על ערך עצמי אמיתי
לא בהכרח, בפרט בשוק המניות
ובביטקוין בפרט, אין סיבה שהערך העצמי שלו יגיע לממדים כאלה.
חלק גדול מהמחיר שלו לדעתי, נובע יותר מהביקוש מאשר מהערך העצמי שלו. -
היצע נמוך בלבד לא מספיק, צריך גם ביקוש, וביקוש מיסוד על ערך עצמי אמיתי
לא בהכרח, בפרט בשוק המניות
ובביטקוין בפרט, אין סיבה שהערך העצמי שלו יגיע לממדים כאלה.
חלק גדול מהמחיר שלו לדעתי, נובע יותר מהביקוש מאשר מהערך העצמי שלו.ביקוש שאינו מיוסד על ערך אמיתי אינו ביקוש אלא סתם בועה זמנית...
גם מניות המתומחרות פי מאה מהערך העכשווי שלהם, זה על סמך צפי ערך אמיתי גבוה בהרבה,
כדוגמת טסלה שמחיר המניה משקף ערך של רכבים אוטנומיים ומעופפים וכו' בתכנון עתידי...יוצא מן הכלל הם מניות השווים יותר מערכם האמיתי והצפוי, שכל אחד מקווה למכור לטיפש אחר במחיר גבוה יותר, כשהטיפש האחרון יפסיד,
אך כאמור זה לא ביקוש אלא בועה זמנית שסופה להתפוצץ בקול רעש גדול...דהיינו, גם הביקוש כיום מיוסד על ערך עצמי אמיתי, כמו מערכת גולבלית בלתי מפוקחת ומהירה ונגישה,
ובעיקר על ערך עתידי שביטקוין יתפוס תאוצה ויהווה חלק בלתי נפרד מדרכי העברת כספים בעולם,במידה ויהיה איזה באג רציני, או השתלטות סין על המערכת, או הנפקת מערכת מקבילה משוכללת יותר, ועוד...
גם לא יהיה לביטוקוין האקטואלי שום ביקוש, והמחיר שלו יהיה אפסי...תכל'ס, מחיר מערכת ביטקוין האקטואלית מתמודד בין בועה זמנית לבין ערך אמיתי ושימושי עתידי...
......
אגב, מי רוצה להשתמש במערכת פיננסית שערכה ומחירה תלוי לגמרי בהיצע וביקוש (גם אם זה על בסיס ערך שימושי),
וממילא ערכה משתנה כל הזמן לנצח, ולעולם לא תדע האם לקראת חודש הבא יהיה לך 30% יותר או 20% פחות כח קניה ?? -
@אמת-מארץ-תצמח כתב בביטקוין, לא מדבר אלי!:
שתי מתחמי חישוב
זה לא מדויק.
זה בריכת משתמשים.
כלומר סוג של איגוד של מאות אלפי כורי ביטקוין מרחבי העולם.נכון, אם ניכנס לרזולציות הקטנות,
אך לגבי הפקת החישובים HASH RATES,
למעשה מדובר במערכת ענקית אחת בשליטה מאוחדת,
וממילא ביכולתה לפרוץ את קוד הביטקוין עם הגעה ל-51% כח מיחשוב.