דילוג לתוכן

יש סיבה ומסובב

כלכלת המשפחה
2 2 128 2
  • אתמול בערב התקשר אלי יהודי חביב להתייעץ על האפיקים העומדים לרשותו, בשונה ממה שאני רגיל בשיחות דומות, מצאתי אדם שההשגחה זימנה לו אפשרויות מדהימות, שבחסדי שמים התגלגלה לפניו זכיה ריווחית מאד במחיר למשתכן עם מספר אפשרויות מגוונות, שמשנות את כל התיק הפיננסי שלו ויכולות לאפשר לו עתיד מזהיר.

שאלתי אותו מתוך סקרנות, האם יש מעשה טוב שהוא זוקף אותו לזכותו, האם יש איזו שהיא נקודת זכות עליה מקפיד במיוחד שבגללה הוא חושב שהוא זכה במה שזכה, התגובה שלו הכעיסה אותי וגרמה לי לכתוב את הטור הזה, הוא חושב שבגלל שמעולם הוא או אשתו לא זכו בשום הגרלה, עכשיו סובב המזל וזה הפיצוי לכל ההגרלות שבהם לא זכו במהלך חייהם.

כעסתי, אפילו רתחתי, הצבתי לו את התמונה מול העינים, ובסיום השיחה הוא אפילו הבין מה כל כך הרגיז אותי, יש בורא לעולם, יש מי שמסובב את העולם, מי שמחליט מי יעני ומי יעשר, מי ישפל ומי ירום, אותו אחד יחיד ומיוחד החליט בדווקא לתת לו, להעניק לאותו בן אהוב שלו, להפוך את הסיפור למזלות רעים שהתהפכו עליו זה להקטין ראש ולא לראות את התמונה המלאה.

את השיחה איתו סיימתי בנתינת מספר אפשרויות משמעותיות להתפתחות ובהפניה לגורמי מקצוע, בעיקר כי אני לא איש מקצוע ולכן לפני צעדים חשובים אני ממש משוכנע שכדאי לבדוק מול אנשים מהתחום, אבל לפני הכל סיכמנו שהצעד הראשון שהוא חייב לעשות הוא לומר 'מזמור לתודה', לפשפש במעשיו ולנסות להבין מה גרם לאבא שבשמים לתת ולהעניק לו מתנת חינם.

ומכאן הקריאה, אל תתנו לאירועים כאלו לחלוף לידכם, אל תוותרו על התחושה הנפלאה להרגיש בנים אהובים של אבא בשמים, גם אם הוא מנסה אתכם כלכלית בתקופה הזו, זו החלטה שהוא קיבל לגביכם, זה הניסיון שלכם ויש לו סיבה, זכרו את התנאי הראשון שכתב החובות הלבבות בשבעת התנאים, אלו שאם נזכור אותם החיים שלנו יהיו הרבה יותר יפים, "הָרִאשׁוֹן שֶׁהַבּוֹרֵא יִתְבָּרַךְ מְרַחֵם עַל הָאָדָם יוֹתֵר מִכָּל מְרַחֵם וְכָל רַחֲמִים וְחֶמְלָה שֶׁיִּהְיוּ מִזּוּלָתוֹ עָלָיו כֻּלָּם הֵם מֵרַחֲמֵי הָאֵל וְחֶמְלָתוֹ".

כלומר כל צעד שקורה, הוא לא כי מישהו בשמים שכח אותנו, אלא להפך אבינו אב הרחמן החליט על הצעד הזה ובחר לתת לנו אותו, ואם ככה מוכרח שזה הצעד שהכי טוב עבורינו, גם אם אנחנו לא מצליחים בעינים שלנו הקטנות והמצומצמות להבין את התמונה הרחבה.

תמיד נזכור, יש לנו אבא בשמים שרואה את הכל ודואג לנו והוא זה שהחליט שזה הדבר הכי טוב בשבילנו, אנחנו יכולים להיות רגועים.

• אתמול בערב התקשר אלי יהודי חביב להתייעץ על האפיקים העומדים לרשותו, בשונה ממה שאני רגיל בשיחות דומות, מצאתי אדם שההשגחה זימנה לו אפשרויות מדהימות, שבחסדי שמים התגלגלה לפניו זכיה ריווחית מאד במחיר למשתכן עם מספר אפשרויות מגוונות, שמשנות את כל התיק הפיננסי שלו ויכולות לאפשר לו עתיד מזהיר.

שאלתי אותו מתוך סקרנות, האם יש מעשה טוב שהוא זוקף אותו לזכותו, האם יש איזו שהיא נקודת זכות עליה מקפיד במיוחד שבגללה הוא חושב שהוא זכה במה שזכה, התגובה שלו הכעיסה אותי וגרמה לי לכתוב את הטור הזה, הוא חושב שבגלל שמעולם הוא או אשתו לא זכו בשום הגרלה, עכשיו סובב המזל וזה הפיצוי לכל ההגרלות שבהם לא זכו במהלך חייהם.

כעסתי, אפילו רתחתי, הצבתי לו את התמונה מול העינים, ובסיום השיחה הוא אפילו הבין מה כל כך הרגיז אותי, יש בורא לעולם, יש מי שמסובב את העולם, מי שמחליט מי יעני ומי יעשר, מי ישפל ומי ירום, אותו אחד יחיד ומיוחד החליט בדווקא לתת לו, להעניק לאותו בן אהוב שלו, להפוך את הסיפור למזלות רעים שהתהפכו עליו זה להקטין ראש ולא לראות את התמונה המלאה.

את השיחה איתו סיימתי בנתינת מספר אפשרויות משמעותיות להתפתחות ובהפניה לגורמי מקצוע, בעיקר כי אני לא איש מקצוע ולכן לפני צעדים חשובים אני ממש משוכנע שכדאי לבדוק מול אנשים מהתחום, אבל לפני הכל סיכמנו שהצעד הראשון שהוא חייב לעשות הוא לומר 'מזמור לתודה', לפשפש במעשיו ולנסות להבין מה גרם לאבא שבשמים לתת ולהעניק לו מתנת חינם.

ומכאן הקריאה, אל תתנו לאירועים כאלו לחלוף לידכם, אל תוותרו על התחושה הנפלאה להרגיש בנים אהובים של אבא בשמים, גם אם הוא מנסה אתכם כלכלית בתקופה הזו, זו החלטה שהוא קיבל לגביכם, זה הניסיון שלכם ויש לו סיבה, זכרו את התנאי הראשון שכתב החובות הלבבות בשבעת התנאים, אלו שאם נזכור אותם החיים שלנו יהיו הרבה יותר יפים, "הָרִאשׁוֹן שֶׁהַבּוֹרֵא יִתְבָּרַךְ מְרַחֵם עַל הָאָדָם יוֹתֵר מִכָּל מְרַחֵם וְכָל רַחֲמִים וְחֶמְלָה שֶׁיִּהְיוּ מִזּוּלָתוֹ עָלָיו כֻּלָּם הֵם מֵרַחֲמֵי הָאֵל וְחֶמְלָתוֹ".

כלומר כל צעד שקורה, הוא לא כי מישהו בשמים שכח אותנו, אלא להפך אבינו אב הרחמן החליט על הצעד הזה ובחר לתת לנו אותו, ואם ככה מוכרח שזה הצעד שהכי טוב עבורינו, גם אם אנחנו לא מצליחים בעינים שלנו הקטנות והמצומצמות להבין את התמונה הרחבה.

תמיד נזכור, יש לנו אבא בשמים שרואה את הכל ודואג לנו והוא זה שהחליט שזה הדבר הכי טוב בשבילנו, אנחנו יכולים להיות רגועים.

מיוחד מאוד!!!

@ניסן-עציוני כתב ביש סיבה ומסובב:

בעיקר כי אני לא איש מקצוע

זה הדבר היחיד שלא הסכמתי עליו.

נושאים מוצעים

• 3 הצבעות
    11 פוסטים
    421 צפיות
    Y
    רק מקווה שהמעסיק שלי לא יפסיק להפקיד לי בגלל החוק
  • 7 הצבעות
    25 פוסטים
    626 צפיות
    שמיל שמילש
    @שמח-לעזור כמעט כל אדם באימון יכול להגדיר לעצמו את המטרות בצורה מדויקת יותר, לקבל כלים נכונים איך לפעול, להסיר חסמים שמונעים ממנו [צריך לזכור שהמציאות הפיננסית של ימינו מורכבת מאוד בעיקר מבחינה התנהלותית] להגיע ליעדים גבוהים יותר משחשב. בסופו של דבר השכל לא גדל על העצים יש אנשים עם הבנה פיננסית רחבה יותר מאדם רגיל [גם אם זה תחום שמענין אותו] ולכן לדעתי הקטנה יש מה לשפר. האם אתה המיינסטרים של הקורס? ככל הנראה התשובה היא לא, אך האם יש לך מה לשפר, גם אני שלא הלכתי לשם [עדיין] מאמין שיש מה לשפר ולקדם.
  • להשקיע או לא?

שוק ההון והשקעות השקעה להשקיע חשש מהשקעה
    14
    5 הצבעות
    14 פוסטים
    322 צפיות
    פלוספ
    @צמיחה יש לך את זה בדרייב? תעלה קישור.
  • 1 הצבעות
    2 פוסטים
    158 צפיות
    טריידרט
    אתר פייבר FIVERR, אתר מוביל בכל התחומים. יש שם גם כמה גרפיקאים בעברית (תעשו חיפוש "HEBREW LOGO") וכן קלדנים בעברית. אתר אופוורק UPWORK, אתר מוביל בתכנות וטכנולוגיה. איזה עוד אתרים מומלצים ?
  • מחיר למשתכן \ דירה בהנחה פתרון או הבעיה?

הועבר נדל"ן מחיר למשתכן
    10
    0 הצבעות
    10 פוסטים
    504 צפיות
    פ
    כמה נקודות שעלו כאן צריכות התייחסות, ברור שמחירי הדירות עולים מהמון סיבות חלקם פתירות וחלקם לא. עדיין רכיב הקרקע הוא בעל משמעות עצומה במחיר הדירה הסופי ומסחר הקרקעות במדינה הוא מטורף והזוי. רק תחשבו את המחיר הנגרם ללקוח בגלל מחיר הקרקע, נניח שמחיר הקרקע הוא 100,000 ש"ח ליחידה: נוסיף על זה עלויות מימון לקבלן עד גמר ההיתר, כשנתיים לפחות ועד 5-6 שנים נוסיף את המע"מ שהוא על כל ערך הדירה, מס רכישה, ואת הסיכון שהקבלן לוקח אם הוא ייכשל יוצא שעל כל 100,000 שהמדינה מכניסה ממכירת קרקעות הלקוח ישלם 120,000-150,000 במחיר הדירה שיטת המכרזים הנהוגה במדינה גורמת שלמעט מקרים נדירים מחירי הקרקעות תמיד יעלו וכל קבלן ייתן את המקסימום שהוא יכול. אין דבר כזה קבלן מרוויח או מפסיד, כל הוצאה של הקבלן מתגלגלת ישירות על הרוכש בקצה. מכאן הטענה שמחיר למשתכן גורמת לעליית מחירים כיוון שהרווח נשען על הדירות בשוק החופשי הוא בעצם מעלה את מחירי הדירות בשוק החופשי. הסיבה העיקרית של שיטת ההגרלות היא פשוט אופיום להמונים!!! אין אפשרות לתת לכל הזוצי"ם דירות במחיר למשתכן לכן עושים הגרלות, כולנו מכירים מישהו שזה בירושלים או בית שמש ומסייע לחלום שלנו להמשיך ולהחלם. ולכן מחיר מטרה של כל הפרויקט וסבסוד קרקעות בפריפריה הוא הפתרון היחידי שיכול לסייע, וזה כנראה לא יקרה.