רעיון מוזר על פירעון "מסלול זכאות" במשכנתא
-
@חיסכון-לחתונה למה שהבנק יתן לך לפרוע כזה סכום קטן?
נראה לי שהמינימום הוא 10 אחוז מגובה המסלול כך שבמקרה שלך זה 9800 ש"ח
נראה לי שהכי טוב בשבילך זה לחכות שהריביות ירדו ואז למחזר
אבל כמובן תחכה לעצת המומחים@בית-שמש
אני הבנתי שאין במסלול זה שום מגבלות על פירעון. זה אחד מיתרונות המסלול.
אבל אשמח אם משהו שיודע בוודאות יאשר זאת -
יש לי מסלול זכאות במשכנתא שבגלל יועץ משכנתאות לא מוצלח ובגלל הריבית שעלתה במהלך ההוצאה של המשכנתא בסופו של דבר נפרסה לי המסלול זכאות ל30 שנה

כמובן זה צמוד למדד וכעת הקרן עצמה היא 91 אלף אך בגלל צמוד המדד זה מגיע כולל הריבית ל99 אלף עוד מעט.
עכשיו השאלה שלי היא כזו: הרי שאני מבקש מבנק לתת לי מסלול אחר לא צמוד הריבית הרבה יותר גבוה.
והיה לי רעיון: הרי אין כלל עמלות פירעון למסלול זכאות לכן אולי אני כל חודשים שלוש יעשה פירעון של 600-800 ש"ח (כמובן שזה מצריך ממני למלאות כל חודשים בקשת פירעון וכו') ובכך אני מקצר את המסלול ב15 שנה או יותר וגם מצליח להתגבר על המדד.
מה אתם אומרים? זה סתם שיגעון? או שכדאי לי לעשות את זה?@חיסכון-לחתונה הגבתי לך גם באשכול המשכנתאות.
בנוסף חשוב להדגיש שלדעתי כדאי להמתין כמה חודשים ורק אז למחזר את רוב המסלול לקל"צ מכיון שהצפי שיהיו ירידות בקל"צ ואם תמחזר עכשיו תרצה למחזר שוב פעם לאחר הירידות ואז תחטוף עמלות היוון, לכן מומלץ לחכות כמה חודשים שבהם בעז"ה יהיה ירידה קצת בקלצי"ם.
בהצלחה -
@חיסכון-לחתונה הגבתי לך גם באשכול המשכנתאות.
בנוסף חשוב להדגיש שלדעתי כדאי להמתין כמה חודשים ורק אז למחזר את רוב המסלול לקל"צ מכיון שהצפי שיהיו ירידות בקל"צ ואם תמחזר עכשיו תרצה למחזר שוב פעם לאחר הירידות ואז תחטוף עמלות היוון, לכן מומלץ לחכות כמה חודשים שבהם בעז"ה יהיה ירידה קצת בקלצי"ם.
בהצלחה@משכנתא-בקצב-שלך
תודה.
הקל"צ זה המסלולים שהריבית בהם היא לפי האג"ח, נכון?
עכשיו הממוצע הוא 4.6(לקבוע לשנתיים)
לא נראה שעוד כמה חודשים יהיה הבדל משמעותי.
ובמסלול שאני נמצא עכשיו זה 2.46
עדין אתה חושב שיהיה עדיף למחזר? -
@משכנתא-בקצב-שלך
תודה.
עכשיו הממוצע הוא 4.6(לקבוע לשנתיים)
לא נראה שעוד כמה חודשים יהיה הבדל משמעותי.
ובמסלול שאני נמצא עכשיו זה 2.46
עדין אתה חושב שיהיה עדיף למחזר?@חיסכון-לחתונה כתב ברעיון מוזר על פירעון "מסלול זכאות" במשכנתא:
לא.
הריבית שמתבססת על עוגן האג"ח זה המשתנות [מל"צ] -
@חיסכון-לחתונה כתב ברעיון מוזר על פירעון "מסלול זכאות" במשכנתא:
לא.
הריבית שמתבססת על עוגן האג"ח זה המשתנות [מל"צ]@משכנתא-בקצב-שלך עוד שאלה בנושא מסלול זכאות: כאשר מיש ירידה במדד, לדוגמא כמו החודש שירד ב0.5 האם רק הריבית שעלתה בעכבות המדד יורדת או כל הסכום?
כלומר יש לי כ90 אלף קרן ו8 אלף ריבית של המדד. האם יורד לי רק ביחד למה שעלה דהיינו מה8 או כל ה98 אלף? -
לא.
הריבית שמתבססת על עוגן האג"ח זה המשתנות [מל"צ]@משכנתא-בקצב-שלך כתב ברעיון מוזר על פירעון "מסלול זכאות" במשכנתא:
לא.
הריבית שמתבססת על עוגן האג"ח זה המשתנות [מל"צ]מה הערכות שתיהיה הריבית אז?
-
@משכנתא-בקצב-שלך כתב ברעיון מוזר על פירעון "מסלול זכאות" במשכנתא:
לא.
הריבית שמתבססת על עוגן האג"ח זה המשתנות [מל"צ]מה הערכות שתיהיה הריבית אז?
מה הערכות שתיהיה הריבית אז?
אין לי צפי מדוייק [אני לא חזאי ריביות, יש כאלו...]
אבל מדברים על חצי אחוז לפחות בשנה הקרובה -
@משכנתא-בקצב-שלך עוד שאלה בנושא מסלול זכאות: כאשר מיש ירידה במדד, לדוגמא כמו החודש שירד ב0.5 האם רק הריבית שעלתה בעכבות המדד יורדת או כל הסכום?
כלומר יש לי כ90 אלף קרן ו8 אלף ריבית של המדד. האם יורד לי רק ביחד למה שעלה דהיינו מה8 או כל ה98 אלף?@חיסכון-לחתונה יכול לרדת רק ממה שנצמד למדד [זה לא נקרא מה שהריבית העלתה כי המדד זה לא קשור לריבית, אלא זה רק נצמד לקרן ומעלה אותה].
-
@חיסכון-לחתונה יכול לרדת רק ממה שנצמד למדד [זה לא נקרא מה שהריבית העלתה כי המדד זה לא קשור לריבית, אלא זה רק נצמד לקרן ומעלה אותה].
@משכנתא-בקצב-שלך הבנתי התכוונתי החלק של המדד שהוא בעצם ריבית.
כלומר עם יש לי 8 אלף שעלה לי בכלל צמוד מדד וירד המדד בחצי אחוז אז ירד לי רק 40 ש"ח, נכון?נ.ב, מה זה המוניטין בשביל הודעות? זה מגביל אותי בשליחת הודעות
-
כלומר עם יש לי 8 אלף שעלה לי בכלל צמוד מדד וירד המדד בחצי אחוז אז ירד לי רק 40 ש"ח, נכון?נ.ב, מה זה המוניטין בשביל הודעות? זה מגביל אותי בשליחת הודעות
@חיסכון-לחתונה כל ההלוואה (קרן+ריביות) צמודה למדד ולכן כשהמדד עולה/יורד ההלוואה עולה/יורדת
-
הבנתי התכוונתי החלק של המדד שהוא בעצם ריבית.
הוא לא ריבית הוא קרן. (אולי כמו ריבית)
כלומר עם יש לי 8 אלף שעלה לי בכלל צמוד מדד וירד המדד בחצי אחוז אז ירד לי רק 40 ש"ח, נכון?
לא. זה יורד בהתאם לכל הקרן, כך שאם זה 98,000 בירידה של 0.5% ירד לך 490 ש"ח,
אלא שזה עד שווי התוספת של ההצמדה, כך שאם היא 8,000 המק' שזה יכול לרדת זה 8,000.