דילוג לתוכן

איך לפרוס את העוגה: חלוקת נכסים בתיק ההשקעות

שוק ההון והשקעות
16 6 87 6
  • כדי להחכים וללמוד זה מזה
    אשמח אם משקיעים מתוך הציבור כאן יספרו לציבור איך ובמה איך חילקו את תיק ההשקעות שלהם בין נכסים שונים, (נדלן, קרנות סל שונות, קריפטו, מזומן וכו') ומה היו השיקולים.
    אין צורך לנקוב בסכומים, אפשר לדבר על אחוזים.
    הדבר יתרום מאד לציבור - תודה מראש !

• כדי להדגים,
    דבר ראשון אתן את שלי:
    8% - קרן חירום + חיסכון לטווח בינוני (בר מצוות, שיפוץ, וכו') - מזומן בחשבון בנק
    7% - פיקדון בבנק, ריבית שנתית 3.25% - זמין כל חצי שנה
    18% - קרן השתלמות נזילה - במסלול מחקה מדד S&P
    67% - תיק מסחר עצמאי מושקע במדדים - מתחלק כך: 50% מחקה מדד עולמי, 10% מחקה S&P, ועוד 7% מחקה ביטקוין (IBIT.)
    פנסיה וחיסכון לכל ילד לא מחושבים כאן.

שיקולים:

1. קרן חירום - אנחנו הורים למשפחה וצריכים להחזיק כסף מזומן לכת עת צרה וצוקה. הקרן לא גדולה במיוחד מכיוון שקרן ההשתלמות כבר נזילה, ובעת הצורך אפשר למשוך משם.
    2. חיסכון לטווח בינוני - בחרנו להפריד את החיסכון לצרכים של השנים הקרובות- כמו ברמצוות, שיפוץ, פאה חדשה 🙂 , מהחיסכון לטווח ארוך שמיועד לחתונות ילדים. זה בעצם מאוחד עם הקרן חירום - מזומן בחשבון בנק (נפרד מהעו"ש הרגיל)
    3. קרן השתלמות מיועדת לחתונות הילדים בעז"ה - האחרונה שתימשך לצורך כך (בגלל הפטור ממס) - צפי של עוד 15 שנה.
    4. תיק מסחר עצמאי - צפי של פחות מ- 10 שנים (היה יותר מ-15 שנה בפתיחה) - הרוב במחקה מדד עולמי, כי כך השתכנעתי בזמנו- לא לסמוך רק על כלכלת ארה"ב. אבל אני בהתלבטות על כך... אולי מכאן ואילך לרכוש S&P.
    5. קרן סל מחקה ביטקוין - האמת שזה סכום צנוע מאד, בהתלבטות אם לשים יותר כסף על ביטקוין.
    6. פיקדון בנקאי - מתוך כוונה להשאיר חלק מההון באפיק סולידי, ושיישאר שם עד מועד חתונות הילדים בעז"ה, שלא ניאלץ למכור מההשקעה בזמני ירידות בשוק אם חתונה תהיה בדיוק אז... וכמובן, בשביל שקט נפשי.

אם יש למישהו מה להעיר לי או לשאול- מוזמן.
    אשמח לראות את הקצאת הנכסים שלכם! בסופו של דבר זו הדרך הכי טובה ללמוד.

• כדי להדגים,
    דבר ראשון אתן את שלי:
    67% - תיק מסחר עצמאי מושקע במדדים - מתחלק כך: 50% מחקה מדד עולמי, 10% מחקה S&P, ועוד 7% מחקה ביטקוין (IBIT.)

שיקולים:

1. קרן חירום - אנחנו הורים למשפחה וצריכים להחזיק כסף מזומן לכת עת צרה וצוקה. הקרן לא גדולה במיוחד מכיוון שקרן ההשתלמות כבר נזילה, ובעת הצורך אפשר למשוך משם.
    2. חיסכון לטווח בינוני - בחרנו להפריד את החיסכון לצרכים של השנים הקרובות- כמו ברמצוות, שיפוץ, פאה חדשה 🙂 , מהחיסכון לטווח ארוך שמיועד לחתונות ילדים. זה בעצם מאוחד עם הקרן חירום - מזומן בחשבון בנק (נפרד מהעו"ש הרגיל)
    3. קרן השתלמות מיועדת לחתונות הילדים בעז"ה - האחרונה שתימשך לצורך כך (בגלל הפטור ממס) - צפי של עוד 15 שנה.
    4. תיק מסחר עצמאי - צפי של פחות מ- 10 שנים (היה יותר מ-15 שנה בפתיחה) - הרוב במחקה מדד עולמי, כי כך השתכנעתי בזמנו- לא לסמוך רק על כלכלת ארה"ב. אבל אני בהתלבטות על כך... אולי מכאן ואילך לרכוש S&P.
    5. קרן סל מחקה ביטקוין - האמת שזה סכום צנוע מאד, בהתלבטות אם לשים יותר כסף על ביטקוין.
    6. פיקדון בנקאי - מתוך כוונה להשאיר חלק מההון באפיק סולידי, ושיישאר שם עד מועד חתונות הילדים בעז"ה, שלא ניאלץ למכור מההשקעה בזמני ירידות בשוק אם חתונה תהיה בדיוק אז... וכמובן, בשביל שקט נפשי.

@אפ_על_פי_כן למה את ה8% של חירום וטווח בינוני אתה לא שם גם קרן כספית אין עמלות בבנק וזה זמין מקסימום בהפרש של יום יומיים כמו כן לא כדאי לתכנן למשוך מההשתלמות בגלל הפטור ממס אלא להלוואות עליה בחתונה ראשונה ועם אפשר שניה ולשלם רק את הריבית אם אפשר מהתזרים החודשי ואם לא מהחשבון העצמאי כמו כן שהשתלמות תהיה גם מפוזרת במנייתי בהצלחה.

• @אפ_על_פי_כן למה את ה8% של חירום וטווח בינוני אתה לא שם גם קרן כספית אין עמלות בבנק וזה זמין מקסימום בהפרש של יום יומיים כמו כן לא כדאי לתכנן למשוך מההשתלמות בגלל הפטור ממס אלא להלוואות עליה בחתונה ראשונה ועם אפשר שניה ולשלם רק את הריבית אם אפשר מהתזרים החודשי ואם לא מהחשבון העצמאי כמו כן שהשתלמות תהיה גם מפוזרת במנייתי בהצלחה.

@השומר כתב באיך לפרוס את העוגה: חלוקת נכסים בתיק ההשקעות:

למה את ה8% של חירום וטווח בינוני אתה לא שם גם קרן כספית אין עמלות בבנק וזה זמין מקסימום בהפרש של יום יומיים

כי @אפ_על_פי_כן הוא אזרח אמריקאי וממילא קרן כספית לא אפשרית עבורו מחמת מס PFIC. כוונתי נכון?

• @השומר כתב באיך לפרוס את העוגה: חלוקת נכסים בתיק ההשקעות:

למה את ה8% של חירום וטווח בינוני אתה לא שם גם קרן כספית אין עמלות בבנק וזה זמין מקסימום בהפרש של יום יומיים

כי @אפ_על_פי_כן הוא אזרח אמריקאי וממילא קרן כספית לא אפשרית עבורו מחמת מס PFIC. כוונתי נכון?

@סייעתא-דשמיא כתב באיך לפרוס את העוגה: חלוקת נכסים בתיק ההשקעות:

אכן.

@השומר
    מה שהערת על קרן ההשתלמות -
    אנחנו מעדיפים לא לבנות על הלוואות בתור אסטרטגיה, אלא בתור תכנית ב' אם יהיה צורך... אבל הרעיון שאמרת בהחלט טוב. לגזור ולשמור...

• בהחלט נושא מעניין
    אשמח אם עוד אנשים ישתפו

• כדי להדגים,
    דבר ראשון אתן את שלי:

שיקולים:

@אפ_על_פי_כן כתב באיך לפרוס את העוגה: חלוקת נכסים בתיק ההשקעות:

מזומן בחשבון = כסף שסתם הולך לאיבוד ונאכל ע"י האינפלציה.
    יש הרבה השקעות סולידיות שבהם הכסף זמין, בוודאי שאם מדובר לטווח בינוני אין שום סיבה להחזיק אותו במזומן.

• @אפ_על_פי_כן כתב באיך לפרוס את העוגה: חלוקת נכסים בתיק ההשקעות:

יש הרבה השקעות סולידיות שבהם הכסף זמין, בוודאי שאם מדובר לטווח בינוני אין שום סיבה להחזיק אותו במזומן.

@שמש-מרפא כתב באיך לפרוס את העוגה: חלוקת נכסים בתיק ההשקעות:

מה למשל, חוץ מקרן כספית שאינה רלוונטית?

• למיטב ידיעתי בפק"מ אין הגבלות של PFIC [בלי אחריות!]
    החסרון שבטווח קצר כמעט ואין תשואה
    לענ"ד עדיף לשים בגמ"ח ולזכות במצוות חסד שפירותיה בעוה"ז והקרן לעוה"ב.

• אוולי עוד מישהו מעוניין לשתף?
    זה לא צריך להיות איזה הנדסת טילים... גם התכנון הכי פשוט זה מעניין. לראות איך אנשים מתכננים ומה השיקולים שלהם.

• אני שמתי את הרוב בS&P
    שליש בנאסדאק
    וחלק קטן בRoundhill Generative AI & Technology ETF

• אני מתייחס רק למסחר עצמאי

image.png

אגב, התשואה בשנה החולפת מתיק זה [שהתגבש לו במהלך כל השנה] 8.91

• אני מתייחס רק למסחר עצמאי

image.png

@שואף-ליותר כתב באיך לפרוס את העוגה: חלוקת נכסים בתיק ההשקעות:

כלומר אתה מחזיק את התיק כשנה בינתיים?

ואיך בנית אותו- הייתה לך איזו אסטרטגיה מראש ,או שבכל פעם שקרץ לך משהו - קנית?

יפה שאתה מחזיק כזה טבלה מסודרת...

• דבר ראשון הטבלה זה מהיצוא לאקסל
    פתחתי את התיק לפני שנה תחילה השקעתי רק בS&P ומדד עולמי
    במהלך השנה הלכתי לקורס השקעות [אור עולם] והבנתי שיש עוד מדדים....
    הביטקוין זה השטויות שאני מרשה לעצמי....
    וארית זה סתם היה בשביל הניסוי [לפחות כיסיתי כבר את עמלת הקניה]
    ועל תל גוב אני מעדיף לא לדבר.....

• אני שמתי את הרוב בS&P
    שליש בנאסדאק

@אנונימי2 כתב באיך לפרוס את העוגה: חלוקת נכסים בתיק ההשקעות:

אני שמתי את הרוב בS&P
    שליש בנאסדאק

תודה ששיתפת.
    מאד תנודתי התיק שלך, איך אתה עם זה?

• @אנונימי2 כתב באיך לפרוס את העוגה: חלוקת נכסים בתיק ההשקעות:

אני שמתי את הרוב בS&P
    שליש בנאסדאק

תודה ששיתפת.
    מאד תנודתי התיק שלך, איך אתה עם זה?

לטווח ארוך
    יש לי כלל שעשיי לעצמי אין פעולת מכירה בשום אופן
    רק קניה

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    13 פוסטים
    105 צפיות
    א
    @חיסכון-לחתונה כתב ברעיון מוזר על פירעון "מסלול זכאות" במשכנתא: הבנתי התכוונתי החלק של המדד שהוא בעצם ריבית. הוא לא ריבית הוא קרן. (אולי כמו ריבית) @חיסכון-לחתונה כתב ברעיון מוזר על פירעון "מסלול זכאות" במשכנתא: כלומר עם יש לי 8 אלף שעלה לי בכלל צמוד מדד וירד המדד בחצי אחוז אז ירד לי רק 40 ש"ח, נכון? לא. זה יורד בהתאם לכל הקרן, כך שאם זה 98,000 בירידה של 0.5% ירד לך 490 ש"ח, אלא שזה עד שווי התוספת של ההצמדה, כך שאם היא 8,000 המק' שזה יכול לרדת זה 8,000.
  • יש סיבה ומסובב

כלכלת המשפחה השגחה השקעה מחיר למשתכן
    2
    15 הצבעות
    2 פוסטים
    113 צפיות
    חופש כלכליח
    מיוחד מאוד!!! @ניסן-עציוני כתב ביש סיבה ומסובב: בעיקר כי אני לא איש מקצוע זה הדבר היחיד שלא הסכמתי עליו.
  • 0 הצבעות
    12 פוסטים
    183 צפיות
    חופש כלכליח
    @חיסכון-לחתונה כתב בהתחלתי לעשות שינוי ואני צריך את העזרה שלכם: גם את הקרן השתלמות? לא
  • 2 הצבעות
    1 פוסטים
    140 צפיות
    רואה את הנולדר
    מערב הפרוע: ה-S&P 500 זינק ב-7% ביום שני בעקבות ’חדשות כזב’ Investing.com — מושב הבורסה ביום שני חווה שינוי פתאומי במסלול המדדים העיקריים בוול-סטריט בעקבות דיווח לא מאומת מהבית הלבן שהפסקה של 90 יום בהטלת מכסים נשקלת. הבית הלבן הכחיש תביעות אלה כ-30 דקות מאוחר יותר, והכחיש שדירקטור המועצה הכלכלית הלאומית קווין האסט רמז קודם לכן בראיון ברשת פוקס (NASDAQ:FOX) ניוז שהנשיא דונלד טראמפ עשוי לשקול הפסקה כזו, אך לא אישר גמירת דעת כלשהי. השוק הגיב תחילה באופן חיובי להערותיו של האסט, כאשר מניות הסטוק עברו לזמן קצר לירוק על רקע האפשרות להקלה במתיחות הסחר. עם זאת, אופטימיות זו הייתה קצרת מועד כאשר הבית הלבן מיהר לתייג את הדוח כ"חדשות כזב", מה שהוביל לירידה בשוק המניות. נכון לשעה 17:50 (שעון ישראל), ה-S&P 500 ירד ב-80 נקודות, או 1.5%. גם הנאסד"ק וה-S&P 500 ירדו בכ-4% מוקדם יותר במושב בורסה לפני שהופיעה שמועה לא מאומתת בפלטפורמת המדיה החברתית X. לאחר שהדוחות החלו להתפשט, ה-S&P 500 התאושש בעד 3% לפני שהבית הלבן מיהר להכחיש אותם. מאמר זה נוצר ותורגם בתמיכת AI ונבדק על ידי עורך. לקבלת מידע נוסף, עיין בתנאים והתניות שלנו. מקור https://il.investing.com/news/stock-market-news/article-496238 [image: 1744064655561-4a3aee2f-d9b8-4cc4-ae94-1b50017d9e97-image.png]
  • 0 הצבעות
    15 פוסטים
    626 צפיות
    מ
    @דוד-גולדברג האמת שבעקבות הסרטון הורדתי אשראי אחד שלא היה כ"כ בשימוש וסתם לקח עמלות.