דילוג לתוכן

האם שווה להשקיע בקרן כספית לטווח של 4 שנים?

שוק ההון והשקעות
1 1 36 1
  • יש לי 300,000 שקל שמיועד להוצאות חתונה של בני בעוד כ-4 שנים בעז"ה
    לילד הגדול שמתחיל שידוכים בערך עוד שנה שמתי בפק"מ עם ריבית קבועה של 4.5%
    חשבתי לעשות אותו דבר גם עם ה300 הנ"ל אבל אנשים אומרים לי שעדיף להשקיע בקרן כספית
    היות וזה כסף שאני לא רוצה לסכן - אשמח לעצות מהמנוסים, האם אכן קרן כספית עדיפה על פק"מ במקרה הזה (הבנק לא מוכן להתחייב על הריבית הזו מעבר לשנה)
    תודה מראש

נושאים מוצעים

• מה העדכון הבא של המדד?

שוק ההון והשקעות מדד
    8
    0 הצבעות
    8 פוסטים
    138 צפיות
    משכנתא בקצב שלךמ
    @בית-שמש ([image: 1765827810553.png]
  • 0 הצבעות
    14 פוסטים
    240 צפיות
    צ
    @דוד-גולדברג זו שאלה באויר, מה סכום הכסף? מה מטרת ההשקעה? מה גובה המשכנתא? ובכל זאת מבלי לדעת את התשובות ומבלי להמליץ, ברוב המקרים עדיף להשקיע.
  • 0 הצבעות
    4 פוסטים
    195 צפיות
    אבי ה-נערהא
    @שבתי-בבית-ה ביקשתי מGPT בשבילך למרות ירי טילים ומצב בטחוני רגיש, הבורסה בת"א ממשיכה לעלות, כשהמשקיעים מתעלמים מהסיכונים ומתמקדים בתרחישים אופטימיים. הכסף המוסדי שזורם לשוק תורם לעליות, אך קיימת אזהרה: תרחישים שליליים רבים, כמו מלחמות, פגיעה בתשתיות, וגירעון תקציבי - אינם מתומחרים כראוי. תוספת שלי: כולם אוהבים ווינרים, כשנתחיל לדשדש או להנזק מעבר לסטנדרט הבורסה תגיב אחרת.
  • קרן כספית - כמה שאלות

כלכלת המשפחה קרן כספית
    81
    1 הצבעות
    81 פוסטים
    3k צפיות
    2
    מקס משיקה חשבון חוץ בנקאי חדש, כרגע שיעור הרבית 3% וזה מה שהם כותבים כאן https://www.max.co.il/saving/interest?sourceGA=InsideTopMenu, שיעור הריבית הינו 3% בחישוב שנתי. הריבית המתואמת היא 3.045%. למקס שמורה הזכות לשנות את הריבית בכל עת, בהתאם להודעה כדין, ניתן לראות פרטים נוספים כאן https://www.max.co.il/SharedMedia/22722/interest-takanon.pdf, משיכה תוך 3 ימי עסקים, לכאו' רבית יפה לפקדון שניתן למשוך כמעט מיידי, האם זה נראה עדיף על קרן כספית? נ.ב לא בדקתי אם יש להם היתר עיסקא למסלול זה
  • האם יש לחשוש לירידת הדולר

שוק ההון והשקעות
    5
    0 הצבעות
    5 פוסטים
    169 צפיות
    טריידרט
    ראה מה שנתכב בנושא סיכון במט"ח וירידת ערך הדולר בשרשור זה