דילוג לתוכן

האם שווה להשקיע בקרן כספית לטווח של 4 שנים?

שוק ההון והשקעות
23 7 946 7

נושאים מוצעים

• משיכה חלקית מקרן כספית

שוק ההון והשקעות קרן כספית
    7
    0 הצבעות
    7 פוסטים
    135 צפיות
    ב
    אתה קונה את אותו מספר קרן או לוחץ על הקרן הקימת ועושה קניה
  • האם העליה של השקל קבועה?

שוק ההון והשקעות דולר
    8
    0 הצבעות
    8 פוסטים
    375 צפיות
    איציק התותחא
    מה שכן דולר ברמה של 3 שקלים הוא "אור ירוק" חזק מאוד לבנק ישראל להתחיל בסדרה של הורדות ריבית
  • האם להשקיע בריאל האיראני???

שוק ההון והשקעות השקעות
    11
    0 הצבעות
    11 פוסטים
    793 צפיות
    ד
    "השאלה נשאלה לפני למעלה מעשור." https://www.themarker.com/markets/marketmoney/2015-07-26/ty-article/0000017f-db44-db22-a17f-fff591400000
  • 5 הצבעות
    11 פוסטים
    672 צפיות
    בואו חשבון.ב
    שבוע שעבר קיבלתי מייל מחתול פיננסי שבו הוא הסביר על מלכודת המס שצפויה למי שיעביר את הכסף שלו מקרן כספית יקרה לקרן זולה יותר הוא חישבן שבעוד שעליה של 0.13 שווה ל130 ₪ בשנה, המס על הפדיה עכשיו הוא שווה ל250 ₪ וממילא מסקנתו הייתה שלא שווה למשוך. הערתי לו שיש לו כאן טעות כלשהי, ויאמר לזכותו שהוא הודה לי שאני צודק. אם נפדה עכשיו נשלם מס של 25 אחוז על הרווח הריאלי וזה שווה באמת ל(אפילו קצת יותר מ) 250 ₪. אבל, וכאן האבל שלי, את המס הזה אנחנו נשלם בכל מקרה (אלא אם כן תהיה אינפלציה של מעל חמש אחוז בשנה הבאה) וממילא מה שצריך לחשבן זה רק כמה אנחנו נרוויח אם נשאיר את ה250 ₪ בקרן הכספית (בהנחה של תשואה של 4% אנחנו מדברים על משהו כמו עשר שקל) אז מה עדיף? 130 ₪ או 10 ₪?
  • להשקיע או לא?

שוק ההון והשקעות השקעה להשקיע חשש מהשקעה
    17
    11 הצבעות
    17 פוסטים
    832 צפיות
    מ
    @דל-גאה said: מה השטות הזו? קרנות מחקות מדדים זה השקעה סולידית? הוא התכוון לקרנות כספיות. משום מה הוא קרא להן מחקות מדדים. כמובן שמחקות מדדים זה לא השקעה סולידית. @פלוס said: שוק ההון (מניות, [קרנות נאמנות], אג"ח) פוטנציאל לרווחים גבוהים לאורך זמן ניתן להתחיל גם עם סכומים קטנים דורש סבלנות – השוק עולה ויורד בטווח הקצר השקעות סולידיות (אג"ח ממשלתי, קרנות מחקות מדדים) מסוכן פחות ממניות מניב תשואה טובה יותר מחסכון בנקאי הרווחים נמוכים יותר מהשקעה במניות