דילוג לתוכן

האם שווה להשקיע בקרן כספית לטווח של 4 שנים?

שוק ההון והשקעות
2 2 51 2
  • יש לי 300,000 שקל שמיועד להוצאות חתונה של בני בעוד כ-4 שנים בעז"ה
    לילד הגדול שמתחיל שידוכים בערך עוד שנה שמתי בפק"מ עם ריבית קבועה של 4.5%
    חשבתי לעשות אותו דבר גם עם ה300 הנ"ל אבל אנשים אומרים לי שעדיף להשקיע בקרן כספית
    היות וזה כסף שאני לא רוצה לסכן - אשמח לעצות מהמנוסים, האם אכן קרן כספית עדיפה על פק"מ במקרה הזה (הבנק לא מוכן להתחייב על הריבית הזו מעבר לשנה)
    תודה מראש

• יש לי 300,000 שקל שמיועד להוצאות חתונה של בני בעוד כ-4 שנים בעז"ה
    לילד הגדול שמתחיל שידוכים בערך עוד שנה שמתי בפק"מ עם ריבית קבועה של 4.5%
    חשבתי לעשות אותו דבר גם עם ה300 הנ"ל אבל אנשים אומרים לי שעדיף להשקיע בקרן כספית
    היות וזה כסף שאני לא רוצה לסכן - אשמח לעצות מהמנוסים, האם אכן קרן כספית עדיפה על פק"מ במקרה הזה (הבנק לא מוכן להתחייב על הריבית הזו מעבר לשנה)
    תודה מראש

@SH8597
    בד"כ קרן כספית יותר טובה מפק"מ,
    בגלל גובה הריבית של קרן כספית שהוא די דומה לריבית בנק ישראל,
    ואילו הריבית בפק"מ היא פחות מזה.
    וסיבה נוספת שבקרן כספית המס הוא בניכוי אינפלציה בשונה מהפק"מ.

אם בפק"מ אתה יכול לקבל ריבית יותר גבוהה מאשר ריבית בנק ישראל,
    אז בהחלט ייתכן שעדיף פק"מ.
    ומקסימום עוד שנה תבדוק שוב.
    בפרט שצפוי עוד ירידה בריבית.

אבל לטווח של 4 שנים אתה יכול גם לקנות אג"ח ולקבע ריבית לפני הירידות,
    וגם לקוות לעליית מחיר האג"ח אם יהיו ירידות נוספות בריבית בנק ישראל.

אבל הכי פשוט זה קרן כספית, לא צריך להבין בזה כלום.
    השאלה היא מה תהיה הריבית בשנים הקרובות.

נושאים מוצעים

• 5 הצבעות
    11 פוסטים
    196 צפיות
    בואו חשבון.ב
    שבוע שעבר קיבלתי מייל מחתול פיננסי שבו הוא הסביר על מלכודת המס שצפויה למי שיעביר את הכסף שלו מקרן כספית יקרה לקרן זולה יותר הוא חישבן שבעוד שעליה של 0.13 שווה ל130 ₪ בשנה, המס על הפדיה עכשיו הוא שווה ל250 ₪ וממילא מסקנתו הייתה שלא שווה למשוך. הערתי לו שיש לו כאן טעות כלשהי, ויאמר לזכותו שהוא הודה לי שאני צודק. אם נפדה עכשיו נשלם מס של 25 אחוז על הרווח הריאלי וזה שווה באמת ל(אפילו קצת יותר מ) 250 ₪. אבל, וכאן האבל שלי, את המס הזה אנחנו נשלם בכל מקרה (אלא אם כן תהיה אינפלציה של מעל חמש אחוז בשנה הבאה) וממילא מה שצריך לחשבן זה רק כמה אנחנו נרוויח אם נשאיר את ה250 ₪ בקרן הכספית (בהנחה של תשואה של 4% אנחנו מדברים על משהו כמו עשר שקל) אז מה עדיף? 130 ₪ או 10 ₪?
  • 0 הצבעות
    24 פוסטים
    180 צפיות
    בואו חשבון.ב
    @שמש-מרפא כתב בקרנות ממונפות - האם ואיך ?: זו דוגמה לא הכי מוצלחת. אתה מדבר על הממונפות שצמודות לחברות ספציפיות (במקרה הזה חברה בעייתית בפני עצמה). הסיכוי שהS&P ירד במעל 60% קיים אבל לא ממש גבוה, בוודאי ביחס לתנודתיות של חברה ספציפית וספקולטיבית. זה באמת פוסט שכתבתי במקום אחר, העתקתי אותו לכאן כי הוא עם נתונים מדויקים. באתי לומר שבעוד למסיס יש צורך בעליה של 200 אחוז כדי לחזור למחקה יש צורך של הרבה הרבה יותר מפי 2. אקח דוגמא ממחקי מדדים. בעוד מדד הנאסדק (קרן QQQ) עשתה תשואה של 98 אחוז בחמש שנים האחרונות המחקה שלה פי 2 עשתה תשואה של 151 אחוז, והמחקה פי 3 עשתה רק של 141.
  • להשקיע או לא?

שוק ההון והשקעות השקעה להשקיע חשש מהשקעה
    14
    5 הצבעות
    14 פוסטים
    268 צפיות
    פלוספ
    @צמיחה יש לך את זה בדרייב? תעלה קישור.
  • 9 הצבעות
    39 פוסטים
    2k צפיות
    צ
    @קלקר כן
  • תמונה אחת שווה אלף מילים

שוק ההון והשקעות
    1
    1
    5 הצבעות
    1 פוסטים
    245 צפיות
    ס
    להלן צילום מתוך כתבה שהתפרסמה כאן, שבאה להמחיש את אפקט רבית דרבית במציאות, ניתן לראות את הדברים בהרחבה במקור. תמונה אחת שווה אלף מילים. [image: 1734346118437-a8092015-f1c0-4dca-a5dc-1b9047c8373e-image.png]