דילוג לתוכן

דמי לידה - גם על הפרשים

כלכלת המשפחה
3 2 131 2
  • רציתי להביא לידיעת הציבור ממה שאירע עמי ואולי יכול גם להועיל לאחרים ואתאר את תיאור העובדות ובסוף את המסקנא בהדגשה
    אשתי יצאה לחל"ד בשעטו"מ לפני כשנה וקיבלנו מביטוח לאומי את המגיע לנו בהתאם לתלושים האחרונים.
    לאחר מכן קיבלנו בתמוז אב הפרשים (השלמות משכורת רטרואקטיבית) על כל השנה שזו פרקטיקה רווחת בתחום ההוראה שחלק מהשכורת משולמת רטרו על כל השנה
    עכ"פ, לאחר תקופה חשבתי שלכאו' מגיע לי על כך תוספת מהביטוח לאומי ובפעמים הקודמות זה היה מדווח אוטומטית ע"י המעסיק וכאן לא ראיתי שהגיע הכסף
    ופניתי למעסיק (למחלקה הרלוונטית) ונאמר לי שעקב השינויים שקרה בתחום בתקופה האחרונה אז החליפו מיחשוב ולכן אין עדכון אוטמטי והם משתלים לבדוק ידנית ועקב פנייתי הם אמרו שיבדקו וישלחו את הנתונים לביטוח לאומי ואכן לאחר תקופה נכנס סכום של כמה אלפי ש"ח מהביטו"ל
    אז רציתי להביא לידיעת הציבור את העניין של לבדוק תלושים במשך השנה שאחרי הלידה ובאם נכנס שם הפרשים אזי לעקוב האם זה דווח לביטוח לאומי וככל ולא לטפל בעניין

• רציתי להביא לידיעת הציבור ממה שאירע עמי ואולי יכול גם להועיל לאחרים ואתאר את תיאור העובדות ובסוף את המסקנא בהדגשה
    אשתי יצאה לחל"ד בשעטו"מ לפני כשנה וקיבלנו מביטוח לאומי את המגיע לנו בהתאם לתלושים האחרונים.
    לאחר מכן קיבלנו בתמוז אב הפרשים (השלמות משכורת רטרואקטיבית) על כל השנה שזו פרקטיקה רווחת בתחום ההוראה שחלק מהשכורת משולמת רטרו על כל השנה
    עכ"פ, לאחר תקופה חשבתי שלכאו' מגיע לי על כך תוספת מהביטוח לאומי ובפעמים הקודמות זה היה מדווח אוטומטית ע"י המעסיק וכאן לא ראיתי שהגיע הכסף
    ופניתי למעסיק (למחלקה הרלוונטית) ונאמר לי שעקב השינויים שקרה בתחום בתקופה האחרונה אז החליפו מיחשוב ולכן אין עדכון אוטמטי והם משתלים לבדוק ידנית ועקב פנייתי הם אמרו שיבדקו וישלחו את הנתונים לביטוח לאומי ואכן לאחר תקופה נכנס סכום של כמה אלפי ש"ח מהביטו"ל
    אז רציתי להביא לידיעת הציבור את העניין של לבדוק תלושים במשך השנה שאחרי הלידה ובאם נכנס שם הפרשים אזי לעקוב האם זה דווח לביטוח לאומי וככל ולא לטפל בעניין

@משה-עוזיאל
    ההפרשים שקיבלת כנראה זה הבראה וביגוד שמשולמים לעבדי הוראה בד"כ בחודשים אלו,
    ואכן כתבתי על כך כאן בחודש אב, מומלץ לראות שם פרטים מדויקים מתי אפשר לתבוע הפרשי דמי לידה ומתי לא.

• אכן,
    אך לעובדי הוראה גם מצוי שמקבלים חלקים מהמשכורת חלקים על גמול מקצוע ופיצול כתה ויוח"א באיחור ולעתים אף תקופה ארוכה לאחר כך (לדוג' על שנה פ"ה יכולים לקבל בבת אחת באמצע שנת פ"ו) כך שיש לשים לב לאו דווקא בבחודשים אלו

נושאים מוצעים

• 5 הצבעות
    9 פוסטים
    211 צפיות
    ניסן עציונינ
    @שמיל-שמיל כתב באיך כולנו משלמים מס על מס, ואז מס הכנסה על המס על המס.: @ניסן-עציוני בא נשאל כך חוץ ממס הבלו יש מדינה בעולם שלא פועלת בצורה דומה? אין לי מושג למען האמת אני לא מתעסק בכלל במיסים ואני בספק כמה הטורים האלו נחוצים יש דעה שאומרת שהידע הזה הוא חשוב כדי להסתכל על התמונה הרחבה, אבל יש גם דעה שאומרת לא להטריח עם הפרטים הקטנים, שאלה.
  • 4 הצבעות
    15 פוסטים
    519 צפיות
    משקיע זהיר מידימ
    @אנונימי2 כתב בעוסק פטור או עוסק זעיר-מה יותר כדאי?: זה נכון שניתן לפתוח עוסק זעיר ואז להיות זכאים לפתוח קרן השתלמות ואח"כ ניתן לסגור את העסק ולהמשיך להפקיד בקהש ? זה נכון שניתן לפתוח במקביל בכמה חברות קרן השתלמות וכך ניתן להפקיד בשנה 40000 ? זה נכון כמו שזה נכון שניתן לעבוד אצל כמה מעסיקים ולהצהיר אצל כולם בטופס 101 שזה עבודה יחידה ולא לשלם מס הכנסה. בסוף מס הכנסה יחייבו הכל עם ריבית 4% והצמדה ואז לא הרווחנו כלום.
  • 7 הצבעות
    2 פוסטים
    239 צפיות
    קל זכותק
    כל הכבוד על העלאת הנושא שני דגשים נוספים בנושא א. אם אתם עדיין לפני ויש לכם אפשורת לבקש מהמעסיק איך לתת את דמי ההבראה אם בתשלום אחד או שנים, ניתן להשפיע על השאלה האם דמי ההבראה יהיו יותר מקבע משכר הנימום (מה שרצוי אחרי להידה) או פחות מרבע משכר המינימום (מה שרצוי לפני הלידה). ב. למי שהייתה ירידה בשכר בעקבות מבצע עם כלביא (או אף מסיבות אחרות) ניתן לבקש מביטוח לאומי לתקן את החישוב כך שירידת השכר חבודש זה לא תשפיע על דמי הלידה (ראו כאן).
  • עזרה בקבלת דמי אבטלה

כלכלת המשפחה דמי אבטלה
    4
    0 הצבעות
    4 פוסטים
    111 צפיות
    צ
    @לב-העולם עיין כאן, https://www.kolzchut.org.il/he/התפטרות_בנסיבות_המזכות_בדמי_אבטלה_ללא_תקופת_המתנה
  • 2 הצבעות
    4 פוסטים
    384 צפיות
    אבישי ויינגולדא
    @ביזנייעס כתב בדיונים על מאמר - "איך מצליחים לחסוך?": @אבישי-ויינגולד באותו עניין פוסט שכתבתי בעבר, מקווה שתיהנו. "הגזלן הקדוש" אם בדרך כלל הורגלנו שמביאים דוגמאות מעולם המעשה לבית המדרש הפעם ננסה הפוך, במה דברים אמורים, ר' נחמן אמר פעם שעל יהודי לגזול מעיתותיו למען לימוד התורה, הכוונה שגם אם אתה עובד לפרנסתך וטרוד בעניינך תגזול פה חמש דקות פה עשר ללימוד תורה. ועל בשרי למדתי שהשיטה הזו יעילה למדי גם בתחום ההשקעות, כמעט כל שיחה שקיימתי על החשיבות בהשתדלות לחתונות הילדים כבר מקטנותם, הגיעה היכנשהוא לטיעון הבא "אני בקושי גומר את החודש, אז מאיפה שאני יתחיל להשקיע?" ואני חושב שזו טענה מוצדקת לחלוטין. אז מה עושים? פשוט מאוד גוזלים! טוב לא שאני מעודד פשיעה, אבל כן פשוט מתחילים לגזול מעצמכם! כן, ובנימה אישית, בבוקר בהיר אחד כשרפרפתי על חיובי האשראי גיליתי שהסכום ששילמתי בתשלומים על טיפול שיניים הגיע לסיומו והחודש התשלום האחרון ירד לי, במחשבה ראשונה אמרתי לעצמי יופי עוד סכום לחודשי, ואז הבנתי הסכום הזה הוא לא באמת משמעותי, הסתדרתי בלעדיו מצוין בתקופה האחרונה, ובמקום לבזבז אותו בלי שאשים לב פשוט כדאי לי להפנות אותו להשקעה. ואכן מאז יש לי הוראת קבע, כשמעת לעת אני מוסיף חלקיקים לחסכון שלי. אז עצתי אליכם, תגזלו מעצמכם לעצמכם, ממתנה שקיבלתם, מחיוב בתשלומים שנגמר, מהכנסה נוספת, עכשיו לא תשימו לב אבל כשתפגשו את המחותנים בעז"ה, תודו לעצמכם על כך. תודה רבה @ביזנייעס ! אשתמש בזה בעז''ה בהרצאותיי בזכותך!