דילוג לתוכן

פסק הלכה דרמטי המשך יבוא...

הועבר צדקה ומעשר כספים
8 7 441 1

נושאים מוצעים

• מעשרות מתשואה - הכיצד?

צדקה ומעשר כספים מעשר כספים תשואה
    14
    0 הצבעות
    14 פוסטים
    144 צפיות
    מ
    @איציק-התותח כתב במעשרות מתשואה - הכיצד?: יאלה באו נפרק את S&P 500 ונתחיל לחשב כל מניה בנפרד מאיזו הפסדתי ומאיזו הרווחתי. חחח.. כל זה רק אם קנית קרן פיזית ולא סינטתית...
  • 0 הצבעות
    1 פוסטים
    85 צפיות
    ב
    ערב טוב רציתי להתייעץ כיוון שיש כאן רואי חשבון אני חושב שזה המקום אני מנהל גמ"ח הלוואות כספים משנת 2011 הגמ"ח הוא לא עמותה והוא מנוהל בבנק פאג"י בתור גמ"ח בצורה רשמית וחוקית לפני מספר חודשים הבנק פנה אלי למילוי טפסים (דבר שקורה מעת לעת) ובין היתר הביא לי למלא טופס 942 בקשה לרישום מוסד פיננסי ישראלי שאינו מדווח לצורך FATCA ואני צריך להחזיר להם אישור ממס הכנסה אני כבר חודשיים מנסה לסיים עם זה ולא מצליח הלכתי לרשות המיסים פ"ת וראש העין הם לא יודעים מה זה ואמרו לי שזה דרך החטיבה המקצועית\ היחידה הבין לאומית פניתי לרואי חשבון שלא ידעו איך למלא את זה שלחתי מייל למס הכנסה ל-mikzoit ולא נעניתי גם הבנקאית עצמה לא יודעת איך אני אמור לעשות את זה כיוון שאין הרבה גמחי"ם שהם לא עמותות בקיצור אני אובד עצות מי שיודע איך אפשר למלא את האישור אשמח שיעדכן תודה רבה
  • 5 הצבעות
    8 פוסטים
    291 צפיות
    ארגון בנקלא
    עודכן בהודעה הראשונה השיעור האחרון והמסכם של ראב"ד ביתר שליט"א
  • 0 הצבעות
    7 פוסטים
    212 צפיות
    הקול השפויה
    חשוב לציין ש"והייתם נקיים" מחלקים לעשרות גמחי"ם שונים.
  • כרחם אב על הבנים

הועבר צדקה ומעשר כספים הורים מעשרות תרומה
    3
    8 הצבעות
    3 פוסטים
    167 צפיות
    צ
    בעניין להעדיף ליתן את המעשרות להורים יותר מאשר לאחרים. כבר האריך בזה בשו"ת חתם סופר חלק יורה דעה סימן רכט: נשאול נשאלתי מההוא מרבנן דדחיקא שעתא טובא לאבותיו, והמה מכובדים בני טובים ואינם יכולים להתפרנס מקופה של צדקה, והבן אין ידו משגת לתת להם כל צרכם, כי טיפולו וצרכי ביתו מרובים. מהו שיכול ליתן להם מעשרו שרגיל להפריש מממונו, מבלי תת לשום עני אחר הן קרוב הן רחוק, עד שיתפרנסו אבותיו בכבוד בריווח, ולא יכשל במה שאחז"ל כל הנותן מתנותיו לעני א' מביא רעב לעולם, כבש"ע י"ד סימן רנ"ז סעי' ט'. לע"ד לא מבעי' דאיסורא ליכא, אלא חיובא נמי איכא, ואינו רשאי לתת מעשרו לשום עני טרם שיהיה לאבותיו מסת די פרנסתם. ובסוף דבריו סיים: תבנא לדיננא דלמאי דקיי"ל דאם אין לו לבן מותר ליתן לאביו מעשרו, א"כ ממילא חייב ליתן לו כל מעשר וצדקה שיש לו, ליתן עד שיהיה לאב די מחסורו אשר יחסר לו. כאן יש את כל התשובה https://he.wikisource.org/wiki/שו"ת_חתם_סופר/יורה_דעה/סימן_רכט יש ע"ז שרשור גם בפורום לתורה https://tora-forum.co.il/threads/אסור-לתת-מעשרות-לעניים-לפני-שיש-להורים-כדי-ספוקם.4270/